Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Tudom, hogy az LCD-k nem érik el a képcsövesek képminőségét, de tegnap megnéztem az episod 3-at és nem láttam különbséget. Pedig elhiheted, jó néhányszor megnéztem az FQ86-on is. Számomra ugyanazt az élményt adja képminőségben.
Ezt hívják "újdonság varázsának". ha mondjuk fél év múlva is így gondolod, akkor tényleg megérte váltani.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Az LCD-k kb 600eFt alatt teljesen alkalmatlanak filmnézésre. Sajnos ez van. Az egy dolog, hogy a fekete nem fekete, de még egyéb problémák is vannak. Ha lehet ilyet mondani: egy nem SD plazma már sokka linkább elfogadható egy jó minőségű CRT után. Természetesen a saját véleményemről van szó.
Légyszíves konkretizálj. Mégis mik azok az egyéb problémák, amik hogy idézzek "teljesen alkalmatlanná" teszik DVD-zésre. Mert szerintem pont az analóg adásra, mint TV-re nem való az LCD, mert vagy túl homályos, vagy túl képpontos, nem tud vele megbírkózni (plazma sokkal jobban elbír a TV adásokkal). De arra sem mondanám hogy alkalmatlan. Na de hogy DVD-re alkalmatlan az LCD. Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy mégis miért.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Azért a Grundig TV-k nem igazán a felsőkategóriát képviselik
Miért kéne felsőkategóriásnak lennie a Grundig-nak? Miért kellett volna egyáltalán felsőkategóriás CRT-vel összehasonlítania??? Az ő LCD-je sem felsőkategóriás.

Egyesek (most nem rád gondolok), de nagyon el vannak tévedve, mikor mondják, hogy CRT így meg úgy de szuper (papíron különösen). No de mi van a 140-170eFt-os CRT-kkel? Azoknak a képe közel sem megfelelő nekem (meg jópár embernek sem), akkor inkább egy normális LCD, vagy plazma. Ami CRT-ben jó volt, amire azt mondtam, hogy nah igen, ez már frankó, az már 300eFt körül volt, batár nagy méretekkel, és hővel. Így már közel sem volt vonzó.

A másik amit nagyon szeretek, hogy a fekete nem koromfekete. És akkor mi van? Kardunkba kell dőlni? Borzalmas hogy a 16 millió színből az egyik szín a fekete nem teljesen koromfekete. Ha csak ennyi baja lenne egy TV-nek, akkor eléggé boldog lennék. Az már inkább zavarna, ha a fekete mondjuk lila, vagy világosszürke, de hogy nem koromfekete csak fekete...Igaz hogy ezt a feketét általában a plazmások hozzák fel, ami különösen érdekes, hogy kisáryalatnyi különbséget észreveszika feketében, de mikor az SD plazma rácsozata "égeti" a szemüket az nem zavarja...Ez az amikor a marketing befolyásolja az ítéleteket.

Egyetértek.
no hifi, no cry...

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Azért kéne felsőkategóriásnak lennie, hogy az árfekvésük megegyezzen. A mi TV-nk 300k volt 1 éve, mikor vettük, és kicsit sem bántuk meg, hogy megvettük. Mellesleg kemény 130w-ot fogyaszt, ami egyáltalán nem nevezhető soknak (volt nekem 17"-os CTX Professional CRT monitorom SONY FD Trinitron képcsővel, és az 100w-ot fogyasztott).
Az LCD-k kb 600eFt alatt teljesen alkalmatlanak filmnézésre. Sajnos ez van. Az egy dolog, hogy a fekete nem fekete, de még egyéb problémák is vannak. Ha lehet ilyet mondani: egy nem SD plazma már sokka linkább elfogadható egy jó minőségű CRT után. Természetesen a saját véleményemről van szó.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Miért kéne felsőkategóriásnak lennie a Grundig-nak? Miért kellett volna egyáltalán felsőkategóriás CRT-vel összehasonlítania??? Az ő LCD-je sem felsőkategóriás.

Egyesek (most nem rád gondolok), de nagyon el vannak tévedve, mikor mondják, hogy CRT így meg úgy de szuper (papíron különösen). No de mi van a 140-170eFt-os CRT-kkel? Azoknak a képe közel sem megfelelő nekem (meg jópár embernek sem), akkor inkább egy normális LCD, vagy plazma. Ami CRT-ben jó volt, amire azt mondtam, hogy nah igen, ez már frankó, az már 300eFt körül volt, batár nagy méretekkel, és hővel. Így már közel sem volt vonzó.

A másik amit nagyon szeretek, hogy a fekete nem koromfekete. És akkor mi van? Kardunkba kell dőlni? Borzalmas hogy a 16 millió színből az egyik szín a fekete nem teljesen koromfekete. Ha csak ennyi baja lenne egy TV-nek, akkor eléggé boldog lennék. Az már inkább zavarna, ha a fekete mondjuk lila, vagy világosszürke, de hogy nem koromfekete csak fekete...Igaz hogy ezt a feketét általában a plazmások hozzák fel, ami különösen érdekes, hogy kisáryalatnyi különbséget észreveszika feketében, de mikor az SD plazma rácsozata "égeti" a szemüket az nem zavarja...Ez az amikor a marketing befolyásolja az ítéleteket.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Tudom, hogy az LCD-k nem érik el a képcsövesek képminőségét, de tegnap megnéztem az episod 3-at és nem láttam különbséget. Pedig elhiheted, jó néhányszor megnéztem az FQ86-on is. Számomra ugyanazt az élményt adja képminőségben. 3 hónapig volt Samsung R51-em itt azért voltak gondok a feketével és a kontraszttal. Ez a Sony viszont meglepően jól teljesít ilyen téren.
Most akkor mitől is TUDOD, hogy az LCD nem éri el a CRT minőségét, amikor magad is azon a véleményen vagy nem láttál különbséget? Azért mert mások ezt mondják? Kit érdeket, ha te így láttad akkor NÁLAD eléri a CRT minőségét, és ez a fontos, nem az hogy ki mit mond.
no hifi, no cry...

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

Tegnap eladtam a Grundig Megatron-omat, és aki elvitte, ki is próbálta. Egymás mellett az LCD-vel, hát... Ég és Föld! A kontraszt a CRT javára billent, de a fényerő, a színek, az élesség(!) mind mind az LCD-t dícsérik. KábelTV és DVD is le volt próbálva. A nagy fényerő és a telített színek miatt a kontraszt itt is jó, csak a fekete nem olyan, mint a képcsövesen. A többi über.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Én eddig még egy LCD-t sem találtam, ami csak ugyanolyan képminőséget nyújtana, mint az FQ86-os. Az egy másik kérdés, hogy a V-s Sony Braviáknak igen tetszetős a képük a többi LCD-k között. Mondjuk a Samsung M61-esek is nagyon jók már, de a CRT paramétereit még enm érték el színhűség, gyorsaság és kontraszt terén.
SZVSZ egy min. 600eFt-os 1024*720 fél-HD plazma egyenrangú a jobb CRT-kkel.

Visor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Visor »

Képminőségben hozza a korábbi képcsöves tv-m (KV32FQ86) szintjét .
Ugye ezt nem komolyan mondtad??

Komolyan mondtam, mindenesetre DVD-ről beszélek, tv adást 1iken se néztem.

Mikor voltál szemészeten utoljára?

Hát...most, hogy mondod...lehet, hogy meglátogatok 1et.
Tudom, hogy az LCD-k nem érik el a képcsövesek képminőségét, de tegnap megnéztem az episod 3-at és nem láttam különbséget. Pedig elhiheted, jó néhányszor megnéztem az FQ86-on is. Számomra ugyanazt az élményt adja képminőségben. 3 hónapig volt Samsung R51-em itt azért voltak gondok a feketével és a kontraszttal. Ez a Sony viszont meglepően jól teljesít ilyen téren.
TV: Sony KDS-55A2000 Erősítő: Sony STR-DB795S DVD: Sony DVP-NS930S Front: Sony SA-VS200 Surround: Sony SA-VS200 Center: Sony SA-VS200 Subwoofer: Sony SA-VS200

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Mikor voltál szemészeten utoljára?

Visor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

TV: Sony KDS-55A2000 Erősítő: Sony STR-DB795S DVD: Sony DVP-NS930S Front: Sony SA-VS200 Surround: Sony SA-VS200 Center: Sony SA-VS200 Subwoofer: Sony SA-VS200

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Visor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

1edül azt nem értem a hdmi-t miért kellett oldalra tenni.

Azért, hogy kilógjon oldalra a kábel...+1 pont a Samsungnak!

Teaway, neked mikor érkezik már meg a Samsung?
Vagy csak még tervezed a vásárlást?

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

1edül azt nem értem a hdmi-t miért kellett oldalra tenni.

Azért, hogy kilógjon oldalra a kábel...+1 pont a Samsungnak!

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Visor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Tegnap beüzemeltem a SONY KLV-V32A10-et és egyenlőre csak jókat tudok mondani róla. Képminőségben hozza a korábbi képcsöves tv-m (KV32FQ86) szintjét . Szerintem nagyon jó feketéje van és a szinek is nagyon rendben vannak. Alapbeállításon nyomát sem látom a kevés színnek amit néhányan megjegyeztek itt korábban. 1edül azt nem értem a hdmi-t miért kellett oldalra tenni.
Szal' nagyon jó kis tv!

Ata317
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Ata317 »

Sziasztok!

Néhány hónapja használok egy THOMSON 37LB130S5 LCD TV-t, UPC kábeltv előfizetőként. Az UHF csatonás adók minősége látványosan rosszabb, mint az egyebeké. Mi lehet a hiba oka az alábbi laikus felvetéseim közül:
- a TV valamilyen általános, általam történt hibás beállítása
- kábletv szolgáltató jelminőség gyenge
- TV antenna lengőkábel (fali csatlakozó - TV között) rossz
- egyéb.

Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.

Ata

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Ugye észrevettétek már, hogy LCD panelek bemutatására sohasem alkalmaznak hosszúcombú, magas nőket?!
Attól még a két, és fél méter az két, és fél méter...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

300kHUF fölött 1m-nél kisebb képátlójú TV-t venni... Luxus, komám!
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Aki tud SONY BRAVIA KLV-S32A10E-t 328.000,- ft-nál olcsóbban, légyszi írjon!!!

Előre is köszi!

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Ugye észrevettétek már, hogy LCD panelek bemutatására sohasem alkalmaznak hosszúcombú, magas nőket?!
Ha elfér a tenyerükben a kütyü, akkor lehet hosszú a combja...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na akkor mostantól 254 cm átmérőjű a legnagyobb LCD panel az LG-Philips-től... 

Hihetelen! Biztos nagyon kicsik a lányok és ettől tűnik olyan nagynak!

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Na akkor mostantól 254 cm átmérőjű a legnagyobb LCD panel

Az egész falat elfoglalná.

Legalább ott nem kell festeni.
no hifi, no cry...

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

Na akkor mostantól 254 cm átmérőjű a legnagyobb LCD panel

Az egész falat elfoglalná.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

20 milla? abból még bőven jutna a proji mellé függyönyre is, sőt motoros fügöny is beleférne
no hifi, no cry...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”