Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Egyébként köszi a tapasztalatot, mivel ez a széria is fel volt/van véve a lehetséges hangfalak listára a Klipsch és a PolkAudio Monitor mellé.

Klepto,
Látom te is hangfalvásárlás előtt állsz, hasonlókat nézegetsz mint én vmelyiket hallgatóztad már?Mekkora szobába veszed?Eldöntötted már, hogy álló front vagy polcsugárzók?

A szoba egy panel lakás "nagy" szobálya, ami 6mx3,5m alapterületű, melyből jelentős részt vesznek el a bútorok.rajzot, és képet is a szobámról, illetve a front/center elhelyezéséről. A képen, és a rajazon is látható, hogy a frontok az ablak/erkély ajtó előtt vannak, ezért ott mindíg bujkáló partizánt kell játszanom, ha ki akarok menni az erkélyre, vagy ablakot akarok nyitni. Ezért a polc sugárzó frontnak nálam kilőve, mivel nem szeretnék naponta új hangfalat venni, mert lelöktem
Klipsch-eket még életemben nem hallottam, de a fórumon egész jókat írnak róla, ezért azt mindenképp meg fogom hallgatni. A Polkból is csak nagyon régen, még a múlt évezredből hallottam dobozokat, amik polc sugárzók voltak, de a típus, széria, már így ezer év távlatából a ködbe veszett. Arra viszont még emlékszem, hogy nagyon tetszett amit hallottam, csak az ára akkoriban olyan magas volt, hogy én annyit nem voltam hajlandó (és nem is tudtam volna) kiadni polc sugárzókra.

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: kökény »

Egyébként köszi a tapasztalatot, mivel ez a széria is fel volt/van véve a lehetséges hangfalak listára a Klipsch és a PolkAudio Monitor mellé.

Klepto,
Látom te is hangfalvásárlás előtt állsz, hasonlókat nézegetsz mint én vmelyiket hallgatóztad már?Mekkora szobába veszed?Eldöntötted már, hogy álló front vagy polcsugárzók?

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gemini »

valamit nagyon elnéztem

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Elég vicces az 23Hz (szvsz még a subom se adja le rendesen).
Tudom, és már a mesékből is kinőttem, de...
Már mondtam párszor, hogy az eddigi legjobb hangfal amit az utóbbi időben hallgattam, az egy ilyen rendszerben épült új Orosz hangfal volt, ami azért nem került véglegesen a birotkomba, mert 2 méter távolságból is elméggnesezte a tv képcsövét
Az hagilag gyomorrezegtető élmény volt, nagyon erős mélyekkel, és igazán fürge előadásmóddal. Ebből kiindúlva talán a hasonló felépítés hasonló hangkaraktereket hordoz, hiszen a Szovjet és a Német technika mindíg is világelső volt

vtb:
Leldd benne nagyon sok örömöd, de kíváncsi leszek a véleményedre akkor is, ha már bejáratódott a "kicsike"

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

Nos jobban utánanéztem, nem is olyan kicsi ez az 503-as, a 17cm-s mélyközép hangsugárzójával Bár frekiben kevesebbet írtak alsó határként; 30Hz-t, de a fölső határ is elég hihetetlennek tűnik, a maga 55Khz-vel. Érzésed szerint tényleg magasabbra megy mint 20Khz?
Egyébként nálam a paraméterek alapján ha a Magnatot venném, akkor frontnak az 508-as lenne a befutó.
Ezt nem hallgattad meg véletlenűl?

Olyan érzésem van, mintha fölfele addig menne ameddig kedve tartja. Igazából a mélyével sincs gond, de most nálam nem ideális magasságban van meg ilyenkor már nem is hajtom annyira mint hétvégén fogom Nekem is volt olyan gondolatom, hogy lesz ez még nálam hátsó hangdoboz, de egyszerűen az én szobámba (kb 18nm) már értelmetlen lenne eggyel is nagyobbat hozni. A Luxman -54dB-en megy és még így sem mondanám, hogy halkan szól.

Amúgy a "szép" zenéket nagyon szereti. Vangelis, a Padlás, Zorán nagyon szépen szólt, de megbírkózott a Children of Bodommal is.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyébként nálam a paraméterek alapján ha a Magnatot venném, akkor frontnak az 508-as lenne a befutó.

Ugye most csak viccelsz,ennyi erővel megtarthatnád a jelenlegi DIY cuccodat is.

Vendég

Egyébként nálam a paraméterek alapján ha a Magnatot venném, akkor frontnak az 508-as lenne a befutó. Ezt nem hallgattad meg véletlenűl?

Elég vicces az 23Hz (szvsz még a subom se adja le rendesen).

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

....megvettem a Magnatot
Miért őrá esett a választás?
Ha jól tévedek, a Quantum 503 polcsugárzó, ellenben a többivel,a mi torony hangsugárzó 

Nos azért mert ez a kis mütyűr úgy odavert az egyméteres tornyoknak, hogy csak úgy lestem. Csináltunk egy A-B próbát azzal a Jamoval amit tegnap félretetettem. Hát csúcsán helyben hagyta. Igaz nem megy olyan mélyre (a 35Hz azért elég meseszagú volt eleve ) de sokkal tisztábban szólt és szép nagy teret képezett.

Nos jobban utánanéztem, nem is olyan kicsi ez az 503-as, a 17cm-s mélyközép hangsugárzójával
Bár frekiben kevesebbet írtak alsó határként; 30Hz-t, de a fölső határ is elég hihetetlennek tűnik, a maga 55Khz-vel. Érzésed szerint tényleg magasabbra megy mint 20Khz?

vtb
V.I.P.
V.I.P.

....megvettem a Magnatot

Ha jól tévedek, a Quantum 503 polcsugárzó, ellenben a többivel,a mi torony hangsugárzó
Nos azért mert ez a kis mütyűr úgy odavert az egyméteres tornyoknak, hogy csak úgy lestem. Csináltunk egy A-B próbát azzal a Jamoval amit tegnap félretetettem. Hát csúcsán helyben hagyta. Igaz nem megy olyan mélyre (a 35Hz azért elég meseszagú volt eleve ) de sokkal tisztábban szólt és szép nagy teret képezett.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Milyen hangfalakat hallgattál még MM-be?

Jamo 680, Heco Vitas 800, JBL Northridge és egyik sem volt csalódás. Nekem a Jamo jött be legjobban, de a Heco is meglepően jól szólt.
Ma még meghallgatom hogy mit tud a Magnat Quantum 503-as mert a paraméterei elég hihetetlenek

....megvettem a Magnatot

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Jamo 680, Heco Vitas 800, JBL Northridge és egyik sem volt csalódás. Nekem a Jamo jött be legjobban, de a Heco is meglepően jól szólt.
Ma még meghallgatom hogy mit tud a Magnat Quantum 503-as mert a paraméterei elég hihetetlenek

....megvettem a Magnatot

Gabi77
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Gabi77 »

Sziasztok!

A Wharfedale Crystal 40 szettről hallotatok valamit?

vtb
V.I.P.
V.I.P.

_Ninja
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: _Ninja »

Klipschet,Dalit hol lehet meghallgatni?(Bp-i címek) 
ILLETVE:

Ha van aki Debreceni, illetve tud Debibe olyan helyet ahol lehet hallgatózni megköszönném MM-en kivül..MM-be csak wharfi meg JBL Balboa-t lehetett hallgatni.

Az Acoustic Centerben vannak szép dolgok, a Pacsirta utcán. A meghallgathatósági hajlandóságot nem tudom mert nincsen minden bekötve, csak a nagyágyúk, azokat meg nem lehet csak úgy megfülelni.

Amúgy a MM-ban sem csak azt lehet. Tegnap hallgatóztam pont ott (amennyire a körülmények engedték)

KLIPSCH : www.xms.hu
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Az Acoustic Centerben vannak szép dolgok, a Pacsirta utcán.

Megnéztem a honlapjukat, hát amik ott vannak az már nekem túl sok

Hol nézted? Nekem nem akar menni.
www.acoustic.hu

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Hol nézted? Nekem nem akar menni.

kökény
V.I.P.
V.I.P.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Klipschet,Dalit hol lehet meghallgatni?(Bp-i címek) 
ILLETVE:

Ha van aki Debreceni, illetve tud Debibe olyan helyet ahol lehet hallgatózni megköszönném MM-en kivül..MM-be csak wharfi meg JBL Balboa-t lehetett hallgatni.

Az Acoustic Centerben vannak szép dolgok, a Pacsirta utcán. A meghallgathatósági hajlandóságot nem tudom mert nincsen minden bekötve, csak a nagyágyúk, azokat meg nem lehet csak úgy megfülelni.

Amúgy a MM-ban sem csak azt lehet. Tegnap hallgatóztam pont ott (amennyire a körülmények engedték)

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Már vissza is jeleztek a netdeposok, nincsen és vszinűleg nem is lesz ez a típus, leveszik az oldalukról is

Ugyhogy a kérdés már nem aktuális.

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Newman,

A netdepon megrendeltem az RB25-öt, csak így tudnak visszajelezni, hogy van-e még az importőrnek viszont RC25 -öt már rendelni sem lehet, az RC 10 az "beilleszthető" az RB25 közé???

Vendég

Az biztos elírás (senki nem venné a rosszabbat drágábban -vmi trükkje úgyis van a 62-nek..).
Az ára pedig az én saját tippeim, senki nem tud még semmit (de 99% h "olcsóbb" lesz, mint a régi RF-ek normál árai).

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Azok a leárazott/kiárusított árak (3 éve is ez volt, mikor kifutott a széria), azok nem magas árak, hanem a normál árak. Akik számámra pedig az alacsony árak után váltak népszerűvé, azok bizonyára koppanni fognak, ha megjönnek az új falak. Ha megnézed a netdepo-n lévő árakat, azok is visszaálltak eredeti árába, az már más dolog, h nem lehet rendelni.
Köszi, így már értem
Akkor reális célként kizárólag az RF-52 jöhet majd szóba, mivel az RF-62 nekem már túl drága lesz (ha tényleg úgy lesz, ahogy most modtad), és a paraméterei alapján egyálltalán nem tűnik jobbnak mint az RF-52

Vendég

Ha megérkeznek,az xmsbe úgyis lesznek azonnal bemutató darabok és akkor máris értelmét vesztik a tapasztalatok,ellenben a saját füled álltal hallottakkal Ha RF15 (160e) helyett van/lesz az RF52, és a RF25 (200e) helyett az RF62, akkor talán egyik sem jön ki 120 körül. De bízzunk benne.

Egy apró módosítás, ami furcsa volt a hszedben amikor az előző választ írtam, de csak most tudtosult bennem. Tudom jobb későn, mint soha
Az XMS.ben az RF-15: 59.420.-Ft/db, az RF-25: 79.850.-Ft/db.
Remélem, hogy ehez közeli áron kerül majd forgalomba az RF-52 / RF-62, és nem az álltalad említett magasabb árakon

Azok a leárazott/kiárusított árak (3 éve is ez volt, mikor kifutott a széria), azok nem magas árak, hanem a normál árak. Akik számámra pedig az alacsony árak után váltak népszerűvé, azok bizonyára koppanni fognak, ha megjönnek az új falak. Ha megnézed a netdepo-n lévő árakat, azok is visszaálltak eredeti árába, az már más dolog, h nem lehet rendelni.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha megérkeznek,az xmsbe úgyis lesznek azonnal bemutató darabok és akkor máris értelmét vesztik a tapasztalatok,ellenben a saját füled álltal hallottakkal Ha RF15 (160e) helyett van/lesz az RF52, és a RF25 (200e) helyett az RF62, akkor talán egyik sem jön ki 120 körül. De bízzunk benne.

Egy apró módosítás, ami furcsa volt a hszedben amikor az előző választ írtam, de csak most tudtosult bennem. Tudom jobb későn, mint soha
Az XMS.ben az RF-15: 59.420.-Ft/db, az RF-25: 79.850.-Ft/db.
Remélem, hogy ehez közeli áron kerül majd forgalomba az RF-52 / RF-62, és nem az álltalad említett magasabb árakon

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Ezért írtam, hogy rugalmas a keret
Ha tényleg megtetszik a hangja, akkor kiszorítom azt a 160.000.-Ft-ot, minthogy egy gyengébb minőséget vegyek 120.000.-Ft-ért
Van egy nagyon jó mondás, ami sokszor már sajnos igaznak bizonyult, pedig amikor először meghallottam igencsak nem értettem: "Egy szegény, nem elég gazdag ahhoz, hogy az olcsóbbat válassza!"
Egyébként keret ügyileg jól állok eddig:
Lemezjátszóra (LP) 60-80.000.-Ft volt a keret, de 25.000.-Ft-ért sikerült egy 140.000.-Ft-os vadi új lemezjátszóhoz hozzájutnom (az importőrnél visszamaradt szállítmány, gondolom a gyártó cég jóváírta nekik mivel kifutott széria, de nem szállították vissza)
DVD-re 50.000.-Ft volt a keret, ez 60.000.-Ft lett, de komolyabb, mint amit kinéztem
Erősítőre 140.000.-Ft volt a keret, ez a jelenlegi áron 114.000.-Ft, nyáron amikor meglesz rá a pénz, majd meglátjuk,
Hangfalakra 120-130.000.-Ft a keret, de ha annyival jobb, akkor amit a fenti tételeken megspóroltam azt rádobom a hangfalakra, de 180.000.-Ft-nál többet semmi esetre sem akarok, és nem is nagyon tudok rákölteni.
Mindig próbálom a lehető legjobbat, és legolcsóbbat megtalálni, és itt nem a legolcsóbbon van a hangsúly hanem azon, ha valami tetszik, és x forintba kerül, de találok tőle jobbat olcsóbbért, akkor azt fogom megvenni, és nem ragaszkodom a drágábbhoz. Így lett Marantzból Cambridge Audio

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”