Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
Klipsch hangsugárzók
nekem is bejön ám a kis rb25
talán egyszer váltok egy 35-ösnek megfelelő újra és egy 2x100as dencsire, de jóideig (5év tuti) megmarad ez nekem.
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25
Klipsch hangsugárzók
Örömmel jelentem hogy a sok zenehallgatás eredményeképp bejáródtak az uj falaim. Megfelel az elvárásaimnak. Minden stílust amit hallgattam rajta jól visszaadott. Ki tudta hozni a stílusokra jellemző specialitásokat. Legyen az nagy basszus tücsökciripelés vagy egy hatalmas szinpadi előadás sok sok hangszerrel egyszerre. Nem találtam rajta kivetni valót. Nekem nagyon megtetszett! Akármikor hallgatom szinte mindig tud ujat mutatni nem tudom megunni a hallgatását. Életre kelti a zenét pl ha becsukom a szemem sokszor mintha nem is lenne hangfal előttem. Hozzátartozik az igazsághoz hogy szétraktam a falakat. Most 2,5m vannak egymástól és a hallgató pozíciótól is. Igy nagyobb teret tud létrehozni (kb 4m szélességben) és teljesen olyan érzésem van mintha szólna egy center pedig sehol semmi és néha a falakból jönnek a hangok. Engem legjobban az a részletező precíz hangja fogott meg. Nem gondoltam hogy erre képes lesz ez a kis fal. Mike Oldfield - Sentinel című szám hallgatása közben lepadlóztam. Jól elkülöníthetőek a hangszerek hiába szól egyszerre sok és egymáshoz hasonló. Minden külön jól hallható és mintha tényleg a hangszert hallanám 100%ig élethű. Egyáltalán nem mossa össze a hangokat. Ég és föld a régi falammal összevetve. Ugy gondolom a jazz vonal is nagyon fekszik az rb-nek. Ezeket csak ugy kiemeltem nem volt kedvem minden stílust felhozni. Bármit is hallgattam nem éreztem hiányosságot. Nagy megelégedéssel hallgatom. Az rb 20cm mélyközepe is megtudja lepni az embert de meg lett támogatva rw12-vel igy leballag 30hz-ig játszva a rendszer. Ez azért elengedhetetlen némely zenét hallgatva de igy rw12-el megtámogatva nem érzek semmi hiányt. Sőőőt! Uj értelmet kapott a filmnézés. Eddig nem szerettem igazából filmezni a hangja miatt. Hiába volt jó cuccom bedobtam egy filmet és hát fényévekre volt a sztereótól el is ment tőle a kedvem. Filemek dinamikátlanok összemosottak voltak egyhangúnak unalmasnak éreztem ezért is untam rá. Most viszont egyre többet filmezek. A mostani rendszerem tudja azt a hangot hozni amit elvártam volna az előzőtől. Meglepően dinamikusan tud megszólalni filmek közben. Az rw12 igaz csak 40-45hz alatt szólal meg 0 fokos fázistolást alkalmazok. (nálam igy jó) Sokat bíbelődtem a beállításával de sikerült. Mondjuk a lunát ha 1/3 ig feltekerem már egész komoly hangerőt produkál a cucc. Mozgalmasabb filmeknél az ágy mintha megindulna alólam. Meglepődtem azon is pl egy ilyen 1/3-os hangerőnél nem mondanám hogy nagy terhelést kap az rb mélyközepe rámozdul a mélyhangokra de csak épphogy. Mozgásnak nem nevezhető, az rw12 tányérja picit jobban de az is lightos. Viszont ilyen mozgás mellett már tudja hozni hogy (robbanás vagy csatajelenet.. stb) az ágyikóm kimászik alólam. Aminek nagyon örültem még hogy az rw12 nem búg be a szobában. Hiába van falrengető basszus kiadja lazán de nem búg be. Bowersemnek akármit csináltam bebúgott pedig nem ment ennyire le. Jó lehet ott sok volt 25nm-re a 4db 18cm-es mély. Halkan is tudja ugynazt a feelinget hozni mintha hangosan hallgatnám. Sokszor eszembe sem jut hogy tekerjek a hangerőn. Nem érzem szükségét inkább hallgatom a zenét. Ebben az érzékenység elméletben lehet valami. Nem gondoltam meg nem is igazán hittem benne de azt kell mondjam h tényleg van benne valami +.
Nem kell hajtanom a falaim hogy szóljanak ami nagyon tetszik! Hihetetlen erő és dinamika van ebben a heed+rb75+rw12 összeállításban. Persze ez relativ kinek mi a hihetetlen! Mindenesetre én megvagyok elégedve velük. Mind a heed mind a klipsch rb75,rw12 előtt emelem kalapom. Engem meggyőzött! Sikerült olyan rendszert összeállítanom amilyet szerettem volna. Nem hiszem h lecserélem őket mert ebben az árkategóriában én még nem hallottam jobbat. Igy hirtelen felindulásból ez jutott eszembe az uj rendszeremről. Kérdezzetek bátran vagy fikázzatok nyugodtan válaszolni fogok mindenkinek. Köszönöm a közreműködést és a sok segítséget rendszerem felépítéséhez. Nem emelek ki személyeket aki részt vett benne ugyis magára ismer. THX Üdv Phazer
Under Construction
Klipsch hangsugárzók
Örömmel jelentem hogy a sok zenehallgatás eredményeképp bejáródtak az uj falaim. Megfelel az elvárásaimnak. Minden stílust amit hallgattam rajta jól visszaadott. Ki tudta hozni a stílusokra jellemző specialitásokat. Legyen az nagy basszus tücsökciripelés vagy egy hatalmas szinpadi előadás. Nem találtam rajta kivetni valót. Nekem nagyon megtetszett! Akármikor hallgatom szinte mindig tud ujat mutatni nem tudom megunni a hallgatását. Életre kelti a zenét pl ha becsukom a szemem sokszor mintha nem is lenne hangfal előttem. Hozzátartozik az igazsághoz hogy szétraktam a falakat. Most 2,5m vannak egymástól és a hallgat pozíciótól is. Igy nagyobb teret tud létrehozni és teljesen olyan érzésem van mintha szólna egy center pedig sehol semmi. Engem legjobban az a részletező precíz hangja fogott meg. Nem gondoltam hogy erre képes lesz ez a kis fal. Mike Oldfield - Sentinel című szám hallgatása közben lepadlóztam. Ég és föld a régi falammal összevetve. Ugy gondolom a jazz vonal is nagyon fekszik az rb-nek. Ezeket csak ugy kiemeltem nem volt kedvem minden stílust felhozni. Bármit is hallgattam nem éreztem hiányosságot. Nagy megelégedéssel hallgatom. Az rb 20cm mélyközepe is megtudja lepni az embert de meg lett támogatva rw12-vel igy leballag 30hz-ig játszva a rendszer. Ez azért elengedhetetlen némely zenét hallgatva de megtámogatva nem érzek semmi hiányt. Sőőőt! Uj értelmet kapott a filmnézés. Eddig nem szerettem igazából filmezni a hangja miatt. Hiába volt jó cuccom bedobtam egy filmet és hát fényévekre volt a sztereótól el is ment tőle a kedvem. Most viszont egyre többet filmezek. A mostani rendszerem tudja azt a hangot hozni amit elvártam volna az előzőtől. Meglepően dinamikusan tud megszólalni filmek közben. Az rw12 igaz csak 40-45hz alatt szólal meg 0 fokos fázistolást alkalmazok. Sokat bíbelődtem a beállításával de sikerült. Mondjuk a lunát ha 1/3 ig feltekerem már egész komoly hangerőt produkál a cucc. Mozgalmasabb filmeknél az ágy mintha megindulna alólam. Meglepődtem azon is pl egy ilyen 1/3-os hangerőnél nem mondanám hogy nagy terhelést kap az rb mélyközepe rámozdul a mélyhangokra de csak épphogy. Mozgásnak nem nevezhető, az rw12 tányérja picit jobban de az is lightos. Viszont ilyen mozgás mellett már tudja hozni hogy (robbanás vagy csatajelenet.. stb) az ágyikóm kimászik alólam. Aminek nagyon örültem még hogy az rw12 nem búg be a szobában. Hiába van falrengető basszus kiadja lazán de nem búg be. Bowersemnek akármit csináltam bebúgott pedig nem ment ennyire le. Jó lehet ott sok volt 25nm-re a 4db 18cm-es mély. Halkan is tudja ugynazt a feelinget hozni mintha hangosan hallgatnám. Sokszor eszembe sem jut hogy tekerjek a hangerőn. Nem érzem szükségét inkább hallgatom a zenét. Ebben az érzékenység elméletben lehet valami. Nem gondoltam meg nem is igazán hittem benne de azt kell mondjam h tényleg van benne valami +.
Nem kell hajtanom a falaim hogy szóljanak ami nagyon tetszik! Hihetetlen erő és dinamika van ebben a heed+rb75+rw12 összeállításban. Persze ez relativ kinek mi a hihetetlen! Mindenesetre én megvagyok elégedve velük. Mind a heed mind a klipsch rb75,rw12 előtt emelem kalapom. Engem meggyőzött! Sikerült olyan rendszert összeállítanom amilyet szerettem volna. Nem hiszem h lecserélem őket mert ebben az árkategóriában én még nem hallottam jobbat. Igy hirtelen felindulásból ez jutott eszembe az uj rendszeremről. Kérdezzetek bátran vagy fikázzatok nyugodtan válaszolni fogok mindenkinek. Köszönöm a közreműködést és a sok segítséget rendszerem felépítéséhez. Nem emelek ki személyeket aki részt vett benne ugyis magára ismer. THX Üdv Phazer
Under Construction
Klipsch hangsugárzók
Az utód :http://www.klipsch.com/product/product. ... 86&s=specs
Nagyobb érzékenység ,nagyobb freki tartomány. Az oldal amúgy azt írja a régiekre ,hogy europában elérhetőek de valamiért hozzánk már nem jön
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M
Klipsch hangsugárzók
Nézelődj itt .
Köszönöm!
Bejelentkezés előbb egy telefon.
Felhívtam őket telefonon, és azt monták, hogy az országban sehol nem fogok kapni RC 35-öst, mert már nem létezik, a Klipsch modellt váltott.
Az új széria meg csak másfél hónap mulva érkezik.
Klipsch hangsugárzók
Nézelődj itt .
Köszönöm!
Bejelentkezés előbb egy telefon.
Klipsch hangsugárzók
Tisztelt topiklátogatók, Klipsch fanok!
Az lenne a kérdésem, hogy Bp-en hol tudnám meghallgatni a fent említett márka ládáit?
Konkrétam az RC 35-ös centert szeretném meghallgatni, de természetesen a többi is érdekel.
Plíz help!
Nézelődj itt .
Köszönöm!
Klipsch hangsugárzók
Az lenne a kérdésem, hogy Bp-en hol tudnám meghallgatni a fent említett márka ládáit?
Konkrétam az RC 35-ös centert szeretném meghallgatni, de természetesen a többi is érdekel.
Plíz help!
Nézelődj itt .
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Klipsch hangsugárzók
Plíz help!
Klipsch hangsugárzók
én nem csak azt tudom, hogy ajándék áron vettem meg a két ucsó xms-es rb25-öt - persze 5év garival
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25
Klipsch hangsugárzók
Ahogy elnézem a Klipsch site-ot, figyelmes lettem a régi szériás hangfalainál zárójelben megjelölt tényezőre, miszerint: "Europe only". Még is csak lesz szállítás (továbbra is), régi szériás Klipsch hangfalakból. (vagy pedig utolsó készlet, csak Europában? )
Klipsch hangsugárzók
Világos. Köszi.
...
Nincs mit
De ugye nincs harag?
Harang? Dehogy!
Szóvál már csak egy kérdés bánt engemet, Klipsch, vagy nem Klipsch?
Na ez majd engem is érdekel. Meg ne lépj a válasszal.
Szívesen Jo8.
Nem fogok, mindenképp beszámolok arról, hogy mi lett és miért
A CA DVD ha az Istenke is úgy akarja még márciusban meglesz
Klipsch hangsugárzók
Világos. Köszi.
...
Nincs mit
De ugye nincs harag?
Harang? Dehogy!
Na ez majd engem is érdekel. Meg ne lépj a válasszal.
Szívesen Jo8.
Klipsch hangsugárzók
Világos. Köszi.
Nincs mit
De ugye nincs harag?
yamaha
válaszoltam neked a másik topicban
Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium
Klipsch hangsugárzók
Világos. Köszi.
Nincs mit
De ugye nincs harag?
OFFTOPIC:
De én mostmár megyek aludni, még egyszer köszi Newman a segítséget, és a beszélgetést Jó éjt
Klipsch hangsugárzók
Ja, egyébként a CA honlapján, a következő olvasható: " 100 Watts rms per channel,
8 ohms, two channels driven.
80 Watts rms per channel 8
ohms, all 6 channels driven"
Talán ez hihető a 850W-os táp mellett
...........
OFFTOPIC:
850W-os a táp, akkor annyit összesen le is adna. 6*80W pedig csak 480W, elég messze a 850-től. Én mellesleg továbbra sem hiszek ekkora a tápban, ennyiért. Most megnéztem neked a nem hiend' AVR Denon-ok közül a jelenlegi legnagyobb a 4306-os, annak 570W-os a tápja, 3x-or annyiba kerül, mint a 540R, de az 540R mégis 1,5x-er erősebb? Na ne máár... Had ne idézzek az Üvegtigris-ből. Szvsz pedig a HK235 a kategória (najó, egyik) legjobbja, de az is ""csak"" 350W-os.
OFFTOPIC:
Igen, de ha azt nézed, hogy a 615W-nél is ennyit adtak meg, akkor az úgy már hihető.Szvsz nem tököltek új adatok megadásával, hanem csak tápot cseréltek benne, és kapott egy OSD menüt. Ez annyit jelent, hogy elbírja a nehezen hajtható, 4-2Ohm-os hangfalakat is ezzel az értékkel...
De ezt hadj tudják ők, hogy mit csinálnak.
Az is baj, ha aránytalanúl nagy teljesítméényt írnak le kis táphoz (Yamaha 440W felvétel, és 7x120W leadás), és az is, ha túl keveset?
Szerintem az erősítő hátuljára nem tennék fel a (csak az eredeti V1-et láttam) 615W-os jelölést, ha nem volna igaz...
Klipsch hangsugárzók
Ez nem így működik Newman. Az jó ha táp túl van méretezve. Az A-B osztályos erősítők alapból veszteségesek, szóval ha a HKd 350W és 7 csatorna, akkor ha mind megy, akkor kb. 350/7*80%, azaz 40W/ch. Persze ha csak a 2 front megy, akkor valamivel több. A 80%-os hatásfok lehet hogy több, de ezt majd akik jobban tudják úgy is elárulják (csak a digitális erősítők vannak majdnem 100%-os hatásfok közelében, meg D osztály is elég jó).
Nálam a régi Rotel 700W-os táppal bírt és 60W/ch volt a hivatalos papíron. Mellesleg az csak 6 csatorna volt.
A jelenlegi Linn pedig 350W-os táppal büszkélkedik és ez csak 2 csatornára. A hivatalos leírása szerint 62W/ch/8Ohm-ot tud.
Ez sok esetben számít. Egy nehezen hajtható hangfalnál fontos a túlméretezett táp. Ilyenkor sokkal stabilabb a működés. Keményebb részeknél is oda tud dörrenteni. A régi Rotel pl. megfeküdt egy statikus fal mellett, míg a Linn pl. már úgy ahogy elboldogult vele.
Klipsch hangsugárzók
Meggyőztél, mármint magadatat (ez a fontos), nyomós érvekkel. (engem amúgy a mérete -magassága: 10cm!- és súlya >10kg rándított el)
Ja, Netdepo nem hiszem, h szürke importos. Ott 114e. Te mire gondoltál? Ha ide nem óhajtod, de pü-ben megköszönném.
Nézd: ha egy MM is "feketén" hozza be a kinti termékeket az országba, akkor szerinted a Netdepó, vagy a Magyar importőr akitől veszi, nem él ilyen módszerrel? Volt rá példa, hogy az MM a DivX korszak beköszöntekor az első DivX-es dvd-it az osztrák elosztóközpontból hozott be hivatalos magyar papírok, használati utasítás, és garijegy nélkül, és úgy árulta az országban. Persze mire mentem venni, bevonatta a forgalmból a Kermi, amíg a magyar papírok nem szerzi be.
Egyébként nézdd meg a CA dvd-ket. Az első szériás DivX-es DVD a CA-tol a DVD-79 még januárban is akciósan 77.000.-Ft-ba került, míg az új egyel nagyob szériás komolyabb felszereltségű DVD-89 csak 61.900.-Ft!
Ha nem látod a számokat, akkor baj van
Nézz egy picit az árak mögé, és rájössz.
Csak még egy példa: A Microsoft hivatalos közleménye szerint az Xbox360 Magyarországi bevezetését belátható időn belül a magas illegális szoftverkereskedelem miatt nem tervezi. Vagyis az MS szerint hivatalosan nem lesz kapható nálunk...
Szerinted nem lehet beszerezni akár egy nagy kereskedelmi üzletláncban sem?
Klipsch hangsugárzók
Ja, egyébként a CA honlapján, a következő olvasható: " 100 Watts rms per channel,
...........
OFFTOPIC:
850W-os a táp, akkor annyit összesen le is adna. 6*80W pedig csak 480W, elég messze a 850-től. Én mellesleg továbbra sem hiszek ekkora a tápban, ennyiért. Most megnéztem neked a nem hiend' AVR Denon-ok közül a jelenlegi legnagyobb a 4306-os, annak 570W-os a tápja, 3x-or annyiba kerül, mint a 540R, de az 540R mégis 1,5x-er erősebb? Na ne máár... Had ne idézzek az Üvegtigris-ből. Szvsz pedig a HK235 a kategória (najó, egyik) legjobbja, de az is ""csak"" 350W-os.
Klipsch hangsugárzók
Meggyőztél, mármint magadatat (ez a fontos), nyomós érvekkel. (engem amúgy a mérete -magassága: 10cm!- és súlya >10kg rándított el)
Ja, Netdepo nem hiszem, h szürke importos. Ott 114e. Te mire gondoltál? Ha ide nem óhajtod, de pü-ben megköszönném.
Ja, egyébként a CA honlapján, a következő olvasható:
" 100 Watts rms per channel,
De különben sem a teljesítményleadás érdekel, hanem a táp nagysága. Volt egy Proton erősítőm (sztereo), az 2x35W-ot adott le a specifikációja szerint, és 120W volt a felvétele. Na az hangosabban, és eőreljesebben szólt, mint a jelenlegi Panasonic SA-XR15 digitális erősítőm, ami állítólag 5x100W leadására képes, a teljesítményfelvétele meg 65W
De szerintem ezt hadjuk, nem szeretném szétoffolni a topicot
A lényeg a Klipsch, arról is kaptam hasznos infót, amit köszönök. Remélem idetéved majd valaki, aki hallotta az RF25-öt, és tud róla bővebben írni.
Egyébként még annyit a CA-hoz, hogy az árkategóriájában (120K) pillanatnyilag nem tudok nála jobb alternatívát...
Klipsch hangsugárzók
Meggyőztél, mármint magadatat (ez a fontos), nyomós érvekkel.
(engem amúgy a mérete -magassága: 10cm!- és súlya >10kg rándított el)
Klipsch hangsugárzók
Cambridge Audio Azur 540R lesz, ez eldöntött tény (ez a 615W-os, és ennek van egy Versus 2. verziója, amiben már 850W-os táp van)
Biztos vagy Te abban? Túl "olcsó", h tényleg akkora tápja legyen (főleg a V2 850W-al), túl szép, h igaz legyen... Saját szemddel láttad, vagy "papír-tény"? Nem a teljesíménye akkora? Mert nem mind1 ám..
A Yamahára is (ők kamuznak a legnagyobbat ) rá van írta, h 7*140W (~1kW) meg miegymás, aztán a fele se igaz.. Az én HK235-öm papíron 7*50W (350W), de ez már ténylegesen eléggé közel van a valósághoz! A Canopusom 8ohm-on 35W(?) és jóval hangosabb, mint a HK235, a csatorna/50W-jával. Van összefüggés?
Még egy kérdés: Te a teljesítménye alapján választottad a CA-t vagy hallottad, esetleg van bizonyos tulajdonsága, ami csak ebben az ársávú AVR-ekben van meg?
A CA 540R eredeti kiadását láttam élőben, abban valóban 615W-os táp volt.
Hallani nem hallottam, de a Yamaha RX-V657-et igen, és volt egy csoportteszt, ahol az álltalam kinézett Yamaha RX-V757, Cambridge Audio 540R, Marantz Sr-4500, és a H/K 235 volt terítéken egy összehasonlító tesztben. Természetesen a CA 540 nyert. A leírása alapján engem meggyőzött. Egyébként egy tradicionális Angol márkáról van szó, ami a NAD-al van azonos minőségi szinten, csak mára már olcsóbb lett, mint a NAD.
Az ára meg nem érdekel, a kis hazánkban eladott erősítők zöme szürke import, nem hivatalosan érkezik az országba, ezért is lehet olcsóbb, mint külföldön. Nézd meg azt, amelyik hivatalosan jön be, 1,5-2x drágább, mint odakint...
Szóval a tesztek, az emberek véleménye, és az ára alapján döntöttem a CA mellett.
A H/K nekem nem tetszik sem külsőre, sem hangra (azt hallottam élőben).
Itt egy kép az Azur belsejéről: