Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pioneer DVR-433/530/630

balinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: balinyo »

Amikor bekapcsolom a felvevőt , akkor a tv-m azt irja ki hogy CVBS (vagyis kompozit) jelet kap. Full bekötésű SCART-on van bekötve RGB-s bemenetre. Ha visszajátszom a felvételt a HDD-ről vagy DVD-t játszik le, akkor kiirja az RGB-t is. Most akkor hogy is van ez? Ha csak tunernek használom a felvevőt, akkor is kiadja RGB-n a jelet vagy sem? 
/tau ba

Én RGB-re állítottam a SCART1 kimenetet és a TV bemenetét is, így tunerként is RGB jel megy rajta, semmi probléma nem volt vele.

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: alfa »

Érdeklődnék, hogy régi VHS-ek archiválására kinek milyen beállitások váltak be? Min érdemes babrálni a jobb minőség elérése érdekében? 
/tau ba

Én "xp"-ben rögzítettem régi VHS kamerás felvételt. Mivel az alapanyag sem volt egy bajnok ('98-as lakodalom), így sokat nem vártam tőle, így elégedett vagyok az eredménnyel. 3 lemezre osztottam, 2-t átkódolt. Nézhető.
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Érdeklődnék, hogy régi VHS-ek archiválására kinek milyen beállitások váltak be? Min érdemes babrálni a jobb minőség elérése érdekében?

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Gab
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Gab »

Érdekességképpen megemlítem, hogy találtam Pioneer DVR-520H + DVR-720H-hoz leírást. Ebben az áll, hogy Maxtor, Western Digital és Seagate winyók vannak bennük. Teljesen széria számítógépes winyók 5400-as fordulattal és a jumper cable select-re van állítva. A leírás szerint meghibásodás esetén csak ugyan ezekre a típusokra lehet őket cserélni. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha 2-3 év múlva bedöglik esetleg a HDD. Tuti, hogy ezek a típusok már rég nem lesznek. Szerintem semmi gond nem lenne, ha másik típusra cserélnénk. Csak a kérdés, hogy milyen fájlrendszerre legyen formázva. Én még azt is megkockáztatom mondani, hogy egy dupla kapacítású HDD-val is ugyan olyan jól működne. Feltéve, ha a firmware nem szabályozza be valahogy a használható méretet. De tutira azt is lehetne szervízmenüben átállítani. Mindenesetre nem szedem szét a gépet.
Teljesen igazad van, cserélhető a vincsi, és nem csak 5400-as fordulatúra. Például én a 80 GB-os Seagate-met cseréltem ki egy 7200-as fordulatú 250 GB-os WD-re. A készülékem 520H, de nem sokban különbözik a 433-tól. (persze a tiétek jobb)
Viszont a csere módja ugyanaz, és külföldi fórumokon olvastam, hogy már 433-as is megcsinálta.
Az új vincsit tényleg CS-re kell állítani, de formázni és partícionálni nem kell. Egyedi partíciója és fájlrendszere van, amit a csere után a készülék maga létrehoz, ha van hozzá service disk-ed és szervíz távirányítód.
Az általam nyitott topikon: Pioneer DVR-520/720 bővítése bővebben olvashatsz róla.

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Érdekesség a Pio 530-hoz. (Bár lehet,hogy csak nekem volt újdonság)
Éjszakára bekapcsolva hagytam az írót azzal a feladattal, hogy egy 2 óra 10 perces filmet tömörítsen újra és írja ki dvd-re. A tv-t távszabályzóval kikapcsoltam( készenléti állapot). Éjszaka arra ébredtem, hogy a tv bekapcsolt. Mint utólag kiderült amint végez a tömörítéssel és az írással, kiad erről egy tájékoztató feliratot, ami ezek szerint kapcsoló jelet is tartalmaz ami bekapcsolja a tv-t. Persze az író kikapcsolt.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

A bejövő kompozit jelet felesleges lenne RGB-vé alakítani. Minőség nem lesz jobb és még plusz elektronikát is be kellene építeni.Ezért van az, hogy tunerként használva csak a kompozit kimenet jelenik meg.
Abban a sok vasban csak elfér ennyi elektronika. Gondolom van valamiféle átalakítás sima tunerként használatkor is, hiszen kiadja a jelet az s-video és a komponens kimeneten is.

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Érdekességképpen megemlítem, hogy találtam Pioneer DVR-520H + DVR-720H-hoz leírást. Ebben az áll, hogy Maxtor, Western Digital és Seagate winyók vannak bennük. Teljesen széria számítógépes winyók 5400-as fordulattal és a jumper cable select-re van állítva. A leírás szerint meghibásodás esetén csak ugyan ezekre a típusokra lehet őket cserélni. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha 2-3 év múlva bedöglik esetleg a HDD. Tuti, hogy ezek a típusok már rég nem lesznek. Szerintem semmi gond nem lenne, ha másik típusra cserélnénk. Csak a kérdés, hogy milyen fájlrendszerre legyen formázva. Én még azt is megkockáztatom mondani, hogy egy dupla kapacítású HDD-val is ugyan olyan jól működne. Feltéve, ha a firmware nem szabályozza be valahogy a használható méretet. De tutira azt is lehetne szervízmenüben átállítani. Mindenesetre nem szedem szét a gépet.
Az új winyót magával a felvevővel kell formázni. Ha nincs ilyen menüpont (valszeg nem erre tervezték) akkor valamilyen billentyűkombinációval hajtható végre a formázás. Én a neten találtam ilyet a Thomsonomhoz, esetleg a service manual is hasznos lehet, szintén a netről v. szervizes ismerőstől. A max. használható kapacitást ki kell kísérletezni, mint ahogy a PC-knél sem tud minden alaplap bármekkora winyót kezelni, legfeljebb BIOS v. driver frissítés után. (Persze a nagyon régi alaplapokra már nincs ilyen frissítés.)
Egyébként van most egy új topic a Pio felvevők kapacitásának bővítéséről, ajánlom figyelmedbe.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

oca
Isten Hozott! :)

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: oca »

Amikor bekapcsolom a felvevőt , akkor a tv-m azt irja ki hogy CVBS (vagyis kompozit) jelet kap. Full bekötésű SCART-on van bekötve RGB-s bemenetre. Ha visszajátszom a felvételt a HDD-ről vagy DVD-t játszik le, akkor kiirja az RGB-t is. Most akkor hogy is van ez? Ha csak tunernek használom a felvevőt, akkor is kiadja RGB-n a jelet vagy sem? 
/tau ba

A bejövő kompozit jelet felesleges lenne RGB-vé alakítani. Minőség nem lesz jobb és még plusz elektronikát is be kellene építeni.Ezért van az, hogy tunerként használva csak a kompozit kimenet jelenik meg.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

/tau ba

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

Már itt "Gab"-bal elkezdtétük boncolni a témát ITT

SandBlaster

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: SandBlaster »

VETÍTŐ: InFocus ScreenPlay 4805 & LUCS, DVD: Pioneer DVR-530H & Pioneer DV-545 & Samsung DVD-P142, A/V ERŐSÍTŐ: Yamaha RXV-620, VIDEO: Panasonic NV-FJ612
HANGFAL: Quadral QLX-205, QLX-135, QLX-Base, SUB: Yamaha YST-SW320, HANGFALKÁBEL: Dietz 4mm, PHONO: Sony PS-LX56
FOTO: Nikon D70 & Coolpix 3100, PC: C64, TULAJ: Jómunkásember

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

"elalváskikpcs" felvételkor ... 
Ha készül elaludni az ember nyom egy rec gombot, de hogy állítom be, hogy egy óra múlva kikapcsoljon. Ha elkezdem állítgatni time rec-cel kimegy az álom a szembemből

A REC gombot többször megnyomod akkor be tudod állítani, hogy hány órát vegyen fel a cuccos. Reggelre mindig kikapcsolt állapotban találom a gépet.

Nem az asszony kapcsolja ki?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Kösz az info-t az EPG kilövéséhez. közben mi is kivadásztuk a használati útmutatóból. A csatorna áttöltést hagytam, valószínűleg amit mondtatok, a 3 scart bemenetet végig kellett volna játszani, átállítgatni egyneként a video formátumot, és lehet akkor összejött volna. 
Mellesleg, akkor az igaz, hogy RGB-re érdemes állítani a video formátumot az AV1-re a tv-hez, ekkor legjobb képminőség? Ekkor persze a nincs progresszív jel, de mindegy, mert a projektor úgy is svideo-n van bekötve.

Akkor meg pont fordítva kellett volna bekötnöd, S-Videot és ezzel a kommunikációs csatornát [sCART2] a tévére, az RGB-t [sCART1] (vagy ha van jobb) a projira.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Kösz az info-t az EPG kilövéséhez. közben mi is kivadásztuk a használati útmutatóból. A csatorna áttöltést hagytam, valószínűleg amit mondtatok, a 3 scart bemenetet végig kellett volna játszani, átállítgatni egyneként a video formátumot, és lehet akkor összejött volna. 
Mellesleg, akkor az igaz, hogy RGB-re érdemes állítani a video formátumot az AV1-re a tv-hez, ekkor legjobb képminőség? Ekkor persze a nincs progresszív jel, de mindegy, mert a projektor úgy is svideo-n van bekötve.

De mér' S video-n van bekötve aproji??

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

balinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pioneer DVR-433/530/630

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Előfordult, vagy mindig és minden lejátszóval igy volt?

/tau ba

Még csak a Philipsemben próbáltam ki.
Ott többnél is volt ilyen. Sajna arra nem emlékszem már, hogy mindegyikkel így volt-e.

A Pio-ban jól működnek.
Elkúrtuk

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

Amikor kiírok valamit HDD-ről DVD-re, és a DVD-t visszajátszom egy másik player-el, akkor nem jelenik meg automatikusan a menu (amit kiválasztottam a 9-ből), csak akkor ha megnyomom a játékos DVD menu gombját. Normális ez, vagy valamit még állitanom kéne, hogy automatikusan bejöjjön a menü?  
/tau ba

Ilyen már nálam is előfordult.

Előfordult, vagy mindig és minden lejátszóval igy volt?

/tau ba

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Pioneer DVR-433/530/630

Amikor kiírok valamit HDD-ről DVD-re, és a DVD-t visszajátszom egy másik player-el, akkor nem jelenik meg automatikusan a menu (amit kiválasztottam a 9-ből), csak akkor ha megnyomom a játékos DVD menu gombját. Normális ez, vagy valamit még állitanom kéne, hogy automatikusan bejöjjön a menü?  
/tau ba

Ilyen már nálam is előfordult.
Elkúrtuk

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

/tau ba

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Pioneer DVR-433/530/630

Ha készül elaludni az ember nyom egy rec gombot, de hogy állítom be, hogy egy óra múlva kikapcsoljon. Ha elkezdem állítgatni time rec-cel kimegy az álom a szembemből

A REC gombot többször megnyomod akkor be tudod állítani, hogy hány órát vegyen fel a cuccos. Reggelre mindig kikapcsolt állapotban találom a gépet.
Elkúrtuk

Vendég

Pioneer DVR-433/530/630

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer DVR-433/530/630

2. Az En TV-m nem tamogatja, de de az biztos, hogy olyan SCART kabel kell, amiben mind a 21 csatlakozo be van kotve. Az iron az AV1(RGB)-TV feliratuba kell dugni, a TV-n viszont ha tobb SCART is van, akkor lehet, hogy nem mind tamogatja az attoltest. Dugd at. Esetleg a TV menuben is be kell allitani valamit hozza.
A tévéken általában azon a scarton működik a programáttöltés, amelyik az S-video jelet fogadja. Ezeken a tévéken viszont ez a scart nem fogad RGB jelet. Ilyenkor választani kell, hogy mi a fontosabb, az egyszeri programáttöltés funkció, vagy az állandó jobb képminőség.

SandBlaster

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: SandBlaster »

Sziasztok! 
Új pio 530-as tulajdonosként van néhány beállítási kérdésem.

1. Miért kapcsol be időnként standby mode-ban egy EPG felirat (hallom, hogy a hdd felpörög), és nem csinál semmit, de a tv-t odakapcsolja. A recorder továbbra is kikapcsolt állapotban van,  azaz kép sincs.

2. Miért nem működik a TV-ről a csatornakiosztás áttöltése? A Loewe tv-m támogatja. megfelelő, oda-vissza bekötött scart van (Neotech), és elkezdi, majd 10-20 másodperc után megszakad, és kiírja, hogy nem lehetséges az áttöltés...

KÖszi előre is

1. Nyomd meg az iranyiton a guide gombot. Itt menj ra a setup menure es menj a POSTAL CODE reszre, ahol ne irj be iranyitoszamnak semmilyen szamot. Mivel a musorujsag funkcio itthon nem mukodik (tudtommal) ezert kikapcsolhato, es iranyitoszam hianyaban kikapcsolaskor rogton kikapcsol, nem lesz EPG es nem porog a winyo tovabb. Hasznalati 28. oldalon irja.

2. Az En TV-m nem tamogatja, de de az biztos, hogy olyan SCART kabel kell, amiben mind a 21 csatlakozo be van kotve. Az iron az AV1(RGB)-TV feliratuba kell dugni, a TV-n viszont ha tobb SCART is van, akkor lehet, hogy nem mind tamogatja az attoltest. Dugd at. Esetleg a TV menuben is be kell allitani valamit hozza.

VETÍTŐ: InFocus ScreenPlay 4805 & LUCS, DVD: Pioneer DVR-530H & Pioneer DV-545 & Samsung DVD-P142, A/V ERŐSÍTŐ: Yamaha RXV-620, VIDEO: Panasonic NV-FJ612
HANGFAL: Quadral QLX-205, QLX-135, QLX-Base, SUB: Yamaha YST-SW320, HANGFALKÁBEL: Dietz 4mm, PHONO: Sony PS-LX56
FOTO: Nikon D70 & Coolpix 3100, PC: C64, TULAJ: Jómunkásember

balinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pioneer DVR-433/530/630

Sziasztok!

Új pio 530-as tulajdonosként van néhány beállítási kérdésem.

1. Miért kapcsol be időnként standby mode-ban egy EPG felirat (hallom, hogy a hdd felpörög), és nem csinál semmit, de a tv-t odakapcsolja. A recorder továbbra is kikapcsolt állapotban van, azaz kép sincs.

2. Miért nem működik a TV-ről a csatornakiosztás áttöltése? A Loewe tv-m támogatja. megfelelő, oda-vissza bekötött scart van (Neotech), és elkezdi, majd 10-20 másodperc után megszakad, és kiírja, hogy nem lehetséges az áttöltés...

KÖszi előre is

batuz

Pioneer DVR-433/530/630

Hozzászólás Szerző: batuz »

Nagyon nagy piros pont a Pio-nak.
Tegnap kipróbáltam egy régi ősidőkből származó Princo (tudom sz.., de erre írtak jó sok pénzért 4 éve) dvd-t beolvastatni a Pio 530-al.
Ismerve a Princo minőségét (már semmi nem olvasta, akadt - sőt lefagyasztotta a lejátszót-: asztali dvd lejátszó, dvd író Pio100 D, LG4081B, egyik sem birkózott meg vele) nem vártam tőle pozitív eredményt. Nem is tudom, hogy miért nem dobtam még ki a lemezt.
Csodák csodája a Pio olvassa, sőt engedi lementeni is hiba nélkül!
Lehet, hogy vannak apróbb hiányosságai, de szerintem egy nagyon korrekt kis szerkentyű!

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”