Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Klipsch hangsugárzók

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: klepto »

Azok ellenére, amit írtam van egy olyan lehetőség is, h 6 tök egyforma dobozokat vegyél: 3 pár Polk Monitor 40 (6.0, sajnos nem tudsz 1db-ot venni belőle -de lehet h el tudod adni, aki centert vagy back centert keres-) Szóval még esztétikára is rendben lenne, mert a hangszórók úgy vannak elhelyezve benne, h állítva és fektetve és rendben vannak. Viszont miközbe ezt leírtam, beugrott, h nem lesz sub (egy darabig). Tegyük fel ez a megoldás megtetszik, és mivel nem álló frontot vettél, pénzed is marad és azt a a mardék pénzt beleadod egy mondjuk használt (300-as?) Yamaha árába vagy egyéb, ha pedig majd jobb kell, mert így nem sok túl jó lesz (nem maradt sok pénzed), akkor nem buksz rajta mert használt volt, ideiglenes és szinte annyiért adhatod tovább (esetleg ha túl olcsón, még kereshetsz is rajta ) Továbbá az is valószínű, h nem csak egységes egyforma hangszórók, sőt hangfalakat előnyei is meg lesz, de subod is lesz, tehát a mély is mélyebb lesz.
Te "sírtál", itt az egységességért, hát megkapot, sőt, nem(!) is satellitek-ből.

Én nem "sírtam" az egységességről, csak ezt hallottam valahol
De, hogy ez tényleg így van-e, az más kérdés...
Frontoknak mindenképp állót akarok, mert amit spórolnék a dobozon, azt elköltöm álványra, és a tv közelében sokat mászkálok (mögötte az ablak), nem szeretném az álványról leverni a hangfalakat, ráragasztani meg mégsem illdomos
Igaz, ha a Plok Monitor 50, Monitor 40, CS1 triumvirátust választanám, akkor azonos hangszórókészlet lenne különböző méretű dobozban. Kérdés, hogy ez mennyivel jobb megoldás, és mennyivel szólna egységesebben, mint a Klipsch azonos modellszámba tartozó, de különböző méretű hangszórókkal szerelt szettje?

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És még egy kérdés: Nem hasonlította valaki össze a (Klipsch) hangját a Polk Audio Monitor szériával?
Én nem. De vmit leírhatok, j.p. ésszel gondolkodva.
A Klipsch gyárt hangfalakat 50-től (kis RB) egészen ~350-400-ig (nagy RF).
Ez betakarja a Polk-on belül a Monitor hangfalatait, egészen az RTi-ig, sőt kicsit még azon túl is...
(RF-7-et most pillanatra hagyjuk ki..) A Klipsch-nél, legkisebb RB-től az RF-35ig megyegyezik az összes membránja (nem méretre). Lentről haladva felfelé, szinte "csak" teljesítményben térnek, el, minőségük egyre nagyobb méretével bizonyára csak azok előnyei által növekszik.
Monitor vs RTi-nél már nem teljesen így van. Minőségüket tekintve a Monitor gyengébb, mint a Klipsch (főleg egy utóbbit megcsípve még akcióba vhol). Az RTi-vel lehetne összeereszteni a Klipsch-et.

Azok ellenére, amit írtam van egy olyan lehetőség is, h 6 tök egyforma dobozokat vegyél: 3 pár Polk Monitor 40 (6.0, sajnos nem tudsz 1db-ot venni belőle -de lehet h el tudod adni, aki centert vagy back centert keres-) Szóval még esztétikára is rendben lenne, mert a hangszórók úgy vannak elhelyezve benne, h állítva és fektetve is rendben vannak. Viszont miközbe ezt leírtam, beugrott, h nem lesz sub (egy darabig). Tegyük fel ez a megoldás megtetszik, és mivel nem álló frontot vettél, pénzed is marad és azt a a mardék pénzt beleadod egy mondjuk használt (300-as?) Yamaha árába vagy egyéb, ha pedig majd jobb kell, mert így nem sok túl jó lesz (nem maradt sok pénzed), akkor nem buksz rajta mert használt volt, ideiglenes és szinte annyiért adhatod tovább (esetleg ha túl olcsón szerezted, még kereshetsz is rajta ) Továbbá az is valószínű, h nem csak egységes egyforma hangszórók, sőt hangfalakat előnyei is meg lesz, de subod is lesz, tehát a mély is mélyebb lesz.
Te "sírtál", itt az egységességért, hát megkapot, sőt, nem(!) is satellitek-ből.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Én RF-15 mellé vettem RC25-öt. 
De RC-25 jó az RF-15 és RF-25-höz is (RC-35 már csak az RF-35-höz jó) [ezt a "jó"-t mondjuk inkább úgy, h passzol].

Mivel moziról volt szó, nem az RB-25-ről kell beszélni, hanem az RS-25-ről (dipol), amiben már megint egy db 13cm-es van.

U.i.:
- ha mondjuk levágsz minden csatornát 80hz-en (ezt minden doboz gond nélkül tenné) és tök egyforma hangszóróid vannak és kör mentén helyezed el, akkor már lehet egységességgről (stb. ki h nevezi) beszélni, de ha vmelyik hiányzik (és biztos ki is hagytam vmit), addig nem.
- Ha RF-25 mellé RC-25-öt veszel (nem egy forma hangszórók), ettől lesz a legkevésbé nem egységes. Akkor lesz nem egységes, ha nem Klipsch-et centert veszel (kiemelem RC-35 nem hozzá való!!!).

Köszi a véleményt. Egyébként megfordult a felyemben az RC35 az RS25 mellé centernek, az egyforma hangszóró nagyság miatt
Egyébként ezt miért hangsújoztad ki ennyire, hogy az nem ahoz való? Ennyire eltérő a hangszine, vagy más miatt?
A Dipol hangsugárzókról nem sok jó véleményt hallottam, és mivel nekem teljesen fel lesz tolva a hátsó falra, ezért nem biztos, hogy jó lenne...
Egyibként itt egy rajz a szombámról. Szerinted oda is jó lenne a dipol háttér?

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Nem értem miért várod azt hogy a front center és surr. hangszórók ugyan olyanok legyenek mind tölcsérben mind mély/középben. Eggyiknek sem ugyan azt kell teljesítenie egy mozifilmben.
Az ok, hogy nem ugyanazt kell teljesíteni egy centernek, vagy háttérnek, mint a frontnak, de a különböző hangszóró/tölcsér megoldások nem fognak teljesen eltérű karakterű dobozokhoz vezetni? Mert ha mindegyik más karakterrel rendelkezik, akkor soha nem fog megvalósulni a homogán hangtér, ezért is van egy olyan ajánlás, hogy lehetőleg minden csatorna egyforma dobozokat kapjon

Én RF-15 mellé vettem RC25-öt.

De RC-25 jó az RF-15 és RF-25-höz is (RC-35 már csak az RF-35-höz jó) [ezt a "jó"-t mondjuk inkább úgy, h passzol].

Mivel moziról volt szó, nem az RB-25-ről kell beszélni, hanem az RS-25-ről (dipol), amiben már megint egy db 13cm-es van.

U.i.:
- ha mondjuk levágsz minden csatornát 80hz-en (ezt minden doboz gond nélkül tenné) és tök egyforma hangszóróid vannak és kör mentén helyezed el, akkor már lehet egységességgről (stb. ki h nevezi) beszélni, de ha vmelyik hiányzik (és biztos ki is hagytam vmit), addig nem.
- Ha RF-25 mellé RC-25-öt veszel (nem egy forma hangszórók), ettől lesz a legkevésbé nem egységes. Akkor lesz nem egységes, ha nem Klipsch-et centert veszel (kiemelem RC-35 nem hozzá való!!!).

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Nem értem miért várod azt hogy a front center és surr. hangszórók ugyan olyanok legyenek mind tölcsérben mind mély/középben. Eggyiknek sem ugyan azt kell teljesítenie egy mozifilmben.
Az ok, hogy nem ugyanazt kell teljesíteni egy centernek, vagy háttérnek, mint a frontnak, de a különböző hangszóró/tölcsér megoldások nem fognak teljesen eltérű karakterű dobozokhoz vezetni? Mert ha mindegyik más karakterrel rendelkezik, akkor soha nem fog megvalósulni a homogán hangtér, ezért is van egy olyan ajánlás, hogy lehetőleg minden csatorna egyforma dobozokat kapjon

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Shane 54 »

Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Jó reggelt!

Többen jókat írtak a Klipschről, bár a jó pont a jellegzetes közé-magas tartománya, ami nem mindenkinek jön be, de a többségnek úgylátom, hogy igen.
Nekem az szúrja a szemem, ha meghallgatás után megtetszik, és megveszem az RF25-ös frontokat, akkor a hozzá való center egy picit sántít. Ugyanis a számozásban (szériában) hozzá passzoló RC25-ben nem a frontokkal eggyenméretű 2x165mm-es mélyközép hangsugárzó van, és a magas előtt sem 152mm-es a Tractrix Horn tölcsér, hanem az egyel kisebb, RF15-ös álló hangfal 2x133mm-es mélyközép hangszóróit kapta, a 127mm-es Tarctrix Horn tölcsérrel.
Az RB25-ös polcsugárzó szintén ezzel a kisebb tölcsérrel van szerelve, de ez már a 165mm-es mélyközepet kapta.
Miért így csinálta a Klipsch? Nem fog a kisebb hangszóró, és a kisebb tölcsér miatt a center hangja nagyon elütni a front torony hangfalaktól? És a háttérnél a 165mm-es mélyközép mellett a szintén kisebb tölcsér nem lesz zavaró?
Ezzel az egy szériába tartozó, de igencsak vegyesfelvágott hangszóró/Horn tölcsér méretekkel mennyire tud egységes lenni a Klipsch, egy komplet 5.0-ás rendszerben?
És még egy kérdés: Nem hasonlította valaki össze a hangját a Polk Audio Monitor szériával? A Klipsch RF25, RB25, RC25 összeállítás mellet a másik igen esélyes versenyző a PolkAudio Monitor 50, Monitor 40, CS1 összeállítás. A Monitor abban különbözik leginkább a Klipschtől (a külsőségeket nem számítva), hogy minden hagszóró mind a frontba, a háttérben, és a centerben is teljesen megeggyezik. Az össz hagképnél nem előnyősebb a teljes eggyezőség, a Klipsch féle ahány tipus, annyi fajta egy családon belül megoldásnál?
A válaszokat, véleményeket előre is köszönöm

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Éppen ezért felesleges, a Te rendszeredbe.  
Nehogymár fele annyiért vegyünk kábelt, mint amennyi volt a hús.

Azt azért elfelejtettem megemlíteni, hogy ez a kábel nekem max. 20 ezerbe lenne mindennel (postakölstség, stb.) együtt...

Na az már más! Az a kábel ugye nem ezüst? (réz?)

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 108

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DJK »

Azt azért elfelejtettem megemlíteni, hogy ez a kábel nekem max. 20 ezerbe lenne mindennel (postakölstség, stb.) együtt, ennyit meg ki tudok rá dobni....

szondag3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szondag3 »

Őrület, hogy mik vannak az IttVeddmeg-nél 335 990Ft/pár az RF-7-es, ennek csak az a szépséghibája, hogy valószínűleg már nincs nekik.

Hihetetlen, hogy így a típusváltásnál, hogy lementek az árak.

Nincs nekik , én már megkérdeztem.
Projektor:Sony Hs60 Vászon:Projecta Homescreen Front:Dali Concept 10 Center:Wh.Diamond Center Rear: Phonar Compact2 Sub:Rel Q150E Receiver: Yamaha rxv4600+Nad M25 DVD1: Denon 3910 Kábelek : QED anniversary silver

Karthago
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Karthago »

Őrület, hogy mik vannak az IttVeddmeg-nél 335 990Ft/pár az RF-7-es,
ennek csak az a szépséghibája, hogy valószínűleg már nincs nekik.

Hihetetlen, hogy így a típusváltásnál, hogy lementek az árak.

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

Klipsch RB-75 Szub: Klipsch RW-12  
Ki nem érezné a nyomást??

Nekem csak ugye rb25 ami pite a 75hőz képest, megtámogatva mélynyomival levéve a terhet az amúgy is brutális 75ről még komolyabb hangerő és még komolyabb hangnyomás.
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: phazer »

semmilyen kiemelés nincs, a kverőn minden 0db-en, kivezérlés kb -3ig megy fel. Miért lenne gyenge egy 2x70es denon?? ... 8ohmon le tud adni kb 2x40-et és még csak csutkáig se tekertem mint mondtam hanem 1óráig, kicsit tovább mint félig. Ne mondjátok, már hogy egy (több mint) 100w-os erősítő kéne egy kis polcsugárzó alá ami nem is egy rb35-ös vagy rb75ös cucc.
Én nem a teljesítmény növelését tűztem ki célul hanem minőségének javítását de nem bántam meg! Nagyon tetszik az a szerény kis 35W aminek kb felét használom a minden napokban

nekem kell egy bizonyos teljesítmény, egy bizonyos hangnyomás .
mert egy 25nm-es szobába szerintem nem elég bulizni egy rb25 most viszont 12nm-re bőven elég!!!
minőség : klipsch

Az én szobám 25nm és érezni a nyomást Ehhez a szobamérethez viszonyítva írtam az előbbiekben felhozott adatokat
Under Construction

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

OFFTOPIC:

Shane 54-el csak óvatosan

kaltenpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kaltenpeti »

DJK! Estleg ezt végigolvashatod, ha érdekel, he nem akkor bocsi...
CAT5,mint hangfalkábel

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: topeti »

OFFTOPIC:

Shane 54-el csak óvatosan
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Klipsch RF-15-ös hangfalaimhoz szeretnék valami ... kábelt venni. 
Találtam egy talán alkalmas kábelt...

...szerintem kedvező 152 dolláros ár...

...A kábelt egy 12 ezer dolláros referencia rendszerben használják, ebből gondolom, hogy nem lehet olyan rossz.

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

semmilyen kiemelés nincs, a kverőn minden 0db-en, kivezérlés kb -3ig megy fel. Miért lenne gyenge egy 2x70es denon?? ... 8ohmon le tud adni kb 2x40-et és még csak csutkáig se tekertem mint mondtam hanem 1óráig, kicsit tovább mint félig. Ne mondjátok, már hogy egy (több mint) 100w-os erősítő kéne egy kis polcsugárzó alá ami nem is egy rb35-ös vagy rb75ös cucc.
Én nem a teljesítmény növelését tűztem ki célul hanem minőségének javítását de nem bántam meg! Nagyon tetszik az a szerény kis 35W aminek kb felét használom a minden napokban

nekem kell egy bizonyos teljesítmény, egy bizonyos hangnyomás .
mert egy 25nm-es szobába szerintem nem elég bulizni egy rb25 most viszont 12nm-re bőven elég!!!
minőség : klipsch

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: phazer »

Under Construction

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

abnormális? igazából mivel 60centire vannak egymástól és én velük szemben zenéltem ezért nem kicsit full parti élmény volt!!
Ha elszáll az agyam nekem is...

Mellesleg innentől tovább biztosítalak, jó dobozt válaszottál, Klipsch-et nehéz megnyírni...

nem akarom én megnyírni, csak hajtani kicsit persze nem a lelkét is, ha majd nagyobb kell természetesen lecserélem, de még az nagyon jó. Talán nagyobb szobában lesz kevés, de akkor majd veszek rb35öt vagy nagyobb állót
nekem az érézékenysége tetszik nagyon, a hangja meg nekem tökkéletes

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 108

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DJK »

Sziasztok!

Klipsch RF-15-ös hangfalaimhoz szeretnék valami elfogadható hangfalkábelt venni.
Szándékosan nem a hangfalkábel help topicba írok. Itt azért összegyűltek a márkához értő fanok...

Gyorsan leszűkítettem a kört. Nem akarok nagy nevű cégtől kábelt venni, nem akarom az ezzel járó plusz költségeket kifizetni...

Találtam egy talán alkalmas kábelt.
A "kinti" ára 152 USA dolcsi, mivel európában még csak nyoma sincs....
Az átszámítva nagyjából 30 ezer Ft-ra jön ki, ha itt valaki forgalmazná, tuti, hogy 40 ezer alatt meg se mutatnák (De lenne az szerintem 50 is csak zárójelben)...

Namost a gyártóról annyit, hogy csak minőségi kábeleket gyárt, minimális marketing és egyéb tevékenységekkel, ezért a szerintem kedvező 152 dolláros ár.
A kábelt egy 12 ezer dolláros referencia rendszerben használják, ebből gondolom, hogy nem lehet olyan rossz.

Adatai + kis leírás angolul:

...using quality materials such as oxygen free high conductivity copper
conductors with a 99.99997% purity, with an aggragate 9 gauge.
The twisted quad conductors can carry signal up to 100 feet without
degrading, and are further insulated with nylon, and then covered with a
PVC jacket, topped off with an esthetically pleasing silver
and black mesh sleeve that also prevents abraision.

These cables are well suited to speakers from Paradigm, PSB, Energy, Athena, Totem, StudioLAB, Angstrom, Mirage, Axiom, Dahlquist, and many others.

Ja, 2x2.5 méter a hossza.

Egy kép, hogy látható is legyen a kábel:

VÉLEMÉNY???

Vendég

Klipsch hangsugárzók

abnormális? igazából mivel 60centire vannak egymástól és én velük szemben zenéltem ezért nem kicsit full parti élmény volt!!
Ha elszáll az agyam nekem is...

Mellesleg innentől tovább biztosítalak, jó dobozt válaszottál, Klipsch-et nehéz megnyírni...

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

király!!!

Egyébként többet nem nagyon fogom ennyire meghajtani talán egy nagyobb helyen amikor parti van, de akkor is csak maximum ennyire nehogy szétessen a babám
Egybként olyan 11óra körül szoktam tolni neki max.
Jó kis erősítő, nekem a szívemhez nőt egyébbként

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Urak!
Valahol (tudom ám hogy hol ) tetszettek olvasni az erősítők dampingjáról, meg hogy a lebegő membrán aztán csúnyán szól blablabla nem megfogott mélyek blablaaaa... No ezt a damping dolgot itten most ne keverjük bele szerintem, mert nem erről van szó.
Egy membránnak mozdulnia köll, ez neki a dolga. Mivel a fizikát nem könnyű meghágni, a Klipsch hangsugárzók érzékenysége és terhelhetősége alapján úgy gondolom, igen komoly kitéréseket képes a mélyközép hangszóró produkálni, mert hát másképp hogyan jöhetnek ki ezek a paraméterek?
A kolléga Denonját van szerencsém ösmerni, tudom, mire képes 12 óránál egy 89dB-s hangsugárzóval. A Klipsch ennél jóval érzékenyebb, tehát -az én fogalmaim szerint - abnormális hangerőnek kellet lennie abban a szobácskában. A woofer nyilván nyomta derekasan, és hát ekkora döngetéshez muszály annak a relatíve csöppnyi hangszórónak látványosan kilengenie a megfelelő mennyiségű mélyhang lesugárzásához. Ez normális, nem hiba, és nem minősíti az erősítőt sem.

Shane 54
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

keverőn kivezérlés jelző nem nagyon szokott -3 fölé menni, de a 0-át biztos sose éri el - de ezt már mondtam.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”