Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio

nyekike
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 11

Re: Heed Audio

Hozzászólás Szerző: nyekike »

merida írta:
Tegnap, 12:16
huszti-zsolt írta:
2026.08.31., hétf. 17:46
"Hogyan is fogalmazzak? A Heednak gyakorlatilag mindenben igaza van, amit állít. Az Elixir egy rendkívül erőteljes, ugyanakkor természetes hangzású erősítő, amelynek egészen különleges kisugárzása van. Imádom." (Holger Barske)
heed-audio-elixir-vollverstaerker-86452.jpg
https://www.hifitest.de/test/vollversta ... dio-elixir
Egy órája jött meg az én darabom. Előfokként van bekötve. Ez egy bestia ! :)
Nálam is előfok az Elixír. Mit mondjak, nincs panasz.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 266

Hozzászólás Szerző: merida »

huszti-zsolt írta:
"Hogyan is fogalmazzak? A Heednak gyakorlatilag mindenben igaza van, amit állít. Az Elixir egy rendkívül erőteljes, ugyanakkor természetes hangzású erősítő, amelynek egészen különleges kisugárzása van. Imádom." (Holger Barske)
Egy órája jött meg az én darabom. Előfokként van bekötve. Ez egy bestia ! :)
Audioquest Powerquest 707, Matrix Audio SL-1, Supra, English Electric EE8, AQ Voka, Lumin T3X, HiDiamond D7, Heed Elixir, Vertere Pulse C, 2x Heed Obelisk PM, Dope Sound Voodoo Pure Silver, Dorn Acoustic Grand Enigma.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... st-5953566
https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... st-5953629

Any chance you could explain to me Heed's sound signature?
That is hard to explain, but the Heed sound (...) has a fluidity to it, most of all it’s organic, and throws a massive, meaty soundstage. It’s just fun to listen to..

El tudnád magyarázni nekem a Heed hangzásjegyét?
Nehéz elmagyarázni, de a Heed hangzása, folyékony, mindenekelőtt organikus, és hatalmas, telt hangteret hoz létre. Egyszerűen szórakoztató hallgatni...

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 756
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

huszti-zsolt írta:
Ismerem a fazont egy fotómegosztó portálról. Óriási hifi barkácsoló és szakértő
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3069

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

heed-audio-elixir-vollverstaerker-86452.jpg (31.47 KiB) Megtekintve 291 alkalommal

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Szeptember első hétvégéjén, szombaton és vasárnap nyílt napokat tartunk a Zsolt Audioban. És kivételesen nem egy újabb Heed terméket mutatunk be - bár az is lesz - hanem egy régi ígéretünknek teszünk eleget. Körbejárjuk a legendás BBC LS 3/5a minimonitort és megpróbáljuk bemutatni olyan aspektusból is, amiről manapság sok szó nem esik. Lesz régi és új, drága és 'olcsó', de leginkább a legenda mibenlétét szeretnénk megmutatni, illetve néhány szinergikus rendszert bemutatni. És mindeközben válogathatsz és vásárolhatsz használt LP és CD lemezeket!
Fröccsparti.jpg
Fröccsparti.jpg (135.74 KiB) Megtekintve 578 alkalommal

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

https://www.youtube.com/watch?v=1loyw2h2H1Q
A nyelvet tetszés szerint beállíthatjátok, akár felirattal is. Az eredeti német.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Hovarju#7
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: Hovarju#7 »

alto írta:
2026.07.07., kedd 10:06

Az "ugyanaz az a jel és tónus" igaz lehet, az időzítéssel viszont vitatkoznék.

Az "ugyanaz az a jel" kifejezésben szerintem az időzítés és a tonus is benne van. Ha ez fenn áll, akkor nem csoda, hogy ilyenkor simul bele legjobban a láda hangja a sztereó hangba. Persze a sztereo hang az 2 hang, ami nem lehet teljesen azonos, attól sztereó.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1695

Hozzászólás Szerző: Indy »

alto írta:
2026.07.07., kedd 10:06
Egy aktív mélyláda a nagyjelű bemenetről nagyjából így néz ki: feszültségosztó - ADC - DSP - DAC - analóg erősítő. A digitális rész helyett az egyszerűbb mélyládákban egy analóg szabályozható aluláteresztő szűrő és fázisszabályozás van. Egy ilyen komplex rendszer esetén "ugyanazon időzítésről beszélni" beszélni balgaság.
A REL ládákban (sztereóra) én úgy tudom nincsen AD/DA áramkör, hanem passzív feszültségosztó és tisztán analóg ABC keresztváltó. Semmilyen DSP nincs bennük. (Rel T/5i). Ha tévednék, akkor elnézést kérek.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

alto
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 3602
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Indy írta:
2026.07.07., kedd 09:33
BLX írta:
2026.07.06., hétf. 18:45
Tudja valaki mi a műszaki magyarázat erre? Mármint, hogy a nagyjelű sub bekötés "jobban" szólhat, mintha pre outról hajtanánk a subot?
"A REL mélynyomók Speakon csatlakozása (High-Level Input) közvetlenül az erősítő hangszóró-kimeneteire csatlakozik, így a mélyláda pontosan ugyanazt a jelet, tónust és időzítést kapja, mint a fő hangfalak."

Gondolom erre nagyon ráfeküdtek és régóta csiszolgatják, mint a Toyota a hibrid rendszereit. :smile29:
Az "ugyanaz az a jel és tónus" igaz lehet, az időzítéssel viszont vitatkoznék.

Egy aktív mélyláda a nagyjelű bemenetről nagyjából így néz ki: feszültségosztó - ADC - DSP - DAC - analóg erősítő. A digitális rész helyett az egyszerűbb mélyládákban egy analóg szabályozható aluláteresztő szűrő és fázisszabályozás van. Egy ilyen komplex rendszer esetén "ugyanazon időzítésről beszélni" beszélni balgaság.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Indy
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:
2026.07.06., hétf. 18:45
Tudja valaki mi a műszaki magyarázat erre? Mármint, hogy a nagyjelű sub bekötés "jobban" szólhat, mintha pre outról hajtanánk a subot?
"A REL mélynyomók Speakon csatlakozása (High-Level Input) közvetlenül az erősítő hangszóró-kimeneteire csatlakozik, így a mélyláda pontosan ugyanazt a jelet, tónust és időzítést kapja, mint a fő hangfalak."

Gondolom erre nagyon ráfeküdtek és régóta csiszolgatják, mint a Toyota a hibrid rendszereit. :smile29:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: BLX »

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: pali923 »

alto írta:
2026.07.06., hétf. 08:48
Mert az emberek egy része nem olvassa el a használtai útmutatót,
Az emberek egy része? gondolkodik.gif Tegye fel a kezét, aki hallott már olyan emberről, aki látott olyan embert, aki valaha is elolvasott ilyesmit! :rolleyes: 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

alto
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

trane írta:
2026.07.06., hétf. 08:35
alto írta:
2026.07.06., hétf. 08:31
...Viszont mielőtt még sokan bőszen elkezdenek kisérletezni a nagyjelű bekötéssel, nem árt tudni, hogy nem minden erősítő alkalmas erre...
igen, erre a REL és a Velodyne (a Triangle-nek nem volt már, mire hozzám került, így nemtom) föl is hívja a figyelmet a használati útmutatóikban :smile32:
Nyilván fel is kell erre hívni a figyelmet. Jött már vissza hozzám emiatt leégett erősítő, nem is egy. Mert az emberek egy része nem olvassa el a használtai útmutatót, mint ahogy itt a fórumszabályzatot sem, aztán megy a picsogás, hogy miért tűnt el a hirdetésem. :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Indy
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:

Viszont mielőtt még sokan bőszen elkezdenek kisérletezni a nagyjelű bekötéssel, nem árt tudni, hogy nem minden erősítő alkalmas erre. Az aktív mélyládák nagyjelű bemenetének negatív pontja szinte kivétel nélkül földpotenciálon van. A szimmetrikus áramköri felépítésű erősítők, a kimenő trafót alkalmazó erősítők és a D-osztályúak többségénél a negativ hangfal kimenet nem földelt. Ha ezt a kimenetet rákötjük az aktiv szub földelt bemenetére, akkor söntöljük az erősítő kimenetét. Ennek a következményeként jobbik esetben az erősítő védelme leold, rosszabb esetben füst, amperszag, és sírásrívás az eredmény. :D
Így van, ahogy írod. A REL egyébként már megváltoztatta a bekötési metódust, erre. Én is így jártam el:
Képernyőkép 2026-07-06 083818.JPG
Képernyőkép 2026-07-06 083818.JPG (23.68 KiB) Megtekintve 1783 alkalommal

trane
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3081

Hozzászólás Szerző: trane »

alto írta:
...Viszont mielőtt még sokan bőszen elkezdenek kisérletezni a nagyjelű bekötéssel, nem árt tudni, hogy nem minden erősítő alkalmas erre...
igen, erre a REL és a Velodyne (a Triangle-nek nem volt már, mire hozzám került, így nemtom) föl is hívja a figyelmet a használati útmutatóikban :smile32:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

alto
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Indy írta:
2026.07.06., hétf. 07:44
Hétvégén én is kipróbáltam az előfok kimenetről is a szubot és egyet kell hogy értsek trane és rx8 kollégával: a fölényesen jobb a megfelelő szó rá. Egész egyszerűen élőbb, vastagabb, lüktetőbb a zene Speakon csatlakozással, mint előfokról. Hogy ez a meglehetősen markáns különbség a REL saját tulajdonsága e, vagy sem, azt nem tudom, mert nekem ez az első szubom. :smile29:
Elhiszem ezt nektek, nekem sosem volt REL szubom.

Viszont mielőtt még sokan bőszen elkezdenek kisérletezni a nagyjelű bekötéssel, nem árt tudni, hogy nem minden erősítő alkalmas erre. Az aktív mélyládák nagyjelű bemenetének negatív pontja szinte kivétel nélkül földpotenciálon van. A szimmetrikus áramköri felépítésű erősítők, a kimenő trafót alkalmazó erősítők és a D-osztályúak többségénél a negativ hangfal kimenet nem földelt. Ha ezt a kimenetet rákötjük az aktiv szub földelt bemenetére, akkor söntöljük az erősítő kimenetét. Ennek a következményeként jobbik esetben az erősítő védelme leold, rosszabb esetben füst, amperszag, és sírásrívás az eredmény. :D
BARTIMEX AUDIO Honlap

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Hétvégén én is kipróbáltam az előfok kimenetről is a szubot és egyet kell hogy értsek trane és rx8 kollégával: a fölényesen jobb a megfelelő szó rá. Egész egyszerűen élőbb, vastagabb, lüktetőbb a zene Speakon csatlakozással, mint előfokról. Hogy ez a meglehetősen markáns különbség a REL saját tulajdonsága e, vagy sem, azt nem tudom, mert nekem ez az első szubom. :smile29:

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 157
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Nálam hasonló a helyzet sztereóban, az összes szub amit kipróbáltam fölényesen jobban szólt a nagyszintű bemenetről. Jobban integrálódtak a rendszerbe, mert az előtte lévő komponensek saját hangja is benne volt a hangképben.
Forrás: SMSL PL 200, Philips AK 601,Dual 1229,Townshend Elite Rock II+Excalibur, Empire 4000D/III,Goldbug Medusa ala Malfox, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2

trane
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3081

Hozzászólás Szerző: trane »

alto írta:
2026.07.04., szomb. 10:48
Én nem is értem, hogy a REL miért javasolja a nagyjelű bekötést a kisjelű helyett. Minden más gyártó az utóbbit preferálja, és a mérnöki logika is emellett szól, kivéve persze ha nem áll rendelkezésre sub vagy pre-out kimenet.
azért, mert véleményük szerint jobban szólnak a hangsugárzóik akként bekötve (amit a magam részéről, legalábbis 2 szub /Triangle, Velodyne/ esetében, meg tudok erősíteni) leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: GTomi »

huszti-zsolt írta:
2026.06.21., vas. 15:35
Egy régi/új termék új tesztje a német LP magazinban!
A teljes teszt egyelőre csak előfizetőknek olvasható, de hamarosan készítünk egy összefoglalót magyarul.
https://hifitest.shop/3130-lp-4-2026-epaper.html
404 a link :(
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

alto
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

huszti-zsolt írta:
2026.07.04., szomb. 09:54
Indy írta:
2026.07.01., szer. 11:36
Sziasztok,

Obelisk Si2-höz egy REL szubot Speakon csatlakozóval (magas jel) gond nélkül be lehet kötni? gondolkodik.gif

Vörös: jobb csatorna +
Sárga: bal csatorna +
Fekete: bal vagy jobb -
Elnézést a megkésett válaszért, de nincs gyakorlatom a dologban.
Aminek utána tudtam nézni, annak alapján igen. Nincs probléma vele. De a Si2-n van előfok kimenet is, az szerintem sokkal egészségesebb erre a célra.
Én nem is értem, hogy a REL miért javasolja a nagyjelű bekötést a kisjelű helyett. Minden más gyártó az utóbbit preferálja, és a mérnöki logika is emellett szól, kivéve persze ha nem áll rendelkezésre sub vagy pre-out kimenet.
BARTIMEX AUDIO Honlap

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Indy írta:
2026.07.01., szer. 11:36
Sziasztok,

Obelisk Si2-höz egy REL szubot Speakon csatlakozóval (magas jel) gond nélkül be lehet kötni? gondolkodik.gif

Elnézést a megkésett válaszért, de nincs gyakorlatom a dologban.
Aminek utána tudtam nézni, annak alapján igen. Nincs probléma vele. De a Si2-n van előfok kimenet is, az szerintem sokkal egészségesebb erre a célra.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok,

Válasz küldése

Vissza: “Zsolt Audio”