sajna nem fog esni, csak esetleg du. 4 után
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
Az 110, meg rájön 4% vám, mint alkatrész es erre az áfa. Kb 140 es xarakodni kell a vámárúnyikatkizattal es még erre jön a szállító ekvámolási tarifája....AAttila írta: ↑2026.08.16., vas. 21:53Akkor minden OK! Neki megéri 100 körül, tehát mehet Hozzád, Te meg majd eljuttatod idetonee73 írta: ↑2026.08.16., vas. 21:42425-ös árfolyammal számolva 109e-re jön ki ide Angliába, ingyen postával. Ahogy pärt is mondta Mo-ra nem küld.revox írta: ↑2026.08.16., vas. 20:50
Nem aprózta el160-170 ezer már a kattant gyűjtői ár. Ultegra (amit ma próbáltam) most is van 26 fontért
![]()
Egy egészséges 100ezer, meg azt mondom, legyen.
Meg pont most szoptam egy ilyen japán free shippingessel. Szerintem a nav már harmadjára áfázta megValamit nagyon bekavartak, majd az ebay kinyomozza. Izzadbak, nem értik, mi történt
![]()
![]()
Nekem ezekböl rlegem lett. Eddig legalább, ha duplán megáfáztak, az eba, visszafizette amif levett, de ezek a japók lekapják. Ebay nem, mert tudja, hogy 150 euro fölött megy magyar vámra. De a süket japó nem. Ezt a pedált, ha van saját webshopha, kb féláron megtalálod.
Ezekhez én nem aszisztálok, egyszer szopattak meg és futtattak hetekig, mert se az eba,,se a fedex, se a nav nem értette, mi történik
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
De ez japán. Azoknál meg nagy xarkavarás ez a free shipping. Nekem adott egy 605USD számlát (abban már posta is benne van, de nem tüntette fel külön, hozzáadta a termék árához a számlán, mert ugye free shiping. Azért alkalnazzák, mert akkkr nem reklamálhatsz, ha időben nem jön meg), miközben beszedett 770USD-t. Nem számold, a difi 27%. De a barom sehol nem tűntette fel, így itthon újra elvámolták, de nem a 605 USD alapján, hanem a 770-et. Holott a 770-ben már ott az áfa,de nem az ebay tette rá. Persze,xarik a fejemre,mikor írtam neki, hogy adja meg az IOSS kódot(vagy mi az), amivel itthon tudok érvelni a vámhatóságnál.tonee73 írta: ↑2026.08.16., vas. 21:42425-ös árfolyammal számolva 109e-re jön ki ide Angliába, ingyen postával. Ahogy pärt is mondta Mo-ra nem küld.revox írta: ↑2026.08.16., vas. 20:50Nem aprózta eltonee73 írta: ↑2026.08.16., vas. 19:42
Ha épp jól el vagy eresztve itt van egy vadi új Dura Dzsepenből:
https://www.ebay.co.uk/itm/358146320405 ... R4bgxbqBaA160-170 ezer már a kattant gyűjtői ár. Ultegra (amit ma próbáltam) most is van 26 fontért
![]()
Meg pont most szoptam egy ilyen japán free shippingessel. Szerintem a nav már harmadjára áfázta megValamit nagyon bekavartak, majd az ebay kinyomozza. Izzadbak, nem értik, mi történt
![]()
Émmeg jól lestoppoltam a kifizetését. Xarok 165USD-re, de nem engedem tovább a pénzt, mí visxza tudom tartani, csak-hogy, érszze a törődést.
De ezekkel a free shipping japókkal óvatosan...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Akkor minden OK! Neki megéri 100 körül, tehát mehet Hozzád, Te meg majd eljuttatod idetonee73 írta: ↑2026.08.16., vas. 21:42425-ös árfolyammal számolva 109e-re jön ki ide Angliába, ingyen postával. Ahogy pärt is mondta Mo-ra nem küld.revox írta: ↑2026.08.16., vas. 20:50Nem aprózta eltonee73 írta: ↑2026.08.16., vas. 19:42
https://www.ebay.co.uk/itm/358146320405 ... R4bgxbqBaA160-170 ezer már a kattant gyűjtői ár. Ultegra (amit ma próbáltam) most is van 26 fontért
![]()
![]()
Felfele nem sok rosszabb út lehet, mint a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt
Eg,ébként örültem, hogy találtam egy értelmexnek tűnő kört
halfnote.hu
halfnote.hu
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6689
425-ös árfolyammal számolva 109e-re jön ki ide Angliába, ingyen postával. Ahogy pärt is mondta Mo-ra nem küld.revox írta: ↑2026.08.16., vas. 20:50Nem aprózta eltonee73 írta: ↑2026.08.16., vas. 19:42Ha épp jól el vagy eresztve itt van egy vadi új Dura Dzsepenből:
![]()
![]()
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
mondom, hogy nem néztem meg rendesen
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
jogos, nem néztem meg rendesen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára trane 2026.08.16., vas. 21:15-kor.
Mondjuk a startot kintebb tudom tenni...trane írta: ↑2026.08.16., vas. 20:22Borsodszentgyörgytől míg kiérsz a főútra, javaslom toldd inkább a bicót... - de majd látod befelé. a Borsodnádasd-Balaton közti szerpentinre (fölfelé) fogsz emlékezni, plussz a kanyarok igazi TDF-es hajtűk
- a túloldalon meg vigyázz, az a fehér aszfalt csúszik és ott is valóban hajtűk a kanyarok
; ill. Szilvásvárad után lesz egy enyhe emelkedő és a túloldalán nagyon vacak az út
. amúgy klassz és szép pálya, sokat edzettem arra (és részben most is)
![]()
De Szilvás után én nem emléxem Bélapát irányába borzalmas útra. De kezd a kedvem elmenni
Mondjuk, ha y strretVuew 10 éves, azóta bármi lehetett azokkal az utakkal
halfnote.hu
halfnote.hu
streetView-al ránéztem az utakra, de való igaz, nem minden apró szakaszon. Mindenhol,még az elkényexztetett seggemnek is jónak tüntek, köztük új szakaszok is. De akkor újra átnézem.pärt írta: ↑2026.08.16., vas. 20:42A térképvázlaton nem Balaton-Borsodnádasd van bejelölve, hanem attól délre a Mikófalva-Bekölce szakasz. Rég jártam arra, de emlékeim szerint Bekölce után a 25-ös útig gyalázatos az aszfalt - hacsak azóta meg nem csinálták.Screenshot_20260816_082103_Firefox~2.jpgtrane írta: ↑2026.08.16., vas. 20:22Borsodszentgyörgytől míg kiérsz a főútra, javaslom toldd inkább a bicót... - de majd látod befelé. a Borsodnádasd-Balaton közti szerpentinre (fölfelé) fogsz emlékezni, plussz a kanyarok igazi TDF-es hajtűk
- a túloldalon meg vigyázz, az a fehér aszfalt csúszik és ott is valóban hajtűk a kanyarok
; ill. Szilvásvárad után lesz egy enyhe emelkedő és a túloldalán nagyon vacak az út
![]()
Igazából semmi kedven ezzel xarakodni, csak a régi cimbiket illik meglátogatni...
halfnote.hu
halfnote.hu
Nem aprózta eltonee73 írta: ↑2026.08.16., vas. 19:42Ha épp jól el vagy eresztve itt van egy vadi új Dura Dzsepenből:
https://www.ebay.co.uk/itm/358146320405 ... R4bgxbqBaA
Meg pont most szoptam egy ilyen japán free shippingessel. Szerintem a nav már harmadjára áfázta meg
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5608
A térképvázlaton nem Balaton-Borsodnádasd van bejelölve, hanem attól délre a Mikófalva-Bekölce szakasz. Rég jártam arra, de emlékeim szerint Bekölce után a 25-ös útig gyalázatos az aszfalt - hacsak azóta meg nem csinálták.trane írta: ↑2026.08.16., vas. 20:22Borsodszentgyörgytől míg kiérsz a főútra, javaslom toldd inkább a bicót... - de majd látod befelé. a Borsodnádasd-Balaton közti szerpentinre (fölfelé) fogsz emlékezni, plussz a kanyarok igazi TDF-es hajtűk
![]()
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

pärt írta: ↑2026.08.16., vas. 20:09Nem küldi Magyarországra.tonee73 írta: ↑2026.08.16., vas. 19:42Ha épp jól el vagy eresztve itt van egy vadi új Dura Dzsepenből:
Tegnap néztem az ebay-en egyet jó áron, de az el is ment gyorsan (USA).
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8288
Lesz mikrodinamika meg tartók statikaja.trane írta: ↑2026.08.16., vas. 20:22Borsodszentgyörgytől míg kiérsz a főútra, javaslom toldd inkább a bicót... - de majd látod befelé. a Borsodnádasd-Balaton közti szerpentinre (fölfelé) fogsz emlékezni, plussz a kanyarok igazi TDF-es hajtűk
![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Borsodszentgyörgytől míg kiérsz a főútra, javaslom toldd inkább a bicót... - de majd látod befelé

- pärt
- Őslakos

Nem küldi Magyarországra.tonee73 írta: ↑2026.08.16., vas. 19:42Ha épp jól el vagy eresztve itt van egy vadi új Dura Dzsepenből:
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Én régen, ezzel kell élni, kész. Csak meglepő egy ilyen görgőtől. Ha valami temus csinálná ezt 70ezerért, de a valamikori csúcsmodelltől érdekes
De a dolgát elvégzi.
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10156
Ok. Én elengedtem, ennek semmi értelme.revox írta: ↑2026.08.16., vas. 16:13Nálam nem![]()
De szerintem az áttétel gondom nem ment át. Ugyanazon pedálfodulattal az utcán az 50/17 megy 35öt, görgőn a 39/17. Ez kb 95rpm pedálfordulatot jelent (kicsit több). Márpedig ez géptan szinten nem lehetséges, hogy ha ugyanazt a pedálütemet (hajtó láckeréken azonos fordulatszám) betolom, az 50/17 áttétel (i= 2,941) ugyanúgy halad, mint a 39/17 (i=2,294). Ez kb az 50/22 áttétellel kellene adjon azonos sebességet.
Gyorsmatek, ha a kerék kerülete 2méter (kb ennyi), 137rpm pedálfordulattal lehetne 35ös tempót menni 39/17ele helyett,nekem 95+ pedálfordulattal megy 35öt.
Ez a wattól nem függ.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nálam nem
De szerintem az áttétel gondom nem ment át. Ugyanazon pedálfodulattal az utcán az 50/17 megy 35öt, görgőn a 39/17. Ez kb 95rpm pedálfordulatot jelent (kicsit több). Márpedig ez géptan szinten nem lehetséges, hogy ha ugyanazt a pedálütemet (hajtó láckeréken azonos fordulatszám) betolom, az 50/17 áttétel (i= 2,941) ugyanúgy halad, mint a 39/17 (i=2,294). Ez kb az 50/22 áttétellel kellene adjon azonos sebességet.
Gyorsmatek, ha a kerék kerülete 2méter (kb ennyi), 137rpm pedálfordulattal lehetne 35ös tempót menni 39/17el
Ez a wattól nem függ.
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Ultegra PD-R6620, a másik, a Dura Ace PD-7810
Másik 3 bicajon ugyanolyan, csak új pedál van. Nyilván a kopott a legneccesebb, de azt a térdem miatt szeretem, ami nehezen viseli, ha néha nem mozoghat el.pärt írta: ↑2026.08.16., vas. 14:21Ez nem annyira pedál márka kérdése, hanem a stopli-pedál kapcsolat milyensége. Hifi analógiákat félretéve: a régi pedálod már szinte inkább egy kopott gömbcsuklóként viselkedik, annyi irányú játéka van. Egy kevésbé kopott pedál (azért ez sem új, ebben is van már tippre vagy 50.000km) meg csak vízszintes síkon enged pár fokot. A turpisság ott van, hogy a kezdetben kissé, aztán exponenciálisan növekvő játékhoz évek alatt hozzá lehet szokni. Márpedig az első generációs spd-sl-nél a kopás a konstrukció miatt elkerülhetetlen: keskeny, ráadásul puha műanyag dokkoló felületük. Talán ha havonta cserélgeti az ember a betéteket, akkor sokáig életben tartható.
De a vadi új és tökéletes gumibetéteshez képest is más a pedálod viselkedése. Azt még utána szintén megnéztem.
Csak ebből.szerezni 4 párat nem egyszerü, de majd megpróbálom.
Mi a pontos típus?
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Ez nem annyira pedál márka kérdése, hanem a stopli-pedál kapcsolat milyensége. Hifi analógiákat félretéve: a régi pedálod már szinte inkább egy kopott gömbcsuklóként viselkedik, annyi irányú játéka van. Egy kevésbé kopott pedál (azért ez sem új, ebben is van már tippre vagy 50.000km) meg csak vízszintes síkon enged pár fokot. A turpisság ott van, hogy a kezdetben kissé, aztán exponenciálisan növekvő játékhoz évek alatt hozzá lehet szokni. Márpedig az első generációs spd-sl-nél a kopás a konstrukció miatt elkerülhetetlen: keskeny, ráadásul puha műanyag dokkoló felületük. Talán ha havonta cserélgeti az ember a betéteket, akkor sokáig életben tartható.
Nem tudom mivel?! Én 110-120 kilósan raktam bele 10 000+ km. És szeretem még mindig.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10156
Nem, nem. Minden appal többet mutat áttételfüggetlenül. Ez teljesen biztos.revox írta: ↑2026.08.16., vas. 10:42A görgőn a sebességet úgy értem, hogy a görgőn 35km/h esetén 39/17-et tekerek, kint meg 50/17-et. Itt érzek némi problémát. Erőbeadás ugyanaz.Vinkler írta: ↑2026.08.16., vas. 09:27Kizártnak tartom, szerintem minden garmin görgő felfelé csal sebességben.
Wattmérő. Nekem kétoldalas Favero Assioma van. Nagyon stabil, elvileg pontos, jó az app, garminnal is stabil. Szeretem. Igaz, 1,5 év alatt 2x kellett felújítani. Egyszer garanciában (amit szerintem elcsesztek, mert pár hónapra rá Maróton leesett a jobb pedál). Akkor azt mondták, hogy gariban többet nem javítják, mert egyszerűen elhasználtam. Bruhhahhhaa.Ebbe bele sem mentem, mert felújítottam magamnak, azóta jó. Gondoltam lecserélem az újabb PRO-ra, de a réginek a Q faktora, ha jól emlékszem 16-18mm-rel nagyobb, ami nekem kifejezetten szimpi, így maradtam a réginél, mert kevésbé verem szét bokával a láncvillát hátul.
A pro megjelenésével teleszórták a netet a régiekkel nagyon jó áron. Szerintem érdemes vele tenni egy próbát.
A sebesség valóságtartalma nálam appfüggő. A Garmin appal, ha bexarok se tudom azt a tempót megtekerni, amit kint tudok (feltettem olyan utakat, ahol járok nyáron, hogy télen tudjak "ott menni", így adott egy kis nyári feelunget. Nem megy a kinti tempó (edzetten)
Cserébe a zwift meg szerintem többet mutat, mint amit kint tudok menni. Igaz, a zwiften néha beállunk egymásnak, ami olyankor könnyítést ad.
Xal nálam kb a Garmin app lefele csal kicsit, a zwift felfele. De ezek olyan avg 1-2 km/h. De nagyon nem érdekes. Ami itt az érdekes, az az áttétel. Ha nem lenne 30as tányérom elől és 32 hátul, a legdurvább kaptatókra nem tudnék feltekerni.
Sebi a garmintól, Te az Assimotól vette el a kedvem :) de legfőbbkèpp pãrt pedálja![]()
Nem tudom mivel?! Én 110-120 kilósan raktam bele 10 000+ km. És szeretem még mindig.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8288
Van baj.... 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok