Nem, nem. Minden appal többet mutat áttételfüggetlenül. Ez teljesen biztos.revox írta: ↑2026.08.16., vas. 10:42A görgőn a sebességet úgy értem, hogy a görgőn 35km/h esetén 39/17-et tekerek, kint meg 50/17-et. Itt érzek némi problémát. Erőbeadás ugyanaz.Vinkler írta: ↑2026.08.16., vas. 09:27Kizártnak tartom, szerintem minden garmin görgő felfelé csal sebességben.
Wattmérő. Nekem kétoldalas Favero Assioma van. Nagyon stabil, elvileg pontos, jó az app, garminnal is stabil. Szeretem. Igaz, 1,5 év alatt 2x kellett felújítani. Egyszer garanciában (amit szerintem elcsesztek, mert pár hónapra rá Maróton leesett a jobb pedál). Akkor azt mondták, hogy gariban többet nem javítják, mert egyszerűen elhasználtam. Bruhhahhhaa.Ebbe bele sem mentem, mert felújítottam magamnak, azóta jó. Gondoltam lecserélem az újabb PRO-ra, de a réginek a Q faktora, ha jól emlékszem 16-18mm-rel nagyobb, ami nekem kifejezetten szimpi, így maradtam a réginél, mert kevésbé verem szét bokával a láncvillát hátul.
A pro megjelenésével teleszórták a netet a régiekkel nagyon jó áron. Szerintem érdemes vele tenni egy próbát.
A sebesség valóságtartalma nálam appfüggő. A Garmin appal, ha bexarok se tudom azt a tempót megtekerni, amit kint tudok (feltettem olyan utakat, ahol járok nyáron, hogy télen tudjak "ott menni", így adott egy kis nyári feelunget. Nem megy a kinti tempó (edzetten)
Cserébe a zwift meg szerintem többet mutat, mint amit kint tudok menni. Igaz, a zwiften néha beállunk egymásnak, ami olyankor könnyítést ad.
Xal nálam kb a Garmin app lefele csal kicsit, a zwift felfele. De ezek olyan avg 1-2 km/h. De nagyon nem érdekes. Ami itt az érdekes, az az áttétel. Ha nem lenne 30as tányérom elől és 32 hátul, a legdurvább kaptatókra nem tudnék feltekerni.
Sebi a garmintól, Te az Assimotól vette el a kedvem :) de legfőbbkèpp pãrt pedálja![]()
Nem tudom mivel?! Én 110-120 kilósan raktam bele 10 000+ km. És szeretem még mindig.

Vagy két éve misszionáriusi lelkesedéstől hajtva rátukmáltam kipróbálásra egy újabb típusú, szélesebb Ultegrát, hátha megtér, de nem hiszem, hogy átcsavarozta már.