vagy a végén teszed be azt az energyt,aztán még hátha le lehet kapni egy -két figurát, de erőpróbának tökéletes volt. jó volt az, ami a célja volt,azt meg tudtad oldani. ezt csak mellékesen jegyeztem meg. nomeg,van,hogy direkt nem akarnak utolérni, ha nagy tempót mégy. ha kihajtod magad, egyel kevesebb ellenfél
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Az egész versenyt tesztnek szántam. Extrém melegben hogyan viselkedik a szervezetem. Igazad van, egyébként oda kellett volna beállnom. Valószínűleg akkor is 6. leszek,mint így, de sokkal kevesebb energiával. Nekem most teljesen mindegy, hogy hanyadik vagyok a végén, ezért inkább mentem egyedül. A pulzusom kb 15-18-cal volt magasabb ugyanakkora teljesítménynél,mint normál esetben.revox írta: ↑2026.08.06., csüt. 08:51ez jó erőpróba volt, de taktikailag azért nem tökéletesmár-ha messze volt a cél. mégy egy kilit,ha közelednek óvatosan, inkább bevárod őket és addig is pihensz. aztán keresel a csoportban 3-4 erősebb embert és megpróbáltak menni közösen. Így csak jól kihajtod magad,aztán ha felérnek, elmégy velük,de a kakaó nagy részét elllocsoltad.
de szép menés volt,ettől függetlenül![]()
segítek... volt,hogy 5 méterre ment el a csoportom, amikor a túrósbatyutól majdnem behánytam. nem tudtam felérni. Csak néztem,ahogy távolodnak. Persze,feladni sose szabad. Lehet lesz egy tömegbukás és mindneki elfekszik és el is kaptad őketst81 írta: ↑2026.08.06., csüt. 11:0440 fokban nem könnyű hideg fejjel gondolkodni![]()
Én is el szoktam fogatni magam ilyenkor a "gruppéval" mert egyedül nem érdemes küzdeni ha nincs látótávban a következő boly. Mondjuk ezen a versenyen hiába láttam őket, nem tudtam felérni, de hát nem mindig jön be a számítás...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
nekem az asszonyt vinnem kell bicózni. az már nagy szó,amikor ő követeli a tekeréstpärt írta: ↑2026.08.06., csüt. 11:10Nos, hogy állunk, uraim? Nyakunkon a hétvége az enyhüléssel.
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10153
Nekem most augusztus 23-ig nem aktuális.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5603
40 fokban nem könnyű hideg fejjel gondolkodni
Én is el szoktam fogatni magam ilyenkor a "gruppéval" mert egyedül nem érdemes küzdeni ha nincs látótávban a következő boly. Mondjuk ezen a versenyen hiába láttam őket, nem tudtam felérni, de hát nem mindig jön be a számítás...
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
ez jó erőpróba volt, de taktikailag azért nem tökéletes
de szép menés volt,ettől függetlenül
halfnote.hu
halfnote.hu
Innen még 7km volt,hogy megfogott az a sor mögöttem.
"menjél Barna bazzeg,mert a szlovén srác nagyon agresszív és nyomja keményen". Zárószakaszon is támadtak... Azóta kcisit átírták a történelmetSnipi írta: ↑2026.08.05., szer. 14:13
Persze, hogy nem megy kisebb versenyekre. Mert nem mer. Mióta 2017-ben a TDH-n egy bizonyos Peák Barna lenyomta.
Amúgy a "zsinórban hármat" már Frumi is megcsinálta : 2017 TDF, 2017 Vuelta, 2018 Giro (a legendás Finestre-s szökés)
Csak aztán ugye jött a 2018-as Dauphine-s TT-s pályabejárás ... a többi ismert ...

halfnote.hu
halfnote.hu
Persze, hogy nem megy kisebb versenyekre. Mert nem mer. Mióta 2017-ben a TDH-n egy bizonyos Peák Barna lenyomta.revox írta: ↑2026.08.05., szer. 13:47épp most néztem egy videót pogiról, ahol mutogatták a nagy profik összes győzelmét. Pogi még csak kb tizedik a listán, de ebben velősen benne van, nem nagyon megy számára alibi versenyekre, így nem is lehet annyi grand tour győzelme, mint olyanoknak,akik pontot gyűjteni járnak ,minden kis xarra, persze, idézőjelesen.
szerintem Pogi 2024-ben is meg tudta volna oldani,hogy zsinórban mindhármat lenyrei és a VB-re is maradt vbolna kakaó, de fene tudja miért, kihagyta a vueltát. Félt egy esetleges bukástól, betegségtől,ami után a VB már nicns messze és ha kiesik 1-2 hét,nehéz visszarázódni és pl betegség után formába lendülni.
ami a mostani TDF-et érinti, nem látszott úgy, hogy nagyon megrogyott volna. viszont,ha lenyeri a vuletát és jövőre lemegy a girora, akkor egyszerre mindhárom győzelem nála lesz zsinórban,igaz,nem egy évben. de, szerintem nem megy jövőre giro-ra. a 6 TDF győzelem történelmi lesz, bár Armstrong már megoldotta, csak kicsit elvették tőle
Amúgy a "zsinórban hármat" már Frumi is megcsinálta : 2017 TDF, 2017 Vuelta, 2018 Giro (a legendás Finestre-s szökés)
Csak aztán ugye jött a 2018-as Dauphine-s TT-s pályabejárás ... a többi ismert ...
épp most néztem egy videót pogiról, ahol mutogatták a nagy profik összes győzelmét. Pogi még csak kb tizedik a listán, de ebben velősen benne van, nem nagyon megy számára alibi versenyekre, így nem is lehet annyi grand tour győzelme, mint olyanoknak,akik pontot gyűjteni járnak ,minden kis xarra, persze, idézőjelesen.Snipi írta: ↑2026.08.05., szer. 11:56Tegnapi hír, ezért talán már nem spoiler ...
Pogi bejelentette, hogy indul a Vueltán. Érdekes lesz, mert Rogla egész évben arra a fente a kését, hogy elmegy, és majd jól megnyeri és meglesz az ötödik. (2019,2020,2021,2024 után).
Most Rogla vagy lemondóan legyint (menjen a ...'szom) vagy felveszi a kesztyűt. Szerintem hiába nyomta le Pogi a TDF-et, meg se kottyant neki.
Reménykedem benne, hogy megint bejön ami be szokott jönni : mindig a spanyol GT a legjobb. Mondjuk tolmács nem kell nekik, ha esetleg egymást akarják majd anyázni ...
(Ha jól tudom - bár ez nem biztos, és lusta vagyok kiguglizni - ötszörös Vuelta győztes még nincs, így Rogla lenne az első ha "lenyerné". )
Kis rosszindulattal : Pogi meg a "mesterhármasra" hajt, ha már egyszer Jonas-nak megvan, ő se maradjon le ...![]()
szerintem Pogi 2024-ben is meg tudta volna oldani,hogy zsinórban mindhármat lenyrei és a VB-re is maradt vbolna kakaó, de fene tudja miért, kihagyta a vueltát. Félt egy esetleges bukástól, betegségtől,ami után a VB már nicns messze és ha kiesik 1-2 hét,nehéz visszarázódni és pl betegség után formába lendülni.
ami a mostani TDF-et érinti, nem látszott úgy, hogy nagyon megrogyott volna. viszont,ha lenyeri a vuletát és jövőre lemegy a girora, akkor egyszerre mindhárom győzelem nála lesz zsinórban,igaz,nem egy évben. de, szerintem nem megy jövőre giro-ra. a 6 TDF győzelem történelmi lesz, bár Armstrong már megoldotta, csak kicsit elvették tőle
halfnote.hu
halfnote.hu
Tegnapi hír, ezért talán már nem spoiler ...
Pogi bejelentette, hogy indul a Vueltán. Érdekes lesz, mert Rogla egész évben arra a fente a kését, hogy elmegy, és majd jól megnyeri és meglesz az ötödik. (2019,2020,2021,2024 után).
Most Rogla vagy lemondóan legyint (menjen a ...'szom
) vagy felveszi a kesztyűt. Szerintem hiába nyomta le Pogi a TDF-et, meg se kottyant neki.
Reménykedem benne, hogy megint bejön ami be szokott jönni : mindig a spanyol GT a legjobb. Mondjuk tolmács nem kell nekik, ha esetleg egymást akarják majd anyázni ...
(Ha jól tudom - bár ez nem biztos, és lusta vagyok kiguglizni - ötszörös Vuelta győztes még nincs, így Rogla lenne az első ha "lenyerné". )
Kis rosszindulattal : Pogi meg a "mesterhármasra" hajt, ha már egyszer Jonas-nak megvan, ő se maradjon le ...
Most Rogla vagy lemondóan legyint (menjen a ...'szom
Kis rosszindulattal : Pogi meg a "mesterhármasra" hajt, ha már egyszer Jonas-nak megvan, ő se maradjon le ...
- Vinkler
- Adminisztrátor

Dehogynem.AAttila írta: ↑2026.08.03., hétf. 22:14Jó szélesrevox írta: ↑2026.08.03., hétf. 21:2342es kormány kell valakinek?
Kibombáztam a régi bicajruhás szekrényt, amiben találtam 4 kirmányt2 marad cipőszárítónak, egy pinarello méretem stucnival, szt eltettem, meg egy ilyen pinarello/Most alukarbont találtam. Bzk liszenszeseknek ingyen elvihető.
a másij fotón, a nem kevés vállfa, mezeknek, alsóknak, kabátojnak... élmény lesz a klasszik polcis új szekrényben -nem akasztós- bármit megtalálni![]()
20260803_195321.jpg
20260803_211502.jpgvárosban a sorok között el sem férnék vele
![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
Jó szélesrevox írta: ↑2026.08.03., hétf. 21:2342es kormány kell valakinek?
Kibombáztam a régi bicajruhás szekrényt, amiben találtam 4 kirmányt2 marad cipőszárítónak, egy pinarello méretem stucnival, szt eltettem, meg egy ilyen pinarello/Most alukarbont találtam. Bzk liszenszeseknek ingyen elvihető.
a másij fotón, a nem kevés vállfa, mezeknek, alsóknak, kabátojnak... élmény lesz a klasszik polcis új szekrényben -nem akasztós- bármit megtalálni![]()
20260803_195321.jpg
20260803_211502.jpg
42es kormány kell valakinek?
Kibombáztam a régi bicajruhás szekrényt, amiben találtam 4 kirmányt
2 marad cipőszárítónak, egy pinarello méretem stucnival, szt eltettem, meg egy ilyen pinarello/Most alukarbont találtam. Bzk liszenszeseknek ingyen elvihető.
a másij fotón, a nem kevés vállfa, mezeknek, alsóknak, kabátojnak... élmény lesz a klasszik polcis új szekrényben -nem akasztós- bármit megtalálni
Kibombáztam a régi bicajruhás szekrényt, amiben találtam 4 kirmányt
a másij fotón, a nem kevés vállfa, mezeknek, alsóknak, kabátojnak... élmény lesz a klasszik polcis új szekrényben -nem akasztós- bármit megtalálni
halfnote.hu
halfnote.hu
fel is kértek manuális valós cickó-ellenőrzésrepärt írta: ↑2026.08.03., hétf. 17:45A zoknihossz méricske lecsengett, itt a push up gate.![]()
https://cyclingmagazine.ca/sections/new ... M5blZC6Z4A

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5603
A zoknihossz méricske lecsengett, itt a push up gate.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szerintem kár ezen ennyit rugózni. Nem szoktam negatívan hozzáállni a dolgokhoz, de ennyi idősen, ilyen edzéslehetőségekkel a versenyzés teljesen esélytelen. Ezért felesleges is. Ha valaki méregetni akarja megát, hát szíve rajta, csinálja, csak a sok arcon csapás sem biztos, hogy szerencsés, a siker meg borítékolhatóan elmarad.
Csak szólok, ez a felugrás már megpecsételt. Amíg a többiek mentek a tempóban, Neked pluszt kellet betenni, hogy felérj a másik csoportra. És ha itt nem jön egy kevés pihenés, ez a felugrás bentmarad és ez fog hatványozódni.
voltak versenyszimulációs edzéseink is. Ilyenkor 3-4 ember előrement (vagy szökött,az volt a nehezebb,még azt is összerakni,hogy el tudj lépni), a többiek kb fél perc múlva kezdték üldözni. Volt,hogy a csoportból valaki kiállt és nagy tempón közeledett. Megvártuk és amikor felért,akkor léptünk oda. kész is lett. Egy felugrást, ha nem tudsz kipihenni, megpecsételi a napot.
hányszor eljátszottuk, hogy a mezőnyben az ellenfél, tőlem sokkal erősebb embere vezettet. Mentem mögötte. CSak annyit szóltam hátra, hogy figyeljen mindenki, mert -ha kiáll a srác- emelek 2-t. Nem sokat, csak 2 km/h-t. Ment is a levesbe az akkor kb 21 éves, tenyészcsődör keménységű srác, aki később nálunk, majd megszűntetve a felnőtt sort a Pannonban kötött ki. 2km/h emelést jól időzítve, kinyírta egy nyugdíjas girnyó
a versenyzés nagyon összetett dolog. Számít az erő, de önmagában lényegében semmit.
halfnote.hu
halfnote.hu
Igen, nem árt a verseny után egy elemzés. Amit tisztán láttam élőben, hogy irgalmatlan gyors a mezőny. A felvezetés is 40 km/h felett ment, nem csoda hogy az utolsó bolyba tudtam csak felcsatlakozni. Aztán ezt lassúnak gondoltam és ugrottam egyet előre, de ez valójában már sok volt és az első - nekem - gyors kör valójában megalapozta az idő előtti távozást a versenyből. Nagyjából 25-30 perc közötti átlagokat kellett volna mennem, ehhez képest az első 21 perces az erőm nagy részét kivette, ami a hőséggel együtt ki is nyírt. Lehet, hogy ha a lassabb bolyban maradok akkor túléltem volna... (egyébként akkor is max. 5 kör lett volna belőle a lekörözés miatt)
Na, majd legközelebb jobban figyelek.
Na, majd legközelebb jobban figyelek.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
ami talán még fontosabb, olyanokkal vagy egy korosztályban,akik még abban az időben versenyeztek,amikor nagyon szervezetten ment szakozstályi szinten a sport itthon. ott van pl a mi Nagy2 zolink,aki ha álmában felülteik a bicajra,akkor lehozza amit kell. Olyan mértékű versenyrutinnal rendelkeznek,amit nem lehet elelfejteni. az erejét is jól érzi,beosztja. Sose felejtem el,amikor elvitte a gyerekeket kritrérium OB-ra. betette a kocsiba a bicaját, hogy legyen nála, de nem akart versenyezni. Aztán megszagolva a versenypályát, benevezett és master2 magyar bajnok lett. egy dekát nem készült rá. ideje nagy részét a gyerekek edzése tette ki, de tekert velük edzésen néha, nem mindig autóval kísérte. de az akkori utánpótlás még U19 szinten is elmaradt attól,amit akkor a master2 tudott,így ezek az edzések zolinak csak gurulások voltak. aztán mégis. Most néztem ,még Steig Gabi is indult master3-ban, Specziár is, igaz, már nem szóltak bele a végeredménybe, de itt olyan nevek kerülnek néha elő, akinek adsz egy kempingbicajt és kimegy a világból és ezt mind memóriából. Aki még rá is edz, azt nehéz megfingatni. Lehet,de nem könnyű.AAttila írta: ↑2026.08.03., hétf. 13:30Nekem a verseny már csak öntesztnek kell. Nem olyan edzésen megcsinálni egy tesztet. Az másra jó. Kell hogy itt is menjek, de nem minden áron. Nagyon sok hátráltató tényező van az életemben. Ezek közül talán tudnék még kiszórni, de nagyon nagy kompromisszum árán. Nem éri meg. Inkább elengedem a komolyabb célú versenyzést. Mert pl ahogy Ákos is mondja, olyanokkal vagyok egy mezőnyben, akik nem csinálnak semmi mást a bringázáson kívül.
de néztem Ati mezőnyét,... Azért Bukta 32. lett. Tomka Janika is csak 22. OK,ezek a fiúk már lefele ágon vannak, de ezek azért tudtak menni és nem 10 éve száltak le. kb 30 évesek lehetnek,lehet annyi se.
amúgy én kis egyszerű versenyekkel kezdenék és építeném fel. Ez a mostani egy szintfelmérőnek jó lehet,de valójában fals eredményt ad, ennyire vegyes mezőnyben, csapat nélkül megmérettetni az max arról ad képet, hogy a történetből hiányzik a szervezettség. Hülye példa... nekem volt,hogy éreztem,elment az erő a lábamból. Peti nevű csapattársam észrevette és csak annyit csinált a lósznál, hogy hátulról meglökött. És ennyi kellett. Az a rövidke pillanat elég volt arra,hogy átvészeljem azt a hirtelen jött gyengeséget. Ha nem lök meg,leszakadok. Csak már arra nem emlékszem,akkor harmadik lettem,vagy behúztam az elsőt (de mindegy,dobogó lett,holott majdnem semmi). Ennyi... egy rossz pillanat,amit a csapattárs észrevett és segített.
halfnote.hu
halfnote.hu
Nekem a verseny már csak öntesztnek kell. Nem olyan edzésen megcsinálni egy tesztet. Az másra jó. Kell hogy itt is menjek, de nem minden áron. Nagyon sok hátráltató tényező van az életemben. Ezek közül talán tudnék még kiszórni, de nagyon nagy kompromisszum árán. Nem éri meg. Inkább elengedem a komolyabb célú versenyzést. Mert pl ahogy Ákos is mondja, olyanokkal vagyok egy mezőnyben, akik nem csinálnak semmi mást a bringázáson kívül.
Pont ez az egyik ok, amiért nem akarok visszamenni. Már nem fogok annyit versenyezni. Azért az évi 3-4 verseny miatt. Viszont ha eljön velem valaki, az ilyen körülmények között kevés. A Mátra Fondo-n elég volt körönként 1 ember, pedig az csak 2 kör volt. Ide kellett a körre 2 frissítő pont, annyira meleg volt.revox írta: ↑2026.08.03., hétf. 12:51jaa,értem... hááát,ez a frissítés így nem annyira OK.AAttila írta: ↑2026.08.03., hétf. 12:19Az a lényeg, hogy én ettől az évtől már nem vagyok GR versenyző. Lehetnék, hívnak is folyamatosan, de nem. Volt kísérő autó a soron,de onnan nincs frissítés, csak földről. Ott viszont elsősorban családtagok segítenek. Ezért nyílván hátrasorolok,hogy a saját apját/fiát/férjét tudja frissíteni, majd utána engem. Azért így is felkaptam 18-20 kulacsot. Nem a verseny eredménye bolt fontos számomra, hanem a saját eredményem. Teszt,hogy mit tudok ilyen körülmények között jelenleg.
mondjuk valami csapat nem árt, ha versenyezni akarsz.