Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4820
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3803

Hozzászólás Szerző: AAttila »

revox írta:
2026.08.03., hétf. 21:23
42es kormány kell valakinek?
Kibombáztam a régi bicajruhás szekrényt, amiben találtam 4 kirmányt :D 2 marad cipőszárítónak, egy pinarello méretem stucnival, szt eltettem, meg egy ilyen pinarello/Most alukarbont találtam. Bzk liszenszeseknek ingyen elvihető.

a másij fotón, a nem kevés vállfa, mezeknek, alsóknak, kabátojnak... élmény lesz a klasszik polcis új szekrényben -nem akasztós- bármit megtalálni :D

20260803_195321.jpg

20260803_211502.jpg
Jó széles :D városban a sorok között el sem férnék vele 31_1_21.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

42es kormány kell valakinek?
Kibombáztam a régi bicajruhás szekrényt, amiben találtam 4 kirmányt :D 2 marad cipőszárítónak, egy pinarello méretem stucnival, szt eltettem, meg egy ilyen pinarello/Most alukarbont találtam. Bzk liszenszeseknek ingyen elvihető.

a másij fotón, a nem kevés vállfa, mezeknek, alsóknak, kabátojnak... élmény lesz a klasszik polcis új szekrényben -nem akasztós- bármit megtalálni :D
20260803_195321.jpg
20260803_211502.jpg
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3064

Hozzászólás Szerző: trane »

pärt írta:
2026.08.03., hétf. 17:45
A zoknihossz méricske lecsengett, itt a push up gate. ;peace;
https://cyclingmagazine.ca/sections/new ... M5blZC6Z4A
fel is kértek manuális valós cickó-ellenőrzésre :luck: > rohaaaaanooooooooooooooooooooook :bang:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5594

Hozzászólás Szerző: pärt »

A zoknihossz méricske lecsengett, itt a push up gate. ;peace;
https://cyclingmagazine.ca/sections/new ... M5blZC6Z4A

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10151

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szerintem kár ezen ennyit rugózni. Nem szoktam negatívan hozzáállni a dolgokhoz, de ennyi idősen, ilyen edzéslehetőségekkel a versenyzés teljesen esélytelen. Ezért felesleges is. Ha valaki méregetni akarja megát, hát szíve rajta, csinálja, csak a sok arcon csapás sem biztos, hogy szerencsés, a siker meg borítékolhatóan elmarad.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

st81 írta:
2026.08.03., hétf. 14:04
Aztán ezt lassúnak gondoltam és ugrottam egyet előre,
Csak szólok, ez a felugrás már megpecsételt. Amíg a többiek mentek a tempóban, Neked pluszt kellet betenni, hogy felérj a másik csoportra. És ha itt nem jön egy kevés pihenés, ez a felugrás bentmarad és ez fog hatványozódni.

voltak versenyszimulációs edzéseink is. Ilyenkor 3-4 ember előrement (vagy szökött,az volt a nehezebb,még azt is összerakni,hogy el tudj lépni), a többiek kb fél perc múlva kezdték üldözni. Volt,hogy a csoportból valaki kiállt és nagy tempón közeledett. Megvártuk és amikor felért,akkor léptünk oda. kész is lett. Egy felugrást, ha nem tudsz kipihenni, megpecsételi a napot.

hányszor eljátszottuk, hogy a mezőnyben az ellenfél, tőlem sokkal erősebb embere vezettet. Mentem mögötte. CSak annyit szóltam hátra, hogy figyeljen mindenki, mert -ha kiáll a srác- emelek 2-t. Nem sokat, csak 2 km/h-t. Ment is a levesbe az akkor kb 21 éves, tenyészcsődör keménységű srác, aki később nálunk, majd megszűntetve a felnőtt sort a Pannonban kötött ki. 2km/h emelést jól időzítve, kinyírta egy nyugdíjas girnyó :D

a versenyzés nagyon összetett dolog. Számít az erő, de önmagában lényegében semmit.
halfnote.hu

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: st81 »

Igen, nem árt a verseny után egy elemzés. Amit tisztán láttam élőben, hogy irgalmatlan gyors a mezőny. A felvezetés is 40 km/h felett ment, nem csoda hogy az utolsó bolyba tudtam csak felcsatlakozni. Aztán ezt lassúnak gondoltam és ugrottam egyet előre, de ez valójában már sok volt és az első - nekem - gyors kör valójában megalapozta az idő előtti távozást a versenyből. Nagyjából 25-30 perc közötti átlagokat kellett volna mennem, ehhez képest az első 21 perces az erőm nagy részét kivette, ami a hőséggel együtt ki is nyírt. Lehet, hogy ha a lassabb bolyban maradok akkor túléltem volna... (egyébként akkor is max. 5 kör lett volna belőle a lekörözés miatt)
Na, majd legközelebb jobban figyelek.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.08.03., hétf. 13:30
Nekem a verseny már csak öntesztnek kell. Nem olyan edzésen megcsinálni egy tesztet. Az másra jó. Kell hogy itt is menjek, de nem minden áron. Nagyon sok hátráltató tényező van az életemben. Ezek közül talán tudnék még kiszórni, de nagyon nagy kompromisszum árán. Nem éri meg. Inkább elengedem a komolyabb célú versenyzést. Mert pl ahogy Ákos is mondja, olyanokkal vagyok egy mezőnyben, akik nem csinálnak semmi mást a bringázáson kívül.
ami talán még fontosabb, olyanokkal vagy egy korosztályban,akik még abban az időben versenyeztek,amikor nagyon szervezetten ment szakozstályi szinten a sport itthon. ott van pl a mi Nagy2 zolink,aki ha álmában felülteik a bicajra,akkor lehozza amit kell. Olyan mértékű versenyrutinnal rendelkeznek,amit nem lehet elelfejteni. az erejét is jól érzi,beosztja. Sose felejtem el,amikor elvitte a gyerekeket kritrérium OB-ra. betette a kocsiba a bicaját, hogy legyen nála, de nem akart versenyezni. Aztán megszagolva a versenypályát, benevezett és master2 magyar bajnok lett. egy dekát nem készült rá. ideje nagy részét a gyerekek edzése tette ki, de tekert velük edzésen néha, nem mindig autóval kísérte. de az akkori utánpótlás még U19 szinten is elmaradt attól,amit akkor a master2 tudott,így ezek az edzések zolinak csak gurulások voltak. aztán mégis. Most néztem ,még Steig Gabi is indult master3-ban, Specziár is, igaz, már nem szóltak bele a végeredménybe, de itt olyan nevek kerülnek néha elő, akinek adsz egy kempingbicajt és kimegy a világból és ezt mind memóriából. Aki még rá is edz, azt nehéz megfingatni. Lehet,de nem könnyű.

de néztem Ati mezőnyét,... Azért Bukta 32. lett. Tomka Janika is csak 22. OK,ezek a fiúk már lefele ágon vannak, de ezek azért tudtak menni és nem 10 éve száltak le. kb 30 évesek lehetnek,lehet annyi se.

amúgy én kis egyszerű versenyekkel kezdenék és építeném fel. Ez a mostani egy szintfelmérőnek jó lehet,de valójában fals eredményt ad, ennyire vegyes mezőnyben, csapat nélkül megmérettetni az max arról ad képet, hogy a történetből hiányzik a szervezettség. Hülye példa... nekem volt,hogy éreztem,elment az erő a lábamból. Peti nevű csapattársam észrevette és csak annyit csinált a lósznál, hogy hátulról meglökött. És ennyi kellett. Az a rövidke pillanat elég volt arra,hogy átvészeljem azt a hirtelen jött gyengeséget. Ha nem lök meg,leszakadok. Csak már arra nem emlékszem,akkor harmadik lettem,vagy behúztam az elsőt (de mindegy,dobogó lett,holott majdnem semmi). Ennyi... egy rossz pillanat,amit a csapattárs észrevett és segített.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Nekem a verseny már csak öntesztnek kell. Nem olyan edzésen megcsinálni egy tesztet. Az másra jó. Kell hogy itt is menjek, de nem minden áron. Nagyon sok hátráltató tényező van az életemben. Ezek közül talán tudnék még kiszórni, de nagyon nagy kompromisszum árán. Nem éri meg. Inkább elengedem a komolyabb célú versenyzést. Mert pl ahogy Ákos is mondja, olyanokkal vagyok egy mezőnyben, akik nem csinálnak semmi mást a bringázáson kívül.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2026.08.03., hétf. 12:51
AAttila írta:
2026.08.03., hétf. 12:19
Az a lényeg, hogy én ettől az évtől már nem vagyok GR versenyző. Lehetnék, hívnak is folyamatosan, de nem. Volt kísérő autó a soron,de onnan nincs frissítés, csak földről. Ott viszont elsősorban családtagok segítenek. Ezért nyílván hátrasorolok,hogy a saját apját/fiát/férjét tudja frissíteni, majd utána engem. Azért így is felkaptam 18-20 kulacsot. Nem a verseny eredménye bolt fontos számomra, hanem a saját eredményem. Teszt,hogy mit tudok ilyen körülmények között jelenleg.
jaa,értem... hááát,ez a frissítés így nem annyira OK.

mondjuk valami csapat nem árt, ha versenyezni akarsz.
Pont ez az egyik ok, amiért nem akarok visszamenni. Már nem fogok annyit versenyezni. Azért az évi 3-4 verseny miatt. Viszont ha eljön velem valaki, az ilyen körülmények között kevés. A Mátra Fondo-n elég volt körönként 1 ember, pedig az csak 2 kör volt. Ide kellett a körre 2 frissítő pont, annyira meleg volt.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8276

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2026.08.03., hétf. 12:51

Ha országúti mezőnyversenyzés, akkor teljesen egyetértek Revivel.
Kéne hozzá csapat és csapatedzés is. Máshogy kb esélytelen bármilyen komolyabb eredmény, pláne tartósan.
Másrészt azt is el kell fogadni, hogy olyan emberekkel, akik egész életükben ezt csinálták, az egész napjukat szabadon osztják be, akkor kerékpároznak, esznek, amikor akarnak, nem lehet felvenni a versenyt családapaként, napi 8 órás munkarend mellett. Ez bárkire vonatkozik, nem csak Atira.
Ott van pl Jamal, aki kerékpáron éli az életét, rohadt erős, de amikor magánzóként ment, hát nála sokkal gyengébbekből álló csapatok elég sokszor le tudták sz..tni szegényt.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.08.03., hétf. 12:19
Az a lényeg, hogy én ettől az évtől már nem vagyok GR versenyző. Lehetnék, hívnak is folyamatosan, de nem. Volt kísérő autó a soron,de onnan nincs frissítés, csak földről. Ott viszont elsősorban családtagok segítenek. Ezért nyílván hátrasorolok,hogy a saját apját/fiát/férjét tudja frissíteni, majd utána engem. Azért így is felkaptam 18-20 kulacsot. Nem a verseny eredménye bolt fontos számomra, hanem a saját eredményem. Teszt,hogy mit tudok ilyen körülmények között jelenleg.

halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.08.02., vas. 19:12
Oda kellett volna beállnom, de a frissítő résznél hátracsorogtam,hogy mégiscsak a családtagok az elsők. Viszont el is mentek annyira,hogy nem tudtam volna egyedül felérni rájuk,így megint saját tempó. Viszont a 6. felénél megkaptam a kört az elejétől, így nem mehettem ki az utolsó körre. Ezért felemás érzéseim vannak. Nem vagyok elkeseredett, ez egy önismereti teszt volt számomra. De annak kiváló.
Általában,ha valaki elkezd versenyezni,mire a versenyrutin beérik, kb 2 év. nem ijesztgetlek, csak kb ennyi. Ha sokat megy,lehet belőle fél-1 év is. de addig sok hibát elkövet az ember,amit utólag tud elemezni és figyel,hogy máskor okosabban döntsön. De még ekkor is jöhetnek rossz döntések és elég egy, elment a hajó.

itt ezt a frissítés dolgot nem értem, miért kellett hátramenni, de lehet csak gyorsan fogalmaztál, mert nem értem,mi történt.
az ilyen körpályán az a baj,az eleje nagyon megy és szeritnem említettem is,hogy meg fogják rángatni, főleg az elején. ilyenkor az első két kör nagyot szelektál. utána jön egy kis nyugi,mert aki ottmaradt,annak már csak nagyon pici hányadát lehetne leszakítani, nagy meló berakással, nem éri meg ellőni puskaport.. Viszont ezek haladnak,mint a fene,mert a veleje maradt ott. És bár haladós tempót mennek,valójában ilyenkor összedolgoznak és pihennek. Aztán a végét megint megrángatják. Sokszor próbálkoznak az utolsó kör előtt, még kicsit ritkítani, vagy aki jó erőben érzi még magát, a többeket fárasztani, ha nem is a leszakítás a fő cél. Ekkor a tempó is megint megugrik.

de le a kalappal és nyugi,még pár napig fejeled az asztalt és lehet 2-3 hét múlva is,ha eszedbe jut (nerkem 10 évvel ezelőtti "elbaxások" is ha eszembe jutnak, úgyanúgy felhúzom rajta magam :D ), de még itt az a jó, felfel ágon vagy. Akkor lesznek ezek igazán dühítőek,amikor már rendre dobogóra várod magad és más is. Akkor nehezebb megemészteni egy hibás döntést. Ezt még megeszed reggelire és a következő, mert egyre jobb lesz, feledteti. :smile53:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

st81 írta:
2026.08.02., vas. 21:13
Az elején én is mentem a "nagyokkal" :D
1. kör 00:21:38
2. kör 00:25:14
3. kör 00:30:47
aztán lefőtt a kávé :rolleyes:
Gratula..

Hol frissítettetek? Emelkedőn szoktunk,ot kicsi s tempó. Meg kell hozzá rutin.

De azért szép volt fiúk!
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2026.08.02., vas. 14:33
revox írta:
2026.08.02., vas. 08:07
trane írta:
2026.08.01., szomb. 22:35

lehet, (rendesen) félrenyelt gondolkodik.gif
Sajnos nem emlékszem. Akkor megértettem mi történt, de 15 éve volt. De nekem nem félrenyelés dereng.

De látod, a @pärt öregei ismerték a népi bölcsességet. Ha @sebi túl lesz a mai napon, aztán jól kideríti. De lehet a chatGpt is megmondaná. Csak telón xar vele beszélgetni
Félrenyelte a túl hideg tüdőpukkantót. :rolleyes: :D (powered by asebestyen®AI)
Azon merengtem, a hörgők ilyenkor tágulnak, könnyebb félrenyelbi... ebben látok én is logikát
halfnote.hu

st81
V.I.P.
V.I.P.

Nálam a feleségem volt a kulacs és energiaszelet adogató. Sajna a 2. körben rossz volt az összhang köztünk és lemaradtam a bolyomtól, amire már nem tudtam felérni. Ettől függetlenül járt neki a csók, mert nélküle ennyi sem jött volna össze. :smile32:
Ami még - így utólag- jó lett volna, ha korábbra hozzák a rajtot. Mondjuk az OB 8-kor, az amatőrök meg 10-kor indultak volna.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

st81 írta:
2026.08.02., vas. 21:13
Ez egy nagyon durva nap volt. Most írtam egy köszönöm levelet a GR frissítőinek. Nélkülük ma egész biztosan egyik rider sem ért volna el semmit. Keményen dolgoztak ők is. Sőt.

st81
V.I.P.
V.I.P.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Hát, az elején elég nagy menés volt ;peace;
Screenshot_20260802_190200_Strava.jpg
Screenshot_20260802_190200_Strava.jpg (53.1 KiB) Megtekintve 399 alkalommal
Nyilván nem tudtam tartani a TUS és ilyen csapatokkal. Saját tempóra álltam és az 5. körig tudtam "bóklászni" a 2. és 3. csoport között. Akiket utolértem, ők nyilvánvalóan nem tudtak jönni velem és segíteni, így megjött egy nagyobbacska csoport. Oda kellett volna beállnom, de a frissítő résznél hátracsorogtam,hogy mégiscsak a családtagok az elsők. Viszont el is mentek annyira,hogy nem tudtam volna egyedül felérni rájuk,így megint saját tempó. Viszont a 6. felénél megkaptam a kört az elejétől, így nem mehettem ki az utolsó körre. Ezért felemás érzéseim vannak. Nem vagyok elkeseredett, ez egy önismereti teszt volt számomra. De annak kiváló.
És a frissítés: körönként 3-4kulacs volt. Ivással,locsolással együtt. Körönként 1,5-2l iso és víz. Plusz 3 zselé. Ennyivel tudtam le.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Srácok! Értem én, hogy 40 fokban is felbugyog a versenyparipa vér, de nah... Ebben versenyezzenek a 20 évesek meg akik fizetésért tekernek. :rolleyes: Gratula mindenkinek, de csak óvatosan az ilyesmivel, kérlek Benneteket! :smile53: Randa dolgok tudnak kikerekedni, ha a fehérjék elkezdenek kicsapódni. :ohnoohnoohno:

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5594

Hozzászólás Szerző: pärt »

Gratulálok, nem csak ahhoz, amit teljesítettél, hanem még inkább ahhoz, amit ésszel elengedtél. :smile53:
Tényleg többször eszemben voltatok ma, még a tegnapi rottyasztó köröm hatása alatt. Ma erőt vettem magamon, és 8 körül mentem egy kisebbet, ez még épp kellemes volt. Tényleg át kell állni a korai indulásokra, amíg kicsit visszább nem vesz a hőség, bár a munkakezdéssel nem egyszerű összehozni.

st81
V.I.P.
V.I.P.

Na, lement a verseny... azonban kénytelen voltam feladni a 3. kör után 42 km-nél. Megölt a meleg. Frissítettem, ettem az enerdzsit, bolyoztam, beforogtam a bolyban, aztán a 3. körben elkezdtem fázni, rázott a hideg. Mivel semmi kényszer nem volt a táv teljesítésében ezért inkább feladtam, az egészség fontosabb mint végigvánszorogni gyökkettővel vagy lefordulni a bájkról. Nincs bennem hiányérzet, ebben a környezetben ennyire futotta. A 3 kör eredményét megnézem ha felteszik, mert az átlag szerintem addig nem volt rossz.
Ati hátát láttam az indulásnál, remélem neki jobban sikerült a verseny!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2026.08.02., vas. 08:07
trane írta:
2026.08.01., szomb. 22:35
pärt írta:
2026.08.01., szomb. 22:30

Begörcsölhetett szegény, szerintem a tüdőre nemigen van hatással. Gyerekkoromban az idősebbek riogattak vele, hogy a túl hideg víztől "leég a tüdőnk". 36_1_5.gif
lehet, (rendesen) félrenyelt gondolkodik.gif
Sajnos nem emlékszem. Akkor megértettem mi történt, de 15 éve volt. De nekem nem félrenyelés dereng.

De látod, a @pärt öregei ismerték a népi bölcsességet. Ha @sebi túl lesz a mai napon, aztán jól kideríti. De lehet a chatGpt is megmondaná. Csak telón xar vele beszélgetni
Félrenyelte a túl hideg tüdőpukkantót. :rolleyes: :D (powered by asebestyen®AI)

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”