Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3059

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: trane »

8:30-11:15h között bringáztam egyet, de ilyet még nem éltem :ohnoohnoohno: : a kulacsban ihatatlanul meleg, szinte forró volt a víz, kénytelen voltam 2 nyomós csapnál (hála az égnek, hogy errefelé vannak még ilyenek! leborulok.gif ) megállni és frisset tölteni... 36_1_5.gif . egyre inkább úgy tűnik, a nyári (rendes, nem esti) bringázást el kell felejteni sad.gif - vagy reggel 6-kor elindulni :yingyang:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4799
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

trane írta:
2026.08.01., szomb. 07:48
én kedvelem Vingegaard-ot, de azé' ez, háááát, kissé érdekes :rolleyes: > https://cyclinguptodate.com/cycling/ana ... in-in-2026 . odáig nem vették észre, hogy mi az útvonal, nem volt felderítő bringázás, és azt sem tudták, hogy Pogi hogyan/milyen stílussal nyer? gondolkodik.gif
Végig nem olvastam... ez a szponzorok miatti kidumálás.

Amúgy Pogi nem hozta le pár éve a giro tour duplát? Vueltára nem ment rá,mert VB-re gyúrt, ami meg is lett.

Azon kevesek egyike, aki mindhárom 3hetest behúzta. Szép, nem kérdéses, de ilyen trükkös mondatokkal tömik be a szponzorok száját, amikor nem úgy megy a szekér :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

én kedvelem Vingegaard-ot, de azé' ez, háááát, kissé érdekes :rolleyes: > https://cyclinguptodate.com/cycling/ana ... in-in-2026 . odáig nem vették észre, hogy mi az útvonal, nem volt felderítő bringázás, és azt sem tudták, hogy Pogi hogyan/milyen stílussal nyer? gondolkodik.gif

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3780

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Nah, ma a hőségre való tekintettel, az edzőm megkegyelmezett. 10x2p VO2 helyett 10x10mp sprint ;peace;
1ó36p-nél fogyott el a 2x750ml frissítőm,így az utolsó 15p elég szar volt.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2026.07.31., pén. 20:14
Kis örömhír a "rajongóimnak", a keddi tekerésen valahogy egy darázs bekerült a mezem alá és mikor odanyúltam nem tudván mi az, 4 helyen szúrt meg a hónom alatt. Azóta minden percét élvezem az életnek. 😂
Görgő rulez ;peace;

Sajnálom, remélem hamar elmúlik, mert így rohadtul kényelmetlen tekerni. Ellenben edzhetek a fájdalom tűrésed. ;)

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: st81 »

Együttérzek, 3 hete a számra csimpaszkodott egy...gyakorlatilag szájonvágtam magam hogy lesodorjam, így 1-2 szúrás belefért még az idejébe.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8266

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Kis örömhír a "rajongóimnak", a keddi tekerésen valahogy egy darázs bekerült a mezem alá és mikor odanyúltam nem tudván mi az, 4 helyen szúrt meg a hónom alatt. Azóta minden percét élvezem az életnek. 😂
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5572

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
2026.07.31., pén. 17:00
Engem egxszer pärt szívatot meg. Elmentünk bicózni. Már hazafele mentünk eger fele, mondja, még jön majd három, kb 300 méteres kaptató. Hámondom, az nagytányér. Már pukkan a szemem, mentünk egy kilit felfele, akkor megkérdeztem, hol 300 méter ez? Ja,akkor lehet több :D
Nem szívattalak, a franc se tudja, meddig emelkedik egy domb, meg amúgy is; mi a fenét kezdesz egy számmal? Ha soknak tűnik, visszafordulunk? :P
De úgy emlékszem, a kaptatók számát néztem be. Kékesről Sirokig móka, kaccagás, csak begurul az ember, aztán jön a Siroktól Egerbe vezető szakasz sok kis dombbal . Hogy lélekben rákészülj, gyorsan összeadtam fejben - Egerig öt - de közvetlenül a Sirok tábla utánit kifelejtettem, úgyhogy mikor túlvoltunk rajta, mondtam, hogy ez még nem számít. :kiss:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

st81 írta:
2026.07.31., pén. 17:16
Revi, köszönöm a megosztást. Nem biztos, hogy mindegyik körben nagytányér lesz :rolleyes:

Kedden Tatáról visszafelé a kerékpárúton utolértem egy gravel-est. Gondoltam, így 45 km után pihenek mögötte egy pár kilit. Észrevette, hogy szélárnyékban utazok és felrántott 35-ről 42-43-ra (fejben kicsit számítottam is rá hogy felgyorsít). Szerencsére síkon tekertünk így tartottam a tempót, maradtam 1 méteren belül mögötte. Aztán 2 km után elértük a sima járdás szakaszt és vége volt a "csapatásnak".
Nekem is volt "utasom" a szerdai edzésen. Még a bemelegítés vége felé utolértem egy bringást. Fejvédő nélkül, hátizsákkal,gondolom ment haza a melóból. Ahigy elmentem mellette, láttam az árnyékot,hogy beállt mögém. Jött a 20/40, azt még elég jól vette, mert a 20mp hamar letelik. Utána jött a 2p VO2. Na ott már lemaradt a végére, amit piciben ért be, de ott el is köszöntünk, mert másfelé ment. Megköszönte. :smile32: Intettem én is, hogy jó volt.
Csepelen a múltkor egy kútnál egyszerre álltunk meg egy sráccal. Kérdezte,hogy mennyit megyek még. Kiderült, hogy kB ugyanannyi lesz, mondtam álljon be mögém nyugodtan,nem zavar. Annyi volt a válasz,hogy látott menni és nem bírná mögöttem. Meg sem próbálta. Pedig szoktam látni menni, tudott volna, csak szerintem nincs önbizalma. Mondtam neki,ha gondolja szerdánként jöhet velünk,az pont ilyen társaság.

st81
V.I.P.
V.I.P.

Revi, köszönöm a megosztást. Nem biztos, hogy mindegyik körben nagytányér lesz :rolleyes:

Kedden Tatáról visszafelé a kerékpárúton utolértem egy gravel-est. Gondoltam, így 45 km után pihenek mögötte egy pár kilit. Észrevette, hogy szélárnyékban utazok és felrántott 35-ről 42-43-ra (fejben kicsit számítottam is rá hogy felgyorsít). Szerencsére síkon tekertünk így tartottam a tempót, maradtam 1 méteren belül mögötte. Aztán 2 km után elértük a sima járdás szakaszt és vége volt a "csapatásnak".

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
AAttila írta:
2026.07.31., pén. 16:55
revox írta:
2026.07.31., pén. 16:49

Csak így tudom, telóról.támadok.
Nem túl jól rajzolja így a szintet. Jellemzően 3-4% a meredekség, néha belenyal 5-be, de nem hosszan, cserébe van, hogy 1-2.
Ez versenyzők esetén nagytányéros etap. Nekem valamikor ilyen pályára azt mondták a nagyok, arra gigyeljek, ne tegyek kistányért, mert akkor ott fognak hagyni. Most, hogy hátul már szinte egy régi monti crankset van, ki lehet sakkozni naggyal. Kérdés, a mezőnyben mennyire lesznek bika csávók, de ha lesznek, ilyenen nem tesznek kicsit, direkt húzzákfelfele,hadd szelktálódjon a banda. Aztán lefele meg kiforgatják lazán es kezdik előlről :)

Screenshot_20260731_164013_Firefox.jpg
Nyílván nem mindegy a groupset, de a 3-4% az simán nagytányéros játék. Aki öreg és gyenge,mint én,azoknak elől már csak kompakt van,tehát mehet a nagytányér. Akinek meg elől 52 v 53 van, az meg erős ember, annak azért mehet a nagytányér ;peace;
Engem egxszer pärt szívatot meg. Elmentünk bicózni. Már hazafele mentünk eger fele, mondja, még jön majd három, kb 300 méteres kaptató. Hámondom, az nagytányér. Már pukkan a szemem, mentünk egy kilit felfele, akkor megkérdeztem, hol 300 méter ez? Ja,akkor lehet több :D
Bükki embernek még nem kaptató,ami Neked már igen. Neki még nem kezdődött el az a szakasz ;peace;

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

revox írta:
...jön majd három, kb 300 méteres kaptató. Hámondom, az nagytányér. Már pukkan a szemem, mentünk egy kilit felfele, akkor megkérdeztem, hol 300 méter ez? Ja,akkor lehet több :D
val'szeg vertikálisan értette ;) :smile53:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.07.31., pén. 16:55
revox írta:
st81 írta:
2026.07.31., pén. 14:43
A futam előtt egy fél liter izotóniást beszippantottam, mert megkívántam :D
Valószínűleg az okozta a kényszerszünetet.
A strada-s szintrajzot meg tudná valaki osztani? Voltam - autóval - pályabejáráson, de azért ránéznék.
Nem túl jól rajzolja így a szintet. Jellemzően 3-4% a meredekség, néha belenyal 5-be, de nem hosszan, cserébe van, hogy 1-2.
Ez versenyzők esetén nagytányéros etap. Nekem valamikor ilyen pályára azt mondták a nagyok, arra gigyeljek, ne tegyek kistányért, mert akkor ott fognak hagyni. Most, hogy hátul már szinte egy régi monti crankset van, ki lehet sakkozni naggyal. Kérdés, a mezőnyben mennyire lesznek bika csávók, de ha lesznek, ilyenen nem tesznek kicsit, direkt húzzákfelfele,hadd szelktálódjon a banda. Aztán lefele meg kiforgatják lazán es kezdik előlről :)

Nyílván nem mindegy a groupset, de a 3-4% az simán nagytányéros játék. Aki öreg és gyenge,mint én,azoknak elől már csak kompakt van,tehát mehet a nagytányér. Akinek meg elől 52 v 53 van, az meg erős ember, annak azért mehet a nagytányér ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
st81 írta:
A strada-s szintrajzot meg tudná valaki osztani? Voltam - autóval - pályabejáráson, de azért ránéznék.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

st81 írta:
Ez versenyzők esetén nagytányéros etap. Nekem valamikor ilyen pályára azt mondták a nagyok, arra gigyeljek, ne tegyek kistányért, mert akkor ott fognak hagyni. Most, hogy hátul már szinte egy régi monti crankset van, ki lehet sakkozni naggyal. Kérdés, a mezőnyben mennyire lesznek bika csávók, de ha lesznek, ilyenen nem tesznek kicsit, direkt húzzákfelfele,hadd szelktálódjon a banda. Aztán lefele meg kiforgatják lazán es kezdik elölről :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2026.07.31., pén. 16:56-kor.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Nekem gyanús, hogy versenynapon ezt ettem reggelire. Persze, előtte napokon azért töltögettem, normál, humán kajákból. Nem 100%, de kb így nézett ki.

https://www.google.com/search?client=fi ... ACGAEgASgB

Kép
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

st81 írta:
Erre céloztam. Én egyszer unatkoztam rajtig, megittam fél literes kólát... mire kijöttem a budiról, már ment a mezőny eleje :D

Egyébkén tipikus itatós probléma az unatkozás (ugyi), de még több a versenystressz, szájszárazság, izgalom miatti pótcselekvés. Nagyon ritka, hogy a versenyző valóban szomjas, főleg nem nagyobb mennyiségre. Ezek induláskor nem annyira érezhetők, de kb fél óra múlva beüthet.

De egyszer pl, szegedre mentünk. Most ugrott be, versenynapokon nem ettem normál kaját már. Volt valami Power akármi, lapis, széles, nagyon geil szelet. *5mmx50mmx150mm kb). Ez pont erre jó volt. Csak szeged messze van és finom volt. Megettem egyet (néha, csak felet, xal az egész is sok), de untakoztam, megettem még egyet :D Voltam bajban versenyen. Olajoskör kb 6-8km. Két kör után kiszálltam, két hétig fájt a belem utána :D

Ez a "finom" megtréfálhat :D
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5572

Hozzászólás Szerző: pärt »

Szerintem 37°-ban nehéz túl sokat inni. Hűvösebb időben van, hogy 50-60km után visszahozom a tele kulacsot, rekkenőben meg kettő simán lemegy ugyanazon a távon, de izzadok is mellé kegyetlenül. Szerencsémre gyerekkorom óta óriási csobolyó vagyok, bármikor meg tudok inni egy liter vizet - ezt nyári indulások előtt meg is szoktam ejteni - és az ki is tart jó hosszan. Valószínűleg teve voltam előző életemben. :rolleyes:

st81
V.I.P.
V.I.P.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2026.07.31., pén. 14:27
AAttila írta:
2026.07.31., pén. 14:22
Én még sosem jártam úgy,hogy lötyögött volna a hasamban a lötty. Addig sem,amíg víz+iso volt a frissítés, de ha csak iso,akkor pláne nem. Felszívódik +kiizzadok mindent. Zselé dettó,legalább 1,5-2dl vízzel veszem be, de még sosem volt vele gondom. Biztosan a szerencsésebbek közé tartozok illetve lehet,hogy "minőségibb" dolgokkal frissítek, ezért sincsenek problémák.
etől egyszerűbb... ha előtte sokat iszol, az már bekerül a hólyagba. oszt majd akkor akar kijönni,ha félórát tekrsz és a nyereg elkezdi kifacsarni :D

ha közben iszol az más történet
Igen, a nyereg szokott "dolgozni" 31_1_21.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.07.31., pén. 14:22
Én még sosem jártam úgy,hogy lötyögött volna a hasamban a lötty. Addig sem,amíg víz+iso volt a frissítés, de ha csak iso,akkor pláne nem. Felszívódik +kiizzadok mindent. Zselé dettó,legalább 1,5-2dl vízzel veszem be, de még sosem volt vele gondom. Biztosan a szerencsésebbek közé tartozok illetve lehet,hogy "minőségibb" dolgokkal frissítek, ezért sincsenek problémák.
etől egyszerűbb... ha előtte sokat iszol, az már bekerül a hólyagba. oszt majd akkor akar kijönni,ha félórát tekrsz és a nyereg elkezdi kifacsarni :D

ha közben iszol az más történet
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

st81 írta:
2026.07.31., pén. 12:26
Nincs strava-m, de ez az útvonal: a hosszú táv 95 km , 574 m szintemelkedéssel.
https://www.strava.com/routes/3490273640102137634
ide kell majd még kulacs,valóban, 90 kilire. ráadásul ezek mocskos,nagytányéros emelkedőnek tűnnek. pont annyira emelkedik,hogy a kistányér még nem, a nagy meg már izom.

hajrá ;peace;
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

st81 írta:
2026.07.31., pén. 12:29
AAttila írta:
2026.07.30., csüt. 20:54
st81 írta:
2026.07.30., csüt. 20:29
Ma mentem még egy 55 km-es kört 31-es átlaggal ebben a szép, 36-38 fokban, öttől-hétig. Úgy éreztem, mintha egy nyitott sütő előtt helyben futnék. Ez már a piszok meleg kategória. 1 kulacsot használtam el, de a vége már elég meleg lötty volt.
Ezért a versenyre hárommal készülök, feleségem fogja menet közben "hozzámvágni". Energiaszeletet is részben így kérek, mert ilyen melegben 20 km után már inkább híg massza állagú. Energiazselét, magnéziumot kis műanyag fiolában, így annak sem számít a meleg és nem kell foggal bontogatni, csak lepattintom a fedelét.
Az ásványi anyag,elektrolit stb bevitelhez "szinte mindegy" a víz hőfoka. Persze kellemesebb a friss,hideg kútvíz, de a meleg lötty pont annyira fog regenerálni. Szerintem a 3 kevés is lesz. Bár ez függ attól is,hogy mennyire vagy izzadós. Mindenesetre ezen ne spórolj, ha 2-t fel tud adni, akkor 4-t is. Mondjuk 2.,4.,6. körben. Ha lesz zseléd, azt hagyjál a végére is,hogy maradjon kakaó a végén. De biztosan ismered a tested/ szervezeted, hogy hogyan üzemel. Aszerint frissíts ;)
A füredi versenyen jártam úgy, hogy többet ittam a kelletténél, elkezdett lötyögni a hasamban a nedű, majd negyed óra múlva egy 3 perces WC szünet következett, az út menti gaz öntözése céljából... Nagyon nem esett jól e miatt megállni.
ugynez van a reggelivel... előtte napokon érdemes betölteni a tartalékot. etap előtt max-3-4 órával valamit,hogy helyére kerüljön,mire rajt van.

vízzel az a baj,ha már a hólyagban van,azzal nicsn mit tenni,azt már nem izzadod ki.

de ez is az "ismerd meg magad" történet. nincs aranyszabály. én edzéseken 20-30 kili után betoltam egy banánt,vagy egy gyümölcspürét, biztos,ami biztos. versenyen már nem fogllakoztam ezzel. reggeli korán ettem valamit, versenyen már csak zselé,lehetőelg jól kiürítve mindent. egyszer a túrósbatyu majdnem kijött. az volt a reggelim :D utána elővigyázatosabb voltam :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2026.07.31., pén. 11:12
revox írta:
2026.07.31., pén. 10:34
mekkora táv lesz, mennyire szintes? nicns egy gpx hozzá?
nem akarok menni, csak azé,kell e ennyire megbonyolítani az életet :D
Nem kell, közbe szarni mindenre, utána kóla sós szalonnával. :D :D :D
sült tokaszalonna,... van még mit tanulni :D :fekverohog:

de nekem valami 60 kili rémlik. azt azért egy izo, egy simával le lehet hozni. max egy zselé. de nemtom,mennyi a táv,ewért kérdeztem :rolleyes:
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”