Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10151
Re: Kerékpározás
Hihetetlen, hogy a sportolók nagy száma még mindig a frissítésen vérzik el. 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8275
Nem kell, közbe szarni mindenre, utána kóla sós szalonnával.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
mekkora táv lesz, mennyire szintes? nicns egy gpx hozzá?AAttila írta: ↑2026.07.30., csüt. 20:54Az ásványi anyag,elektrolit stb bevitelhez "szinte mindegy" a víz hőfoka. Persze kellemesebb a friss,hideg kútvíz, de a meleg lötty pont annyira fog regenerálni. Szerintem a 3 kevés is lesz. Bár ez függ attól is,hogy mennyire vagy izzadós. Mindenesetre ezen ne spórolj, ha 2-t fel tud adni, akkor 4-t is. Mondjuk 2.,4.,6. körben. Ha lesz zseléd, azt hagyjál a végére is,hogy maradjon kakaó a végén. De biztosan ismered a tested/ szervezeted, hogy hogyan üzemel. Aszerint frissítsst81 írta: ↑2026.07.30., csüt. 20:29Ma mentem még egy 55 km-es kört 31-es átlaggal ebben a szép, 36-38 fokban, öttől-hétig. Úgy éreztem, mintha egy nyitott sütő előtt helyben futnék. Ez már a piszok meleg kategória. 1 kulacsot használtam el, de a vége már elég meleg lötty volt.
Ezért a versenyre hárommal készülök, feleségem fogja menet közben "hozzámvágni". Energiaszeletet is részben így kérek, mert ilyen melegben 20 km után már inkább híg massza állagú. Energiazselét, magnéziumot kis műanyag fiolában, így annak sem számít a meleg és nem kell foggal bontogatni, csak lepattintom a fedelét.![]()
nem akarok menni, csak azé,kell e ennyire megbonyolítani az életet
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Az ásványi anyag,elektrolit stb bevitelhez "szinte mindegy" a víz hőfoka. Persze kellemesebb a friss,hideg kútvíz, de a meleg lötty pont annyira fog regenerálni. Szerintem a 3 kevés is lesz. Bár ez függ attól is,hogy mennyire vagy izzadós. Mindenesetre ezen ne spórolj, ha 2-t fel tud adni, akkor 4-t is. Mondjuk 2.,4.,6. körben. Ha lesz zseléd, azt hagyjál a végére is,hogy maradjon kakaó a végén. De biztosan ismered a tested/ szervezeted, hogy hogyan üzemel. Aszerint frissítsst81 írta: ↑2026.07.30., csüt. 20:29Ma mentem még egy 55 km-es kört 31-es átlaggal ebben a szép, 36-38 fokban, öttől-hétig. Úgy éreztem, mintha egy nyitott sütő előtt helyben futnék. Ez már a piszok meleg kategória. 1 kulacsot használtam el, de a vége már elég meleg lötty volt.
Ezért a versenyre hárommal készülök, feleségem fogja menet közben "hozzámvágni". Energiaszeletet is részben így kérek, mert ilyen melegben 20 km után már inkább híg massza állagú. Energiazselét, magnéziumot kis műanyag fiolában, így annak sem számít a meleg és nem kell foggal bontogatni, csak lepattintom a fedelét.
Ma mentem még egy 55 km-es kört 31-es átlaggal ebben a szép, 36-38 fokban, öttől-hétig. Úgy éreztem, mintha egy nyitott sütő előtt helyben futnék. Ez már a piszok meleg kategória. 1 kulacsot használtam el, de a vége már elég meleg lötty volt.
Ezért a versenyre hárommal készülök, feleségem fogja menet közben "hozzámvágni". Energiaszeletet is részben így kérek, mert ilyen melegben 20 km után már inkább híg massza állagú. Energiazselét, magnéziumot kis műanyag fiolában, így annak sem számít a meleg és nem kell foggal bontogatni, csak lepattintom a fedelét.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Ilyet:
- Vinkler
- Adminisztrátor

Milyet vettél?
Nah, a tegnapi első-hátsó defekt hozadéka,hogy így bekerültek a temu-s tpu belsők.
Majd elválik,hogy a szerencsés vásárlók egyike vagyok-e 
Sok szerencsét
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Akár egy jól bevált Mátra. Vagy most jutott eszembe, hozom haza a családot vasárnap Mezőtúrról. Ha befér a bicó a csomagok mellé, akkor előtte tekerhetünk egyet a Bükkben is és onnan megyek Túrra.
nehogy leszorítsálpärt írta: ↑2026.07.30., csüt. 17:11Lehet Revit kritizálni, de az biztos, hogy idáig mindig mezben jött tekerni.asebestyen írta: ↑2026.07.30., csüt. 16:28
Jó kis BZK karaván...Nevezzük ki Revit Főszervezőnek. De tessék mezbe jönni!
Szalon is jó lenne ha jönne
, a gumizós, nyeklő-nyakló SL8-cal.
![]()
![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5592
Lehet Revit kritizálni, de az biztos, hogy idáig mindig mezben jött tekerni.asebestyen írta: ↑2026.07.30., csüt. 16:28
Jó kis BZK karaván...Nevezzük ki Revit Főszervezőnek. De tessék mezbe jönni!
![]()
Szerintem jövő hétvégén ráérek. 
Nevezzük ki Revit Főszervezőnek. De tessék mezbe jönni!
- asebestyen
- V.I.P.

Jó kis BZK karaván...
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5592
Inkább beszéljük meg a legközelebbi BZK rájdot. 
Ha valamilyen belső terhelési mutatóval szeretnénk kontrollálni azt, hogy milyen anyagokat milyen arányban metabolizálunk, akkor a légzés pl sokkal jobb, mint a pulzus. A legjobb meg a mért külső terhelés - ahhoz tartozó belső terhelési mutatók (core temperature, légzésszám, pulzus, verejtékezési ráta, stb) - ezekhez kapcsolódó érzések (rpe skála), ez így együtt már elég megbízható, komplex képet ad.
Na jó, elég volt.
- asebestyen
- V.I.P.

Ez a pulzus dolog aztán tényleg annyi körülmény függvénye, hogy csak ezek összességének ismeretében értelmezhető.revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 14:00a kardfogú trigrisek világában nem merünk/tudunk laktáttermeléssel dobálózni, mert nem tudjuk mi az pontosanasebestyen írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:39
Ati esetén - a Te nyelvedre fordítva - egész közel van a megfejtés.Vinkleré viszont, bár látszólag majdnem ugyanaz, mégis más, hiszen Ő nem Ati.
![]()
Én meg görgőn csináltam hasonlót, ami megint más. Mind alapozás, hogy valami közös is legyen.
![]()
![]()
de jól detektéltad,amit akartam mondani a bugyuta dialektussal
![]()
de ötletes, gratula![]()
szépen meg is lett csinálva. Elég szép az a görbe, amit bemásoltam... ránézésre a pulzusesés is merdekebb, mint az emelkedés, ebben azért már van meló és megtérülés![]()
Ha valamilyen belső terhelési mutatóval szeretnénk kontrollálni azt, hogy milyen anyagokat milyen arányban metabolizálunk, akkor a légzés pl sokkal jobb, mint a pulzus. A legjobb meg a mért külső terhelés - ahhoz tartozó belső terhelési mutatók (core temperature, légzésszám, pulzus, verejtékezési ráta, stb) - ezekhez kapcsolódó érzések (rpe skála), ez így együtt már elég megbízható, komplex képet ad.
Na jó, elég volt.
a kardfogú trigrisek világában nem merünk/tudunk laktáttermeléssel dobálózni, mert nem tudjuk mi az pontosanasebestyen írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:39
Ati esetén - a Te nyelvedre fordítva - egész közel van a megfejtés.Vinkleré viszont, bár látszólag majdnem ugyanaz, mégis más, hiszen Ő nem Ati.
![]()
Én meg görgőn csináltam hasonlót, ami megint más. Mind alapozás, hogy valami közös is legyen.
![]()
de ötletes, gratula
szépen meg is lett csinálva. Elég szép az a görbe, amit bemásoltam... ránézésre a pulzusesés is merdekebb, mint az emelkedés, ebben azért már van meló és megtérülés
halfnote.hu
halfnote.hu
Vinkleré viszont, bár látszólag majdnem ugyanaz, mégis más, hiszen Ő nem Ati.
- asebestyen
- V.I.P.

Ati esetén - a Te nyelvedre fordítva - egész közel van a megfejtés.revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:10
ja,pedig kedztem összerkani, mit történik
mgas terhelés,nagy fordulaton,rövid ideig... a pulzus felszalad, a gyors izmok beindulnak, majd egy rövid pihenő után egy nagyon alacsony fordulaton beterheli a fáradt izmokat, de most nem pulzusból,hanem nyomatékból kell dolgozni. A Watt sökken,de a nyomaték szinte semmit. Xal ez olyan kcisit genyózós,de van értelme edzés. a pulzus végig normális a kisebb terhelésen, alacsony pedálütemen, izomból dolgozik. több értlemét látom, egyrészt a pulzis és izommunka eloszlását segíti,másrészt pl egy hegyi kaptatónál nem jön zavarba a láb, ha így van edzve, hogy relatíve fáradtan, terhelés után, még tudjon izomból menni. harmadik, ha szépen forgat 60rpm-en a hajtástechnika is finomodik.
de lehet akkor nem is jó tréninget nézekmeg kit tudja,mire gondolt a költő, én csak kibicelek, próbálom összrakni a sztroit. régebebn volt valami edzésmódszer,ami ezzel trenirozta a hegyimenőket,de az nagyon régen volt és lehet ahhoz ennek most semmi köze
![]()
nagy genyó vagy Te sebi, de így van ez jólasebestyen írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:03Srácok, ez nem ennyire primitív azért, a cím meg nem annyira bonyolult.revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:53vágesz. két eltérő terheléssel és eltérő idővel dolgozó tréning mixelve.Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.![]()
De tetszik, összemixelsz pörköltet madártejjel és kijön belőle a zöldbabfőzelék.![]()
Ha nagyon röviden és elnagyoltan akarom mégis körülírni, akkor a különböző izomrost típusok tudatos ki-bekapcsolgatásáról, több működő rost toborzásáról és az ezekhez tartozó energianyerő rendszerek közti váltási képességek javításáról szól első sorban, azt reméljük tőle.![]()
Egy 4 hetes blokk 1 olyan edzése, ami minden héten épül, ami azt jelenti, hogy nincs 2 egyforma egy blokkon belül sem, mert az intenzitás valamilyen módon emelkedik, ami lehet a teljesítmény növelése, résztáv hosszának növelése, intervallumok számának növelése, pedálfordulat csökkentése vagy épp növelése, a pihenőidő csökkentése, a pihenő rész teljesítményének növelése, ezek kombinációi, stb, stb, stb... További kedvenceim az előfárasztás, amikor olyan helyzetbe hozzuk az idegrendszert vagy bizonyos izomrostokat egy bizonyos terheléssel, ami nehézséget a következő blokkban felhasználunk. Ez lehet valamely üzemanyag kifogyasztása is akár a felsoroltakon túl, de lehet laktát felhalmozás, lehet oxigén adósság, stb...
Természetesen ezeknek megvan a maguk helye és ideje, önmagukban egyesével, random módon teljesen értelmetlenek.
halfnote.hu
halfnote.hu
ja,pedig kedztem összerkani, mit történikVinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:03Ha pedélütem is van hozzá rendelve, akkor az nem ez. Ehhez nincs fordulat, az az összes többihez van. :)revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 12:43lehet nálad nem jó edzést néztem,de megtaláltam Atinál, ez tuti az, vagyis annak tűnik...Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
az elején kcsiit beárngatja a pulzust, az melegítés része gondolom. aztán viszonylag nagy terhelésen, normál vagy picit fölötte pedálütemmel megy viszonylag rövidet, madj ezt követően lezább terhelésen,alacsony pedálütemmel hosszabbat és ez van szériázva.
érdekes tréning, ha nem titkos recept,érdekel mi az apropója. (az értékeket kitakartam,nehogy az ellenfelek meglessék)
mgas terhelés,nagy fordulaton,rövid ideig... a pulzus felszalad, a gyors izmok beindulnak, majd egy rövid pihenő után egy nagyon alacsony fordulaton beterheli a fáradt izmokat, de most nem pulzusból,hanem nyomatékból kell dolgozni. A Watt sökken,de a nyomaték szinte semmit. Xal ez olyan kcisit genyózós,de van értelme edzés. a pulzus végig normális a kisebb terhelésen, alacsony pedálütemen, izomból dolgozik. több értlemét látom, egyrészt a pulzis és izommunka eloszlását segíti,másrészt pl egy hegyi kaptatónál nem jön zavarba a láb, ha így van edzve, hogy relatíve fáradtan, terhelés után, még tudjon izomból menni. harmadik, ha szépen forgat 60rpm-en a hajtástechnika is finomodik.
de lehet akkor nem is jó tréninget nézek
halfnote.hu
halfnote.hu
De tetszik, összemixelsz pörköltet madártejjel és kijön belőle a zöldbabfőzelék.
Ha nagyon röviden és elnagyoltan akarom mégis körülírni, akkor a különböző izomrost típusok tudatos ki-bekapcsolgatásáról, több működő rost toborzásáról és az ezekhez tartozó energianyerő rendszerek közti váltási képességek javításáról szól első sorban, azt reméljük tőle.
Egy 4 hetes blokk 1 olyan edzése, ami minden héten épül, ami azt jelenti, hogy nincs 2 egyforma egy blokkon belül sem, mert az intenzitás valamilyen módon emelkedik, ami lehet a teljesítmény növelése, résztáv hosszának növelése, intervallumok számának növelése, pedálfordulat csökkentése vagy épp növelése, a pihenőidő csökkentése, a pihenő rész teljesítményének növelése, ezek kombinációi, stb, stb, stb... További kedvenceim az előfárasztás, amikor olyan helyzetbe hozzuk az idegrendszert vagy bizonyos izomrostokat egy bizonyos terheléssel, ami nehézséget a következő blokkban felhasználunk. Ez lehet valamely üzemanyag kifogyasztása is akár a felsoroltakon túl, de lehet laktát felhalmozás, lehet oxigén adósság, stb...
Természetesen ezeknek megvan a maguk helye és ideje, önmagukban egyesével, random módon teljesen értelmetlenek.
- asebestyen
- V.I.P.

Srácok, ez nem ennyire primitív azért, a cím meg nem annyira bonyolult.revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:53vágesz. két eltérő terheléssel és eltérő idővel dolgozó tréning mixelve.Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
De tetszik, összemixelsz pörköltet madártejjel és kijön belőle a zöldbabfőzelék.
Ha nagyon röviden és elnagyoltan akarom mégis körülírni, akkor a különböző izomrost típusok tudatos ki-bekapcsolgatásáról, több működő rost toborzásáról és az ezekhez tartozó energianyerő rendszerek közti váltási képességek javításáról szól első sorban, azt reméljük tőle.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ha pedélütem is van hozzá rendelve, akkor az nem ez. Ehhez nincs fordulat, az az összes többihez van. :)revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 12:43lehet nálad nem jó edzést néztem,de megtaláltam Atinál, ez tuti az, vagyis annak tűnik...Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
az elején kcsiit beárngatja a pulzust, az melegítés része gondolom. aztán viszonylag nagy terhelésen, normál vagy picit fölötte pedálütemmel megy viszonylag rövidet, madj ezt követően lezább terhelésen,alacsony pedálütemmel hosszabbat és ez van szériázva.
érdekes tréning, ha nem titkos recept,érdekel mi az apropója. (az értékeket kitakartam,nehogy az ellenfelek meglessék)
lehet nálad nem jó edzést néztem,de megtaláltam Atinál, ez tuti az, vagyis annak tűnik...Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
érdekes tréning, ha nem titkos recept,érdekel mi az apropója. (az értékeket kitakartam,nehogy az ellenfelek meglessék
halfnote.hu
halfnote.hu