Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Re: Cd játszók
Kicsit beszélgettem az Ikrekkel a CD generációk hangzásáról.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 464
Azért az Astrée esetében is van szórás, nem lehet általánosságban kijelenteni azt, amit amit az előbb kifejtettél.Vannak üdítő kivételek,
pl. néhány régi, első kiadású Astrée CD annyira jól szól, hogy kissé kétségbeestem, hogy a kb. tucatnyi AliaVox SACD, mind nyilván remaster, azok vajon milyenek lettek az ősnyomathoz képest,
szóval, vettem pár első kiadású Astrée CD-t, ami nekem megvolt az AliaVox új kiadásában, és így össze lehetett hasonlítani;
előny volt nem kicsi a réginél, mert mostanában nem tudok SACD réteget hallgatni az AliaVox SACD-kről, hanem az összenyomorított normál réteget;
az eredmény: a remasterelt SACD CD rétege sokkal-sokkal jobban szól.
Az új jobb, mint a régi, és nem kicsit.
Nem tudom, hogy csinálták, sok helyen a hangmérnöki gárda az ugyanaz.
Az analóg felvételek CD-re átírása náluk sem mindig tökéletes,a későbbi Mohino féle SACD feldolgozások sokkal jobbak.
Ezek esetében viszont nagyon zavar, hogy az analóg zajt valahogy teljesen leirtják róluk, pedig én szeretem azt a finom aurát, amit az analóg felvétel a zene köré varázsol.
A digitális felvételek SACD reprintje nálam sokszor inkább csak a CD-SACD formátum hangzásbeli különbségét hozza csak, pluszt nem ad. (Persze az én rendszerem nem annyira kifinomult, mint a tiéd...)
Kicsit offolva, az eredeti Telefunken LP-k állnak a legközelebb hozzám...
Nyilván vannak kivételek,nálam is van olyan remaster ami nekem jobban esik mint az első nyomat,de úgy nagy általánosságban korhűbb,hihetőbb,egy korai kiadás.Nem kell mindennek úgy szólnia mintha tegnap a legmodernebb technikával vették volna fel,szerintem.chord_ írta: ↑2026.07.30., csüt. 17:15Vannak üdítő kivételek,Shimano írta: ↑2026.07.30., csüt. 14:16Nekem nincs itthoni tapasztalatom a streaminggel,viszont azt hallom hogy milyen egy jó első nyomatú cd lemez,és milyen ugyanez egy agyon remastelt változatban.Vannak jó remasterek is,de hogy ezeket miért is kell újra remasterelni,és kiherélten így kiadni,azt nem is értem.Ami jó az jó,nem értem miért kell belenyúlni.![]()
..
pl. néhány régi, első kiadású Astrée CD annyira jól szól, hogy kissé kétségbeestem, hogy a kb. tucatnyi AliaVox SACD, mind nyilván remaster, azok vajon milyenek lettek az ősnyomathoz képest,
szóval, vettem pár első kiadású Astrée CD-t, ami nekem megvolt az AliaVox új kiadásában, és így össze lehetett hasonlítani;
előny volt nem kicsi a réginél, mert mostanában nem tudok SACD réteget hallgatni az AliaVox SACD-kről, hanem az összenyomorított normál réteget;
Ez persze valakinek lehet jó,de ha én tudom hogy a hallgatott zene pl 69-ben készült,akkor az szóljon úgy,és adja azt az időutazási érzést is,mert az is kell.
Van egy különleges hangulata a 60-70-es évek zenéinek az első cd nyomatokon,és lehet hogy nem szólnak ezek olyan jól mint amit Wilson mester ma ki tud hozni belőlük,de amilyen érzéseket nyújtanak,az nekem többet ér mint a jobb minőség.
Összetett dolog ez a hobbi,van aki ettől,és van aki attól élvezi,de jól is van ez így.
Vannak üdítő kivételek,Shimano írta: ↑2026.07.30., csüt. 14:16Nekem nincs itthoni tapasztalatom a streaminggel,viszont azt hallom hogy milyen egy jó első nyomatú cd lemez,és milyen ugyanez egy agyon remastelt változatban.Vannak jó remasterek is,de hogy ezeket miért is kell újra remasterelni,és kiherélten így kiadni,azt nem is értem.Ami jó az jó,nem értem miért kell belenyúlni.![]()
..
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - TT DAC - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Hát igen,ELEX írta: ↑2026.07.29., szer. 23:22
Sajnos te sok mindent nem tudsz és pláne nem értesz meg. Érzelmeid alapján nyilvánítasz ki szerinted alapigazságokat, amik köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Főként műszaki dolgokban nem kéne kinyilatkoztatnod semmit. Nem a te műfajod. Nem értesz hozzá.
A lézer kiolvasó egységek semmiféle hangot nem képesek produkálni önmagukban. Ők igyekeznek az optikai tárolóból a lehető legkevesebb hibával kiolvasni az információt. A kiolvasott információból a köréjük épített elektronika adja ki a "hangot".
A CDM0/CDM1 CD Pro a mai hulladékokkal nem megközelíthetők mechanikai stabilitás szempontjából.
.
.
.
van, aki inkább a műszaki/technológiai megvalósítások szerint súlyoz, van, aki inkább az árcédula szerint, van, aki mindent megmér, és az eredmények szerint, (ASR fórum), és van, aki pedig leginkább a saját hangi elvárásai szerint halad. Ez utóbbi, kettőnknél, olyannyira különbözik, hogy kb. diszjunkt halmazok, és ez gátja mindenféle érdemi hifis kommunikációnak közöttünk, tehát, marad a személyeskedés... igazából semmi szokatlan... :(
A CD futóműveknél, én továbbra is azt mondom, hogy a régi Philips alapú megoldásokkal csak óvatosan.
Nyilván, az ezoterikus sok 10k$ árú szerkezeteknél minden lehetséges, mert pl. olyan nincs, hogy azok rosszul szóljanak.:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
A "netes" streamelésnél (Tidal, Qobuz, Spotify, Deezer, Apple Music...) lehet, de a streaming, mint technológia otthoni lejátszási metódusként is használható a fizikai médiumról dedikált lejátszóval (aka "CD-játszó") történő közvetlen reprodukció alternatívájaként.tunerman írta: ↑2026.07.30., csüt. 14:49A netes streamelésnél nem azt fogom meghallgatni amit én akarok, hanem amit eltároltak. Ami pedig az általam esetlegesen nem is ismert, de eljuttatott információkat illeti - ki tudná azt feltárni, hogy miféle konverziók, újra időzítések történtek így meg úgy addigra amíg megszólalt a zene?
TJ.
Jómagam itthon a CD tartalmáról az Exact Audio Copy programmal (vagy számos hasonlóval) információtartalmában tökéletesen megegyező másolatot tudok készíteni, amit lejátszhatok hálózati meghajtóról a Roon megoldásával, vagy épp az Invicta DAC-ba dugott SD-kártyára másolva, közvetlenül félvezetős tárolóról.
Azt hallgatom, "amit én akarok", a zene reprodukcióját pontosan ugyanabból az információforrásból indítom, ha úgy akarom a DAC-ig mellőzhetek mindenféle konverziót, a technológiák képességeit, az általuk biztosított hangzást összevethetem.
Gyula
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2879
Shimano írta: ↑2026.07.30., csüt. 14:16Nekem nincs itthoni tapasztalatom a streaminggel,viszont azt hallom hogy milyen egy jó első nyomatú cd lemez,és milyen ugyanez egy agyon remastelt változatban.Vannak jó remasterek is,de hogy ezeket miért is kell újra remasterelni,és kiherélten így kiadni,azt nem is értem.Ami jó az jó,nem értem miért kell belenyúlni.![]()
Sokan szeretik steven wilson újra értelmezett alkotásait,hát én meg nem,maradok az első,vagy az első remasterelt változatoknál mert azok élnek,még ha nem is szólnak olyan újszerűen,ami persze egy hülyeség,mert hát miért is kellene egy 70-es évek elei felvételnek így szólnia mintha azt "tegnap" vették volna fel?,nem kell.
Remélem lecseng ez a mindent is háttérbe szorító streaming mánia,és újra megjelennek a cd-ék,és a lejátszók is,ha meg nem,akkor úgy jár a világ ahogyan szokott,amit kér,azt kap.
De hogy ne legyen ez teljesen off,nekem is volt anno marantz cd 17 mk3,sőt kétszer is mert egyszer eladtam,majd ezt utólag bánva vettem még egyet.Akkor tetszett,de az elötte használt marantz cd 6000ki-vel is jóban voltam,ez elég sokáig megvolt,kíváncsi is lennék arra hogy most hogyan tetszene,de ezért nem fogok venni egyet,így ez csak gondolati síkon merül fel.Na meg persze a philips 304 mánia sem került el,de az akkor mély nyomokat nem hagyott,érdekes hangja volt,de kb ennyi.
Szerintem,elismerve a streamingben lévő előnyöket,azért egy jó futómű vs cd játszó jó ha van,már csak viszonyításképpen is a háznál.![]()
én be szoktam tárolni a Steven Wilson féle változatokat is,nem mindent amit megcsinál(t),de amiket szeretek még ma is,az betárolásra kerül(t),sőt van olyan hogy azokat tartom meg,és kipaterolom a régi példányokat...meg a többi mester által készitett felvételeket is..AP,MFSL stb
6000KIS vs 17KIS:sókáig használtam 6000KIS-t,jó,de hangjában nincs meg az "tömeg" ami a 17KISben megvan...egyszer cimbimnek vásároltam Meridian 506-ost,amig megvolt a 6000KIS...mondtam is haveromnak,nem kapod meg az 506-ost (persze viccnek szántam)
ki érti ezt
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3457
Nincs más csak egy összevetés - a valóban több dimenzióban létező dolgokról.
A CD lejátszómon a kiválasztott eredeti lemezt azonos idejű, folyamatában semmiféle utólagos machináció nélkül meghallgatom.
A netes streamelésnél nem azt fogom meghallgatni amit én akarok, hanem amit eltároltak. Ami pedig az általam esetlegesen nem is ismert, de eljuttatott információkat illeti - ki tudná azt feltárni, hogy miféle konverziók, újra időzítések történtek így meg úgy addigra amíg megszólalt a zene?
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Shimano írta: ↑2026.07.30., csüt. 14:16Nekem nincs itthoni tapasztalatom a streaminggel,viszont azt hallom hogy milyen egy jó első nyomatú cd lemez,és milyen ugyanez egy agyon remastelt változatban.Vannak jó remasterek is,de hogy ezeket miért is kell újra remasterelni,és kiherélten így kiadni,azt nem is értem.Ami jó az jó,nem értem miért kell belenyúlni.![]()
Sokan szeretik steven wilson újra értelmezett alkotásait,hát én meg nem,maradok az első,vagy az első remasterelt változatoknál mert azok élnek,még ha nem is szólnak olyan újszerűen,ami persze egy hülyeség,mert hát miért is kellene egy 70-es évek elei felvételnek így szólnia mintha azt "tegnap" vették volna fel?,nem kell.
Remélem lecseng ez a mindent is háttérbe szorító streaming mánia,és újra megjelennek a cd-ék,és a lejátszók is,ha meg nem,akkor úgy jár a világ ahogyan szokott,amit kér,azt kap.
De hogy ne legyen ez teljesen off,nekem is volt anno marantz cd 17 mk3,sőt kétszer is mert egyszer eladtam,majd ezt utólag bánva vettem még egyet.Akkor tetszett,de az elötte használt marantz cd 6000ki-vel is jóban voltam,ez elég sokáig megvolt,kíváncsi is lennék arra hogy most hogyan tetszene,de ezért nem fogok venni egyet,így ez csak gondolati síkon merül fel.Na meg persze a philips 304 mánia sem került el,de az akkor mély nyomokat nem hagyott,érdekes hangja volt,de kb ennyi.
Szerintem,elismerve a streamingben lévő előnyöket,azért egy jó futómű vs cd játszó jó ha van,már csak viszonyításképpen is a háznál.![]()
Az a személyes problémám ezzel az összevetéssel, hogy egyszerre több "dimenzióban" mutatkozó eltéréseket "mos össze"!
Ha így tesszük fel a kérdést, összefogjuk a lejátszás fizikai kivitelezésében mutatkozó különbségeket a lejátszandó forrás információtartalmában tapasztalt eltérésekkel, és úgy alkotunk véleményt.
Számomra érdekesebb a kérdést pusztán a technológiai oldalra fókuszálva vizsgálni, mennyire tér el a hangzás ugyanannak az információnak a különböző médiumokról, különböző tárolási, továbbítási és feldolgozási eljárásokkal történő reprodukciója során.
Értsd: adott CD lejátszása integrált CD-játszóval, transzport+külső DAC kombinációval, ez utóbbi izokrón (a "real time" klasszikus SPDIF a belekódolt időzítéssel), vagy pufferelt aszinkron átvitellel, illetve ugyanennek a CD-nek bithelyes másolatát lejátszva memóriakártyáról, lokális merevlemezről, vagy hálózaton keresztül streamelve (Roon, UPnP/DLNA...) média szerverről, NAS-ról.
Gyula
Nekem nincs itthoni tapasztalatom a streaminggel,viszont azt hallom hogy milyen egy jó első nyomatú cd lemez,és milyen ugyanez egy agyon remastelt változatban.Vannak jó remasterek is,de hogy ezeket miért is kell újra remasterelni,és kiherélten így kiadni,azt nem is értem.Ami jó az jó,nem értem miért kell belenyúlni.
De hogy ne legyen ez teljesen off,nekem is volt anno marantz cd 17 mk3,sőt kétszer is mert egyszer eladtam,majd ezt utólag bánva vettem még egyet.
Akkor tetszett,de az elötte használt marantz cd 6000ki-vel is jóban voltam,ez elég sokáig megvolt,kíváncsi is lennék arra hogy most hogyan tetszene,de ezért nem fogok venni egyet,így ez csak gondolati síkon merül fel.Na meg persze a philips 304 mánia sem került el,de az akkor mély nyomokat nem hagyott,érdekes hangja volt,de kb ennyi.
Szerintem,elismerve a streamingben lévő előnyöket,azért egy jó futómű vs cd játszó jó ha van,már csak viszonyításképpen is a háznál.
De hogy ne legyen ez teljesen off,nekem is volt anno marantz cd 17 mk3,sőt kétszer is mert egyszer eladtam,majd ezt utólag bánva vettem még egyet.
Szerintem,elismerve a streamingben lévő előnyöket,azért egy jó futómű vs cd játszó jó ha van,már csak viszonyításképpen is a háznál.
Igazad lehet. Nekem onnantól hogy PCM ... az már egyforma ...trane írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:17nem pont ugyanaz a két DAC, csak hasonlóakSnipi írta: ↑2026.07.30., csüt. 09:58
A Marantz CD-17 MKIII az egyik legjobb hangú CD-játszó amit ismerek. De csak az MKIII! A többi nem. Abban ugyanis PCM nemtudommilyen DAC van, ami nekem a legjobban tetsző hangú DAC. Nekem csak egy Denon DCD-1450 AR van, de abban is ua. a DAC van, pont azért vettem meg...> a Marantz-ban a PCM1716E, míg a Denon-ban a szerényebb PCM1702L jáCCik
![]()
Nem vagyok egy nagy digitális arc. De ennek semmi olyan oka nincs ami vitát generálhatna. Egyszerűen csak így alakult. Nem vagyok semmilyen A kontra B (nem sorolom úgyis mindenki tudja mikre gondulok ... ) párti vagy hívő ...
Nekem mindegy, csak jól szójjon a jó muzzik ...
Bár az igaz, hogy a DAC-ok hangjára finnyás vagyok. Nem biztos, hogy a jobbat szeretem, csak azt amelyik nekem jobban tetszik. (Biztos azoknak sokkal fosabb hangja van mint a ... DAC-oknak ... )
- dixie-chicken
- V.I.P.

annó ezt a 17-es sorozatot,végigbirtokoltam...volt olyanom hogy eladtam,és egy Pioneer dvd350-est használtam,valamilyen Heed régebbi DAC-al,amit kölcsönkaptam..aztán egy ex Hifibarlangos sráccal összefutottam valahol,akit ismertem,és ajánlotta az elsőgenerációs 17KIS-t...elvagyunk vagy több mint 15 éveSnipi írta: ↑2026.07.30., csüt. 09:58Szerintem elmész te a ...Alex_Aston írta: ↑2026.07.30., csüt. 09:32Az én CD játékosom ugyan csak egy sz@r Marantz CD-17MKIII, ami nyilván nem a csúcs, bár a belépő szinttől azért tudtommal elég messze áll.
Viszont zarójelbe tette a Musicbook Source + Deezer kombó, gyakorlatilag csak szobadísz. Pedig anno, ami lassan 5 éve, történt, az volt a cél, hogy a lemezen meg nem lévő dalokat hallgassam, leginkább olyanokat, amik nem érdekeltek teljes album szinten, stb. Meg a felfedezés szabadsága. Aztán ez lett belőle...
Néha az Israel Kamakawiwo'ole - Facing Future albumot elindítom rajta, mert számomra érthetetlen módon ez nincs fent a Deezer kínálatban, mikozben sok előadónál soha ki nem adott koncert és demó felvételek is fent vannak.![]()
Bár itt off, de én mindig mondom, hogy a Tidalt érdemes elengedni, mert csalódás érheti az embert hangminőség terén. Ezt anno tapasztaltam, és nemrégiben is.
A fent említett szakadékot én egyáltalán nem érzem a Deezer mellett, sőt. Persze az én zenei ízlésem sem biztos, hogy fedi sokakét.
Nem meggyőzni akarok itt mindenkit, csak gondoltam leírom, mert szerintem kissé beszűkült gondolkodás eredménye lehet ez egyeseknél. És ezt senki ne vegye támadásnak, nem ez volt a célom.
A Marantz CD-17 MKIII az egyik legjobb hangú CD-játszó amit ismerek. De csak az MKIII! A többi nem. Abban ugyanis PCM nemtudommilyen DAC van, ami nekem a legjobban tetsző hangú DAC. Nekem csak egy Denon DCD-1450 AR van, de abban is ua. a DAC van, pont azért vettem meg. (Amikor CD vétel volt, pont nem volt CD-17 MKIII, meg az az igazság, hogy én inkább LP-t hallgatok, így az akkori 120-130eFt-ot sokalltam érte, mivel 100eFt-ban húztam meg anno (20 éve?) a határt.)
... bocs ezt a beírást nem tudtam kihagyni ...
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Biztos vagy benne, hogy a PCM1702L a "szerényebb"?
Gyula
nem pont ugyanaz a két DAC, csak hasonlóakSnipi írta: ↑2026.07.30., csüt. 09:58
A Marantz CD-17 MKIII az egyik legjobb hangú CD-játszó amit ismerek. De csak az MKIII! A többi nem. Abban ugyanis PCM nemtudommilyen DAC van, ami nekem a legjobban tetsző hangú DAC. Nekem csak egy Denon DCD-1450 AR van, de abban is ua. a DAC van, pont azért vettem meg...
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- dixie-chicken
- V.I.P.

oké,akkor ezt benéztemAlex_Aston írta: ↑2026.07.30., csüt. 10:30Sőt, AKKOR én is így hallottam bármilyen CD esetén.dixie-chicken írta: ↑2026.07.30., csüt. 10:21
...amikor ott voltam Anouar Brahem "Thimar" felvétele,jobban tetszett a malacon CD változatban mint a "zenekönyv forrás" opcióban lejátszva...és emlékeim szerint,nem voltam egyedül ezen a véleményen....
Csak akkor te még a Limetree-t hallgattad, nem a Musicbook Source-t.![]()
És a kettő között nem csak jól látható ár-, hanem jól hallható hang béli különbség is van...![]()
Szóval nálam emiatt volt a váltás. Szivesen látlak újra, ha érdekel a dolog, hogy ezt a felállást is meghallgasd.
nekem kezdte megadni magát a CD17KIS,tavaly év vége felé,aztán vagy 3 hónap várakozás és rettegés után,Bese jelezte hogy sikerült megjavitania...de komoly gondban voltam,hogy akkor milyen CD lejátszót kéne "levadásznom" helyette,de szerencsémre,nem kerültem ezen fázisba
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4202
Sőt, AKKOR én is így hallottam bármilyen CD esetén.dixie-chicken írta: ↑2026.07.30., csüt. 10:21
...amikor ott voltam Anouar Brahem "Thimar" felvétele,jobban tetszett a malacon CD változatban mint a "zenekönyv forrás" opcióban lejátszva...és emlékeim szerint,nem voltam egyedül ezen a véleményen....
Csak akkor te még a Limetree-t hallgattad, nem a Musicbook Source-t.
És a kettő között nem csak jól látható ár-, hanem jól hallható hang béli különbség is van...
Szóval nálam emiatt volt a váltás. Szivesen látlak újra, ha érdekel a dolog, hogy ezt a felállást is meghallgasd.
Csak a Marantz! :-D
- dixie-chicken
- V.I.P.

Alex_Aston írta: ↑2026.07.30., csüt. 09:32Az én CD játékosom ugyan csak egy sz@r Marantz CD-17MKIII, ami nyilván nem a csúcs, bár a belépő szinttől azért tudtommal elég messze áll.
Viszont zarójelbe tette a Musicbook Source + Deezer kombó, gyakorlatilag csak szobadísz. Pedig anno, ami lassan 5 éve, történt, az volt a cél, hogy a lemezen meg nem lévő dalokat hallgassam, leginkább olyanokat, amik nem érdekeltek teljes album szinten, stb. Meg a felfedezés szabadsága. Aztán ez lett belőle...
Néha az Israel Kamakawiwo'ole - Facing Future albumot elindítom rajta, mert számomra érthetetlen módon ez nincs fent a Deezer kínálatban, mikozben sok előadónál soha ki nem adott koncert és demó felvételek is fent vannak.![]()
Bár itt off, de én mindig mondom, hogy a Tidalt érdemes elengedni, mert csalódás érheti az embert hangminőség terén. Ezt anno tapasztaltam, és nemrégiben is.
A fent említett szakadékot én egyáltalán nem érzem a Deezer mellett, sőt. Persze az én zenei ízlésem sem biztos, hogy fedi sokakét.
Nem meggyőzni akarok itt mindenkit, csak gondoltam leírom, mert szerintem kissé beszűkült gondolkodás eredménye lehet ez egyeseknél. És ezt senki ne vegye támadásnak, nem ez volt a célom.
mennyire nem vagyunk egyformák
no hard feelings
én már többször leirtam:ezeket nem szabad versenyeztetni (CD vs stream),használni kell boldogan mind a 2 opciót,és elvezni azokat....
Szerintem elmész te a ...Alex_Aston írta: ↑2026.07.30., csüt. 09:32Az én CD játékosom ugyan csak egy sz@r Marantz CD-17MKIII, ami nyilván nem a csúcs, bár a belépő szinttől azért tudtommal elég messze áll.
A Marantz CD-17 MKIII az egyik legjobb hangú CD-játszó amit ismerek. De csak az MKIII! A többi nem. Abban ugyanis PCM nemtudommilyen DAC van, ami nekem a legjobban tetsző hangú DAC. Nekem csak egy Denon DCD-1450 AR van, de abban is ua. a DAC van, pont azért vettem meg. (Amikor CD vétel volt, pont nem volt CD-17 MKIII, meg az az igazság, hogy én inkább LP-t hallgatok, így az akkori 120-130eFt-ot sokalltam érte, mivel 100eFt-ban húztam meg anno (20 éve?) a határt.)
... bocs ezt a beírást nem tudtam kihagyni ...
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4202
Az én CD játékosom ugyan csak egy sz@r Marantz CD-17MKIII, ami nyilván nem a csúcs, bár a belépő szinttől azért tudtommal elég messze áll.
Néha az Israel Kamakawiwo'ole - Facing Future albumot elindítom rajta, mert számomra érthetetlen módon ez nincs fent a Deezer kínálatban, mikozben sok előadónál soha ki nem adott koncert és demó felvételek is fent vannak.
Néha az Israel Kamakawiwo'ole - Facing Future albumot elindítom rajta, mert számomra érthetetlen módon ez nincs fent a Deezer kínálatban, mikozben sok előadónál soha ki nem adott koncert és demó felvételek is fent vannak.
Csak a Marantz! :-D
Az első kiadású lemezek minőségét a demo cd100-on meg tudom erősíteni...amíg "modern" kiadású felvételeket játszok le, addig egy nagyon jó cd játszót hallgatok, mikor pedig ezeket, akkor LP vonalra tévedek...tunerman írta: ↑2026.07.30., csüt. 07:24ELEX írta: ↑2026.07.29., szer. 23:22A CDM0/CDM1 CD Pro a mai hulladékokkal nem megközelíthetők mechanikai stabilitás szempontjából. A mechanikai stabilitás pedig pontosabb kiolvasást eredményez. A pontosabb kiolvasás kevesebb hibás adatot, azaz a hibajavító áramköröknek kisebb feladatot ad. Ezt a kiolvasási pontosságot a lézer fej köré épített vezérlés, szervo áramkörök alapvetően meghatározzák. A lézer által kiolvasott jelből, ami teljességgel egy analóg jelfolyam, a követő áramkörök készítenek digitális adatfolyamot. Ezeknek az áramköröknek a megvalósítása jelentősen meghatározza a hangminőséget.
Ehhez hozzátenném a korai Philipsek "real time" rendszerű olvasási/feldolgozási rendszerét, és a rájuk feltett első kiadású CD lemezek használatát...ezzel kellene/lehetne szembeállítani a netes streamer működését a remasterelt zenei replikákkal?
TJ.
Valóban nagy különbségek vannak....első kiadásoknál hallható alapzaj van, (gondolom mesterszalag alapzaj) épp ezeknél hallom azt amit a többinél sohasem...
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3457
ELEX írta: ↑2026.07.29., szer. 23:22A CDM0/CDM1 CD Pro a mai hulladékokkal nem megközelíthetők mechanikai stabilitás szempontjából. A mechanikai stabilitás pedig pontosabb kiolvasást eredményez. A pontosabb kiolvasás kevesebb hibás adatot, azaz a hibajavító áramköröknek kisebb feladatot ad. Ezt a kiolvasási pontosságot a lézer fej köré épített vezérlés, szervo áramkörök alapvetően meghatározzák. A lézer által kiolvasott jelből, ami teljességgel egy analóg jelfolyam, a követő áramkörök készítenek digitális adatfolyamot. Ezeknek az áramköröknek a megvalósítása jelentősen meghatározza a hangminőséget.
Ehhez hozzátenném a korai Philipsek "real time" rendszerű olvasási/feldolgozási rendszerét, és a rájuk feltett első kiadású CD lemezek használatát...ezzel kellene/lehetne szembeállítani a netes streamer működését a remasterelt zenei replikákkal?
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 977
Sajnos te sok mindent nem tudsz és pláne nem értesz meg. Érzelmeid alapján nyilvánítasz ki szerinted alapigazságokat, amik köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Főként műszaki dolgokban nem kéne kinyilatkoztatnod semmit. Nem a te műfajod. Nem értesz hozzá.
A lézer kiolvasó egységek semmiféle hangot nem képesek produkálni önmagukban. Ők igyekeznek az optikai tárolóból a lehető legkevesebb hibával kiolvasni az információt. A kiolvasott információból a köréjük épített elektronika adja ki a "hangot".
A CDM0/CDM1 CD Pro a mai hulladékokkal nem megközelíthetők mechanikai stabilitás szempontjából. A mechanikai stabilitás pedig pontosabb kiolvasást eredményez. A pontosabb kiolvasás kevesebb hibás adatot, azaz a hibajavító áramköröknek kisebb feladatot ad. Ezt a kiolvasási pontosságot a lézer fej köré épített vezérlés, szervo áramkörök alapvetően meghatározzák. A lézer által kiolvasott jelből, ami teljességgel egy analóg jelfolyam, a követő áramkörök készítenek digitális adatfolyamot. Ezeknek az áramköröknek a megvalósítása jelentősen meghatározza a hangminőséget.
Az Esoteric kiolvasó egységei talán még ezeket is felülmúlják mechanikai kivitelben, ahogy a Wittao által is megemlített Sony SCD-1-es is (
Jelen pillanatban is boldog tulajdonosa vagyok egy Philips CDPro alapú CD transzportnak, amitől jobbat eddig sosem hallottam sehol, mint CD futómű.
Nyilvánvaló, hogy ez nem a CDPro miatt van alapvetően, hanem az aköré épített elektronika miatt és az egész futómű mechanikai kivitele miatt. A hangot azonban a mögé kötött DAC adja. Csak nem mindegy, hogy annak a bemenetére milyen jelfolyam érkezik.
Amúgy a CDPro-t alapvetően CD Jukebox-ok használták kimagasló mechanikai stabilitásuk, időállóságuk, megbízhatóságuk miatt. Ott a hangminőség sokadlagos kérdés volt.
Sony SCD-1, nincs miert panaszkodnom, es nem is teszem. Amennyi lemezem van az a 40-50 es az a 200db arany amire irni terveztem a kulonleges kiadasok rip-jeit, bosegesen lefedi ezen etvagyamat.
Nem olyan regen hallottam Oracle CD futomuvet, szivesen bepattintom a gyujtemenyembe ha ugy alakul (Sony marad).
Esoteric-bol sokat hallgatok napi szinten, eleg jonak tartom oket.
Hogy a stream-mel milyen viszonylatban vannak?
Alapveto problema a stream szolgaltatoknal, hogy tobbnyire nem engednek multi feltolteseket. Ez azt jelenti, hogy ha van egy 1995-os felvetelunk CD-korongon, azzal szembeallitani stream vonalon tuti valami hokedli 2015-os remaster szutykot lehet… es sokan ezt a stream hibajanak veszik, pedig nem az.
Nem olyan regen hallottam Oracle CD futomuvet, szivesen bepattintom a gyujtemenyembe ha ugy alakul (Sony marad).
Esoteric-bol sokat hallgatok napi szinten, eleg jonak tartom oket.
Hogy a stream-mel milyen viszonylatban vannak?
Alapveto problema a stream szolgaltatoknal, hogy tobbnyire nem engednek multi feltolteseket. Ez azt jelenti, hogy ha van egy 1995-os felvetelunk CD-korongon, azzal szembeallitani stream vonalon tuti valami hokedli 2015-os remaster szutykot lehet… es sokan ezt a stream hibajanak veszik, pedig nem az.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric