Mikor nekem Vidi Cleopátra, HS500 és CT506 volt, még csak nem is hallottam speciál kábelekről.diagnet írta: ↑2026.07.30., csüt. 23:45Akkoriban nem csak az erősítők hangkaraktere volt vékony, hanem a magyarok pénztárcája is. Se rendes erősítőre, se hangsugárzóra nem volt lehetőség. Ezért nyertek akkora teret a párezer ft/m-ért kapható vdh és társai kábelek. Biztosíthatlak róla, hogy ha általuk bármi javulást is hallottál az csupán a fiatalkori fantázia játéka volt.(sokan azóta se nőtték ki).white-tiger írta: ↑2026.07.30., csüt. 20:36
Amikor bejöttek ezek a kábelek (VDHul is pl.) akkor az akkori kommersz alap erősítők (Sony, Technics, stb) hang karaktere elég száraz, kissé vékony volt sok esetben. Ilyenkor a gatya madzagok helyett a VDHul és más ilyen kábel is előre lépés volt. Testesebb, kicsit tisztább, jobban hallgatható volt tőlük a rendszer. Helyén kell kezelni ezt a dolgot is. Abban az időszakban ez volt. Tény az is, hogy a szén kábel nem a gyorsaságáról és felbontásáról volt híres. Azóta pedig sokat változott és fejlődött is a kábel világ.
Biztos léteztek, de nekem elkerülhette a figyelmemet...
Ezt csak az idősáv pontosítása miatt mondom.
Mikor az első sárga Vdh IC-m keveredett már Infinity Kappa7, Musical Fidelity integrált, Music Reference csövi, ARC SP9, majd Pink Pip akkus előfokom volt, szóval nem a vékony hangú japán kommersz hangját kellett felturbózni.
És igen, az akkori Vdhulok a nevesincs kanócokhoz képest új szintre emelték a hangzást, az MC Silver pedig erősen űberelte a tesóit.
Mai mércével, mai füllel már talán megmosolyogtatóak, de mindent a maga korába kell helyezni és aszerint értékelni.