Szerintem elmész te a ...Alex_Aston írta: ↑2026.07.30., csüt. 09:32Az én CD játékosom ugyan csak egy sz@r Marantz CD-17MKIII, ami nyilván nem a csúcs, bár a belépő szinttől azért tudtommal elég messze áll.
Viszont zarójelbe tette a Musicbook Source + Deezer kombó, gyakorlatilag csak szobadísz. Pedig anno, ami lassan 5 éve, történt, az volt a cél, hogy a lemezen meg nem lévő dalokat hallgassam, leginkább olyanokat, amik nem érdekeltek teljes album szinten, stb. Meg a felfedezés szabadsága. Aztán ez lett belőle...
Néha az Israel Kamakawiwo'ole - Facing Future albumot elindítom rajta, mert számomra érthetetlen módon ez nincs fent a Deezer kínálatban, mikozben sok előadónál soha ki nem adott koncert és demó felvételek is fent vannak.![]()
Bár itt off, de én mindig mondom, hogy a Tidalt érdemes elengedni, mert csalódás érheti az embert hangminőség terén. Ezt anno tapasztaltam, és nemrégiben is.
A fent említett szakadékot én egyáltalán nem érzem a Deezer mellett, sőt. Persze az én zenei ízlésem sem biztos, hogy fedi sokakét.
Nem meggyőzni akarok itt mindenkit, csak gondoltam leírom, mert szerintem kissé beszűkült gondolkodás eredménye lehet ez egyeseknél. És ezt senki ne vegye támadásnak, nem ez volt a célom.
A Marantz CD-17 MKIII az egyik legjobb hangú CD-játszó amit ismerek. De csak az MKIII! A többi nem. Abban ugyanis PCM nemtudommilyen DAC van, ami nekem a legjobban tetsző hangú DAC. Nekem csak egy Denon DCD-1450 AR van, de abban is ua. a DAC van, pont azért vettem meg. (Amikor CD vétel volt, pont nem volt CD-17 MKIII, meg az az igazság, hogy én inkább LP-t hallgatok, így az akkori 120-130eFt-ot sokalltam érte, mivel 100eFt-ban húztam meg anno (20 éve?) a határt.)
... bocs ezt a beírást nem tudtam kihagyni ...