Azt hittem, fizikával.

Támogatom a javaslatot. Ők ott oszthatnák egymásnak az észt, mi meg itt a tapasztalatot.supravox írta: ↑2026.07.19., vas. 16:50Meséld már el,hogy a fizikát,hogy hallod?
Csinálj már egy fórumot aminek az a címe,hogy nincs különbség a kábelek közt.
És gyűjtsd oda a hasonszőrű hülyéket és beszélgessetek.
Itt én arról szeretnék olvasgatni,hogy melyik kábellel kinek milyen tapasztalata van.
Az információ.
Ez amit Te csinálsz az nettó bomlasztás.
Ez jó! :)pantera írta: ↑2026.07.20., hétf. 17:23Nem kétlem, mi több magam is tapasztaltam számos esetben a különböző kábelek (táp IC, hangszóró) közötti -néha jelentős- hangzásbeli különbségeket. Mindazonáltal -némi meditatív felhanggal- érdemes lehet elgondolkodni a mellékelt két képen. A feketével kitakart részben találhatók az árkategóriák, márkanevek, és a neten található tesztek, vélemények.
Ez egy régi szimmetrikus digitkàbel,gyárilag xlr csatikkal szerelt,és hogy miért került rá rca,az jó kérdés.hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 15:14Ma guberáltam egy ilyet. Valakinek valami tippje, hogy ez miért ilyen szerelés? Mindene gyárinak néz ki. Kísértetiesen hasonlít, a The First-re, de nem az a felirata szerint.
s-l1600-3.jpgs-l1600-2.jpgs-l140.jpg

azSnipi írta: ↑2026.07.20., hétf. 14:57revox írta: ↑2026.07.20., hétf. 14:00Az első a klasszik út, de én is használtam aktív hangszórót valamikor a tévéhez. @kökény haveromé volt nálam kb 2 évig megőrzésen. Tápdrótok olcsó an-B kábelek, interkonnekt 47Lab 0,4-es Storatos és egy szabályoható kimrnetű dvd volt elékötve. Nem volt rossz, bármikor használnám újra, de ennyit (forintban) nem tévézek, olcsóbban oldottam meg
![]()
revox írta: ↑2026.07.20., hétf. 14:00Az első a klasszik út, de én is használtam aktív hangszórót valamikor a tévéhez. @kökény haveromé volt nálam kb 2 évig megőrzésen. Tápdrótok olcsó an-B kábelek, interkonnekt 47Lab 0,4-es Storatos és egy szabályoható kimrnetű dvd volt elékötve. Nem volt rossz, bármikor használnám újra, de ennyit (forintban) nem tévézek, olcsóbban oldottam meg
![]()
Az első a klasszik út, de én is használtam aktív hangszórót valamikor a tévéhez. @kökény haveromé volt nálam kb 2 évig megőrzésen. Tápdrótok olcsó an-B kábelek, interkonnekt 47Lab 0,4-es Storatos és egy szabályoható kimrnetű dvd volt elékötve. Nem volt rossz, bármikor használnám újra, de ennyit (forintban) nem tévézek, olcsóbban oldottam meghericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 13:13Ez valami libikóka inkább, úgy kell egyre jobb hangot elérni, hogy az egyensúly megmaradjon minden stílusban. Ami egyébként segít is egy jó utat kijelölni talán.revox írta: ↑2026.07.20., hétf. 13:03A kábel, a hifi nem portás: "te jöhetsz, te nem".hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 08:53
Nekem az a "bajom", hogy egy-egy komponens egyre közelebb kerül az ízlésemhez adott zenén mondjuk a kábel variálása által, de közben meg egy másik felvételen elcsúszik.
Mi van ha tényleg nem létezik a mindenre is jó kábel?!
Röviden, addig kell keresni, míg "mindenkinek" szabad bejárása nem lesz![]()
Jómagam az 1960 körüli monó Chopint is előszeretettel hallgatom, ahogy a legmodernebb, agyament elektronikust. Ezt meg lehet oldani kb 1millióból is (komplett, új setup) és 300m-ból is.
Tippadástól tartózkodnékolyan mint a hegy: mindenki maga vívja meg vele a harcot. De, ha segít fel lehet jutni,vezet út
![]()
"B terv" venni kell egy pár Devialet Phantomot, ami maga az antikábel zenegép. Csatornánként 4 végfok, amennyire lehet direktbe, forrasztva minden. Elvileg semmi kábelezés nincs benne a tápkábelen kívül, amit szintén igyekeztek úgy megcsinálni, hogy szépen ne lehessen azt sem lecserélni.
images.jpeg

Ez valami libikóka inkább, úgy kell egyre jobb hangot elérni, hogy az egyensúly megmaradjon minden stílusban. Ami egyébként segít is egy jó utat kijelölni talán.revox írta: ↑2026.07.20., hétf. 13:03A kábel, a hifi nem portás: "te jöhetsz, te nem".hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 08:53
Nekem az a "bajom", hogy egy-egy komponens egyre közelebb kerül az ízlésemhez adott zenén mondjuk a kábel variálása által, de közben meg egy másik felvételen elcsúszik.
Röviden, addig kell keresni, míg "mindenkinek" szabad bejárása nem lesz![]()
Jómagam az 1960 körüli monó Chopint is előszeretettel hallgatom, ahogy a legmodernebb, agyament elektronikust. Ezt meg lehet oldani kb 1millióból is (komplett, új setup) és 300m-ból is.
Tippadástól tartózkodnékolyan mint a hegy: mindenki maga vívja meg vele a harcot. De, ha segít fel lehet jutni,vezet út
![]()
A kábel, a hifi nem portás: "te jöhetsz, te nem".hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 08:53

asebestyen írta: ↑2026.07.19., vas. 19:53Még az ezo topicot kéne felébreszteni! Valaki? Nekem úgy hiányzik! Pláne a magyarázatok.
Kábelnél és persze a többi hifi elemnél egy bizonyos szint felett, a rendszer integritás (szinergia) az egyéni szubjektív tapasztalással a jóság, jobbság mégis megfogható jelzője az, amikor egy-egy elem egyre több rendszerben használva kap pozitív vagy még annál is erősebb jellemzést. Ezek persze még kategóriák szerint is csoportosulnak. Sajnos a kategóriák főleg ár szerint emelkednek, de sokszor van belőle "kilógás".kaef2 írta: ↑2026.07.20., hétf. 09:17Nem lehet eldönteni, ugyanis nincsen mérőszám rá és környezetfüggő, hogy ki mikor mit hall jó(bb)nak.hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 08:53Megint visszatérve az eredeti kérdésemre, hogy lehetne eldönteni több jó kábel közül, hogy melyik a jobb. Egyik ebben, a másik abban jobb jellemzően.revox írta: ↑2026.07.19., vas. 20:34Bízom benne, hogy @sebi erre nem válaszol konkrét fizikai tényállítással.
Igaz, 26 éve nem kapok meggyőző választ, de kb sz első félévben feladtam, hogy valaha kapni fogok. Aki azt gondolja, tudja a megfejtést, még nem érkezett meg oda, hogy belássa, nem tudja és vélhetően nem is fogja megtudni.
A válasz ugyanis: mindig rendszert hallgatunk és a rendszernek a magunk érzékelése is része.
Nem tudunk egy kábelt (vagy bármely rendszerelemet) meghallgatni önmagában. Az, ami jó volt egyfajta hangsugárzó beállításnál, esetleg már nem lesz olyan jó, ha tíz centivel közelebb toljuk a hangsugárzót a hátsó falhoz és 5 fokkal beljebb fordítjuk. Vagy, ha csak 3 dB-lel hangosabban hallgatjuk a hallgatási pozícióban, szintén jelentősen befolyásolhatja a jobbságot. Tehát nincs általánosan, mindenkire érvényes jobbság.
Nem lehet eldönteni, ugyanis nincsen mérőszám rá és környezetfüggő, hogy ki mikor mit hall jó(bb)nak.hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 08:53Megint visszatérve az eredeti kérdésemre, hogy lehetne eldönteni több jó kábel közül, hogy melyik a jobb. Egyik ebben, a másik abban jobb jellemzően.revox írta: ↑2026.07.19., vas. 20:34Bízom benne, hogy @sebi erre nem válaszol konkrét fizikai tényállítással.
Igaz, 26 éve nem kapok meggyőző választ, de kb sz első félévben feladtam, hogy valaha kapni fogok. Aki azt gondolja, tudja a megfejtést, még nem érkezett meg oda, hogy belássa, nem tudja és vélhetően nem is fogja megtudni.

Szerintem két irány van és egyik sem hatékonyabb mint a másik sajnos. A kísérletezve tapasztalati úton haladó fejlesztők és a tudományos alapon haladók. Mindketten a hangban, élvezetben nagyobb haszon irányába próbálnak haladni.revox írta: ↑2026.07.19., vas. 20:34Bízom benne, hogy @sebi erre nem válaszol konkrét fizikai tényállítással.
Kb 2000-ben, vagyis -csak- 26 éve fordult meg a tehenészetünk nyerrségesbe es akkor kezdtem olyan hifit vásárolni, amiben egyáltalán cserélhető volt a tápkábel roncsolásmentesen. Gyorsan kerültem olyan közegbe (szerették a friss házitejet, ezzel kenyereztem le forgalmazókat), ahol kimondottan komolyabb hifik forogtak. Természetesen, a tápkábelek cseréje már akkor ismert volt.
Az eltelt 25 évben láttam mindenféle elméletet, vagy kábelanyagok, árnyékolások, vagy a nélküli megoldást. Hallottam ezer és ezer okfejtést, de mai napig nem hallottam egy olyat se, ami számomra hihető lenne, mert a meghallgatások minden elméletet, anyagot, stb hol megerősítettek, hol cáfoltak. Semmilyen minta nem volt megfigyelhető, ami alapján, nemhogy a tápkábelek, de még az interkonnektek, vagy hangfalkábelek valós "működését" magyarázni lehetne. Aki jót készít, legalább azt tudja, hogy kell csinálni, de tutihótbiztos hatásmechanizmus papírravetésére csak a nagyon magabiztosak mernének vállalkozni (többnyire bullshit).
Aki jót készít, mind empirikus úton (meghallgatás) jutott el valahova, aztán amit jónak vélt, igyekezett a reprodukálhatóság miatt megismerni.
Jól összefoglaltad.revox írta: ↑2026.07.19., vas. 20:34
Az eltelt 25 évben láttam mindenféle elméletet, vagy kábelanyagok, árnyékolások, vagy a nélküli megoldást. Hallottam ezer és ezer okfejtést, de mai napig nem hallottam egy olyat se, ami számomra hihető lenne, mert a meghallgatások minden elméletet, anyagot, stb hol megerősítettek, hol cáfoltak. Semmilyen minta nem volt megfigyelhető, ami alapján, nemhogy a tápkábelek, de még az interkonnektek, vagy hangfalkábelek valós "működését" magyarázni lehetne. Aki jót készít, legalább azt tudja, hogy kell csinálni, de tutihótbiztos hatásmechanizmus papírravetésére csak a nagyon magabiztosak mernének vállalkozni (többnyire bullshit).
Aki jót készít, mind empirikus úton (meghallgatás) jutott el valahova, aztán amit jónak vélt, igyekezett a reprodukálhatóság miatt megismerni.
Bízom benne, hogy @sebi erre nem válaszol konkrét fizikai tényállítással.Rock60 írta: ↑2026.07.19., vas. 20:06Az Oyaide Tunami tápkábeled jobb hangú, mind a PC tápdrót ?asebestyen írta: ↑2026.07.19., vas. 19:53Valamelyik hitéleti vezető leírja, hogy így van és akkor az úgy van, pont.Indokolni sem kell és nem is célszerű...
Gondolom, igen.![]()
Így van, vagy így van ?
Meg tudod indokolni, hogy miért ?
Ha nem tudod megindokolni, az probléma ?
Köszi.
Régen sio elektronikától vett ac hálózati szűrő pl. epcos vagy egyéb inkább fogja megoldani, mint egy kábel. Vagy a step down trafó is szűr.

Amit te csinálsz, az semmivel nem jobb, mint a másik lehülyézése. Csak neked sikerült mindenkit egyszerre minősítened itt. ("Ezek szerint lehet lejebb menni.")asebestyen írta: ↑2026.07.19., vas. 19:53Még az ezo topicot kéne felébreszteni! Valaki? Nekem úgy hiányzik! Pláne a magyarázatok. Jó persze, itt se rosszak... Valamelyik hitéleti vezető leírja, hogy így van és akkor az úgy van, pont.Indokolni sem kell és nem is célszerű, úgy könnyebb hozzá kapcsolódni a nyájnak. De hátha lehet lejjebb is menni, szerintem próbáljuk meg. Rendszerszemlélet, összefüggések keresése, több nézőpont, érintett (akár perem)területek mélyebb megismerése, esetleg az ezek közötti kapcsolódások részleges átlátása hátrány, beszűkült hallástartomány (itt olyan nincs, az teljesen kizárt) előny! Szóval nem lesz könnyű, de legalább nehéz lesz, mindezek ellenére menni fog ez!
![]()
Az Oyaide Tunami tápkábeled jobb hangú, mind a PC tápdrót ?asebestyen írta: ↑2026.07.19., vas. 19:53Valamelyik hitéleti vezető leírja, hogy így van és akkor az úgy van, pont.Indokolni sem kell és nem is célszerű...

Ez nem igaz, ezt te csak gondolod. Jól hallható a különbség ha NF zajt hatékonyan szűrő hálózati kábelek vannak a rendszerben. És pont ár/érték arányban van lényeges különbség.

Ha magára vette ha nem akkor sem kellene.