Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1564

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2026.07.19., vas. 20:34

Az eltelt 25 évben láttam mindenféle elméletet, vagy kábelanyagok, árnyékolások, vagy a nélküli megoldást. Hallottam ezer és ezer okfejtést, de mai napig nem hallottam egy olyat se, ami számomra hihető lenne, mert a meghallgatások minden elméletet, anyagot, stb hol megerősítettek, hol cáfoltak. Semmilyen minta nem volt megfigyelhető, ami alapján, nemhogy a tápkábelek, de még az interkonnektek, vagy hangfalkábelek valós "működését" magyarázni lehetne. Aki jót készít, legalább azt tudja, hogy kell csinálni, de tutihótbiztos hatásmechanizmus papírravetésére csak a nagyon magabiztosak mernének vállalkozni (többnyire bullshit).

Aki jót készít, mind empirikus úton (meghallgatás) jutott el valahova, aztán amit jónak vélt, igyekezett a reprodukálhatóság miatt megismerni.

Igaz, 26 éve nem kapok meggyőző választ, de kb sz első félévben feladtam, hogy valaha kapni fogok. Aki azt gondolja, tudja a megfejtést, még nem érkezett meg oda, hogy belássa, nem tudja és vélhetően nem is fogja megtudni.
Jól összefoglaltad. :smile53: :napsut:
Kockák, demagógok, gúnyolódók és szkeptikusok remélhetőleg figyelmesen olvasták és bemagolják elejétől a végéig.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4785
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2026.07.19., vas. 20:06
asebestyen írta:
2026.07.19., vas. 19:53
Valamelyik hitéleti vezető leírja, hogy így van és akkor az úgy van, pont. :D Indokolni sem kell és nem is célszerű...
Az Oyaide Tunami tápkábeled jobb hangú, mind a PC tápdrót ?
Gondolom, igen. gondolkodik.gif
Így van, vagy így van ?
Meg tudod indokolni, hogy miért ?
Ha nem tudod megindokolni, az probléma ?

Köszi.
Bízom benne, hogy @sebi erre nem válaszol konkrét fizikai tényállítással.
Kb 2000-ben, vagyis -csak- 26 éve fordult meg a tehenészetünk nyerrségesbe es akkor kezdtem olyan hifit vásárolni, amiben egyáltalán cserélhető volt a tápkábel roncsolásmentesen. Gyorsan kerültem olyan közegbe (szerették a friss házitejet, ezzel kenyereztem le forgalmazókat), ahol kimondottan komolyabb hifik forogtak. Természetesen, a tápkábelek cseréje már akkor ismert volt.
Az eltelt 25 évben láttam mindenféle elméletet, vagy kábelanyagok, árnyékolások, vagy a nélküli megoldást. Hallottam ezer és ezer okfejtést, de mai napig nem hallottam egy olyat se, ami számomra hihető lenne, mert a meghallgatások minden elméletet, anyagot, stb hol megerősítettek, hol cáfoltak. Semmilyen minta nem volt megfigyelhető, ami alapján, nemhogy a tápkábelek, de még az interkonnektek, vagy hangfalkábelek valós "működését" magyarázni lehetne. Aki jót készít, legalább azt tudja, hogy kell csinálni, de tutihótbiztos hatásmechanizmus papírravetésére csak a nagyon magabiztosak mernének vállalkozni (többnyire bullshit).

Aki jót készít, mind empirikus úton (meghallgatás) jutott el valahova, aztán amit jónak vélt, igyekezett a reprodukálhatóság miatt megismerni.

Igaz, 26 éve nem kapok meggyőző választ, de kb sz első félévben feladtam, hogy valaha kapni fogok. Aki azt gondolja, tudja a megfejtést, még nem érkezett meg oda, hogy belássa, nem tudja és vélhetően nem is fogja megtudni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: orion »

Hovarju#7 írta:
2026.07.19., vas. 19:26
orion írta:
2026.07.19., vas. 18:37

Tegyük fel, hogy elfogadjuk, hogy a csoda tápkábel kevesebb kapcsolási zajt enged be, de az elért különbség ár/érték arányban csapnivaló az egyéb komponensek befolyásához képest.
Ez nem igaz, ezt te csak gondolod. Jól hallható a különbség ha NF zajt hatékonyan szűrő hálózati kábelek vannak a rendszerben. És pont ár/érték arányban van lényeges különbség.
Régen sio elektronikától vett ac hálózati szűrő pl. epcos vagy egyéb inkább fogja megoldani, mint egy kábel. Vagy a step down trafó is szűr.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 331

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

asebestyen írta:
Még az ezo topicot kéne felébreszteni! Valaki? Nekem úgy hiányzik! Pláne a magyarázatok. Jó persze, itt se rosszak... Valamelyik hitéleti vezető leírja, hogy így van és akkor az úgy van, pont. :D Indokolni sem kell és nem is célszerű, úgy könnyebb hozzá kapcsolódni a nyájnak. De hátha lehet lejjebb is menni, szerintem próbáljuk meg. Rendszerszemlélet, összefüggések keresése, több nézőpont, érintett (akár perem)területek mélyebb megismerése, esetleg az ezek közötti kapcsolódások részleges átlátása hátrány, beszűkült hallástartomány (itt olyan nincs, az teljesen kizárt) előny! Szóval nem lesz könnyű, de legalább nehéz lesz, mindezek ellenére menni fog ez! :smile32:
Amit te csinálsz, az semmivel nem jobb, mint a másik lehülyézése. Csak neked sikerült mindenkit egyszerre minősítened itt. ("Ezek szerint lehet lejebb menni.")
Kábelekről nem szól egyetlen hozzászólásod sem, még akkor se, ha ismételten kérdeznek róla. Jó lenne, ha átnyergelnél valami másik topikra, ahol témába vágó dolgokat tudsz mondani. Kösz.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR, SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

asebestyen írta:
Valamelyik hitéleti vezető leírja, hogy így van és akkor az úgy van, pont. :D Indokolni sem kell és nem is célszerű...
Az Oyaide Tunami tápkábeled jobb hangú, mind a PC tápdrót ?
Gondolom, igen. gondolkodik.gif
Így van, vagy így van ?
Meg tudod indokolni, hogy miért ?
Ha nem tudod megindokolni, az probléma ?

Köszi.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8231

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Még az ezo topicot kéne felébreszteni! Valaki? Nekem úgy hiányzik! Pláne a magyarázatok. Jó persze, itt se rosszak... Valamelyik hitéleti vezető leírja, hogy így van és akkor az úgy van, pont. :D Indokolni sem kell és nem is célszerű, úgy könnyebb hozzá kapcsolódni a nyájnak. De hátha lehet lejjebb is menni, szerintem próbáljuk meg. Rendszerszemlélet, összefüggések keresése, több nézőpont, érintett (akár perem)területek mélyebb megismerése, esetleg az ezek közötti kapcsolódások részleges átlátása hátrány, beszűkült hallástartomány (itt olyan nincs, az teljesen kizárt) előny! Szóval nem lesz könnyű, de legalább nehéz lesz, mindezek ellenére menni fog ez! :smile32:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Hovarju#7
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Hovarju#7 »

orion írta:

Tegyük fel, hogy elfogadjuk, hogy a csoda tápkábel kevesebb kapcsolási zajt enged be, de az elért különbség ár/érték arányban csapnivaló az egyéb komponensek befolyásához képest.
Ez nem igaz, ezt te csak gondolod. Jól hallható a különbség ha NF zajt hatékonyan szűrő hálózati kábelek vannak a rendszerben. És pont ár/érték arányban van lényeges különbség.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6675

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

supravox írta:
2026.07.19., vas. 17:55
rookakoma írta:
2026.07.19., vas. 17:41
supravox írta:
2026.07.19., vas. 16:50
....

Csinálj már egy fórumot aminek az a címe,hogy nincs különbség a kábelek közt.
És gyűjtsd oda a hasonszőrű hülyéket és beszélgessetek.
....
Nem vagyok moderátor, de zavar!
A hülyézést itt légy szives mellőzd!!!

Btw, senki sem mondta itt, hogy nem számít a kábel.
Csak nem magadra vetted?🙂🙂
Ha magára vette ha nem akkor sem kellene. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
2026.07.19., vas. 18:55
Nem én fogom megindokolni a hatást, nem is értek hozzá, de nem is érdekel. A lényeg, hogy így van.
Köszönöm az őszinte választ. Hallás oldalról közelítettem és műszakilag megindokoltam. Nem szemmel hallgatok zenét, hogy milyen szép a cucc, hanem füllel. :D

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 331

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Rock60 írta:
2026.07.19., vas. 18:55
orion írta:
Próbáld meg már egy kicsit túltenni magad ezen a műszaki megközelítésen.
Nem erre kellene ráfeszülni, mert nem szűkséges feltétlenül megérteni és megindokolni, hogy mi miért van - főleg, ha nem megy - mert akkor az lesz a vége, hogy amit nem értünk, az nincsen. :nonononono:
Fogadd el - ha már kipróbálni nem vagy hajlandó - hogy a tápkábelek hangja között nagy eltérés van, és vagyonokat sem szűkséges feltétlenül kiadni értük.
Hagyjad Rock! ELEXnek igaza van, nem szabad etetni.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR, SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

orion írta:
Próbáld meg már egy kicsit túltenni magad ezen a műszaki megközelítésen.
Nem erre kellene ráfeszülni, mert nem szűkséges feltétlenül megérteni és megindokolni, hogy mi miért van - főleg, ha nem megy - mert akkor az lesz a vége, hogy amit nem értünk, az nincsen. :nonononono:
Fogadd el - ha már kipróbálni nem vagy hajlandó - hogy a tápkábelek hangja között nagy eltérés van, és vagyonokat sem szűkséges feltétlenül kiadni értük.
Nem feltétlenül csak a kapcsolási zajok kiszűréséről van szó.
Vannak árnyékolás nélküli tápkábelek is, amik szintén nagy előrelépést jelentenek hangban a gyárilag mellékelt PC kanócokhoz képest.
Nem én fogom megindokolni a hatást, nem is értek hozzá, de nem is érdekel. A lényeg, hogy így van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.07.19., vas. 19:05-kor.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

rookakoma írta:
2026.07.19., vas. 18:29

Leírtam, olvasd el és érvelj!
Ja, az nem megy?
Elsősorban a másodikra gondolok. ( " Há' nooormális ? " )
Zagyvaság vagy sem, pont a demagóg kockáknak való.

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nálam éjjel is megy halk zene, mivel minden zajra felébrednék a zene pedig felülírja a város zaját. Egyesek zajszűrős fülessel kínlódnak, nálunk ez jött be már 4+ éve. De ennek van egy pozitív mellékhatása, ha úgy tetszik tuning. Éjjel jobban elcsendesedik a város és a hálózaton is kevesebb a kapcsolási zaj, amit a klímák és egyéb fogyasztók invertere, kapcsoló üzemű tápja szemetel a hálózatra, pedig van szűrő és trafó, merthogy 117V-os az usák cucc. Ez a zenében is megmutatkozik hangyányit (hangsúlyozom hangyányit) tisztább és a kinti zaj is kevésbé szűrődik be ezért a részletek jobban hallhatók. Szóval nem valami csodakábel dolgozik éjszakai műszakban, hanem a hálózaton maga a szinusz lesz kevésbé torz ezért a tisztességesen szűrt tápegységnek kevesebb szemetet kell kiszűrni. De ez a pozitív hatás igen pici a többi elemhez képest. Tegyük fel, hogy elfogadjuk, hogy a csoda tápkábel kevesebb kapcsolási zajt enged be, de az elért különbség ár/érték arányban csapnivaló az egyéb komponensek befolyásához képest.

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 280

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

Rock60 írta:
2026.07.19., vas. 18:15
rookakoma írta:
2026.07.19., vas. 17:27

A Long cikkre gondolsz? Az zagyvaság, felsleges.
Szerinted zagyvaság, meg a három kalauzhalacska szerint. :noproblemo:
Akkor nyilván orion szerint is... gondolkodik.gif
Leírtam, olvasd el és érvelj!
Ja, az nem megy?

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2026.07.19., vas. 17:55

[/quote]

Nem én vettem magamra, te tetted a fórumra.
Ezt a stílust szívesen olvasnád mástól is?
Nem jó irány.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

rookakoma írta:
2026.07.19., vas. 17:27

Szerinted zagyvaság, meg a három kalauzhalacska szerint. :noproblemo:

Mondjuk, asebi megindokolhatná, hogy miért, arra kíváncsi volnék... ( Két blogról van szó.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.07.19., vas. 18:30-kor.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2785

Hozzászólás Szerző: supravox »

rookakoma írta:
2026.07.19., vas. 17:41
supravox írta:
....

....

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
....

....

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
Tedd azt. :napsut:
Aztán, ha hazaértél, akkor se olvasd el még véletlenül sem egyiket sem, :ohnoohnoohno: mert még a végén elgondolkodáson kapnád magad... gondolkodik.gif

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2785

Hozzászólás Szerző: supravox »

orion írta:
2026.07.19., vas. 14:14
Vinkler írta:
2026.07.19., vas. 14:06
orion írta:
2026.07.19., vas. 13:50
Elindult a rotáció, a kábelekre locsolt pénzek kimentése majd értelmesebb irányba fejlesztés (erősítő, forrás, hangdoboz, koncertjegy)
Elég szűklátókörű megközelítés. Mi van, ha ez a csomag kiegészül kábelekkel? Semmi, mert nyilván úgy lesz egész.
Soha nem a könnyebb ellenállás felé megyek. Ezeket tisztába tenni a legnehezebb. Kábel ráér a legvégén, de észszerű keretek között nem a túlárazott marketing (5000%-os haszon meg hasonlók), hanem inkább a fizika a döntsön.
Meséld már el,hogy a fizikát,hogy hallod?

Itt én arról szeretnék olvasgatni,hogy melyik kábellel kinek milyen tapasztalata van.
Az információ.
Ez amit Te csinálsz az nettó bomlasztás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2026.07.19., vas. 19:10-kor.
Ok: stílus
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

orion írta:
2026.07.19., vas. 14:59

Inkább kilovagol (bicózik) ebben a szép időben. :napsut:
Tedd azt. :napsut:
Aztán, ha hazaértél, akkor se olvasd el még véletlenül sem egyiket sem, :ohnoohnoohno: mert még a végén elgondolkodáson kapnád magad... gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.07.19., vas. 16:53-kor.

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: pantera »

Orion barátunk munkában.... :D
https://www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
2026.07.19., vas. 14:47
Remélhetőleg orion is megtette. :smile29: :napsut:
Inkább kilovagol (bicózik) ebben a szép időben. :napsut: Aztán meglátjuk ki fogja a legjobban teli torokból sározni (élő fába is tessék szíves lenni belekötni), üzletileg az a leginkább érdekelt a témában. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2026.07.19., vas. 15:03-kor.
Ok: Elbénázott idézés javítasa

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2026.07.18., szomb. 07:57

Hangsúlyosabban kitexzem a linket és legyen szíves mindenki elolvasni.

https://longkft.hu/audioblog/tapkabel-t ... -tapkabel/
Remélhetőleg orion is megtette. :smile29: :napsut:

Zseniális a blog, de utána a " Napi megvilágosodás 23 - Há' nooormális ? " sem kutya... :smile53:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10109

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

orion írta:
2026.07.19., vas. 14:26
Akkor biztos azért sokasodik az eladó second hand kábelek köre. gondolkodik.gif
Lehet, hogy újdonság lesz számodra, de tudod vannak olyanok, akik fejlesztenek. Eladják a jelenlegit, megveszik az újat. :smile29:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”