Csak nem magadra vetted?
[/quote]
Nem én vettem magamra, te tetted a fórumra.
Ezt a stílust szívesen olvasnád mástól is?
Nem jó irány.
Csak nem magadra vetted?
Szerinted zagyvaság, meg a három kalauzhalacska szerint.
Csak nem magadra vetted?
Nem vagyok moderátor, de zavar!
A Long cikkre gondolsz? Az zagyvaság, felsleges.
Meséld már el,hogy a fizikát,hogy hallod?orion írta: ↑2026.07.19., vas. 14:14Soha nem a könnyebb ellenállás felé megyek. Ezeket tisztába tenni a legnehezebb. Kábel ráér a legvégén, de észszerű keretek között nem a túlárazott marketing (5000%-os haszon meg hasonlók), hanem inkább a fizika a döntsön.
Tedd azt.
Inkább kilovagol (bicózik) ebben a szép időben.
Remélhetőleg orion is megtette.revox írta: ↑2026.07.18., szomb. 07:57
Hangsúlyosabban kitexzem a linket és legyen szíves mindenki elolvasni.
https://longkft.hu/audioblog/tapkabel-t ... -tapkabel/

Lehet, hogy újdonság lesz számodra, de tudod vannak olyanok, akik fejlesztenek. Eladják a jelenlegit, megveszik az újat.

Én is ismerek olyat, akinél igen.orion írta: ↑2026.07.19., vas. 14:26Akkor biztos azért sokasodik az eladó second hand kábelek köre.white-tiger írta: ↑2026.07.19., vas. 14:20Ez már értelmesebb megközelítés. Kiegészítve azzal, hogy nálam nem a fizika, hanem a hallásom dönt.![]()
Akkor biztos azért sokasodik az eladó second hand kábelek köre.white-tiger írta: ↑2026.07.19., vas. 14:20Ez már értelmesebb megközelítés. Kiegészítve azzal, hogy nálam nem a fizika, hanem a hallásom dönt.

white-tiger írta: ↑2026.07.19., vas. 14:20Ez már értelmesebb megközelítés. Kiegészítve azzal, hogy nálam nem a fizika, hanem a hallásom dönt.
Így!
Ez már értelmesebb megközelítés. Kiegészítve azzal, hogy nálam nem a fizika, hanem a hallásom dönt.orion írta: ↑2026.07.19., vas. 14:14Soha nem a könnyebb ellenállás felé megyek. Ezeket tisztába tenni a legnehezebb. Kábel ráér a legvégén, de észszerű keretek között nem a túlárazott marketing (5000%-os haszon meg hasonlók), hanem inkább a fizika a döntsön.
Soha nem a könnyebb ellenállás felé megyek. Ezeket tisztába tenni a legnehezebb. Kábel ráér a legvégén, de észszerű keretek között nem a túlárazott marketing (5000%-os haszon meg hasonlók), hanem inkább a fizika a döntsön.

Elég szűklátókörű megközelítés. Mi van, ha ez a csomag kiegészül kábelekkel? Semmi, mert nyilván úgy lesz egész.

"Én az értelmét / arányosságát kérdőjelezem meg. Nagyon kíváncsi lennék, hány hifista hasalna el egy jó akusztikus felvétel vs jó szintetizált hangok elválasztásában."asebestyen írta: ↑2026.07.18., szomb. 14:19Semmivel sem kell egyet érteni. :) Én nem kérdőjelezem meg a drótok közti hangzásbéli eltérést.Rock60 írta: ↑2026.07.18., szomb. 13:29Én értem, amit sebi írt - reméljük nem kötelező mindenben egyetérteni - Te viszont nem, amit én, ezért inkább fosod a szót.Alex_Aston írta: ↑2026.07.18., szomb. 10:10
Aki akarja érti, amit írt, aki nem, vagy 30-40 éve bolyong az erdőben, az inkább próbál belelátni olyat, amit nem írt, es.inkabb fossa a szót, hogy írhasson valamit.
Asszem nem én bolyongok Marantz- al az erdőben évtizedek óta.![]()
![]()
Hogyne lenne, hisz a hifi az eszement túlzásokról szól, drótok terén meg depláne. Én az értelmét / arányosságát kérdőjelezem meg. Nagyon kíváncsi lennék, hány hifista hasalna el egy jó akusztikus felvétel vs jó szintetizált hangok elválasztásában. Pl akusztikus dob vs Padtech, de majdnem bármilyen hangszer lehetne a minden részletet feltáró hifi rendszerével és a mindenkiénél jobb fülével. De valójában ez is lényegtelen, mert a hifi lényege, hogy olyan illúziót keltsen, amit a hallgatója élvez, vágyik. Ha ez megvan, a többi mindegy. Ha valakinek a gumilábak cseréje adja meg azt az illúziót, hajrá! Néha, tényleg nem kell sűrűn, de néha azért egy kis józanság, a hifista "hangfejlesztő" addikcióból érdemes lehet kievickélni, hátha más nézőpontok is értelmet nyernek (nem, nem a sajátomra gondolok).
Ezért, vagy bármi másért jegyeztem meg, hogy a módszertan kicsit felületes.rookakoma írta: ↑2026.07.18., szomb. 10:05revox írta: ↑2026.07.18., szomb. 07:57Hangsúlyosabban kitexzem a linket és legyen szíves mindenki elolvasni. Kicsit lassan indul be, de a végére kirajzolódik a mérés eredménye. Nekem a módszertan kicsit felületes, és hangminőség mérésére valsz ez is alkalmatlan, de legalább megpróbálták szájkarate helyett.
https://longkft.hu/audioblog/tapkabel-t ... -tapkabel/
Nem vagyok kábel szkeptikus, és nem is olvastam itt olyantól.
Revi, a zaj egy sztohasztikus jel.
Az igaz lehet, amivel kezdi, hogy ugyanazt a mintát átküldi és kivona, akkor zaj marad.
Viszont egy másik mérés alkalmával a zaj más lesz. Ha ugyanazzal a kábellel méri, akkor is emelkedne a maradék zaj. Szóval itt egy elvi bukfencet érzek. Ha a készülék tápszűrése nem megfelelő, akkor a hálózat időben változó zajszintje is különbséget okoz.
Amúgy meg 100 Hz körül micsoda púp van! Lehet egy revízió jót tenne a készüléknek, én ránéznék arra az analóg tápra.
Harmadrészt a baseline miért magasabb a Musiccord-nál? Mintha az lenne zajosabb. Így persze nagyobb a különbség a kivonás után.
Szerintem megértettem amit írtál, nyilván sarkosabban fogalmaztál annál, mind ahogy valóban gondolod.asebestyen írta: ↑2026.07.18., szomb. 14:19
Semmivel sem kell egyet érteni. :) Én nem kérdőjelezem meg a drótok közti hangzásbéli eltérést.Hogyne lenne, hisz a hifi az eszement túlzásokról szól, drótok terén meg depláne. Én az értelmét / arányosságát kérdőjelezem meg. Nagyon kíváncsi lennék, hány hifista hasalna el egy jó akusztikus felvétel vs jó szintetizált hangok elválasztásában. Pl akusztikus dob vs Padtech, de majdnem bármilyen hangszer lehetne a minden részletet feltáró hifi rendszerével és a mindenkiénél jobb fülével. De valójában ez is lényegtelen, mert a hifi lényege, hogy olyan illúziót keltsen, amit a hallgatója élvez, vágyik. Ha ez megvan, a többi mindegy. Ha valakinek a gumilábak cseréje adja meg azt az illúziót, hajrá! Néha, tényleg nem kell sűrűn, de néha azért egy kis józanság, a hifista "hangfejlesztő" addikcióból érdemes lehet kievickélni, hátha más nézőpontok is értelmet nyernek (nem, nem a sajátomra gondolok).

Semmivel sem kell egyet érteni. :) Én nem kérdőjelezem meg a drótok közti hangzásbéli eltérést.Rock60 írta: ↑2026.07.18., szomb. 13:29Én értem, amit sebi írt - reméljük nem kötelező mindenben egyetérteni - Te viszont nem, amit én, ezért inkább fosod a szót.Alex_Aston írta: ↑2026.07.18., szomb. 10:10
Aki akarja érti, amit írt, aki nem, vagy 30-40 éve bolyong az erdőben, az inkább próbál belelátni olyat, amit nem írt, es.inkabb fossa a szót, hogy írhasson valamit.
Asszem nem én bolyongok Marantz- al az erdőben évtizedek óta.![]()
![]()
Én értem, amit sebi írt - reméljük nem kötelező mindenben egyetérteni - Te viszont nem, amit én, ezért inkább fosod a szót.Alex_Aston írta: ↑2026.07.18., szomb. 10:10

Hovarju#7 írta: ↑2026.07.15., szer. 05:41A készülékeinkbe jutó káros nagyfrekis zaj java a saját rendszerből jön. Minden készülék ad ki zajt, a lemezmosó is.revox írta: ↑2026.07.14., kedd 23:33...
Valsz ugyanazért, amiért a lemezmosó tápdrótja. Egyik haver azt mondja, a lemezmosó jobban mos Kondo tápdróttal... azér ez már nekem is sok volt. Aztán megvilágosodtam, amikor a lemezmosóm tápdrótját kihúztam, majd fordított fázissal bedugtam és máshogy kezdett szólni a hifi. Egyszerűen, minden bedugott (nem csak) tápkábel megjelenik a kapott hangban...

Aki akarja érti, amit írt, aki nem, vagy 30-40 éve bolyong az erdőben, az inkább próbál belelátni olyat, amit nem írt, es.inkabb fossa a szót, hogy írhasson valamit.Rock60 írta: ↑2026.07.17., pén. 14:31Elvileg igaz lehet, amit írsz....asebestyen írta: ↑2026.07.17., pén. 09:31
Az otthoni hifi rendszerek döntő többségének nem a kábelezése vagy a kábelezésének bejáratlansága a legnagyobb baja, ...