Csomagtartóba bedobsz egy teljes értékű e-tandemet, amivel simán letolsz egy kisebb tókerülést, egész napos városnézést, erdei túrát. Ezt nem sok minden tudja, nehéz lenne mással kiváltani. Egy nem összehajtható tandem bühü nagy dög, nem autóval szállításra termett. A motor 25km/h-ig besegít - ennél gyorsabban nem is nagyon szoktak pedelec-et meghajtani - de ha bírod szuflával, a 14 sebességes Rohloff nem lesz akadálya.AAttila írta: ↑2026.07.18., szomb. 14:04Örülök, hogy sikerült találni a célotoknak megfelelő bicót.![]()
De őszintén nem értem (szerencsére, nem egyformák az emberek) mi a létjogosultsága ennek. Biztosan van,hiszen gyártják és veszik. De én egyszerűen (bár nézegetem pár perce ezeket a képeket) nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, ami indokolna egy ilyen beszerzést. Itthon v nyaralás közben...semmilyen előnyét nem látom. De mondom, ez csak az én véleményem és tényleg jó,hogy Ti tudtatok szerezni ilyet,mert Nektek segít.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5538
Re: Kerékpározás
Örülök, hogy sikerült találni a célotoknak megfelelő bicót.
De őszintén nem értem (szerencsére, nem egyformák az emberek) mi a létjogosultsága ennek. Biztosan van,hiszen gyártják és veszik. De én egyszerűen (bár nézegetem pár perce ezeket a képeket) nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, ami indokolna egy ilyen beszerzést. Itthon v nyaralás közben...semmilyen előnyét nem látom. De mondom, ez csak az én véleményem és tényleg jó,hogy Ti tudtatok szerezni ilyet,mert Nektek segít.
De őszintén nem értem (szerencsére, nem egyformák az emberek) mi a létjogosultsága ennek. Biztosan van,hiszen gyártják és veszik. De én egyszerűen (bár nézegetem pár perce ezeket a képeket) nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, ami indokolna egy ilyen beszerzést. Itthon v nyaralás közben...semmilyen előnyét nem látom. De mondom, ez csak az én véleményem és tényleg jó,hogy Ti tudtatok szerezni ilyet,mert Nektek segít.
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

- Értékelés: 265
Rotox írta: ↑2026.07.18., szomb. 10:05Lécci csinálj majd képet róla "egészben" is.new_dualcs5000 írta: ↑2026.07.17., pén. 22:16TANDEM MÁNIA
Végül mégis csak meglett a kicsike... és valóban az!
- pärt
- Őslakos

1 millivel szélesebb felni = 0.4 millivel szélesebb külső - elméletben. Meg van a gyakorlat.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1487
Lécci csinálj majd képet róla "egészben" is.new_dualcs5000 írta: ↑2026.07.17., pén. 22:16TANDEM MÁNIA
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10099
A felni szélesség változás szerintem nem egyenesen arányos a gumi szélesség változással, de értem. És gáznak is tartom. Autó gumiknál is van ilyen, de ott jellemzően a gagyi gyártóknál.pärt írta: ↑2026.07.18., szomb. 09:02Igen, már írtam erről egy litániát pár oldallal ezelőtt, mikor megrendelni készültem a külsőket. De röviden: 21mm széles felnim van, a Conti meg 19-eshez adja meg a névleges szélességet, szóval a 2 millivel szélesebb felnin kb. 33-nak kéne lennie, ehhez képest 2-vel keskenyebb. A Vredestein meg épp fordítva pontatlan: 3 millivel szélesebb. Sok sikert annak, aki ezek alapján próbálja megtippelni, hogy jó lesz-e a vázba a külső.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- pärt
- Őslakos

Igen, már írtam erről egy litániát pár oldallal ezelőtt, mikor megrendelni készültem a külsőket. De röviden: 21mm széles felnim van, a Conti meg 19-eshez adja meg a névleges szélességet, szóval a 2 millivel szélesebb felnin kb. 33-nak kéne lennie, ehhez képest 2-vel keskenyebb. A Vredestein meg épp fordítva pontatlan: 3 millivel szélesebb. Sok sikert annak, aki ezek alapján próbálja megtippelni, hogy jó lesz-e a vázba a külső.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nyilván a felni mérettől is függ. Mindenesetre én, ha jól emlékszem 30,7 mm-t mértem a 32-es GP5000 nél.pärt írta: ↑2026.07.17., pén. 23:19Újra igazolódott, hogy a gyári névleges értékek még tájékoztatásra is alig alkalmasak. Bal oldalon a géppel érkezett 28mm-es Vredestein külső, jobb oldalon az új 32mm-es Conti gp5000. Mint látható, egy-két tized milli eltéréssel azonosak, 31milli körül vannak- holott 4 millinek kéne köztük lenni. IMG20260716230258.jpg
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

pärt írta: ↑2026.07.17., pén. 23:01Sok klassz turát kívánok vele! Tudtál próbálni pár típust? Bár elég rétegműfaj a rétegműfajon belül is, szóval nem valószínű. Itthon legalábbis.new_dualcs5000 írta: ↑2026.07.17., pén. 22:16TANDEM MÁNIA
IMG_0305.jpeg
A fő szempont a hordozhatóság volt (100x80x25cm). Ezt nagyon kevés gyártó tudja nyújtani a tandemeknél. Első nap tesztként letekertünk a tó partján 40-50km-t, nyilván nem egy rakéta, de öregesen el lehet vele döcögni...a hub motor, Rohloff 14-es agyváltó, hidrofékek, stb.
- pärt
- Őslakos

Az a Deda váz még igazi keménytökű macsó holmi, nem ilyen kis mactha latte himihumi.
Hétvégén szeretnék végre elmenni a kedves szilvásváradi körömre, bár eléggé tartok tőle. Pár év kimaradt, és van egy pár kilis szakasz, ami már akkor is gyalázat volt (erdészeti út, a pilisi veserázók tüköraszfaltok ehhez képest). Mindegy, éri, mert csoda helyeken megy, de jól fog jönni a szélesebb gumi.
Én meg 25-ös gp5000-rel megyek
egyszer szerettem volna 28-t beletenni,de nem fért el. Pedig mennyivel komfortosabb lenne,akár már egy 30 is,nemhogy a 32 
- pärt
- Őslakos

Megjöttek a 11-25 Dura sorok, így már nagyfiúsabb a gép.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire tud hiányozni az a 16-os lánckerék, jó volt visszakapni.
Megvannak a külsők is, úgyhogy kis kitérő után visszatértem a Conti grand prix-hez - még egy pár piros (!) 3000-essel kezdtem több mint húsz éve. Újra igazolódott, hogy a gyári névleges értékek még tájékoztatásra is alig alkalmasak. Bal oldalon a géppel érkezett 28mm-es Vredestein külső, jobb oldalon az új 32mm-es Conti gp5000. Mint látható, egy-két tized milli eltéréssel azonosak, 31milli körül vannak- holott 4 millinek kéne köztük lenni.
Megvannak a külsők is, úgyhogy kis kitérő után visszatértem a Conti grand prix-hez - még egy pár piros (!) 3000-essel kezdtem több mint húsz éve. Újra igazolódott, hogy a gyári névleges értékek még tájékoztatásra is alig alkalmasak. Bal oldalon a géppel érkezett 28mm-es Vredestein külső, jobb oldalon az új 32mm-es Conti gp5000. Mint látható, egy-két tized milli eltéréssel azonosak, 31milli körül vannak- holott 4 millinek kéne köztük lenni.
- pärt
- Őslakos

Sok klassz turát kívánok vele! Tudtál próbálni pár típust? Bár elég rétegműfaj a rétegműfajon belül is, szóval nem valószínű. Itthon legalábbis.new_dualcs5000 írta: ↑2026.07.17., pén. 22:16TANDEM MÁNIA
IMG_0305.jpeg
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

TANDEM MÁNIA
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ez nem csúcs, de végre egy szép Cervélo.AAttila írta: ↑2026.07.17., pén. 08:03Ha már bevisszük a "csúcskaját", haladjunk egy csúcsbicóval:
https://bikemag.hu/magazin/hirek/uj-cer ... Pu0IcNT2IQ
- Vinkler
- Adminisztrátor

Neeemasebestyen írta: ↑2026.07.17., pén. 08:21Ez annyira civil, de inkább buta, hogy kb annyira lehet komolyan venni, mintha a Kiskegyedben jelent volna meg. Lehet onnan vették át occsón. Borzasztó.AAttila írta: ↑2026.07.17., pén. 07:45Tessék, egy kis olvasnivaló(rövid
)
http://m.velo.hu/a-laktat-mint-uj-csoda ... Fw9VyLEg0Q
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8223
Ez annyira civil, de inkább buta, hogy kb annyira lehet komolyan venni, mintha a Kiskegyedben jelent volna meg. Lehet onnan vették át occsón. Borzasztó.AAttila írta: ↑2026.07.17., pén. 07:45Tessék, egy kis olvasnivaló(rövid
)
http://m.velo.hu/a-laktat-mint-uj-csoda ... Fw9VyLEg0Q
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ha már bevisszük a "csúcskaját", haladjunk egy csúcsbicóval:
nekem haver adta ide a pimpelt simson SB51-est,amibe tettek negyediket, vagy valami hasonló tuningot (is) kapott. Lőttem vele egyet,majdnem leszedtem egy bicikliző öregasszonyt... mondom,ezzel még várjunk... nem kértem simsont karácsonyra, inkább BMX-et. (igaz,nagyapám hagytékolt rám egy Simson Start, de az elég cinkes gép volt abban az időben
akkor mentünk el országútizni is. aban az időben úgy volt, bementél, fel votl akasztva vagy 30 egyforma bicó, ha le tudod akasztani, viheted haza. persze,nem örökbe,csak míg jársz edzésre. nyáron nem is volt edzésünk emlékeim szerint,akkor nálad volt a bicaj és mentél magadnak.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Osztálytársaim sorra ültek át robogóra, onnan motorra, de én megrekedtem a bringánál. Barátom egyszer odaadta a Simsonját, elmutogatta mi micsoda rajta, úgyhogy mentem vele egy kört, ezzel kipipáltam az élményt, de semennyire sem húzott be.
Én 7-es koromban szerettem volna egy SAS nevezetű bicót. 5e forint volt használtan. Erre pontosan emlékszem, mert nagy vita volt belőle. Ugyanis apuék nem akarták megvenni, mondván jövőre már úgy is motort szeretnék majd. Mondtam, hogy nyugodtan megvehetik a bicajt, mert engem a motorok hidegen hagynak. 1 évig boldog SAS tulaj voltam, majd utána jött az első motorom 
- pärt
- Őslakos

Igazi élet császára voltál!Rotox írta: ↑2026.07.15., szer. 21:04Boomer.(Oké, oké, többes szám.
)
Na, és ez fél-, vagy "egész" verseny?:színrefújt Favorit váz, már Mavic kerekekkel, emlékeim szerint valami Shimano váltóval, de az eredeti hajtóművel és fékekkel. (A történelmi hűség kedvéért; a képen NEM a hátsó, beach body csávó vagyok.
)
(Amúgy ez előtt egy Szputnyik volt, de az is Shimano hátsó váltóval, egy versenyző sráctól vettem. De az is lehet, hogy ez még az.)
Ez egy félverseny, komoly presztízsű fejlesztésekkel. Ok, legyen kétharmadverseny.
Ez nem Szputnyik, az középhúzós fékkel volt szerelve. Egyébként nekem is Favoritom volt, de a korábban vázolt anyagi korlátok miatt én az optikai tuningra mentem rá.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1487
Boomer.
Na, és ez fél-, vagy "egész" verseny?:
(Amúgy ez előtt egy Szputnyik volt, de az is Shimano hátsó váltóval, egy versenyző sráctól vettem. De az is lehet, hogy ez még az.
- pärt
- Őslakos

Kezdő bringás kabóca korszakom az első felnőtt méretű bringámmal annak jegyében telt, hogy hogyan tudnám a félverseny gépemet lépésenként versenygéppé fejleszteni.
De folytatva a listát a különbségekről:
Húzott, hőkezelt acél csövekből készült vs. lemezből csővé hajlított, varratos csövekből készült váz. Patentzáras agyak vs. hatlapfejű anya, esetleg szárnyasanya. Alu nyeregcső normális bilinccsel, vs. durung acélcső, acélbilinccsel. Vázra forrasztott elemek: váltókar konzol, váltókonzol, kábelvezetők, kovácsolt papucsok vs. biliccsel rögzített alkatrészek, lemezből sajtolt papucsok. Fékkargumis markolat vs. pucér fémmarkolat. Párnázott versenynyereg vs. széles túranyereg, akár rugókkal. Duplafalú vs. szimplafalú felni. Egy darabból kovácsolt alu vs. több darabból egybesajtolt acél agytest. Négyszögtengelyes, kovácsolt aluhajtómű, ékes acélkarok rásajtolt acéltányérral.
Nem folytatom, egy normális versenygéphez képest ezek csak a szarvkormányban hasonlítottak (ami szintén acél volt a félverseny gépeken) szóval nem volt az annyira homályosan körülírható kategória és akkor még nem beszéltünk a geometriáról: nagy tengelytáv, lusta kormányzás. A súlyuk meg végképp eszement volt, minden jósággal felszerelve az amúgy is nehéz félverseny gépek 15 kiló körül lehettek.
Jól elkalandoztam nosztalgikusan az osztrák közlekedési táblától, látszik, hogy öregszem.