A legtöbb hifista a fenti fogalmakkal nincs is tisztában marad a kábel mint utolsó mentsvár. Egy hibás rendszeren még akár segíthet is egy másik kábel annyiban, ha picit jobban elfedi annak hibáit, de jó attól nem lesz. A visszamérés a legtöbb esetben nem történik meg, csak rásütik, hogy jobb. Eleve ha 100ezreket fizettél hinni akarod, hogy megérte. Márpedig a hallásunk alkalmazkodik és a hallás memóriája nagyon rövid, ha nincs A/B teszt, akkor már átvertük magunkat. A százalékos értéked meg hatalmas túlzás. Egy jó rendszernél először az elemeket kell azonos szintre hozni, kábel maximum a legutolsó mérföldkő és ezért nem is biztos, hogy (ha egyáltalán) hoz olyan változást, ami ár/érték arányban megérné. Nálam az a "mérőszám", hogy hallási fáradság nélkül tudom -e éjjel-nappal hallgatni a rendszert szinte "bármilyen" hangerőn. Ha nem úgy valahol ott az IMD magasabb, ami miatt a hallásomnak túl sokat kell kiszűrni amibe elfárad meg kell keresni hol és miért, melyik láncszem okozza, de biztosan nem a kábel fogja okozni.wasiliy888 írta: ↑2026.07.17., pén. 09:57Igazad van, abban, hogy a hifi minden elemére figyelmet kell fordítani, és még az akusztikára is. Egyrészt viszont ez a kábelezzünk topik, tehát itt a fő figyelem a kábeleknek jár. Másrészt azért, mert van néhány régies (próbáltam nem túl bántó kifejezést találni) gondolkodású hifista, mérnök, zenész, stb. attól még a kábelezés (az egész együtt) ugyanolyan teljesértékű láncszem, mint a hifi többi eleme. Lehet ezzel nem egyetérteni, de ha már úgy is divatos lett a százalékban történő meghatározás, az én vélemenyem szerint a kábelek szerepe a teljes hangzásban minimum 20-25%. Egy adott rendszer elképzelhető, hogy stúdió kábelekkel is kiválóan szól, de lehetne akár még sokkal jobb is, a megfelelő, árban hozzá legjobban passzoló minőségi kábelezéssel. Valakinek megéri erre áldozni.asebestyen írta: ↑2026.07.17., pén. 09:31Kicsit közelítsetek máshonnan, elvéve a dolog élét, túlzásait.
Az otthoni hifi rendszerek döntő többségének nem a kábelezése vagy a kábelezésének bejáratlansága a legnagyobb baja, ahogy nem a bizgentyűk, tuning biztosítékok és hangsugárzó kábel elemelők. Legyen egy normális méretű / akusztikájú helyiség, egy normális fázismenetű hangsugárzó, ami terhelésen sem hullik szét, egy (vagy inkább több) erősítő, ami terhelésen is koherensen viselkedik a teljes vagy a neki dedikált tartományban, stb...
Na igen, drótozni könnyebb, talán olcsóbb?, csak amíg a lényeg nincs rendben, minek? Tudom, mindenkinél minden rendben van már rég.![]()
Persze bárhogy lehet hifizni, mindenki azt és úgy csinálja ahogy neki tetszik. Mekk mester is a ház tetejével kezdte, a marhaságaira kreált ideológiát is: "az egyenes tető idővel meggörbül, a görbe viszont kiegyenesedik."Kiváló hifista is lehetett volna.
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 336
Igazad van, abban, hogy a hifi minden elemére figyelmet kell fordítani, és még az akusztikára is. Egyrészt viszont ez a kábelezzünk topik, tehát itt a fő figyelem a kábeleknek jár. Másrészt azért, mert van néhány régies (próbáltam nem túl bántó kifejezést találni) gondolkodású hifista, mérnök, zenész, stb. attól még a kábelezés (az egész együtt) ugyanolyan teljesértékű láncszem, mint a hifi többi eleme. Lehet ezzel nem egyetérteni, de ha már úgy is divatos lett a százalékban történő meghatározás, az én vélemenyem szerint a kábelek szerepe a teljes hangzásban minimum 20-25%. Egy adott rendszer elképzelhető, hogy stúdió kábelekkel is kiválóan szól, de lehetne akár még sokkal jobb is, a megfelelő, árban hozzá legjobban passzoló minőségi kábelezéssel. Valakinek megéri erre áldozni.asebestyen írta: ↑2026.07.17., pén. 09:31Kicsit közelítsetek máshonnan, elvéve a dolog élét, túlzásait.
Az otthoni hifi rendszerek döntő többségének nem a kábelezése vagy a kábelezésének bejáratlansága a legnagyobb baja, ahogy nem a bizgentyűk, tuning biztosítékok és hangsugárzó kábel elemelők. Legyen egy normális méretű / akusztikájú helyiség, egy normális fázismenetű hangsugárzó, ami terhelésen sem hullik szét, egy (vagy inkább több) erősítő, ami terhelésen is koherensen viselkedik a teljes vagy a neki dedikált tartományban, stb...
Na igen, drótozni könnyebb, talán olcsóbb?, csak amíg a lényeg nincs rendben, minek? Tudom, mindenkinél minden rendben van már rég.![]()
Persze bárhogy lehet hifizni, mindenki azt és úgy csinálja ahogy neki tetszik. Mekk mester is a ház tetejével kezdte, a marhaságaira kreált ideológiát is: "az egyenes tető idővel meggörbül, a görbe viszont kiegyenesedik."Kiváló hifista is lehetett volna.
![]()
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR, SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4
Ezen felül nekem van egy vesszőparipám hogy igyekezzünk úgy összedugandó csatlakozó párokat választani, hogy mindkét oldal fémbevonata, vezető anyaga minél inkább azonos legyen. Az csak néhány esetben oldható meg, hogy a csatlakozópár is lehetőleg azonos vezető anyagú vezetékkel legyen szerelve. Az eltérő csatlakozó vezetők és hozzá bekötött eltérő kábelerek egy keverék hangzást produkálhatnak, ami nem mindig optimális.
A csatlakozóknál is számít a bejáratás .... na, ezt már hagyjuk ...
Kábelek kapcsán ritkán, ritkábban kerül szóba a végeken csatlakozók minősége, hatása, pedig az is sokat tud módosítani a hangzáson. A csatlakozókon a szerelés módja, csatlakozó anyaga, felület bevonata, ház minősége, mechanikai stabilitása is lényeges tud lenni.supravox írta: ↑2026.07.15., szer. 18:11Ahaorion írta: ↑2026.07.15., szer. 17:41A hallásunknak kell idő, hogy hozzászokjon bármilyen a megszokottól eltérő hanghoz, nem a kábel járódik be.Snipi írta: ↑2026.07.15., szer. 15:48Ezeknél az hasonlítgatásoknál szvsz. arra is figyelni kell, hogy akárcsak bármilyen komponensnek a kábelnek is idő kell míg bejáródik. Itt most konkrétan nem arra gondolok, hogy úgy mint egy erősítőnek/hangsugárzónak idő kell új korába, hogy bejáródjon, hanem arra, hogy idő kell ahhoz, hogy az adott kábel kvázi "belerohadjon" az adott rendszerbe. Legalább is nekem ez a tapasztalatom. Hogy ez miért van, arról halvány segédfogalmam sincs ...![]()
Akkor azt mivel magyarázod,hogy ha meghallgatok egy vadiúj kábelt ami szól valahogy.
Kihúzom ráteszem a kabeljáratóra és az alapkarakter megőrizve de azért egy kisimultabb dinamikusabb nyitottabb hangot fogok hallani?
De igazándiból nem is érdekel a válasz mert a hsz-ed elég badarság.
Nyílván van olyan,hogy a hallásunk tud "idomulni"
De ebben a kontextusban egyszerűen hülyeség amit írtál.
Ezen felül nekem van egy vesszőparipám hogy igyekezzünk úgy összedugandó csatlakozó párokat választani, hogy mindkét oldal fémbevonata, vezető anyaga minél inkább azonos legyen. Az csak néhány esetben oldható meg, hogy a csatlakozópár is lehetőleg azonos vezető anyagú vezetékkel legyen szerelve. Az eltérő csatlakozó vezetők és hozzá bekötött eltérő kábelerek egy keverék hangzást produkálhatnak, ami nem mindig optimális.
A csatlakozóknál is számít a bejáratás .... na, ezt már hagyjuk ...
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8258
Kicsit közelítsetek máshonnan, elvéve a dolog élét, túlzásait.
Na igen, drótozni könnyebb, talán olcsóbb?, csak amíg a lényeg nincs rendben, minek? Tudom, mindenkinél minden rendben van már rég.
Persze bárhogy lehet hifizni, mindenki azt és úgy csinálja ahogy neki tetszik. Mekk mester is a ház tetejével kezdte, a marhaságaira kreált ideológiát is: "az egyenes tető idővel meggörbül, a görbe viszont kiegyenesedik."
Kiváló hifista is lehetett volna. 
Na igen, drótozni könnyebb, talán olcsóbb?, csak amíg a lényeg nincs rendben, minek? Tudom, mindenkinél minden rendben van már rég.
Persze bárhogy lehet hifizni, mindenki azt és úgy csinálja ahogy neki tetszik. Mekk mester is a ház tetejével kezdte, a marhaságaira kreált ideológiát is: "az egyenes tető idővel meggörbül, a görbe viszont kiegyenesedik."
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3457
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Még jó hogy itt is van néhány aki nem ilyen.
Úgyhogy hagyd, fölösleges.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 132
Semmivel se magyarázza. Pedig tény, akármennyire fáj. De ez nem lenne baj, ha venné a fáradtságot hogy becsatlakozzon egy ilyen tesztbe, és csak azután mondjon véleményt. Mivel az lenne a gáz ha a tapasztalat miatt esetleg meg kellene változtatni a véleményét. Nehogy már mindenféle "dilettáns" tudjon valamit amit a villamos mérnök úr nem...supravox írta: ↑2026.07.15., szer. 18:11Ahaorion írta: ↑2026.07.15., szer. 17:41A hallásunknak kell idő, hogy hozzászokjon bármilyen a megszokottól eltérő hanghoz, nem a kábel járódik be.Snipi írta: ↑2026.07.15., szer. 15:48Ezeknél az hasonlítgatásoknál szvsz. arra is figyelni kell, hogy akárcsak bármilyen komponensnek a kábelnek is idő kell míg bejáródik. Itt most konkrétan nem arra gondolok, hogy úgy mint egy erősítőnek/hangsugárzónak idő kell új korába, hogy bejáródjon, hanem arra, hogy idő kell ahhoz, hogy az adott kábel kvázi "belerohadjon" az adott rendszerbe. Legalább is nekem ez a tapasztalatom. Hogy ez miért van, arról halvány segédfogalmam sincs ...![]()
Akkor azt mivel magyarázod,hogy ha meghallgatok egy vadiúj kábelt ami szól valahogy.
Kihúzom ráteszem a kabeljáratóra és az alapkarakter megőrizve de azért egy kisimultabb dinamikusabb nyitottabb hangot fogok hallani?
De igazándiból nem is érdekel a válasz mert a hsz-ed elég badarság.
Nyílván van olyan,hogy a hallásunk tud "idomulni"
De ebben a kontextusban egyszerűen hülyeség amit írtál.
Még jó hogy itt is van néhány aki nem ilyen.
Úgyhogy hagyd, fölösleges.
A lényeg az, amit a legvégén írtam.
Robika ezek szerint megint olvas. De, nem ez a lényeg.
A lényeg az, amit a legvégén írtam.
Valóban nem lepődtem, hogy egy sötét füstös pub megszokott sarkából kiszóltál, hogy két sör lesz. Senki nem trollkodott csak leírtam a más véleményem, de ez itt nem tetszik, legegyszerűbb rásütni a trollkodást.Rock60 írta: ↑2026.07.16., csüt. 19:17Orion írta :
" Te már csak tudod, ha te mondod biztos így van. A fórum kapcsán. Pl. ma minden fórumnak az AI terjedése miatt egyre csökkenő látogatottsággal kell küzdenie. Ez még megfejelve az itteni belterjes viszonyokkal, ami erre csak ráerősít. Mert itteni más topikokban láttam, ha beír egy kezdő akkor mindenét elkezdi fikázni a sok okoska, ahelyett, hogy próbálnának neki valóban hasznos tanácsot adni. Legközelebb mit csinál? Megkérdezi inkább az AI-tól, csak azokkal az arcokkal ne kelljen összefutni."
Azért ahhoz elég sok tudatmódosító tablettát kellene bekapjak, hogy az AI - vel társalogjak, ahelyett, hogy a te bölcsességeidet olvasnám, mindegyik végén az idétlen vigyorgó smile-val.
Ha ismernéd a Fórumot, akkor tudnád, hogy létezik egy kezdők részére fenntartott topic, ahol sokan tesznek fel mindenféle kérdést a hobbijukkal kapcsolatban és szó sincs " fikázásról " - " imádom " ezt a szót - hanem mindig segítőkész válasz érkezik a tapasztaltabbaktól.
A befogadásról.
Ha egy kábeles topicban avval a provokációval erőlködsz unhatatlanul - csak Te tudod miért, arra még nem kaptunk választ - hogy a kábeleknek nincsen jelentősége, a bejáratás egy hülyeség és aki ezeken a bölcsességeken csak hüledezik, az minimum belterjes és nem elég befogadó, akkor ne lepődjél meg, ha nem leszünk azok. Nem színesíted a topic életét, hanem a szürkeségbe rántod.
Képzeld, ha elmennél egy pub-ba, és ott elkezdenél trollkodnii, hogy a sör meg a wisky az egy baromság, miért nem isznak a vendégek inkább semmit, vagy maximum petróleumot. Szerintem nem túl befogadóan kivágnának, mint macskát kaksizni.
Vagy menj el egy öltönyboltba és kérkedjél vele, hogy Te csak susogós jogging-ba vagy hajlandó korzózni.
Megkérdeznék, hogy akkor mit keresel itt ? Egyáltalán nem kötelező öltönyt hordani...
Befogadón megmondanák, hogy kívül tágasabb, korzózzál ott susogva.
Na. Ennél többet nem vesztegetnék a kérdésre, gyanítom, ez is felesleges volt...![]()
Orion írta :
" Te már csak tudod, ha te mondod biztos így van. A fórum kapcsán. Pl. ma minden fórumnak az AI terjedése miatt egyre csökkenő látogatottsággal kell küzdenie. Ez még megfejelve az itteni belterjes viszonyokkal, ami erre csak ráerősít. Mert itteni más topikokban láttam, ha beír egy kezdő akkor mindenét elkezdi fikázni a sok okoska, ahelyett, hogy próbálnának neki valóban hasznos tanácsot adni. Legközelebb mit csinál? Megkérdezi inkább az AI-tól, csak azokkal az arcokkal ne kelljen összefutni.
"
Azért ahhoz elég sok tudatmódosító tablettát kellene bekapjak, hogy az AI - vel társalogjak, ahelyett, hogy a te bölcsességeidet olvasnám, mindegyik végén az idétlen vigyorgó smile-val.
Ha ismernéd a Fórumot, akkor tudnád, hogy létezik egy kezdők részére fenntartott topic, ahol sokan tesznek fel mindenféle kérdést a hobbijukkal kapcsolatban és szó sincs " fikázásról " - " imádom " ezt a szót - hanem mindig segítőkész válasz érkezik a tapasztaltabbaktól.
A befogadásról.
Ha egy kábeles topicban avval a provokációval erőlködsz unhatatlanul - csak Te tudod miért, arra még nem kaptunk választ - hogy a kábeleknek nincsen jelentősége, a bejáratás egy hülyeség és aki ezeken a bölcsességeken csak hüledezik, az minimum belterjes és nem elég befogadó, akkor ne lepődjél meg, ha nem leszünk azok. Nem színesíted a topic életét, hanem a szürkeségbe rántod.
Képzeld, ha elmennél egy pub-ba, és ott elkezdenél trollkodnii, hogy a sör meg a wisky az egy baromság, miért nem isznak a vendégek inkább semmit, vagy maximum petróleumot. Szerintem nem túl befogadóan kivágnának, mint macskát kaksizni.
Vagy menj el egy öltönyboltba és kérkedjél vele, hogy Te csak susogós jogging-ba vagy hajlandó korzózni.
Megkérdeznék, hogy akkor mit keresel itt ? Egyáltalán nem kötelező öltönyt hordani...
Na. Ennél többet nem vesztegetnék a kérdésre, gyanítom, ez is felesleges volt...
" Te már csak tudod, ha te mondod biztos így van. A fórum kapcsán. Pl. ma minden fórumnak az AI terjedése miatt egyre csökkenő látogatottsággal kell küzdenie. Ez még megfejelve az itteni belterjes viszonyokkal, ami erre csak ráerősít. Mert itteni más topikokban láttam, ha beír egy kezdő akkor mindenét elkezdi fikázni a sok okoska, ahelyett, hogy próbálnának neki valóban hasznos tanácsot adni. Legközelebb mit csinál? Megkérdezi inkább az AI-tól, csak azokkal az arcokkal ne kelljen összefutni.
A befogadásról.
Na. Ennél többet nem vesztegetnék a kérdésre, gyanítom, ez is felesleges volt...
Nem tudom ellenőrizni, de azt olvastam, hogy brit tudósok komoly vizsgálata alapján a Queen zenéjében van a legtöbb disszonánsnak nevezett/gondolt hangzás.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Te már csak tudod, ha te mondod biztos így van. A fórum kapcsán. Pl. ma minden fórumnak az AI terjedése miatt egyre csökkenő látogatottsággal kell küzdenie. Ez még megfejelve az itteni belterjes viszonyokkal, ami erre csak ráerősít. Mert itteni más topikokban láttam, ha beír egy kezdő akkor mindenét elkezdi fikázni a sok okoska, ahelyett, hogy próbálnának neki valóban hasznos tanácsot adni. Legközelebb mit csinál? Megkérdezi inkább az AI-tól, csak azokkal az arcokkal ne kelljen összefutni.wasiliy888 írta: ↑2026.07.16., csüt. 17:24Nem tudom, mire alapozod ezt a haldoklás kijelentésedet a fórummal kapcsolatban, mert ezzel szemben nekem úgy tűnik, hogy egyre többen vagyunk. (Sajnos, ilyenkor egyre több a hü... na mindegy.) Lehet, hogy kevered a fogalmakat, és nem a fórumra gondolsz, csak erre a topikra? Mindenesetre kíváncsi vagyok milyen számokra alapozod ezt.orion írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:45Nem, nem fizet senki. De, ha pl. befogadóbb lenne az a fórum más véleményekre is akkor lehet, hogy nem haldokolna éppen. De az, hogy itteni szent tehenek minden másként gondolkodót mindenáron kifúrnak, azzal valójában maguk alatt vágják a fát, csak még ezt nem látják.![]()
A hifivel kapcsolatban el tudom fogadni, amiket mondasz, hogy számodra az a valóság. És mivel említetted, hogy gyerekkorod óta kiemelkedően jó a hallásod - idővel ez azért meg-megkopik, ahogy a memória is meg tudja tréfálni az embert -, azt tudom elképzelni, hogy sajnos, a berendezésed felbontó képessége nem elegendő, egyszerűen nem eléggé kifinomult ahhoz, hogy megmutassa a különbségeket akár tápkábelek, vagy a kábelek bejárodása tekintetében. Így nem is méltó hozzád, add el!
A hifivel kapcsolatban el tudom fogadni, amiket mondasz, hogy számodra az a valóság. És mivel említetted, hogy gyerekkorod óta kiemelkedően jó a hallásod - idővel ez azért meg-megkopik, ahogy a memória is meg tudja tréfálni az embert -, azt tudom elképzelni, hogy sajnos, a berendezésed felbontó képessége nem elegendő, egyszerűen nem eléggé kifinomult ahhoz, hogy megmutassa a különbségeket akár tápkábelek, vagy a kábelek bejárodása tekintetében. Így nem is méltó hozzád, add el!
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 336
Nem tudom, mire alapozod ezt a haldoklás kijelentésedet a fórummal kapcsolatban, mert ezzel szemben nekem úgy tűnik, hogy egyre többen vagyunk. (Sajnos, ilyenkor egyre több a hü... na mindegy.) Lehet, hogy kevered a fogalmakat, és nem a fórumra gondolsz, csak erre a topikra? Mindenesetre kíváncsi vagyok milyen számokra alapozod ezt.orion írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:45Nem, nem fizet senki. De, ha pl. befogadóbb lenne az a fórum más véleményekre is akkor lehet, hogy nem haldokolna éppen. De az, hogy itteni szent tehenek minden másként gondolkodót mindenáron kifúrnak, azzal valójában maguk alatt vágják a fát, csak még ezt nem látják.![]()
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR, SRC), ValhallA Raindrops
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Magyarazd mar el legyszi, hogy mi hogyan legyunk befogadok? Mi fogadjunk be toled? Ha egyedul mesz szembe a forgalomnak akkor mindenki hibas csak Te nem?! Ha meg ezt sem erted meg akkor tenyleg csak trollkodsz.orion írta: ↑2026.07.16., csüt. 17:05Ne legyetek befogadók, toljátok ugyanígy, a végeredmény az lesz amit írtam. Hogy ki ül kinek háttal az meg relatív.tottyi írta: ↑2026.07.16., csüt. 17:00Azt allitod, hogy nem lehet kulonbseg ketto kulonbozo kabel kozott! De mi legyunk befogadobb a Te velemenyedre. Nem lehetseges, hogy Te egyedul ulsz hattal a moziban?orion írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:45
Nem, nem fizet senki. De, ha pl. befogadóbb lenne az a fórum más véleményekre is akkor lehet, hogy nem haldokolna éppen. De az, hogy itteni szent tehenek minden másként gondolkodót mindenáron kifúrnak, azzal valójában maguk alatt vágják a fát, csak még ezt nem látják.![]()
![]()
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ne legyetek befogadók, toljátok ugyanígy, a végeredmény az lesz amit írtam. Hogy ki ül kinek háttal az meg relatív.tottyi írta: ↑2026.07.16., csüt. 17:00Azt allitod, hogy nem lehet kulonbseg ketto kulonbozo kabel kozott! De mi legyunk befogadobb a Te velemenyedre. Nem lehetseges, hogy Te egyedul ulsz hattal a moziban?orion írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:45Nem, nem fizet senki. De, ha pl. befogadóbb lenne az a fórum más véleményekre is akkor lehet, hogy nem haldokolna éppen. De az, hogy itteni szent tehenek minden másként gondolkodót mindenáron kifúrnak, azzal valójában maguk alatt vágják a fát, csak még ezt nem látják.![]()
Erről én is írtam itt párszor az elmúlt 2-3 évben a saját (Pennás) gyárlátogatásunk fotóit használva. 24 óráig lógatták 20 éve az amúgy teljesen átlagos öntött tápkábeleket is.hericstamas írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:38Közben megtaláltam a linket a Naimes emlékhez, ott lógnak a partvisnyélen.
https://tomtomaudio.co.uk/naim-factory-tour/
- tottyi
- Hazajáró lélek

Azt allitod, hogy nem lehet kulonbseg ketto kulonbozo kabel kozott! De mi legyunk befogadobb a Te velemenyedre. Nem lehetseges, hogy Te egyedul ulsz hattal a moziban?orion írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:45Nem, nem fizet senki. De, ha pl. befogadóbb lenne az a fórum más véleményekre is akkor lehet, hogy nem haldokolna éppen. De az, hogy itteni szent tehenek minden másként gondolkodót mindenáron kifúrnak, azzal valójában maguk alatt vágják a fát, csak még ezt nem látják.![]()
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Nem, nem fizet senki. De, ha pl. befogadóbb lenne az a fórum más véleményekre is akkor lehet, hogy nem haldokolna éppen. De az, hogy itteni szent tehenek minden másként gondolkodót mindenáron kifúrnak, azzal valójában maguk alatt vágják a fát, csak még ezt nem látják.
De meghallhatod ha akarod,a kivételes hallásoddal meg főképp.Egyszerű a képlet,az eddig használt akármelyik kábeledet cseréld ki egy ugyanolyan vadi újra,és így az adoptált agy hatását is kizárjuk,jelentsen ez akármit is.
Lehet kár a trollt etetni,de ha már megírtam,elküldöm.Jó étvágyat hozzá.
Azért hallják a bejáratás során a különbséget,mert az van,és pont.
De meghallhatod ha akarod,a kivételes hallásoddal meg főképp.Egyszerű a képlet,az eddig használt akármelyik kábeledet cseréld ki egy ugyanolyan vadi újra,és így az adoptált agy hatását is kizárjuk,jelentsen ez akármit is.
Lehet kár a trollt etetni,de ha már megírtam,elküldöm.Jó étvágyat hozzá.
-
hericstamas
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 65
Közben megtaláltam a linket a Naimes emlékhez, ott lógnak a partvisnyélen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hericstamas 2026.07.16., csüt. 16:57-kor.
Wiim Ultra streamer»VDH Link digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono»
Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek
Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
-
hericstamas
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 65
orion írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:16Egyébként nem állsz olyan messze az állításoddal a valóságtól mint elsőre gondolnád. Ha jól emlékszem pl. a Naim egy rezgő partvisnyélre (ha nem is vonóhorogra) akasztja a tápkábeleit mielőtt a dobozba kerülnek. Ott pl. szerintem a csatlakozók rázása okozhat valamit a tápkábeleken (is). Az újabb fejlesztett hangfalkábeleik, IC-k pl. ilyen rezgéselnyelős csatikat kaptak. Ezt a vonóhorgos ötletedet is ki kellene próbálni.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára hericstamas 2026.07.16., csüt. 16:45-kor.
Wiim Ultra streamer»VDH Link digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»
- tottyi
- Hazajáró lélek

De most komolyan, ezt miert csinalod? Neked ebbol mi jo szarmazik? Esetleg valaki fizet erte?orion írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:16Nem értem ezt a magyartalan mondatot, de járassa, ha úgy tartja úri kedve, hogy a vonóhorogra köti és úgy járatja meg a városban nekem az is mindegy.hericstamas írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:09Pontosítok a Te hallásod, szaglásod, ízérzékelésed, stb. az átlagnál (bármi is az) jelentősen jobb, ezért sohanemse nincs értelme a kábelek bejáratásának semmilyen rendszerben ezt állítod.![]()
Nem értem ezt a magyartalan mondatot, de járassa, ha úgy tartja úri kedve, hogy a vonóhorogra köti és úgy járatja meg a városban nekem az is mindegy.hericstamas írta: ↑2026.07.16., csüt. 16:09Pontosítok a Te hallásod, szaglásod, ízérzékelésed, stb. az átlagnál (bármi is az) jelentősen jobb, ezért sohanemse nincs értelme a kábelek bejáratásának semmilyen rendszerben ezt állítod.
Ez megint demagóg, ilyet sem mondtam. Ezt te állítod.
[/quote]
nem demagóg, baromság. alapigazság : baromságra, baromság a válasz ...
én most már nem fárasztom magam tovább ... ez már szánalmas ...
további jó vergődést!
Lehet, hogy pont ezért nem lett kedvenc műfajom, ahogy a heavy metal sem, mert ott meg a gitár torzítása ami nekem már sok.
[/quote]
Éljen a pentaton dallamvilág! Sosztakovics, Stravinszkij, Pink Floyd, Jethro, Gershwin stb. és mindenki aki mert/mer szeptimet és/vagy szekundot használni a zenéjében a szemétbe való!