Szerintem is így van, emlékszem, hogy istván01 már korábban írt erről a témáról.supravox írta: ↑2026.07.17., pén. 11:58Ezt én is így gondolom.istvan01 írta: ↑2026.07.17., pén. 09:55Kábelek kapcsán ritkán, ritkábban kerül szóba a végeken csatlakozók minősége, hatása, pedig az is sokat tud módosítani a hangzáson. A csatlakozókon a szerelés módja, csatlakozó anyaga, felület bevonata, ház minősége, mechanikai stabilitása is lényeges tud lenni.supravox írta: ↑2026.07.15., szer. 18:11
Aha
Akkor azt mivel magyarázod,hogy ha meghallgatok egy vadiúj kábelt ami szól valahogy.
Kihúzom ráteszem a kabeljáratóra és az alapkarakter megőrizve de azért egy kisimultabb dinamikusabb nyitottabb hangot fogok hallani?
De igazándiból nem is érdekel a válasz mert a hsz-ed elég badarság.
Nyílván van olyan,hogy a hallásunk tud "idomulni"
De ebben a kontextusban egyszerűen hülyeség amit írtál.
Ezen felül nekem van egy vesszőparipám hogy igyekezzünk úgy összedugandó csatlakozó párokat választani, hogy mindkét oldal fémbevonata, vezető anyaga minél inkább azonos legyen. Az csak néhány esetben oldható meg, hogy a csatlakozópár is lehetőleg azonos vezető anyagú vezetékkel legyen szerelve. Az eltérő csatlakozó vezetők és hozzá bekötött eltérő kábelerek egy keverék hangzást produkálhatnak, ami nem mindig optimális.
A csatlakozóknál is számít a bejáratás .... na, ezt már hagyjuk ...
Nekem sajnos nincs arra energiám,hogy a különböző csatlakozók "jóságát" tesztelgessem
Rábízom magam a gyártóra.
Én biztos nem tudok olyan szinten forrasztgatni
mint az általam kedvelt WireWorld szakembere.
Ezért rájuk bízom magam.
A kábeleket meg nyílván egyszerre járatom a csatival.
Az,hogy a csatlakozó anyaga a kábel vezetője hasonló legyen abban érzek rációt.
De biztos nem állnék neki a készülékeim aljzatait kicserélni mert nem klappol a kábelekkel.
Más
Szerintetek hány havonta dob fel olyan forradalmárt az élet mint jelen esetben orion?![]()
Más.
100 évente egy legfeljebb.