Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
hericstamas
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 62
Re: Kábelezzünk
Hű. Akkor kimazsolázva a lényeget.
A jól sikerült, jellemzően drága kábelek hangja hasonló, ezek átlaga az elérhető legmagasabb szint "jóságban".
Olyan meg igenis van szerintem, hogy valaki képtelen meghallani a különbséget két kábel vagy tetszőleges rendszer(komponens) között. Ez adódhat tapasztalatlanság vagy fizikai korlátai miatt is. Őket nem is érdemes erről győzködni és igazából az ő szemszögéből nézve igazuk is van. A baj valóban azokkal van, azokkal jár, akik hallják. Bennük ilyen hülye kérdések merülnek fel mint pl. bennem is, hogy lehet ekkora ordenáré különbség két kábel között és vajon ennek mi lehet az oka. Valamint most akkor melyik a "jobb" hang(zás)?
A jól sikerült, jellemzően drága kábelek hangja hasonló, ezek átlaga az elérhető legmagasabb szint "jóságban".
Olyan meg igenis van szerintem, hogy valaki képtelen meghallani a különbséget két kábel vagy tetszőleges rendszer(komponens) között. Ez adódhat tapasztalatlanság vagy fizikai korlátai miatt is. Őket nem is érdemes erről győzködni és igazából az ő szemszögéből nézve igazuk is van. A baj valóban azokkal van, azokkal jár, akik hallják. Bennük ilyen hülye kérdések merülnek fel mint pl. bennem is, hogy lehet ekkora ordenáré különbség két kábel között és vajon ennek mi lehet az oka. Valamint most akkor melyik a "jobb" hang(zás)?
Wiim Ultra streamer»VDH Link digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono»
Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono»
Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3446
A higendet leginkább az érti aki műveli
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
eszembe jutott ez az írás. minden kornak megvolt a maga keresztje, mikor kire akasztották, most ez a béna kábel viszi el, főleg a tápkábel (bár,akkor meg a kábelbuzit baxgatták... lehet ez a kábel az örök kereszt
). Ha nem is tudok teljesen azonosulni a beoffolt 24 éves poszttal (és nem személyem említése okán), lehet van, aki elgondolkodhatna rajta, vagy csak egy két során.
ja, nem én írtam, csak emlékszem rá
Freud írta
vágatlanul, még az elütéseket se módosítom, hiába van aláhúzva...
ja, nem én írtam, csak emlékszem rá
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Felteszem te sem társadalmi munkát végzel, és mindent magadnak termelsz meg, ezért nincs szükséged pénzre, hanem a munkádért pénzt kapsz.
Így ha másnak nem ártanak a kábel gyártók, és a kereskedők, akkor talan elfogadhatnád, hogyha valakinek ez örömet okoz, és szivesen ad érte pénzt is, akkor nincs azzal semmi gond. Nem kell senkit megtérteni emiatt.
De amúgy te is szereted, ha átvernek, mert meccset nézel. Pedig a foci, amit a TV-ben látsz, nem sport, hanem üzlet. Sokkal nagyobb, mint a kábel biznisz. Focit a grundon lehet már csak látni, és játszani.
De ha ez téged szórakoztat, akkor csak csináld, nincs ezzel semmi baj, mert ezért tudnak jachtokkal járni a színészek ott, akiket nézel. Szóval jót teszel nekik, hasznodat veszik, miért akarnálak erről lebeszélni, ha ezzel nem ártanak neked?
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4197
Igen, üzlet. Mint a világon a legtöbb dolog.
Felteszem te sem társadalmi munkát végzel, és mindent magadnak termelsz meg, ezért nincs szükséged pénzre, hanem a munkádért pénzt kapsz.
Így ha másnak nem ártanak a kábel gyártók, és a kereskedők, akkor talan elfogadhatnád, hogyha valakinek ez örömet okoz, és szivesen ad érte pénzt is, akkor nincs azzal semmi gond. Nem kell senkit megtérteni emiatt.
De amúgy te is szereted, ha átvernek, mert meccset nézel. Pedig a foci, amit a TV-ben látsz, nem sport, hanem üzlet. Sokkal nagyobb, mint a kábel biznisz. Focit a grundon lehet már csak látni, és játszani.
De ha ez téged szórakoztat, akkor csak csináld, nincs ezzel semmi baj, mert ezért tudnak jachtokkal járni a színészek ott, akiket nézel. Szóval jót teszel nekik, hasznodat veszik, miért akarnálak erről lebeszélni, ha ezzel nem ártanak neked?
Csak a Marantz! :-D
Az, hogy az agy mit hall csak attól függ, hogy előtte mit szívtunk ...
Erről több raszta is disszertációt tudna írni ...
(én nem vagyok az)
Erről több raszta is disszertációt tudna írni ...
(én nem vagyok az)- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Akkor most mar mehetnel is, viszlat!
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ez egy hatalmas üzlet és megélhetés sokaknak végül is kimondtad a lényeget az esszédben. Ez volt a célom. Bedugom a tápkábelt nézem a meccset.ELEX írta: ↑2026.07.15., szer. 20:46Bocsáss meg, de lennének kérdéseim:
Miért vagy itt, miért jöttél ide ebbe a Fórumba, annak is a Kábelezzünk topikjába?
Láthatóan tagadsz mindent, amiről itt az emberek beszélgetnek már hosszú évek óta.
Küldetés tudatod van? Meg akarsz világosítani itt mindenkit?
Miért?
Neked ettől miért lesz jobb?
Mert hogy itt mindenkinek rosszabb lett, amióta te itt megjelentél, az biztos.
Vagy ezt a hatást akartad elérni?
Beletaposni egy közösség lelkivilágába?
Miért nem hagyod meg az embereket a békés életükben?
Szerinted bárki is kábel tagadó lesz a hatásodra?
Ha ezt gondolod, rettenetesen naiv vagy.
Lehülyézel mindenkit, mert csak egy villamosmérnök tudhatja az igazságot.
El kell keserítselek, nem tudja. Senki nem tudja. Vagy talán a legnagyobb cégek, akiknek a termékpalettájukban végig követhető a saját elképzelésük a kapott hangra. És azok kábel készítők, akiknek olyan kontroll berendezésük van, amin a legkisebb változást tudják detektálni. Képesek eldönteni, hogy milyen anyagokból és milyen mechanikai struktúrával lehet jobb minőséget elérni. Itt is van a fórumon ilyen ember, de nagyon bölcsen nem vesz részt egy ilyen "vitában". Mert neki van tapasztalata, tapasztalaton alapuló ismerete, szakmai tudása, ami szükséges a minőségi kábelek előállításához, te meg sajnálatosan ezekkel nem rendelkezel, csak az iskoládban megszerzett papíroddal, amivel ebben a témában kitörölheted a s..det.
És igen, a kábeleknek van saját hangjuk. Akár tetszik ez neked, akár nem.
Van minden rendszeren átható sajátosságuk. Még a legjobbaknak is, bár azok eléggé közelítenek egymáshoz, egyre kevesebb a "saját hangjuk". Ezeket szokták használni a legnagyobb rendszerekben.
A kisebbeket rendszer építésnél használják, igyekezve ezzel a legharmonikusabb rendszert kiépíteni.
Betámadtál itt gyakorlatilag mindenkit, a tanulatlan hobbi hifistákat, a haszonvadász kereskedőket...
Tudod, itt nagyon sokan több évtizede foglalkoznak ezzel a hobbival, ezalatt számtalan rendszerben számtalan kábelt hallottak már. Saját otthoni rendszereikben is megfordult már igen sok kábel. Ez alapján engedd már meg nekik, hogy legyen saját véleményük, ami nem egyezik a te tudományos elvárásaiddal.
Tudod, itt vannak kereskedők is, akik több évtizeden át ezzel foglalkoztak napi szinten. A bemutatótermükben igen sok kábelt ki tudtak próbálni a saját jól ismert rendszereikben. A legolcsóbbtól a legdrágábbakig, olyanokat is, amit jó esetben képről ismersz, vagy onnan sem. Engedd már meg nekik, hogy a több évtizedes tapasztalatuk alapján legyen véleményük. Még ha te ezzel nem is értesz egyet, sőt egyenesen tagadod a létezését.
Sőt, még azzal is szembesülnöd kell, hogy vannak itt kereskedők, akiknek villamosmérnöki (nem üzemmérnöki!) képzettségük van. Néhányuk márkafüggetlen viszonteladó. Semmi érdeke nincs egyetlen márkát "tolni".
Tisztelettel megkérnélek, hogy hagyd abba tudatlan sötét emberek megvilágosítását, megtérítését.
Ragyogj az égen fényes csillagként, ne pazarold ránk fényességed áldásos melegét.
Hadd maradjunk mi meg a saját gyarlóságunk sötétségében.
Köszönöm!
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 975
Bocsáss meg, de lennének kérdéseim:
Miért vagy itt, miért jöttél ide ebbe a Fórumba, annak is a Kábelezzünk topikjába?
Láthatóan tagadsz mindent, amiről itt az emberek beszélgetnek már hosszú évek óta.
Küldetés tudatod van? Meg akarsz világosítani itt mindenkit?
Miért?
Neked ettől miért lesz jobb?
Mert hogy itt mindenkinek rosszabb lett, amióta te itt megjelentél, az biztos.
Vagy ezt a hatást akartad elérni?
Beletaposni egy közösség lelkivilágába?
Miért nem hagyod meg az embereket a békés életükben?
Szerinted bárki is kábel tagadó lesz a hatásodra?
Ha ezt gondolod, rettenetesen naiv vagy.
Lehülyézel mindenkit, mert csak egy villamosmérnök tudhatja az igazságot.
El kell keserítselek, nem tudja. Senki nem tudja. Vagy talán a legnagyobb cégek, akiknek a termékpalettájukban végig követhető a saját elképzelésük a kapott hangra. És azok kábel készítők, akiknek olyan kontroll berendezésük van, amin a legkisebb változást tudják detektálni. Képesek eldönteni, hogy milyen anyagokból és milyen mechanikai struktúrával lehet jobb minőséget elérni. Itt is van a fórumon ilyen ember, de nagyon bölcsen nem vesz részt egy ilyen "vitában". Mert neki van tapasztalata, tapasztalaton alapuló ismerete, szakmai tudása, ami szükséges a minőségi kábelek előállításához, te meg sajnálatosan ezekkel nem rendelkezel, csak az iskoládban megszerzett papíroddal, amivel ebben a témában kitörölheted a s..det.
És igen, a kábeleknek van saját hangjuk. Akár tetszik ez neked, akár nem.
Van minden rendszeren átható sajátosságuk. Még a legjobbaknak is, bár azok eléggé közelítenek egymáshoz, egyre kevesebb a "saját hangjuk". Ezeket szokták használni a legnagyobb rendszerekben.
A kisebbeket rendszer építésnél használják, igyekezve ezzel a legharmonikusabb rendszert kiépíteni.
Betámadtál itt gyakorlatilag mindenkit, a tanulatlan hobbi hifistákat, a haszonvadász kereskedőket...
Tudod, itt nagyon sokan több évtizede foglalkoznak ezzel a hobbival, ezalatt számtalan rendszerben számtalan kábelt hallottak már. Saját otthoni rendszereikben is megfordult már igen sok kábel. Ez alapján engedd már meg nekik, hogy legyen saját véleményük, ami nem egyezik a te tudományos elvárásaiddal.
Tudod, itt vannak kereskedők is, akik több évtizeden át ezzel foglalkoztak napi szinten. A bemutatótermükben igen sok kábelt ki tudtak próbálni a saját jól ismert rendszereikben. A legolcsóbbtól a legdrágábbakig, olyanokat is, amit jó esetben képről ismersz, vagy onnan sem. Engedd már meg nekik, hogy a több évtizedes tapasztalatuk alapján legyen véleményük. Még ha te ezzel nem is értesz egyet, sőt egyenesen tagadod a létezését.
Sőt, még azzal is szembesülnöd kell, hogy vannak itt kereskedők, akiknek villamosmérnöki (nem üzemmérnöki!) képzettségük van. Néhányuk márkafüggetlen viszonteladó. Semmi érdeke nincs egyetlen márkát "tolni".
Tisztelettel megkérnélek, hogy hagyd abba tudatlan sötét emberek megvilágosítását, megtérítését.
Ragyogj az égen fényes csillagként, ne pazarold ránk fényességed áldásos melegét.
Hadd maradjunk mi meg a saját gyarlóságunk sötétségében.
Köszönöm!
Vagy nem ezüsttel van huzalozva a két agyfélteke náluk. Rossz tápkábelt dugtak be rajtuk. Ki tudja.MrCollector írta: ↑2026.07.15., szer. 20:28Vagy a fülük rossz, vagy az agyuk nem tudja feldolgozni a kapott információkat.
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 575
Vagy a fülük rossz, vagy az agyuk nem tudja feldolgozni a kapott információkat.
Ha kérdésed van: 20/3383456
Lehet, hogy a hallásuk kevésbé becsapható ;-)MrCollector írta: ↑2026.07.15., szer. 20:06Ez elég gyenge volt. Még tőled is.orion írta: ↑2026.07.15., szer. 19:53Egy olyan tegnapi sistergős hifi meghallgatási közhely jól jönne.MrCollector írta: ↑2026.07.15., szer. 19:42
Igen, nekem van hivatalos bizniszem. Jo pár elégedett ügyféllel. Amit te valószínűleg nem mondhatsz el magadról.
Viszont a pofátlan gyanúsítgatásod már túl megy egy határon.![]()
![]()
Mondjuk én irigylem az olyanokat akik nem hallják a különbségeket. Rengeteget spórolnak.
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Ez elég gyenge volt. Még tőled is.orion írta: ↑2026.07.15., szer. 19:53Egy olyan tegnapi sistergős hifi meghallgatási közhely jól jönne.MrCollector írta: ↑2026.07.15., szer. 19:42Igen, nekem van hivatalos bizniszem. Jo pár elégedett ügyféllel. Amit te valószínűleg nem mondhatsz el magadról.
Viszont a pofátlan gyanúsítgatásod már túl megy egy határon.![]()
Mondjuk én irigylem az olyanokat akik nem hallják a különbségeket. Rengeteget spórolnak.
Egy olyan tegnapi sistergős hifi meghallgatási közhely jól jönne.MrCollector írta: ↑2026.07.15., szer. 19:42Igen, nekem van hivatalos bizniszem. Jo pár elégedett ügyféllel. Amit te valószínűleg nem mondhatsz el magadról.
Viszont a pofátlan gyanúsítgatásod már túl megy egy határon.
Igaz, nem zárt ajtók mögül és csak egy helyiséggel arrébb...
Valaki mondja már el szegénynek, hogy tegnap betoltam.
Igaz, nem zárt ajtók mögül és csak egy helyiséggel arrébb...
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Igen, nekem van hivatalos bizniszem. Jo pár elégedett ügyféllel. Amit te valószínűleg nem mondhatsz el magadról.
Viszont a pofátlan gyanúsítgatásod már túl megy egy határon.
Valaki tolja mar be a "felesegem is hallotta a valtozast ket helyiseggel arrebb zart ajtokon at" klasszikust. Az meg pont hianyzik a tobbi kozhely melle.
Magánbizniszét megtámogató anekdotákat mindenki tud gyártani, ehhez még ai sem kell.MrCollector írta: ↑2026.07.15., szer. 19:10Kezd hiányozni SM.![]()
Tehát akkor úgy gondolod előbb-utóbb mindent ugyan úgy fogunk hallani? Ez csak kábelekre vonatkozik vagy mindenre? Mert akkor nem érdemes sokat költeni semmire.
De kontrázva a véleményed, ma voltam egy ismerősömnél, aki mellesleg csöves erősítőket is épít. Legutóbb mikor nála jártam, kb. 2-3 hete, vittem kábeleket próbálgatni. Miközben ma hallgattuk a rendszerét megjegyezte, hogy mennyire hiányzik neki a múltkori tápkábel "hangja". Amivel mellesleg max 1-2 órát hallotta a saját rendszerét.
Szerintem engedjük el...
A kábelek között nincsen lényeges különbség és olyan sincs, hogy bejáródna bármi is.
Így kell lennie.
A kábelek között nincsen lényeges különbség és olyan sincs, hogy bejáródna bármi is.
Így kell lennie.
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Kezd hiányozni SM.
Tehát akkor úgy gondolod előbb-utóbb mindent ugyan úgy fogunk hallani? Ez csak kábelekre vonatkozik vagy mindenre? Mert akkor nem érdemes sokat költeni semmire.
De kontrázva a véleményed, ma voltam egy ismerősömnél, aki mellesleg csöves erősítőket is épít. Legutóbb mikor nála jártam, kb. 2-3 hete, vittem kábeleket próbálgatni. Miközben ma hallgattuk a rendszerét megjegyezte, hogy mennyire hiányzik neki a múltkori tápkábel "hangja". Amivel mellesleg max 1-2 órát hallotta a saját rendszerét.
Ha te mondod. A hifista olyan, mint a korai ember, amit nem tud megmagyarázni arra valami természetfeletti dogmát gyárt. A tápkábel aki csodát tesz és vízen jár.Rock60 írta: ↑2026.07.15., szer. 18:56Ez tipikusan az a bejegyzés, ami ékesen bizonyítja Nálad - az esetleges elvi tudományod dacára - a tapasztalat és a gyakorlat teljes hiányát. Vagy rossz a füled, van ilyen...orion írta: ↑2026.07.15., szer. 17:41A hallásunknak kell idő, hogy hozzászokjon bármilyen a megszokottól eltérő hanghoz, nem a kábel járódik be.Snipi írta: ↑2026.07.15., szer. 15:48Ezeknél az hasonlítgatásoknál szvsz. arra is figyelni kell, hogy akárcsak bármilyen komponensnek a kábelnek is idő kell míg bejáródik. Itt most konkrétan nem arra gondolok, hogy úgy mint egy erősítőnek/hangsugárzónak idő kell új korába, hogy bejáródjon, hanem arra, hogy idő kell ahhoz, hogy az adott kábel kvázi "belerohadjon" az adott rendszerbe.![]()
![]()
Olyan evidenciát vonsz kétségbe, amit minden hifista tud.![]()
Snipi-nek tökéletesen igaza van.
Tényleg? Nem emlékszem, hogy technika órán átvitelre kellett volna hangolni bármit is. Maximum kislétrát kellett reszelgetni, lehet, hogy az ragadt be nálad.wasiliy888 írta: ↑2026.07.15., szer. 18:54Ööö ... hát nem érted. Na mindegy. Ez általános iskola technika óra szint. Rá van írva, hogy milyen kapacitása van, kicserélni egy másikra, az nem egy szint. Ha mérsz, újratervezel, kicseréled másra, kijavítod a tervezési hibákat, mint pl TJ, na az már valami.orion írta: ↑2026.07.15., szer. 18:48Ha sok éves fáradt alkatrészt (bipoláris elko ami kiszárad) cserélsz egy hangváltóban mondjuk fóliára vagy ferritmagos tekercset légmagosra az eléggé más mint ehelyett tápkábelek dugdosása.wasiliy888 írta: ↑2026.07.15., szer. 18:42
Feltételeztem rólad, mint aki igen jártas a villamosmérnöki dolgokban, elektronikában, nem fél még pákát ragadni sem, hogy minőségi cserét hajtson végre a hangsugárzója váltójában (Nem tudom, ez mennyiben különbözik attól, hogy kihúzok egy tápkábelt, és a helyére beteszek egy minőségibb darabot?) esetleg hallott már olyanról, hogy a kondenzátorok fegyverzete bejáratódik, vagy az új, friss forrasztások. Ugyanígy a kábelekre is igaz ez, meg a hifi összes többi részére szintúgy.![]()