Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: orion »

Snipi írta:
2026.07.16., csüt. 15:53
lege. :smile29:
Ez esetben blues hallgatását nagyon nem javaslom, mert az tele van szeptimekkel, ami mint tudjuk disszonáns hang ...
[/quote]
Lehet, hogy pont ezért nem lett kedvenc műfajom, ahogy a heavy metal sem, mert ott meg a gitár torzítása ami nekem már sok. :D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: Snipi »

orion írta:
2026.07.16., csüt. 15:31
hericstamas írta:
2026.07.16., csüt. 14:56
Persze az egészbe a hallásunkat (maga az élmény), ami a fejünkben "keletkezik" is bele kell számítani, mert szerintem is korrigál egy csomó mindent az agyunk, ha hagyunk neki erre időt. Mivan ha valakinek ez fejlettebb, gyorsabb így azért nem hall különbséget.
A szobaakusztika meg megint egy érdekes kérdés. Kiemeli a 46 Hz-et? És akkor mi van az agyunk megoldja. Ha egy nagybőgőt betámasztok a szobába annak ugyanolyan kiemelése lesz ott, de nem gond mert az agyam már megszokta azt a szobát, tudja mit kell tennie, mire nem kell figyelnie. Persze annyiból (is) jobb az eredeti hangszer, hogy ott a felharmónikusok pl. egész természetesek, így könnyebben felismeri a mintát az ember agya. :-)
Bár itt mindenki szentül meg van győződve, hogy csapnivaló a hallásom. De sajnos az ellenkezője inkább túl érzékeny másokhoz képest. Ez igenis létezik. Gyerekkoromban is már 1-2 ütem után felismertem az adott zenét. Pl. ugyanazt a hangerőt hangosabbnak hallom, mint mások. Ez áldás és egyben átok is. A zenében is minden apró részletet meghallok, így sajnos a hibát is. De amikor felújítok valamit, akkor is a fülem előbb megmondja, hogy valami nem jó, az lehet egy rossz munkapont, hibás, tolerancián kívüli alkatrész, még a műszeres mérés (oszcilloszkóp, DMM) előtt. Mert a disszonáns hangot felerősíti a hallásom, amíg meg nem találom az okát. Nyilván ez a tapasztalatlanság és a süketség egyvelege. :smile29:
Ez esetben blues hallgatását nagyon nem javaslom, mert az tele van szeptimekkel, ami mint tudjuk disszonáns hang ...

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

hericstamas írta:
2026.07.16., csüt. 14:56
Persze az egészbe a hallásunkat (maga az élmény), ami a fejünkben "keletkezik" is bele kell számítani, mert szerintem is korrigál egy csomó mindent az agyunk, ha hagyunk neki erre időt. Mivan ha valakinek ez fejlettebb, gyorsabb így azért nem hall különbséget.
A szobaakusztika meg megint egy érdekes kérdés. Kiemeli a 46 Hz-et? És akkor mi van az agyunk megoldja. Ha egy nagybőgőt betámasztok a szobába annak ugyanolyan kiemelése lesz ott, de nem gond mert az agyam már megszokta azt a szobát, tudja mit kell tennie, mire nem kell figyelnie. Persze annyiból (is) jobb az eredeti hangszer, hogy ott a felharmónikusok pl. egész természetesek, így könnyebben felismeri a mintát az ember agya. :-)
Bár itt mindenki szentül meg van győződve, hogy csapnivaló a hallásom. De sajnos az ellenkezője inkább túl érzékeny másokhoz képest. Ez igenis létezik. Gyerekkoromban is már 1-2 ütem után felismertem az adott zenét. Pl. ugyanazt a hangerőt hangosabbnak hallom, mint mások. Ez áldás és egyben átok is. A zenében is minden apró részletet meghallok, így sajnos a hibát is. De amikor felújítok valamit, akkor is a fülem előbb megmondja, hogy valami nem jó, az lehet egy rossz munkapont, hibás, tolerancián kívüli alkatrész, még a műszeres mérés (oszcilloszkóp, DMM) előtt. Mert a disszonáns hangot felerősíti a hallásom, amíg meg nem találom az okát. Nyilván ez a tapasztalatlanság és a süketség egyvelege. :smile29:

hericstamas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: hericstamas »

Hű. Akkor kimazsolázva a lényeget.
A jól sikerült, jellemzően drága kábelek hangja hasonló, ezek átlaga az elérhető legmagasabb szint "jóságban".
Olyan meg igenis van szerintem, hogy valaki képtelen meghallani a különbséget két kábel vagy tetszőleges rendszer(komponens) között. Ez adódhat tapasztalatlanság vagy fizikai korlátai miatt is. Őket nem is érdemes erről győzködni és igazából az ő szemszögéből nézve igazuk is van. A baj valóban azokkal van, azokkal jár, akik hallják. Bennük ilyen hülye kérdések merülnek fel mint pl. bennem is, hogy lehet ekkora ordenáré különbség két kábel között és vajon ennek mi lehet az oka. Valamint most akkor melyik a "jobb" hang(zás)?
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Wiim Ultra streamer»Cardas Parsec digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono»
Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3431

Hozzászólás Szerző: tunerman »

revox írta:
2026.07.16., csüt. 11:54
...lehet van, aki elgondolkodhatna rajta, vagy csak egy két során...
sigmund.freud Creative Commons License 2002.07.11 0 0 4712 (rev: index_high_end_show_fórum. akkor talán az egyetlen hififórum itthon)

"szeretve tisztelt "high end" világ!
jó ideje érdeklôdéssel figyelem áldásosnak semmiképpen sem nevezhetô ténykedésteket itt, a virtuális világsztráda eldugott szegletében és bízvást állíthatom, hogy roppant kifinomultak, nyitottak, uram bocsá' alázatosak és elvitathatatlanul intellektuálisak vagytok, ebbôl következvén a high end nem lehet senki másé, csakis és kizárólag a tiétek!
kérlek benneteket, hogy eszetekebe se jusson önvizsgálatot tartani, a legcsekélyebb mértékben sem, mert a high end arról és úgy szól ahogy azt ti gondoljátok!
kénytelen-kelletlen leborulok nagyságotok elôtt, hiszen ti valóban tudjátok, hogy mitôl döglik a hi-fly és szerencsére ezt az el-nem -idegeníthetô tudást nap mint nap megosztjátok egymással, s így közvetve a magamfajta lesipuskásokkal is!
többek között ez az egyik legnagyobb erénye ennek fórumnak. mármint, hogy közzéteszitek tudásotokat, véleményeteket és mindebbôl markánsan kirajzolódik világlátásotok, melybôl mi, egyszerű halandók tanulhatunk.
mert barétim, van mit!
én magam például a fórum hozzászólásait böngészve jutottam arra az elhatározásra, hogy ha a high end arról szól, amit ti közvetítetek ezzel a jelzôvel takarózva, akkor én ebbôl nem kérek!
nem mondhatom, hogy tökéletesen ismerem önmagam, de abban biztos vagyok, hogy nem vagyok sem kicsinyes, sem beszűkült, sem megkeseredett, sem igénytelen.
sajnos, ha egy "idegen" olvasgatja a hozzászólásaitokat, akkor bizony azzal szembesül, hogy a high end elitet alkotó műértôk legtöbbje rendelkezik az elôbb említett tulajdonságok némelyikével, rosszabb esetben többel is...
elképzelhetô, hogy a high end-rôl bennem kialakult kép csupán egy hagymázas elképzelés, de úgy gondolom - már csak a két szó értelmébôl is -, hogy valamiféle elitizmusnak kellene manifesztálódnia ez alatt a címszó alatt.
úgy gondolom, hogy az a kifejezés, hogy high end messze túlmutat a zeneberendezéseken, sôt még a zenehallgatáson is. számomra sokkal inkább egyfajta szemléletmódot jelent: ahogy a világra tekintek és ahogyan felfedezem benne önmagamat.
az a határozott véleményem, hogy a high end minden értelemben a legmagasbb szint és csakis az!
az átlagosnál csak egy picinyt jobb ebbe már nem fér bele...
és barétim, nyugodt szívvel állíthatom, hogy ti a megélt életminôségetekkel nem, hogy az elôbb említett legmagasbb szinetet nem képviselitek, de még csak az utóbb leírt "átlagosnál-picinyt-jobb"-at is alig-alig súroljátok! (persze - szerencsére - nem vagyok veletek hétköznapjaitokban, de úgy gondolom, hogy kutyából nem lesz szalonna...)
s hogy mire alapozom mindezt? álljon itt egy rövidke példázat, kizárólag a tisztánlátás érdekében:
adott egy high end forgalmazó kicsi hazánkban, aki egyébként véleményem szerint az egyetlen ilyen sárgömbünk ezen részén, aki úgy kezeli ezt az egész témát, ahogyan azt principiálisan mindenkinek kezelni kellene, aki a jól ismert szócskákkal illeti saját magát és termékeit.
lehet ezt a forgalmazót szeretni és épp így lehet nem szeretni. ami viszont vitathatatlanul az ô nevéhez fűzôdik, az valljuk be, nem kevés.
vegyük rögvest az elsô és talán leginkább húsba vágó tényt: ne felejtsétek el, hogy ha az ezoterizmusbahajlóongakumágus nem tevékenykedne közöttünk, akkor ez a fórum sem kelhetett volna életre, mert barátaim, mondjátok csak, melyikôtök szervezné meg tíz éve, évrôl-évre azt a sokat pocskondiázott high end show-t, amin természetesen állandó fikázás közepette ti magatok is a nyálatokat csorgatjátok?
ki forgalmazná azokat a termékeket, amelyeket ti - bizonyára hatalmas műgonddal - lemásoltok? (legalább is megpróbáltok lemásolni, csak hát nem sikerül... és tudjátok miért? mert képtelenek vagytok megérteni, hogy a lelketeket kellene belecsempésznetek...)
én elhiszem, hogy roppant fájó pont lehet egy ember életében az, amikor realizálnia kell, hogy azt, amiért küzdött soha nem fogja elérni, de normális körülmények között normális emberek itt tesznek egy pontot a mondat végére, de semmiképpen sem kezdik ócsárolni az addig oly annyira áhított portékát.
mert tetszik, nem tetszik vájtfülű pajtásaim: a mai világban az értékeknek igenis ára van, mégpedig számszerűsíthetô... (amibôl csak revox akar mindig alkudni...)
és ez nem csak a zeneberendezésekre igaz. a high end a megélt élet minden egyes mozzanatára kiterjed. lehet kurtág györgy. lehet rolls royce. lehet beethoven. lehet le corbusier. lehet andy warhol. lehet egy kézzel készített cipô. lehet egy zen kert. lehet philip starck is. sôt, lehet egy, a maga tökéletességében megélt mosoly. és persze sorolhatnám a végtelenségig.
szinte látom, hogy máris kézzel-lábbal tiltakoztok ezek ellen: sznobizmus, művészkedés, majomkodás...
de csak azért tiltakoztok ez ellen, mert valahol legbelül érzitek, hogy ez bizony igaz, viszont ti magatok sohasem leszetek ott.
sohasem fogjátok annak a kasztnak a részét képezni, amely a körülöttünk lévô világot kívülrôl tudja szemlélni, mert ti nyakig a sárban gázoltok behálóznak benneteket saját görcsös beidegzôdéseitek és határt szab nektek kicsinyességetek.
mert "alulról" nem lehet mosolyogni, legfeljebb gúnyosan, rosszindulattal telve röhögni..."

A higendet leginkább az érti aki műveli :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4784
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

eszembe jutott ez az írás. minden kornak megvolt a maga keresztje, mikor kire akasztották, most ez a béna kábel viszi el, főleg a tápkábel (bár,akkor meg a kábelbuzit baxgatták... lehet ez a kábel az örök kereszt :D ). Ha nem is tudok teljesen azonosulni a beoffolt 24 éves poszttal (és nem személyem említése okán), lehet van, aki elgondolkodhatna rajta, vagy csak egy két során.
ja, nem én írtam, csak emlékszem rá :smile53: Freud írta :rolleyes: vágatlanul, még az elütéseket se módosítom, hiába van aláhúzva...
sigmund.freud Creative Commons License 2002.07.11 0 0 4712 (rev: index_high_end_show_fórum. akkor talán az egyetlen hififórum itthon)

"szeretve tisztelt "high end" világ!
jó ideje érdeklôdéssel figyelem áldásosnak semmiképpen sem nevezhetô ténykedésteket itt, a virtuális világsztráda eldugott szegletében és bízvást állíthatom, hogy roppant kifinomultak, nyitottak, uram bocsá' alázatosak és elvitathatatlanul intellektuálisak vagytok, ebbôl következvén a high end nem lehet senki másé, csakis és kizárólag a tiétek!
kérlek benneteket, hogy eszetekebe se jusson önvizsgálatot tartani, a legcsekélyebb mértékben sem, mert a high end arról és úgy szól ahogy azt ti gondoljátok!
kénytelen-kelletlen leborulok nagyságotok elôtt, hiszen ti valóban tudjátok, hogy mitôl döglik a hi-fly és szerencsére ezt az el-nem -idegeníthetô tudást nap mint nap megosztjátok egymással, s így közvetve a magamfajta lesipuskásokkal is!
többek között ez az egyik legnagyobb erénye ennek fórumnak. mármint, hogy közzéteszitek tudásotokat, véleményeteket és mindebbôl markánsan kirajzolódik világlátásotok, melybôl mi, egyszerű halandók tanulhatunk.
mert barétim, van mit!
én magam például a fórum hozzászólásait böngészve jutottam arra az elhatározásra, hogy ha a high end arról szól, amit ti közvetítetek ezzel a jelzôvel takarózva, akkor én ebbôl nem kérek!
nem mondhatom, hogy tökéletesen ismerem önmagam, de abban biztos vagyok, hogy nem vagyok sem kicsinyes, sem beszűkült, sem megkeseredett, sem igénytelen.
sajnos, ha egy "idegen" olvasgatja a hozzászólásaitokat, akkor bizony azzal szembesül, hogy a high end elitet alkotó műértôk legtöbbje rendelkezik az elôbb említett tulajdonságok némelyikével, rosszabb esetben többel is...
elképzelhetô, hogy a high end-rôl bennem kialakult kép csupán egy hagymázas elképzelés, de úgy gondolom - már csak a két szó értelmébôl is -, hogy valamiféle elitizmusnak kellene manifesztálódnia ez alatt a címszó alatt.
úgy gondolom, hogy az a kifejezés, hogy high end messze túlmutat a zeneberendezéseken, sôt még a zenehallgatáson is. számomra sokkal inkább egyfajta szemléletmódot jelent: ahogy a világra tekintek és ahogyan felfedezem benne önmagamat.
az a határozott véleményem, hogy a high end minden értelemben a legmagasbb szint és csakis az!
az átlagosnál csak egy picinyt jobb ebbe már nem fér bele...
és barétim, nyugodt szívvel állíthatom, hogy ti a megélt életminôségetekkel nem, hogy az elôbb említett legmagasbb szinetet nem képviselitek, de még csak az utóbb leírt "átlagosnál-picinyt-jobb"-at is alig-alig súroljátok! (persze - szerencsére - nem vagyok veletek hétköznapjaitokban, de úgy gondolom, hogy kutyából nem lesz szalonna...)
s hogy mire alapozom mindezt? álljon itt egy rövidke példázat, kizárólag a tisztánlátás érdekében:
adott egy high end forgalmazó kicsi hazánkban, aki egyébként véleményem szerint az egyetlen ilyen sárgömbünk ezen részén, aki úgy kezeli ezt az egész témát, ahogyan azt principiálisan mindenkinek kezelni kellene, aki a jól ismert szócskákkal illeti saját magát és termékeit.
lehet ezt a forgalmazót szeretni és épp így lehet nem szeretni. ami viszont vitathatatlanul az ô nevéhez fűzôdik, az valljuk be, nem kevés.
vegyük rögvest az elsô és talán leginkább húsba vágó tényt: ne felejtsétek el, hogy ha az ezoterizmusbahajlóongakumágus nem tevékenykedne közöttünk, akkor ez a fórum sem kelhetett volna életre, mert barátaim, mondjátok csak, melyikôtök szervezné meg tíz éve, évrôl-évre azt a sokat pocskondiázott high end show-t, amin természetesen állandó fikázás közepette ti magatok is a nyálatokat csorgatjátok?
ki forgalmazná azokat a termékeket, amelyeket ti - bizonyára hatalmas műgonddal - lemásoltok? (legalább is megpróbáltok lemásolni, csak hát nem sikerül... és tudjátok miért? mert képtelenek vagytok megérteni, hogy a lelketeket kellene belecsempésznetek...)
én elhiszem, hogy roppant fájó pont lehet egy ember életében az, amikor realizálnia kell, hogy azt, amiért küzdött soha nem fogja elérni, de normális körülmények között normális emberek itt tesznek egy pontot a mondat végére, de semmiképpen sem kezdik ócsárolni az addig oly annyira áhított portékát.
mert tetszik, nem tetszik vájtfülű pajtásaim: a mai világban az értékeknek igenis ára van, mégpedig számszerűsíthetô... (amibôl csak revox akar mindig alkudni...)
és ez nem csak a zeneberendezésekre igaz. a high end a megélt élet minden egyes mozzanatára kiterjed. lehet kurtág györgy. lehet rolls royce. lehet beethoven. lehet le corbusier. lehet andy warhol. lehet egy kézzel készített cipô. lehet egy zen kert. lehet philip starck is. sôt, lehet egy, a maga tökéletességében megélt mosoly. és persze sorolhatnám a végtelenségig.
szinte látom, hogy máris kézzel-lábbal tiltakoztok ezek ellen: sznobizmus, művészkedés, majomkodás...
de csak azért tiltakoztok ez ellen, mert valahol legbelül érzitek, hogy ez bizony igaz, viszont ti magatok sohasem leszetek ott.
sohasem fogjátok annak a kasztnak a részét képezni, amely a körülöttünk lévô világot kívülrôl tudja szemlélni, mert ti nyakig a sárban gázoltok behálóznak benneteket saját görcsös beidegzôdéseitek és határt szab nektek kicsinyességetek.
mert "alulról" nem lehet mosolyogni, legfeljebb gúnyosan, rosszindulattal telve röhögni..."
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Snipi írta:
2026.07.16., csüt. 09:44
Az, hogy az agy mit hall csak attól függ, hogy előtte mit szívtunk ...
Erről több raszta is disszertációt tudna írni ... :kapdelm: (én nem vagyok az)
Ilyesmire nincs szükségem, de nem kizárt, hogy valakik kábelek csereberéléstől kerülnek bódult állapotba. :D

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4307

Hozzászólás Szerző: juliush »

Snipi írta:
2026.07.16., csüt. 09:44
...a rendszer összeállításával. :D
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4195

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

orion írta:
2026.07.15., szer. 21:04

Ez egy hatalmas üzlet és megélhetés sokaknak végül is kimondtad a lényeget az esszédben. Ez volt a célom. Bedugom a tápkábelt nézem a meccset.
Igen, üzlet. Mint a világon a legtöbb dolog.
Felteszem te sem társadalmi munkát végzel, és mindent magadnak termelsz meg, ezért nincs szükséged pénzre, hanem a munkádért pénzt kapsz.

Így ha másnak nem ártanak a kábel gyártók, és a kereskedők, akkor talan elfogadhatnád, hogyha valakinek ez örömet okoz, és szivesen ad érte pénzt is, akkor nincs azzal semmi gond. Nem kell senkit megtérteni emiatt.

De amúgy te is szereted, ha átvernek, mert meccset nézel. Pedig a foci, amit a TV-ben látsz, nem sport, hanem üzlet. Sokkal nagyobb, mint a kábel biznisz. Focit a grundon lehet már csak látni, és játszani.
De ha ez téged szórakoztat, akkor csak csináld, nincs ezzel semmi baj, mert ezért tudnak jachtokkal járni a színészek ott, akiket nézel. Szóval jót teszel nekik, hasznodat veszik, miért akarnálak erről lebeszélni, ha ezzel nem ártanak neked?
Csak a Marantz! :-D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Erről több raszta is disszertációt tudna írni ... :kapdelm: (én nem vagyok az)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Hozzászólás Szerző: tottyi »

orion írta:
ELEX írta:
2026.07.15., szer. 20:46
orion írta:
2026.07.15., szer. 20:08
Lehet, hogy a hallásuk kevésbé becsapható ;-)
Küldetés tudatod van? Meg akarsz világosítani itt mindenkit?
Miért?
Neked ettől miért lesz jobb?
Ez egy hatalmas üzlet és megélhetés sokaknak végül is kimondtad a lényeget az esszédben. Ez volt a célom. Bedugom a tápkábelt nézem a meccset.
Akkor most mar mehetnel is, viszlat!
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
2026.07.15., szer. 22:01
orion írta:
Bedugom a tápkábelt nézem a meccset.
Tedd azt. De vigyázz, hova dugod ! ;peace;
Talán nem kell hozzá sistergős vallásos áhítat vagy az eredmény sem lesz más ezüsttel :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1564

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

orion írta:
Bedugom a tápkábelt nézem a meccset.
Tedd azt. De vigyázz, hova dugod ! ;peace;

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ELEX írta:
2026.07.15., szer. 20:46
orion írta:
Bocsáss meg, de lennének kérdéseim:

Miért vagy itt, miért jöttél ide ebbe a Fórumba, annak is a Kábelezzünk topikjába?
Láthatóan tagadsz mindent, amiről itt az emberek beszélgetnek már hosszú évek óta.
Miért?
Mert hogy itt mindenkinek rosszabb lett, amióta te itt megjelentél, az biztos.
Vagy ezt a hatást akartad elérni?
Beletaposni egy közösség lelkivilágába?
Miért nem hagyod meg az embereket a békés életükben?
Szerinted bárki is kábel tagadó lesz a hatásodra?
Ha ezt gondolod, rettenetesen naiv vagy.

Lehülyézel mindenkit, mert csak egy villamosmérnök tudhatja az igazságot.
El kell keserítselek, nem tudja. Senki nem tudja. Vagy talán a legnagyobb cégek, akiknek a termékpalettájukban végig követhető a saját elképzelésük a kapott hangra. És azok kábel készítők, akiknek olyan kontroll berendezésük van, amin a legkisebb változást tudják detektálni. Képesek eldönteni, hogy milyen anyagokból és milyen mechanikai struktúrával lehet jobb minőséget elérni. Itt is van a fórumon ilyen ember, de nagyon bölcsen nem vesz részt egy ilyen "vitában". Mert neki van tapasztalata, tapasztalaton alapuló ismerete, szakmai tudása, ami szükséges a minőségi kábelek előállításához, te meg sajnálatosan ezekkel nem rendelkezel, csak az iskoládban megszerzett papíroddal, amivel ebben a témában kitörölheted a s..det.

És igen, a kábeleknek van saját hangjuk. Akár tetszik ez neked, akár nem.
Van minden rendszeren átható sajátosságuk. Még a legjobbaknak is, bár azok eléggé közelítenek egymáshoz, egyre kevesebb a "saját hangjuk". Ezeket szokták használni a legnagyobb rendszerekben.
A kisebbeket rendszer építésnél használják, igyekezve ezzel a legharmonikusabb rendszert kiépíteni.

Betámadtál itt gyakorlatilag mindenkit, a tanulatlan hobbi hifistákat, a haszonvadász kereskedőket...

Tudod, itt nagyon sokan több évtizede foglalkoznak ezzel a hobbival, ezalatt számtalan rendszerben számtalan kábelt hallottak már. Saját otthoni rendszereikben is megfordult már igen sok kábel. Ez alapján engedd már meg nekik, hogy legyen saját véleményük, ami nem egyezik a te tudományos elvárásaiddal.
Tudod, itt vannak kereskedők is, akik több évtizeden át ezzel foglalkoztak napi szinten. A bemutatótermükben igen sok kábelt ki tudtak próbálni a saját jól ismert rendszereikben. A legolcsóbbtól a legdrágábbakig, olyanokat is, amit jó esetben képről ismersz, vagy onnan sem. Engedd már meg nekik, hogy a több évtizedes tapasztalatuk alapján legyen véleményük. Még ha te ezzel nem is értesz egyet, sőt egyenesen tagadod a létezését.
Sőt, még azzal is szembesülnöd kell, hogy vannak itt kereskedők, akiknek villamosmérnöki (nem üzemmérnöki!) képzettségük van. Néhányuk márkafüggetlen viszonteladó. Semmi érdeke nincs egyetlen márkát "tolni".

Tisztelettel megkérnélek, hogy hagyd abba tudatlan sötét emberek megvilágosítását, megtérítését.
Ragyogj az égen fényes csillagként, ne pazarold ránk fényességed áldásos melegét.
Hadd maradjunk mi meg a saját gyarlóságunk sötétségében.
Köszönöm!

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 975

Hozzászólás Szerző: ELEX »

orion írta:
............
Bocsáss meg, de lennének kérdéseim:

Miért vagy itt, miért jöttél ide ebbe a Fórumba, annak is a Kábelezzünk topikjába?
Láthatóan tagadsz mindent, amiről itt az emberek beszélgetnek már hosszú évek óta.
Miért?
Mert hogy itt mindenkinek rosszabb lett, amióta te itt megjelentél, az biztos.
Vagy ezt a hatást akartad elérni?
Beletaposni egy közösség lelkivilágába?
Miért nem hagyod meg az embereket a békés életükben?
Szerinted bárki is kábel tagadó lesz a hatásodra?
Ha ezt gondolod, rettenetesen naiv vagy.

Lehülyézel mindenkit, mert csak egy villamosmérnök tudhatja az igazságot.
El kell keserítselek, nem tudja. Senki nem tudja. Vagy talán a legnagyobb cégek, akiknek a termékpalettájukban végig követhető a saját elképzelésük a kapott hangra. És azok kábel készítők, akiknek olyan kontroll berendezésük van, amin a legkisebb változást tudják detektálni. Képesek eldönteni, hogy milyen anyagokból és milyen mechanikai struktúrával lehet jobb minőséget elérni. Itt is van a fórumon ilyen ember, de nagyon bölcsen nem vesz részt egy ilyen "vitában". Mert neki van tapasztalata, tapasztalaton alapuló ismerete, szakmai tudása, ami szükséges a minőségi kábelek előállításához, te meg sajnálatosan ezekkel nem rendelkezel, csak az iskoládban megszerzett papíroddal, amivel ebben a témában kitörölheted a s..det.

És igen, a kábeleknek van saját hangjuk. Akár tetszik ez neked, akár nem.
Van minden rendszeren átható sajátosságuk. Még a legjobbaknak is, bár azok eléggé közelítenek egymáshoz, egyre kevesebb a "saját hangjuk". Ezeket szokták használni a legnagyobb rendszerekben.
A kisebbeket rendszer építésnél használják, igyekezve ezzel a legharmonikusabb rendszert kiépíteni.

Betámadtál itt gyakorlatilag mindenkit, a tanulatlan hobbi hifistákat, a haszonvadász kereskedőket...

Tudod, itt nagyon sokan több évtizede foglalkoznak ezzel a hobbival, ezalatt számtalan rendszerben számtalan kábelt hallottak már. Saját otthoni rendszereikben is megfordult már igen sok kábel. Ez alapján engedd már meg nekik, hogy legyen saját véleményük, ami nem egyezik a te tudományos elvárásaiddal.
Tudod, itt vannak kereskedők is, akik több évtizeden át ezzel foglalkoztak napi szinten. A bemutatótermükben igen sok kábelt ki tudtak próbálni a saját jól ismert rendszereikben. A legolcsóbbtól a legdrágábbakig, olyanokat is, amit jó esetben képről ismersz, vagy onnan sem. Engedd már meg nekik, hogy a több évtizedes tapasztalatuk alapján legyen véleményük. Még ha te ezzel nem is értesz egyet, sőt egyenesen tagadod a létezését.
Sőt, még azzal is szembesülnöd kell, hogy vannak itt kereskedők, akiknek villamosmérnöki (nem üzemmérnöki!) képzettségük van. Néhányuk márkafüggetlen viszonteladó. Semmi érdeke nincs egyetlen márkát "tolni".

Tisztelettel megkérnélek, hogy hagyd abba tudatlan sötét emberek megvilágosítását, megtérítését.
Ragyogj az égen fényes csillagként, ne pazarold ránk fényességed áldásos melegét.
Hadd maradjunk mi meg a saját gyarlóságunk sötétségében.
Köszönöm!

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
2026.07.15., szer. 20:28
orion írta:
Vagy a fülük rossz, vagy az agyuk nem tudja feldolgozni a kapott információkat.
Vagy nem ezüsttel van huzalozva a két agyfélteke náluk. Rossz tápkábelt dugtak be rajtuk. Ki tudja. :D

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 574

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

orion írta:
Vagy a fülük rossz, vagy az agyuk nem tudja feldolgozni a kapott információkat.
Ha kérdésed van: 20/3383456

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
2026.07.15., szer. 20:06
orion írta:
2026.07.15., szer. 19:53
MrCollector írta:
2026.07.15., szer. 19:42

Igen, nekem van hivatalos bizniszem. Jo pár elégedett ügyféllel. Amit te valószínűleg nem mondhatsz el magadról.
Viszont a pofátlan gyanúsítgatásod már túl megy egy határon.
Egy olyan tegnapi sistergős hifi meghallgatási közhely jól jönne. :rolleyes:
Ez elég gyenge volt. Még tőled is. :D
Mondjuk én irigylem az olyanokat akik nem hallják a különbségeket. Rengeteget spórolnak.

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

orion írta:
2026.07.15., szer. 19:53
MrCollector írta:
orion írta:
2026.07.15., szer. 19:15
Magánbizniszét megtámogató anekdotákat mindenki tud gyártani, ehhez még ai sem kell. :D
Igen, nekem van hivatalos bizniszem. Jo pár elégedett ügyféllel. Amit te valószínűleg nem mondhatsz el magadról.
Ez elég gyenge volt. Még tőled is. :D
Mondjuk én irigylem az olyanokat akik nem hallják a különbségeket. Rengeteget spórolnak.

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
orion írta:
Magánbizniszét megtámogató anekdotákat mindenki tud gyártani, ehhez még ai sem kell. :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

robi20064 írta:
2026.07.15., szer. 19:24
Valaki tolja mar be a "felesegem is hallotta a valtozast ket helyiseggel arrebb zart ajtokon at" klasszikust. Az meg pont hianyzik a tobbi kozhely melle.
Valaki mondja már el szegénynek, hogy tegnap betoltam.
Igaz, nem zárt ajtók mögül és csak egy helyiséggel arrébb... :D

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

orion írta:

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1467

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

Valaki tolja mar be a "felesegem is hallotta a valtozast ket helyiseggel arrebb zart ajtokon at" klasszikust. Az meg pont hianyzik a tobbi kozhely melle.

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
2026.07.15., szer. 19:10
orion írta:
2026.07.15., szer. 18:31
Azt gondolsz, amit akarsz. De a hallás az agyban keletkezik, ezért még befolyásolni is tudjuk. Az én meglátásom szerint meg a kábeljárató bizbasz a hülyeség, de ha téged megnyugtat nekem ez nem fáj. :D
Kezd hiányozni SM. :D
Tehát akkor úgy gondolod előbb-utóbb mindent ugyan úgy fogunk hallani? Ez csak kábelekre vonatkozik vagy mindenre? Mert akkor nem érdemes sokat költeni semmire.
De kontrázva a véleményed, ma voltam egy ismerősömnél, aki mellesleg csöves erősítőket is épít. Legutóbb mikor nála jártam, kb. 2-3 hete, vittem kábeleket próbálgatni. Miközben ma hallgattuk a rendszerét megjegyezte, hogy mennyire hiányzik neki a múltkori tápkábel "hangja". Amivel mellesleg max 1-2 órát hallotta a saját rendszerét.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Szerintem engedjük el... :napsut:
A kábelek között nincsen lényeges különbség és olyan sincs, hogy bejáródna bármi is. leborulok.gif

Így kell lennie. :smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”