Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Es hogyan tamogatjak meg az AI zene generalast? Hat persze hogy lopott zenekbol.
https://variety.com/2026/music/news/sun ... 236811772/
https://variety.com/2026/music/news/sun ... 236811772/
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6523
tottyi írta: ↑2026.07.15., szer. 14:25En sajat boromon tapasztaltam, hogy mar nem vesznek fel junior programozokat es mar le is tettem rola, hogy egyszer programozo leszek, hiaba fejlesztettem magam evekig kurzokkal, stb. A ChatGPT olyan kodsorokat ir amit en meg nem is lattam es tanultam pedig nem ezert talaltak ki.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Nem a történeted lep meg, hanem az AI-ról írt véleményed. No de legalább egyetértünk.
Amúgy nem kell (még) sajnálni, egyelőre van még állásom, nem is panaszkodok a keresetemre, és én is azzal álltatom magam, mint mindenki: hogy nem én leszek az, aki az első hullámban utcára kerül :)
Nagyon szeretném, hogy ne legyen igazam, és kih tudjam húzni a nyugdíjig... Ami még 10 év...
Engem nem lep meg, amit írsz a hangmérnöki munkáról.
Amint mondtm, MINDEN szellemi "munkás" egzisztenciális veszélyben van.
- Aszpirin
- V.I.P.

Érdekes, hogy meglepnek.
Amúgy nem kell (még) sajnálni, egyelőre van még állásom, nem is panaszkodok a keresetemre, és én is azzal álltatom magam, mint mindenki: hogy nem én leszek az, aki az első hullámban utcára kerül :)
Nagyon szeretném, hogy ne legyen igazam, és kih tudjam húzni a nyugdíjig... Ami még 10 év...
Engem nem lep meg, amit írsz a hangmérnöki munkáról.
Amint mondtm, MINDEN szellemi "munkás" egzisztenciális veszélyben van.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Soraid meglepnek, de sajnálom az eseted. Hajlok rá, hogy csak a beszűkült látókörű "szakemberek" (geek arcok) tapsolnak az AI folyamatos és megállíthatatlan térnyerésének. Van IT-s ismerősöm, aki még mindig csak annyit lát a történetben, hogy az AI ügynökök segítségével sokkal gyorsabban tud kódolni, így több munkát tud elvállalni.
Hogy valamennyire maradjunk a topik témájánál, hangtechnika:
Pár évvel ezelőtt jelentek meg az AI alapú automata zenei mastering szolgáltatások. Beküldöd a felvételed egy szerverre, ahol a "gépi agy" beállítja a megszólalást, hangszíneket, dinamikát emberi fül, humán beavatkozás, meghallgatás nélkül néhány pillanat alatt, majd az egységár kifizetése után azonnal letöltheted a végeredményt. Nyilván olcsóbb, mint egy hús-vér mérnököt alkalmazni, így hát népszerű a buli, a sajtóban önjelölt szakértők (valójában laikusok) ajnározzák az új technológiát, a valódi szakmabeliek csak fogják a fejüket, hogy hova vezet ez az egész. Évtizedeken át megúsztuk a zenei kiadványok szabványosítását, de úgy tűnik, már nem elkerülhető az egyenruha viselete. Ha még aktív, pláne pályakezdő hangmérnök lennék, villámgyorsan másik, valamilyen fizikai szakmát keresnék magamnak.
A pénz hosszú távon biztos el fog tünni , legalábbis a készpénz az igen.....
Egy billetyüzettel simán ellehetetlenitik az ember életét!
Nem irigylem a most felnövő generációt!
"Az igazi barát szemből támad."
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
En is ezt irtam a multkor, kicsit mas szavakkal de akkor nem hittek el. :) En sajat boromon tapasztaltam, hogy mar nem vesznek fel junior programozokat es mar le is tettem rola, hogy egyszer programozo leszek, hiaba fejlesztettem magam evekig kurzokkal, stb. A ChatGPT olyan kodsorokat ir amit en meg nem is lattam es tanultam pedig nem ezert talaltak ki.
En csak arra lennek kivancsi, hogy tenyleg egy programozo sem fog kelleni a jovoben?! Mi lesz ha nem lesznek mar senior programozok de junior-ok sem mert sehova nem veszik fel oket de lehet a jovoben nem is fog kelleni eleg ha valakinek van fantaziaja es tudja mit akar akkor az AI megcsinalja. Bar lehet igy olcsobbak lesznek a software-k de kinek lesz eladva ha nem lesz munka amibol meg tudjuk venni?! Vagy tenyleg olyan vilag lesz, hogy nem kell dolgozni csak elni? Bar ezt nem hinnem, hogy engednek a gazdagek mert hat akkor eltunnenek az osztaly retegek. Vagy mint a filmben amiben Bruce Willis is jatszott,, hogy vehetsz egy robotot ami helyetted dolgozik. :)
Nem biztos, hogy rossz ami most tortenik de szerintem lesznek hatalmas aldozatok es at fog alakulni a vilag de attol nem kell tartani, hogy a penz meg fog szunni. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Az AI minden szellemi foglalkozást veszélyeztet, hosszú távon (a humanoid- és célrobotok megjelenésével) a fizikaiakat is.
- Aszpirin
- V.I.P.

A probléma pont olyan súlyos szvsz, ahogyan felvázoltad. Sőt.Luxor Audio írta: ↑2026.07.15., szer. 08:38Ha holnap olyan vággyal ébredek, az AI segítségével azonnal lehetek szakértő, szoftverfejlesztő, grafikai művész, zenész, vagy akár orákulum is. Aki pedig 40 évig tanulta az orákulum szakmát, kereshet más elfoglaltságot, pl. lehet AI fejlesztő.
Az AI minden szellemi foglalkozást veszélyeztet, hosszú távon (a humanoid- és célrobotok megjelenésével) a fizikaiakat is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Az én kérdésem az lenne, egyáltalán miért fogadják be az ilyen tartalmakat.
Rágom, csiszolom évek óta, de nehezen alakítom ki a saját álláspontomat AI kérdésben. OK, sok területen hasznos, javítja a folyamatok hatékonyságát (pláne gazdaságosságát), de nálam az biztosan nem fér bele, hogy "gépek" által generált "zenét" hallgassak, az pont olyan lenne, mint robottal szexelni: megvannak az alapingerek, de ennél azért több kell.
Megdöbbenésemre már vannak olyan "fotós" pályázatok, ahol mesterségesen generált képekkel indulhatnak magukat művésznek nevező versenyzők. Ha holnap olyan vággyal ébredek, az AI segítségével azonnal lehetek szakértő, szoftverfejlesztő, grafikai művész, zenész, vagy akár orákulum is. Aki pedig 40 évig tanulta az orákulum szakmát, kereshet más elfoglaltságot, pl. lehet AI fejlesztő.
- Aszpirin
- V.I.P.

Én ezzel 100%-ban egyet is értek. Sőt. Bannolnám az AI-generálta zenét.robi20064 írta: ↑2026.07.14., kedd 14:56Mar par hetes hir, de ide pont illik, kis szines. A Tidal nem fog fizetni az AI-al generalt zenek utan.
https://www.techradar.com/audio/tidal-j ... g-platform
Mar par hetes hir, de ide pont illik, kis szines. A Tidal nem fog fizetni az AI-al generalt zenek utan.
- Megyer
- Nincs visszaút

- Értékelés: 31
Csak hogy pontosak legyünk:
a Tidal 2026. augusztus 3-tól fogja emelni az előfizetői díjakat.
a Tidal 2026. augusztus 3-tól fogja emelni az előfizetői díjakat.
-
lumix
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
alapcsomag havi 1790 forintról 2190 Ft-ra emelkedik
családi csomag havi 2790 forintról 4090 Ft-ra emelkedik
diákoknak havi 749 forintról 1190 Ft-ra emelkedik
/https://tidal.com/pricing/
A Tidal díjat emelt.
En a hir tartalmara gondoltam nem arra hogy a TAS hozta le. Megkereshettem volna az eredetit is (most megtettem), de nem gondoltam hogy erdemben van kulonbseg es nem akartam meg masfel percet erre szanni :)kaef2 írta: ↑2026.06.19., pén. 20:04A "munkatársunktól" szerző nekem azt jelent, hogy ezt nem igazán ők írták, hanem egyszerűen csak közzétették némi igazítás után a szolgáltatótól kapott szöveget. Ami persze nem baj, örüljünk, ha jól megy nekik.robi20064 írta: ↑2026.06.19., pén. 19:24Ez mondjuk nem rossz hir.
https://www.theabsolutesound.com/articl ... ng-at-8-8/
https://community.qobuz.com/press-en/qo ... wing-at-88
A "munkatársunktól" szerző nekem azt jelent, hogy ezt nem igazán ők írták, hanem egyszerűen csak közzétették némi igazítás után a szolgáltatótól kapott szöveget. Ami persze nem baj, örüljünk, ha jól megy nekik.robi20064 írta: ↑2026.06.19., pén. 19:24Ez mondjuk nem rossz hir.
https://www.theabsolutesound.com/articl ... ng-at-8-8/
Hát igen. Napok óta próbál segíteni a Wiim csapat, a Dezer support stb. Ennek ellenére a hiba mindig ugyanaz. Mivel csak egy próbát szerettem volna tenni ezzel, valószínüleg lemondok róla. Az is lehet a hiba oka, hogy a streameremre már nincs igazán frissítés. Az ingyenes időszak végén lemondom.Aszpirin írta: ↑2026.06.04., csüt. 10:15ChatGPT (5.5 Thinking) válasza a problémádra (nem volt válasz "csípőből", kellett hozzá némi rövid kutakodás és az alapján a ChatGPT további noszogatása):tollact írta: ↑2026.06.02., kedd 08:09Betettem a kérdésemet a hálózati lejátszók topikba is, de rájöttem hogy inkább itt a helye. Tehát: a Deezert hogy a lehet vezérelni a Wiim Home vagy a VitOs lite appal? Ugyanis ha bejelentkezem a saját jelszavával a Deezerbe, akkor a telefonon tökéletesen működik, viszont ugyanezzel a jelszóval a fent említett két app-al hibás jelszót ír. Arról hallottam, hogy a Deezernek nincs connect funkciója, ezzel öszefügghet ez? Magyarán előfordulhat, hogy a sztreameremet nem tudom a Deezerrel használni?
"A WiiM esetén úgy néz ki, hogy volt egy február végétől április elejéig tartó Deezer API / szerveroldali probléma, ami miatt a WiiM Home appban a Deezer login vagy a közvetlen lejátszás hibázott. A fórumok szerint ez április 10–12. körül nagyrészt megoldódott. Friss WiiM Home appot és firmware-t érdemes használni, majd a Deezer-fiókot kiléptetni/beléptetni. iPhone-on ellenőrizze azt is, hogy a dátum/idő automatikusra van állítva. Ha továbbra is „hibás jelszó” jön, akkor érdemes WiiM ticketet nyitni, mert lehet egyedi account/token hiba is, nem feltétlenül valódi rossz jelszó."
Ergo: ha április eleje óta nem volt nálad firmware-frissítés, akkor mindenképp frissíts firmware-t rajta, mert ez valószínűleg megoldja. Győződj meg arról is, hogy a Wiim Home a telefonodon a legfrisebb verziójú.
Van ennek egy hosszú története, eseményekkel felsorolva, amivel nem untatnálak. A fontos: a február végi felhasználói panaszok pontosan ugyanazt.a problémát tükrüzték, amit Te is leírtál, ezt itt is megfigyelhetetd: https://forum.wiimhome.com/threads/deez ... -app.9294/
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
"A WiiM esetén úgy néz ki, hogy volt egy február végétől április elejéig tartó Deezer API / szerveroldali probléma, ami miatt a WiiM Home appban a Deezer login vagy a közvetlen lejátszás hibázott. A fórumok szerint ez április 10–12. körül nagyrészt megoldódott. Friss WiiM Home appot és firmware-t érdemes használni, majd a Deezer-fiókot kiléptetni/beléptetni. iPhone-on ellenőrizze azt is, hogy a dátum/idő automatikusra van állítva. Ha továbbra is „hibás jelszó” jön, akkor érdemes WiiM ticketet nyitni, mert lehet egyedi account/token hiba is, nem feltétlenül valódi rossz jelszó."
Ergo: ha április eleje óta nem volt nálad firmware-frissítés, akkor mindenképp frissíts firmware-t rajta, mert ez valószínűleg megoldja. Győződj meg arról is, hogy a Wiim Home a telefonodon a legfrisebb verziójú.
Van ennek egy hosszú története, eseményekkel felsorolva, amivel nem untatnálak. A fontos: a február végi felhasználói panaszok pontosan ugyanazt.a problémát tükrüzték, amit Te is leírtál, ezt itt is megfigyelhetetd: https://forum.wiimhome.com/threads/deez ... -app.9294/
- Aszpirin
- V.I.P.

ChatGPT (5.5 Thinking) válasza a problémádra (nem volt válasz "csípőből", kellett hozzá némi rövid kutakodás és az alapján a ChatGPT további noszogatása):tollact írta: ↑2026.06.02., kedd 08:09Betettem a kérdésemet a hálózati lejátszók topikba is, de rájöttem hogy inkább itt a helye. Tehát: a Deezert hogy a lehet vezérelni a Wiim Home vagy a VitOs lite appal? Ugyanis ha bejelentkezem a saját jelszavával a Deezerbe, akkor a telefonon tökéletesen működik, viszont ugyanezzel a jelszóval a fent említett két app-al hibás jelszót ír. Arról hallottam, hogy a Deezernek nincs connect funkciója, ezzel öszefügghet ez? Magyarán előfordulhat, hogy a sztreameremet nem tudom a Deezerrel használni?
Betettem a kérdésemet a hálózati lejátszók topikba is, de rájöttem hogy inkább itt a helye. Tehát: a Deezert hogy a lehet vezérelni a Wiim Home vagy a VitOs lite appal? Ugyanis ha bejelentkezem a saját jelszavával a Deezerbe, akkor a telefonon tökéletesen működik, viszont ugyanezzel a jelszóval a fent említett két app-al hibás jelszót ír. Arról hallottam, hogy a Deezernek nincs connect funkciója, ezzel öszefügghet ez? Magyarán előfordulhat, hogy a sztreameremet nem tudom a Deezerrel használni?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Nem teljesen a kérdésedre ad választ ez az infó, de kacsolódhat.
Nálam olyan merült fel, hogy a Tidal webes felületre bejelentkezve adtam hozzá egy lejátszási listát a profilomhoz, de az Eversolo alkalmazásból nézve a Tidal profilomban egész addig nem jelent meg ez a lejátszási lista, amíg nem csináltam egy logout + login-t. Onnantól kezdve már látható.
LuXor X4, Eversolo DMP-A8
Igen, de engem nem mozgat, néha így hallgattam zenét ha már be volt kapcsolva a streamer és a gépnél ültem, de a Lindemann appja sokkal jobban szól.wittao írta: ↑2026.05.22., pén. 20:56
az a Connect funkció "gyengébbik fele", szinte lényegtelen.
(amúgy pont "nem nyomod át a zenét", hanem azokon indítod el... különben ugyanazt csinálnád, mintha BT-on kommunikálnál és kinyomnád az eszközre.
A Tidalnak ez továbbra is egy szégyenfoltja, hogy már Spotify, Qobuz és Deezer is megy rendesen, ők tovább kínlódnak. Igaz ott az Amazon Music, ami meg sem próbál úgy tenni.
az a Connect funkció "gyengébbik fele", szinte lényegtelen.kargidje írta: ↑2026.05.22., pén. 18:41Mindkettőben be vagyok jelentkezve. Ja most nézem az Android appban hozzáadott albumokat hozzáadta a Win 10/Tidal app-ban is, de az előadókat már nem.![]()
Connect miért ne lenne pc-n?
Win 10 + Tidal app simán átnyomom a zenéket soundbarra, tv-re, streamerre...stb.
(amúgy pont "nem nyomod át a zenét", hanem azokon indítod el... különben ugyanazt csinálnád, mintha BT-on kommunikálnál és kinyomnád az eszközre.
A Tidalnak ez továbbra is egy szégyenfoltja, hogy már Spotify, Qobuz és Deezer is megy rendesen, ők tovább kínlódnak. Igaz ott az Amazon Music, ami meg sem próbál úgy tenni.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Az alap Connect funkció amikor megjelent Spotify esetén, később Tidal spec harveren és utólag már Deezeren is alap funkciója az volt, hogy a telefonod/tabod távirányítóként működik.Luxor Audio írta: ↑2026.05.22., pén. 18:33Windows rendszerű PC-n futó Tidal lejátszás valóban nem távvezérelhető, viszont onnan lehet vezérelni más eszközöket, tehát van, de csak egyik irányban működik a Connect funkció.
Tidal Connect.jpg
Tehát az, hogy a Tidal PC-s app-pal távirányítani tudsz, az egy viszonylag ellentétes irányú kapcsolat az eredeti "Connect" funkcióval, mivel a lényeg az volt h. a távirányítani használt készülék (telefon/tab) ne fogyasszon streameléssel extra energiát, ha egy bejövő hívás jön rá, akkor is lehet hallgatni a zenét a vezérelt eszközön.
Szóval lehet úgy fogalmazni megerőszakolva a fogalmakat Tidal Connectnek a gyengébbik fele megy.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
- kopaszbarack
- Nincs visszaút

- Értékelés: 89
Töröld le, telepítsd újra a pc-s programot, hátha magához tér (nem vesztesz el semmit a profilodban minden megmarad). Nálam tablet, telefon, pc mind szimbiózisban teszi a dolgát!kargidje írta: ↑2026.05.22., pén. 18:41Mindkettőben be vagyok jelentkezve. Ja most nézem az Android appban hozzáadott albumokat hozzáadta a Win 10/Tidal app-ban is, de az előadókat már nem.![]()
Connect miért ne lenne pc-n?
Win 10 + Tidal app simán átnyomom a zenéket soundbarra, tv-re, streamerre...stb.
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.