Júniusban a bécsi High End Show találkoztam először a "Western Electric" hangzással, és nagy rácsodálkozással hallgattam a 20A hangsugárzó rendszerüket. Meg kell mondjam, hogy nem csak én voltam akit lenyűgözött ez a történelmi szett, mások is dicsérték ezt a nem semmi produkciót...
Magamban eldöntöttem, hogy utánanézek ennek a hájpolt storynak, a japán aukciós oldalakon elkezdtem figyelgetni a régi SE erősítőket. Persze az eredeti WE csöves erősítők szàmomra elérhetetlen árban vannak, de bíztam benne, hogy hátha találok valami érdekeset.
Barátom talált is egy csövek nélküli SE erősìtőt, amiben kivül Western Electric tápkondik voltak - hűha
A Sun Audio '90-es évekbeli SV-2A3 kapcsolását épìtette meg egy elvetemült diyer, nekem már csak egy két dolgot kellett helyretennem benne:
- nincs szükség a 2 fokozatú 6SN7 driverre, 260x-os erősítés a mai 2v-os digi világban értelmetlenség
- a korban megfelelő Marconi L63 trióda (1938) beépítése új driverként
- a 2A3 katódjában lévő hervadt Mallory kondenzátorok helyett WE 100uF/60v megrendelése (addig amíg megjön a 2 db RIFA megteszi)
- egyenlőre használt 2C4C orosz végcsövek üzemelnek, de a Marconi L63 mellé beugrott még egy Marconi U52 egyenírányìtócső is...ha lúd, legyen kövér
Szóval - szeretném kihallani a szerkezetből a '30-as évek legendásan természetes, felbontásában utolérhetelen hangzását...ha lehet.
TJ.