Azért kéne egy aranyozott fali aljzat is nem? Istenem segíts a furutech kínában gyártat és mindenki más is, ezért jönnek ki a gyárból a márkajelzés nélküli azonos darabok. A "prémium" gyártók és forgalmazók meg rárakják a 10-szeres szorzót, amíg vannak emberek alapvető elektronikai ismeretek nélkül, értsd nem villamosmérnök, hanem szakács, kőműves, temetkezési vállalkozó vagy ki tudja, addig ez az iparág virágzik. Ezek az emberek szemre és árszintre vesznek dolgokat, mert a villamossághoz nem konyítanak. Ha valami kiváló minőségű, de olcsó, azt már meg sem vennék. Maradjunk annyiban, hogy az elektronok ezt is jobban tudják, nem véletlen, hogy a repülőgépipar/űripar (pl nasa) nem kígyóbőrös pvc szigetelésű silány minőséget használ, hanem mil spec ezüstözött teflont.Tctronic írta: ↑2026.07.12., vas. 20:29A "tápolás" hangját az esetleges ösvény + kismegszakítók milyenséges + betápkábel és csatlakozóik(elosztó előtti tápkábel) + elosztó + készülékhez menő tápkábelek és természetesen csatlakozóik együttesen határozzák meg. (Plusz természetesen a hálózati áram "állapota", milyensége.)
Az Avokado szintre nem jutottam el (lehet nem is fogok), de pár tápkebel megfordult nálam amikor a tápolást próbáltam kimaxolni. Amit észrevettem a saját rendszeremben:
Nálam minden tápszűrő stb csak rontott a hangon. Mentek is a kipróbálás után.
A felbontásra a csatlakozók milyensége van hatással. A kínai klónokat felejtsétek el egy szint felett. A legdrágább csatlakozó a betáp kábel végén van ami a fali aljzatba megy. A betáp kábel másik vége az elosztóba fixen van bekötve. (-1 kontaktus)
A hangképre, tonalitásra a kábeleknek (anyagük, szerkezetük, milyenségük) van hatással.
És hogy konkrétumot is mondjak:
Ösvény nincs (nem éreztem szükségét)
Kismegszakítók normál, kommerszek, semmi extra.
Fali aljzat : normál valamilyen semmi extra.
Betápkábel villás csatlakozója: Furutech FI-50 R (ez elég drága 100E körül van)
Betápkábel: Luxor Gold (Fapaci) aranyozott ezüst(?) vezetéke duplán.
Elosztó: Kontaset 6-os. Kapcsoló stb nélkül.(volt próbán egy-két drágább de nem váltak be) Betáp kábel fixen bekötve.
Tápkábelek: Furutech FI28R és FI 28G és FI E38G és R csatlakozókkal Neotech Socp 14 mindenütt.
Egyedül a Roon core (Intel NUC) külső tápdobozába megy Furutech FI50 IEC dugó.( szintén 100E körüli) Azt vettem észre hogy ez a drága csatlakozó itt fejti ki legjobban hatását. (először az erősítőre gondoltam de nem)
Ami lényeges szerintem Luxor Gold aranyozott kábele (ha jól tudom már kifutott széria) és a Neotech nagyon jól kiegészítik egymást. Próbáltam betáp kábelnek is Neotechet meg másokat is de nem lett jó.
A két legdrágább és legjobb csatlakozó a betáp kábel végére, és a Roon core tápja elé került.
Szóval ahogy látjátok ez nem a világ teteje, (de nem is az alja) de nálam ez megnyugvásra vezetett. Biztosan lehetne feljebb lépni de egyszerűen nem érzek rá semmilyen késztetést.
Egy mérnök, pl. teflon kábelekre, prémium kimenőtrafókra, nos csövekre, ipari minőségű (nem boutique) nos alkatrészekre és rendszere linearitásának javítására költ furutech helyett, mert ez sokkal kifizetődőbb hangban. Aki ezt nem érti, az vesz drága kábelt meg furutech dugókat, hogy szegény kácsa tudjon tengerparton nyaralni.