A "tápolás" hangját az esetleges ösvény + kismegszakítók milyenséges + betápkábel és csatlakozóik(elosztó előtti tápkábel) + elosztó + készülékhez menő tápkábelek és természetesen csatlakozóik együttesen határozzák meg. (Plusz természetesen a hálózati áram "állapota", milyensége.)
Az Avokado szintre nem jutottam el (lehet nem is fogok), de pár tápkebel megfordult nálam amikor a tápolást próbáltam kimaxolni. Amit észrevettem a saját rendszeremben:
Nálam minden tápszűrő stb csak rontott a hangon. Mentek is a kipróbálás után.
A felbontásra a csatlakozók milyensége van hatással. A kínai klónokat felejtsétek el egy szint felett. A legdrágább csatlakozó a betáp kábel végén van ami a fali aljzatba megy. A betáp kábel másik vége az elosztóba fixen van bekötve. (-1 kontaktus)
A hangképre, tonalitásra a kábeleknek (anyagük, szerkezetük, milyenségük) van hatással.
És hogy konkrétumot is mondjak:
Ösvény nincs (nem éreztem szükségét)
Kismegszakítók normál, kommerszek, semmi extra.
Fali aljzat : normál valamilyen semmi extra.
Betápkábel villás csatlakozója: Furutech FI-50 R (ez elég drága 100E körül van)
Betápkábel: Luxor Gold (Fapaci) aranyozott ezüst(?) vezetéke duplán.
Elosztó: Kontaset 6-os. Kapcsoló stb nélkül.(volt próbán egy-két drágább de nem váltak be) Betáp kábel fixen bekötve.
Tápkábelek: Furutech FI28R és FI 28G és FI E38G és R csatlakozókkal Neotech Socp 14 mindenütt.
Egyedül a Roon core (Intel NUC) külső tápdobozába megy Furutech FI50 IEC dugó.( szintén 100E körüli) Azt vettem észre hogy ez a drága csatlakozó itt fejti ki legjobban hatását. (először az erősítőre gondoltam de nem)
Ami lényeges szerintem Luxor Gold aranyozott kábele (ha jól tudom már kifutott széria) és a Neotech nagyon jól kiegészítik egymást. Próbáltam betáp kábelnek is Neotechet meg másokat is de nem lett jó.
A két legdrágább és legjobb csatlakozó a betáp kábel végére, és a Roon core tápja elé került.
Szóval ahogy látjátok ez nem a világ teteje, (de nem is az alja) de nálam ez megnyugvásra vezetett. Biztosan lehetne feljebb lépni de egyszerűen nem érzek rá semmilyen késztetést.