-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:44
A televízió feltalálása kezdte el alapjaiban rombolni az emberek életét. Úgy lelkileg, mint fizikailag.
Nahát, ez egy igen komoly megfejtése a nagy világegyenletnek, talán érdemelne valami bizonyítást vagy legalább statisztikai alátámasztást.
Akárhogy is, ha esetleg érintett lennél valamelyik idős családtagod által a demenciának nevezett, leírhatatlanul szörnyű és kegyetlen betegségfélében (Alzheimer-féle, Lewy-testes, vaszkuláris, frontotemporális, ... demencia), akkor tudnád, hogy egy tévé akár a megmentést is jelentheti az ápoló hozzátartozó számára. Édesanyámat én gondoztam saját otthonomban 3 és fél évig, és MINDENT megért, hogy leültethettem egy HBO-sorozat elé (igazából tényleg nem mindegy, hogy milyen sorozat, de a HBO-n mentek olyanok, amik neki tetszettek, és akár végtelenített formában is tudta nézni, mert másnapra már elfelejtette az előző napi adagot), és az lekötötte a figyelmét legalább egy-két órára, és addig sem akart elmászkálni, addig sem kiabált hogy hol van az édesanyja meg édesapja, stb, legalább home office-ban ezalatt tudtam dolgozni - már amikor. Az utolsó kb 9 hónapban már nem nézett filmeket/sorozatokat, de voltak kivételek, az Elfújta a szél-t bluray-ről kb 20-szor nézte meg illetve néztük meg együtt (nem azért, mert nekem a kedvenc filmem lenne, mégis kb kívülről tudom már), illetve Youtube-ról órák hosszat képes volt nótákat nézni, meg olyan videókat, amikben virágokat mutatnak és alatta könnyed lasssú zene szól, na meg André Rieu-előadást is képes volt úgy végignézni, hogy ő is vezényelt közben, meg egyéb szimfonikus nagyzenekari koncerteket... ezeket amint megtaláltam, rögtön mentettem is saját litára, és hidd el, megváltást hoztak számomra...
Szóval anyum miatt van éves HBO Max-előfizetésem, és Youtube Premium is, magam miatt pedig AppleTV+, mert érdemes megnézni, a normális filmeket A-kategóriás színészekkel most már az Apple készíti, bármilyen viccenek hangzik. Brad Pitt, Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, Keanu Reeves, Joaquin Phoenix, Denzel Washington, Ethan Hawke, Ewan McGregor, Nicholas Hoult, Samuel L. Jackson, Javier Bardem, stb.., egy halom igen nagy sztárszínész, szóval egy halom nagy név, akik még emberekről szóló, emberi léptékű, mondanivalóval is rendelkező filmekben akartak szerepelni, náluk kötött ki, és egészen elképesztő minőségű az
Apple Originals egyestés mozifilm-felhozatala). Anyum viszon már legfeljebb a kórház mennyezetét nézi súlyos állapotban, én meg valószínűleg lemondom az HBO Max-ot is, mielőtt megújul 45900 forintért egy újabb évre.