Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1534

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

MrCollector írta:
2026.06.18., csüt. 07:10

Mondjuk hozzá egyik sem tesz, a kérdés, hogy mennyit vesz el. Na de mihez képest? Ez sajnos nem definiálható, a marketingre pedig szükség van. Az már egy másik dolog ki milyen messzire megy el e téren.
Biztos nem tesz hozzá ? gondolkodik.gif
Szerintem a színezés az a torzítás valamilyen formája, ami rárakódás a tiszta jelre.

Persze, úgy is fel lehet fogni, hogy ha az elméletileg színezetlen jelből elveszünk ezt-azt, akkor a maradék egy színezett halmaz lesz.

Nem tudom, melyik áll közelebb a valósághoz, szerintem mindkettőnek - és még másnak is - szerepe lehet a színezett hangban. gondolkodik.gif

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 554

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

rookakoma írta:
2026.06.17., szer. 23:02
Rock60 írta:
2026.06.17., szer. 21:48
rookakoma írta:
2026.06.17., szer. 08:57
Nem ad hozzá, nem vesz el, csak átengedi a jelet, az információt, hogy a zenét közvetítse.
Szokásos, sztenderd duma.
Hol olvastál ilyet ? gondolkodik.gif
Nem tudom már, sokszor, sok helyen. Nem csak kábeleseknél, és nem csak magyaroknal.
De itt van egy példa:
https://tepaudio.hu/
darsana angol szövege is hasonló, számtalan példa lenne.
Mondjuk hozzá egyik sem tesz, a kérdés, hogy mennyit vesz el. Na de mihez képest? Ez sajnos nem definiálható, a marketingre pedig szükség van. Az már egy másik dolog ki milyen messzire megy el e téren.
Ha kérdésed van: 20/3383456

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

rookakoma írta:
2026.06.17., szer. 23:02
Rock60 írta:
rookakoma írta:
Nem ad hozzá, nem vesz el, csak átengedi a jelet, az információt, hogy a zenét közvetítse.
Nem tudom már, sokszor, sok helyen. Nem csak kábeleseknél, és nem csak magyaroknal.
De itt van egy példa:
Mondjuk hozzá egyik sem tesz, a kérdés, hogy mennyit vesz el. Na de mihez képest? Ez sajnos nem definiálható, a marketingre pedig szükség van.

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 260

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

Rock60 írta:
rookakoma írta:
De itt van egy példa:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

rookakoma írta:

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 260

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania
Rock60 írta:
2026.06.12., pén. 17:40

Egy jól ismert magyar kábelgyártó mesélte el - van Tőle pár " olcsóbb " darabom - hogy hány és hány high-end erősítőt próbált az évek során, míg megtalálta azt az egy - kettőt, ami a legszínezetlenebb hangúnak tűnt.
Az egész rendszerét hasonló szempont szerint válogatta össze, hogy a fejlesztés alatt lévő kábeleinek minél jobban felismerje a saját hangját.
Nyilván nem létezik abszolút színezetlen hang, de minél inkább megközelíti azt a kontrollrendszer, , annál inkább lehetséges színezetlen hangú high-end kábelek fejlesztése - mondta.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2026.06.14., vas. 06:12
Rock60 írta:
2026.06.13., szomb. 21:19

De ha kábelfejlesztésről beszélünk - és arról beszéltünk - akkor nyilván kell egy korrekt kontrollrendszer, az nem lehet vitás.
Bárminek a fejlesztése korrekt kontroll rendszert igényel. Fejlesztésen most feljebb lépést értettél, vagy például egy kábel gyártó fejlesztését? És ha "gyáróét" , akkor melyikét? 😊 Ugye ne arról van szó aki a facebookért elhagyta ezt a fórumot? 😀 Vagy aki sorra fonják a "jobbnál jobb" kábeleket, a fióknak? 🤔
Azt gondoltam, olvasol minden bejegyzést és összerakod...
Legalább az utolsó párat... :smile53:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2771

Hozzászólás Szerző: supravox »

Ritkán szólok ehhez a belterjes beszélgetéshez.
De ha van egy normális "kábelrendszered" akkor az egy jó alap kijelentéshez csatlakoznék.
A bécsi kiállításon az tünt fel,hogy azok a rendszerek amelyek Stealth kábelezést használtak az mind magával ragadóan szólt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1322

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2026.06.13., szomb. 21:19
SoundMania írta:
2026.06.13., szomb. 07:32

És ez fordítva is igaz. Ha van egy jó kábele az embernek, akkor sokkal könnyebben összeszed egy kiegyenlítettebb, jobb rendszert.
Valószínüleg igen.
De ha kábelfejlesztésről beszélünk - és arról beszéltünk - akkor nyilván kell egy korrekt kontrollrendszer, az nem lehet vitás.
Bárminek a fejlesztése korrekt kontroll rendszert igényel. Fejlesztésen most feljebb lépést értettél, vagy például egy kábel gyártó fejlesztését? És ha "gyáróét" , akkor melyikét? 😊 Ugye ne arról van szó aki a facebookért elhagyta ezt a fórumot? 😀 Vagy aki sorra fonják a "jobbnál jobb" kábeleket, a fióknak? 🤔
A fentieket pedig azért írtam, mert szerintem kevés illető van itt a fórumon aki annyi helyen és annyiféle készülékkel, rendszerben hallott Vz kábelt mint én és annyifélével hasonlíthatta össze és annyira pozitív eredménnyel!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2026.06.13., szomb. 07:32

És ez fordítva is igaz. Ha van egy jó kábele az embernek, akkor sokkal könnyebben összeszed egy kiegyenlítettebb, jobb rendszert.
Valószínüleg igen.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1322

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2026.06.12., pén. 17:40
MrCollector írta:
2026.06.10., szer. 20:49

Tapasztalataim szerint egy jó kábelezés megmutatja a rendszer kvalitásait, a jót és a rosszat egyaránt. De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni. Ezért is lehet az, hogy egy kábel valahol jobban valahol rosszabbul teljesít.
Van benne logika.
Egy jól ismert magyar kábelgyártó mesélte el - van Tőle pár " olcsóbb " darabom - hogy hány és hány high-end erősítőt próbált az évek során, míg megtalálta azt az egy - kettőt, ami a legszínezetlenebb hangúnak tűnt.
Az egész rendszerét hasonló szempont szerint válogatta össze, hogy a fejlesztés alatt lévő kábeleinek minél jobban felismerje a saját hangját.
Nyilván nem létezik abszolút színezetlen hang, de minél inkább megközelíti azt a kontrollrendszer, , annál inkább lehetséges színezetlen hangú high-end kábelek fejlesztése - mondta.
Egy bizonyos szint alatt nem is érdemes a teljesen naturális hangú kábeleket keresni/gyártani, hiszen az árban hozzájuk passzoló alsó - és középkategóriás elektronikák hangja szintén színez rendesen, így van lehetőség megtalálni a hozzájuk passzoló kábelt.
Ezt én mondom... :D
És ez fordítva is igaz. Ha van egy jó kábele az embernek, akkor sokkal könnyebben összeszed egy kiegyenlítettebb, jobb rendszert. És amíg egy jobb komponens a hibákat is megmutatja, addig van is hiba a rendszerben. Csak ezt nem elrejteni kellene hanem feltárni és megszüntetni. Na ezt nem csinálják meg sokan. Inkább félreértelmezik az "új" komponens hangját.... Sokat lehet szenvedni mire érdemes nekiállni komponenst cserélni úgy hogy annak valóban értelme is legyen. Vannak nagyon jó dolgok, de azt úgy látni, hogy kimondottan kerülik az emberek. 😊 Ezekkel csak visszautalnék például a Vz-re és hogy mióta szoktam mondani, hogy az alap az lenne hogy mindenki pontosan ismerje a rendszere komponenseinek a hangkarakterét és tisztában legyen a hiányosságaival pontosan. És egy mélyhiányos rendszert ne egy magashiányos elemmel akarja kompenzálni! Pedig juszt is ezt fogja tenni! 😀

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

MrCollector írta:

Tapasztalataim szerint egy jó kábelezés megmutatja a rendszer kvalitásait, a jót és a rosszat egyaránt. De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni. Ezért is lehet az, hogy egy kábel valahol jobban valahol rosszabbul teljesít.
Van benne logika.
Egy bizonyos szint alatt nem is érdemes a teljesen naturális hangú kábeleket keresni/gyártani, hiszen az árban hozzájuk passzoló alsó - és középkategóriás elektronikák hangja szintén színez rendesen, így van lehetőség megtalálni a hozzájuk passzoló kábelt.
Ezt én mondom... :D

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

MrCollector írta:
Tctronic írta:
2026.06.10., szer. 20:26
wasiliy888 írta:
2026.06.10., szer. 20:14
Hát engem meg pont nem az ára érdekelne, hogyé vetted, hanem mibűl mi van? Táp, hangfalkanóc, ic, usb, egyéb...
Szándékosan nem írtam gyártókat. Ami nálam jó, nálad nem biztos. A kábelezés bárki bármit mond rendszer és ízlésfüggő szerintem.
Tapasztalataim szerint egy jó kábelezés megmutatja a rendszer kvalitásait, a jót és a rosszat egyaránt. De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni. Ezért is lehet az, hogy egy kábel valahol jobban valahol rosszabbul teljesít. Persze ez inkább a frekvenciamenetben mutatkozik meg. Az olyan paraméterek, mint a dinamika, a felbontás, a tér mindenhol ugyan úgy kellene, hogy szerepeljenek.
Ez alapvetően lehet igaz, de:
Már ez az "igazi rendszerelem," is egyfajta szubjektív és nem igazán meghatározható kategória, mert mindenkinek van (jobb esetben) valamilyen hangzás ideálja, vagyis már itt lehetek alapból eltérések.
Az általad felsorolt paraméterekkel ugyanaz a helyzet. Nem ugyanúgy fognak szerepelni pontosan a több összetevős rendszer egymásra ható tulajdonságai miatt.
És még az egyéni preferenciák is - nem mindenkinek ugyanazok vagy más mértékben fontos(abb)ak.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4749
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2026.06.11., csüt. 19:13
revox írta:
2026.06.11., csüt. 17:15

az asszony, csak roppant egyszerűen fogalmaz (épp nemrég mondta be): Ha hallgatom a Patti Smith / Horsest és látom a lovakat összevissza mászkálni, akkor az jó...
És az LP-vel mászkálnak legjobban össze-vissza a lovak ?
Majd megkérdezem tőle :D de mászkálnak azok már V-vel is, de viszonylag erős a körítés. Sokváltozós ez,nem csak dróton múlik
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2026.06.11., csüt. 17:15

az asszony, csak roppant egyszerűen fogalmaz (épp nemrég mondta be): Ha hallgatom a Patti Smith / Horsest és látom a lovakat összevissza mászkálni, akkor az jó...
És az LP-vel mászkálnak legjobban össze-vissza a lovak ?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4749
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

MrCollector írta:

Tapasztalataim szerint egy jó kábelezés megmutatja a rendszer kvalitásait, a jót és a rosszat egyaránt. De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni. Ezért is lehet az, hogy egy kábel valahol jobban valahol rosszabbul teljesít. Persze ez inkább a frekvenciamenetben mutatkozik meg. Az olyan paraméterek, mint a dinamika, a felbontás, a tér mindenhol ugyan úgy kellene, hogy szerepeljenek.

ez ennyire egyszerű :smile53: (én semmit nem mondtam neki, erre magától rájött. xarik minden hifis paraméterre, egy dolog érdekli, azok a k-rva lovak :D ..és milyen igaza van :rolleyes: )

youtu.be/6xjkxYaUD9E
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 306

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

MrCollector írta:
2026.06.11., csüt. 05:52

...
Viszont, például akinek mélyhiányos a rendszere az olyan kábelt keres ami ezt kompenzálja, akit a magas bánt az meg azt szeretné tompítani. Ezzel együtt sajnos az általam említett egyéb paraméterek romolhatnak, azonban a rendszer hallgathatóbbá válik.
Ezzel szerintem nincsen baj. Egy kábel önmagában ugyanúgy nem értelmezhető zenehallgatás szempontjából, ahogy a rendszer összes többi eleme sem. Valaki írta itt korábban, hogy nincs világlegjobbja kábel, de igaz ez minden részére a hifi láncnak (kivétel Ongaku hívők).
Beteszel egy új kábelt valamelyik régi helyett, és ha nem tetszik kiveszed, mész tovább a következőre. Nálad ez annyiban különbözik, hogy fejlesztesz egy másikat, amitől azt várod, hogy jobb lesz, mint az előző.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

wasiliy888 írta:
2026.06.10., szer. 22:44
MrCollector írta:
Tctronic írta:

Szándékosan nem írtam gyártókat. Ami nálam jó, nálad nem biztos. A kábelezés bárki bármit mond rendszer és ízlésfüggő szerintem.
...

Persze ez inkább a frekvenciamenetben mutatkozik meg. Az olyan paraméterek, mint a

...
Ezzel azt akarod mondani, hogy te ki tudod mérni, hogy az egyik kábel jobb lesz hangzásban, mint a másik az átvitt frekvencia linearitásával, vagy nagyon félreértettelek?
Mert ez tudtommal egyedülálló dolog lenne a világon.
Arról nem is beszélek, hogy valakinek hangzásra lehet, hogy a rosszabb frekvenciamenet a "jobb". Az előbbi objektív, az utóbbi nem igazán. Ha mondjuk én azt szeretem, hogy kiemel a basszustartományban, akkor nekem a lineáris nem fog tetszeni.
Sajnos nem, bár fejhallgató kábel esetén sikerült jelentős eltérést mérni.
Viszont,például akinek mélyhiányos a rendszere az olyan kábelt keres ami ezt kompenzálja, akit a magas bánt az meg azt szeretné tompítani. Ezzel együtt sajnos az általam említett egyéb paraméterek romolhatnak, azonban a rendszer hallgathatóbbá válik.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

MrCollector írta:
Tctronic írta:
wasiliy888 írta:
Hát engem meg pont nem az ára érdekelne, hogyé vetted, hanem mibűl mi van? Táp, hangfalkanóc, ic, usb, egyéb...
...

Persze ez inkább a frekvenciamenetben mutatkozik meg. Az olyan paraméterek, mint a

...
Ezzel azt akarod mondani, hogy te ki tudod mérni, hogy az egyik kábel jobb lesz hangzásban, mint a másik az átvitt frekvencia linearitásával, vagy nagyon félreértettelek?
Mert ez tudtommal egyedülálló dolog lenne a világon.
Arról nem is beszélek, hogy valakinek hangzásra lehet, hogy a rosszabb frekvenciamenet a "jobb". Az előbbi objektív, az utóbbi nem igazán. Ha mondjuk én azt szeretem, hogy kiemel a basszustartományban, akkor nekem a lineáris nem fog tetszeni.
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2902

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

MrCollector írta:
.....
De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni.
Igen, ezt szokták mondani és így is van. Minél jobbak egy rendszer elemei, az említett hibák vagy hiányosságok annál kevésbé felfedezhetőek, annál kisebbek lesznek. De meglesznek akkor is. Ezért van az, hogy bizonyos erősítők bizonyos hangfalakkal jobban tudnak együtt zenélni, szebben tudnak szólni mint másokkal például. Ezért lesz az hogy ha egy nagyon jó rendszerelemekkel összerakott rendszert kipróbálunk több akár High-end kábellel, akkor is lesz eltérés, másként fognak szólni bármilyen jók is legyenek a rendszer elemei. Ezért nincs mindenek felett álló kábel, nincs olyan amit bárhova beteszünk garantáltan a legjobb hangot kapjuk.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Tctronic írta:
2026.06.10., szer. 20:20
MrCollector írta:
2026.06.10., szer. 19:50
.....
Csak puszta kíváncsiságból, nálad a high end alsó harmad mettől meddig tart forintosítva?
A teljes kábelezés beszerzési áron (amiben valami új, valami használt , sőt még DIY is van benne) kb 1M Ft körül van. Most hogy így leírtam a hasonlat valóban nem jó , szóval azt a részt töröljük a jegyzőkönyvből :rolleyes:
Ezt elég nehéz számolni szerintem. A használtnál úgy is számolhatod, hogy mennyibe lett volna újonnan, vagy ha már nem kapható típus melyik új kábel szintjét éri el nagyjából. A DIYnél meg ez utóbbi szintén ér szerintem, nem csak az anyagköltsége plusz belerakott idő mennyi volt. Persze, ez szórakozás is kicsit.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Tctronic írta:
wasiliy888 írta:

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2902

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

wasiliy888 írta:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Tctronic írta:
2026.06.10., szer. 20:20
MrCollector írta:
2026.06.10., szer. 19:50
.....
Csak puszta kíváncsiságból, nálad a high end alsó harmad mettől meddig tart forintosítva?
A teljes kábelezés beszerzési áron (amiben valami új, valami használt , sőt még DIY is van benne) kb 1M Ft körül van. Most hogy így leírtam a hasonlat valóban nem jó , szóval azt a részt töröljük a jegyzőkönyvből :rolleyes:
Nos igen. 🙂 Ezért kérdeztem meg, mert nem szimplán a kábelek alsó harmadát írtad. Sajnos manapság az árak nem mindig mérvadóak, de általában mégis ez a viszonyítási alap.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”