Ez egy Ali-s alaplap, amit valaki megépített és én ezt vettem meg, majd utólag bedobozoltam.orion írta: ↑2026.06.10., szer. 09:21"Köszönöm a rengeteg tanácsot!
Szerintem jelenleg is stiroflex van benne, de nem tudom, hogy mennyi lehet a maximum feszültségtűrésük.
Az alaplapon azt írja, hogy 220nF 400V a javasolt, de 330 nF kondik vannak benne (feszültséget nem ír).
Azt a tanácsot kaptam, hogy cseréljem a csatolókat, mert ezek nem bírják a 200 V feletti feszültséget. (Megjegyzem egy éve így hallgatom.)
Cseréljem vagy ne cseréljem?
Tungsram és 1989-es orosz 6P14P EV csöveim vannak."
Ezek nem styroflexek és ez biztos. Egy 330nF 400V legalább 5x-10x ekkora lenne. Az alkatrészekből ítélve gondolom kínai, mert az ilyen ellenállásaikat bármiből én azonnal hajítom a kukába. Mikor vetted az erősítőt 100eFt-ért? Mi a típusa és neve? Bár írod, hogy 1 éve így hallgatod, ha akkor vetted újonnan kínából, akkor a ne vesződj vele kategóriába esik. Mert ez nagyon nem mindegy, ha mondjuk 5-10éve, akkor talán lehet, hogy az alap a doboz és a trafók még vállalható, de ha mostanában úgy ma már náluk 100 ezerért biztosan minden silány. Ez esetben nem érdemes vele foglalkozni mert nem tudsz vele továbblépni. Ha mondjuk régebbi, akkor esetleg a kínai alkatrészeket kihajigálva és jobbra cserélve még lehet. A csövekre visszatérve én a ruszkit rühellem, akármikori gyártás, náluk a technológiai fegyelem mindig is béka feneke alatt volt. A Tungsram stabil minőség, de ugye itt kis csövek is vannak benne és azok minősége sokkal kritikusabb. Viszont ha a gagyi kategóriába esik az egész kínai technika úgy ezek a jobb csövek felesleges pazarlások lesznek, mert minőségben a vas nem ér fel hozzájuk.
Itt láttam ERO-t nagyobb érték de legalább jobb lesz a mélyátvitel. Persze csak ha érdemes a cuccal foglalkozni. Ha mostanában vetted úgy szerintem egy fillért nem érdemes rá áldozni.
https://www.ebay.de/itm/312756203477?_s ... R5i7_YXWZw
Az alkatrészek többsége olcsó, de a trafók talán nem gagyik.
A hangja szerintem vállalható. Mélyeket is bőven elégnek érzem.
Aki építette azt mondta Stiroflex csatoló kondik vannak benne. Azért cserélném őket, mert nem tudom mennyi a maximális feszültségtűrésük. De ha nem bírnák, már rég tönkre ment volna az egész?
Az mit okozhat, hogy 220nF-os helyett 330nF-os van benne?
Köszönök minden tanácsot!