Amúgy sem lesz idő hercigeskedni, fotózkodni, megyünk majd, mint állat.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
semmi hétvégi fotó? vagy nem most volt?
bocsi, 13
bocsi, 13

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1493
Teljesen igazad van. Illetve, ööö, izé...
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 894
"Cincérkormányos"revox írta: ↑2026.06.04., csüt. 16:26egyébként érdekesen alakulnak ezek az árak... Nemrég voltam egyesületi gyúlésen és néztem edzőbát,aki egyébként eléggé a régi technikát kedveli, beadta a derakát és a Pinarello ganS Campa kerót lecserélte egy fullos Cervelo-ra, de nem a cincérkormányos,hanem a hegymászóra. 2 milka volt cakk-pakk (patika). Valami versenycsapatoktól veszegetik. amit egyszer betoltam cervelos fotót,mikor kipróbáltam,az is bagóért jött valami versenyzőé volt. mondták kié,de csak Pogacart ismerem![]()
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
egyébként érdekesen alakulnak ezek az árak... Nemrég voltam egyesületi gyúlésen és néztem edzőbát,aki egyébként eléggé a régi technikát kedveli, beadta a derakát és a Pinarello ganS Campa kerót lecserélte egy fullos Cervelo-ra, de nem a cincérkormányos,hanem a hegymászóra. 2 milka volt cakk-pakk (patika). Valami versenycsapatoktól veszegetik. amit egyszer betoltam cervelos fotót,mikor kipróbáltam,az is bagóért jött valami versenyzőé volt. mondták kié,de csak Pogacart ismerem 
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
a jó csajokat se mindig az eszükért szeressükpärt írta: ↑2026.06.04., csüt. 15:19Ára szerencsére nem hiányzik, inkább az idáig magam felé támasztott elvárást sérti, ti. hogy nem halmozunk felesleges tárgyakat, márpedig azonos feladatra két eszköz felesleges.
Szerintem évek múlva sem lenne nehéz kiszállni belőle; rákerestem most AI-al, hogy mennyi volt az új ára, hát igen meglepődtem,nekem a töredékéért sikerült megvennem. Egyébként direkt olyat típust választottam, ami beleillik a mai trendekbe, egyrészt, mivel pont azokra voltam kíváncsi, másrészt meg hogy könnyű legyen eladni, ha úgy döntenék.
Tényleg öröm használni, de mindenképp fogok még ilyen pár naponta megejtett csereberéket csinálni, hogy leülepedjenek a tapasztalatok.
De egy biztos: ezeknél a csúcsgépeknél az zsé/élmény hányados csapnivaló, hobbicélra nagyon nem észszerű ilyesmit venni.
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5569
Ára szerencsére nem hiányzik, inkább az idáig magam felé támasztott elvárást sérti, ti. hogy nem halmozunk felesleges tárgyakat, márpedig azonos feladatra két eszköz felesleges.
Szerintem évek múlva sem lenne nehéz kiszállni belőle; rákerestem most AI-al, hogy mennyi volt az új ára, hát igen meglepődtem,
nekem a töredékéért sikerült megvennem. Egyébként direkt olyat típust választottam, ami beleillik a mai trendekbe, egyrészt, mivel pont azokra voltam kíváncsi, másrészt meg hogy könnyű legyen eladni, ha úgy döntenék.
Tényleg öröm használni, de mindenképp fogok még ilyen pár naponta megejtett csereberéket csinálni, hogy leülepedjenek a tapasztalatok.
De egy biztos: ezeknél a csúcsgépeknél az zsé/élmény hányados csapnivaló, hobbicélra nagyon nem észszerű ilyesmit venni.
Szerintem évek múlva sem lenne nehéz kiszállni belőle; rákerestem most AI-al, hogy mennyi volt az új ára, hát igen meglepődtem,
a "mintha lenne egy kis hiba" két hét múlva eleffánt lesz
halfnote.hu
halfnote.hu
szerintem meg ha töprengeni kell a bringa előnyein, akkor vége is a dolognak > pärt ways
mielőbb, amíg - mint revi is írja - kb. annyiért, amennyiért vetted, elmegy védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
hegyen nehéz sebességről beszélni,mert változó,de síkon 40 fölött, de inkább 50-nél már jól érezhető difik vannak váz és váz között. meg,amikor meg kell rángatni (sok hirtelen kigyorsítás), de az inkább versenyzői attitűd.pärt írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:45
Összefoglalva: bitang jó kis gép, de azon a szinten, ahol én karistolok, még nem nagyon érzem, hogy sok olyat nyújtana, amit a huszonéves vas nem. Ha harmatosat gurulok, biztos hogy nem a gép hibája - bár ez a régivel is így van.
De kétség kívül egy komoly és gyönyörű holmi, csak még nem tudom, marad-e.
speciel én most 30-nál is érzem, mert rém gyenge vagyok. jó, vélelmezhetően 25-nél
de azért ne add el,ha nem kell máshova, igaz, két év múlva felét se fogja érni. nekem pl a XS reacto csak van,alig használom (már,ha valamit használok,akkor inkább pinarello. ez a team váz,nem olyan,mint az enyém volt. valahol nem klappolunk). útban is van,mert a CD-s komód elé van letéve. Elmerengtem,mi lenne,ha eladnám... mi lenne, lenne 200ezer forintom? lehet annyi se,mert kereket nem adok vele,csak valami boltbajáróst max. (nem adom el,csak elmerengtem. pár éve még 500-ban állt meg a váz,bebowdenezve használtan). szerinem ma kb egy zsák krumplit adnak érte. Addig érdemes kitalálnod,míg be nem jön megint valami forradalmian új dolog
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Mostani állás szerint.asebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 09:00Majk - Velencei-tó - Majk ~84km & 800m szint outi kerékpáros túra - 2026. 06.13. szombat
yura
asebestyen
Vinkler
AAttila
geza123
pärt
Ezt a jelzést én is hiányolom egyébként. Bár te is le tudod kontrolálni app-ban is és gombnyomásra is.
Én kifejezetten megkedveltem ezt a villanyváltást a kompenzásció is gyönyörűen működik. Egyébiránt a bowden megszűnése sokat engedett előrelépni vázgeokban.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10132
Tegnap nekem is lemerült...pärt írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:45
Ennek is meg kellett lenni: tegnap indulás után nem sokkal visszafordultam, mert lemerült a váltó aksija (nyugtassatok meg: ugye nem csak velem történt ilyen?). Úgyhogy a régi fatengelyes gépemmel újrakezdtem a menetet, amin valamikor októberben ültem utoljára. Pár méter után visszaszoktam. A beállítások szögek, hosszak azért kicsit eltérnek.
Amiben vitathatatlanul jobb az új gépem, az a tárcsafék. Kicsit meglepődtem, mikor először meghúztam a felnifékes karokat, kis idő kellett, mire átállt az agyam ennek az erejére (ha a régi alukerék lett volna benne, nem lett volna ekkora a különbség).
Az elektromos váltással elég felemásak az érzéseim. Őszintén nem értem, hobbiszinten mi nem elég jó egy normálisan beállított, rendesen karbantartott mechanikus rendszerben.
Ezt a jelzést én is hiányolom egyébként. Bár te is le tudod kontrolálni app-ban is és gombnyomásra is.
Én kifejezetten megkedveltem ezt a villanyváltást a kompenzásció is gyönyörűen működik. Egyébiránt a bowden megszűnése sokat engedett előrelépni vázgeokban.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ez jött miután Walgren nyert egy szakaszt a Giro-n. (Aki ismeri a történetet érteni fogja.)
Most bukkantam rá másodszor a vinyómon, és újra besírtam rajta ...
Most bukkantam rá másodszor a vinyómon, és újra besírtam rajta ...
köszi a beszámolót, pärt kolléga

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1493
De jó annak, aki erős.
- pärt
- Őslakos

A hülyeség alapvető állampolgári jog. Én senkit nem akadályoznék abban, hogy a számára legkedvesebb módokon tegye tönkre magát.
A kandúrhormon csak egy újabb szín a palettán, a pia, cigi, meg a többi, társadalmilag elfogadott önromboló cucc mellett.
Na de ON.
Ennek is meg kellett lenni: tegnap indulás után nem sokkal visszafordultam, mert lemerült a váltó aksija (nyugtassatok meg: ugye nem csak velem történt ilyen?). Úgyhogy a régi fatengelyes gépemmel újrakezdtem a menetet, amin valamikor októberben ültem utoljára. Pár méter után visszaszoktam. A beállítások szögek, hosszak azért kicsit eltérnek.
Amiben vitathatatlanul jobb az új gépem, az a tárcsafék. Kicsit meglepődtem, mikor először meghúztam a felnifékes karokat, kis idő kellett, mire átállt az agyam ennek az erejére (ha a régi alukerék lett volna benne, nem lett volna ekkora a különbség).
Az elektromos váltással elég felemásak az érzéseim. Őszintén nem értem, hobbiszinten mi nem elég jó egy normálisan beállított, rendesen karbantartott mechanikus rendszerben. A bowdenházat egy-két szezononként cserélve halálpontos, gyors a váltás - akár az elektromosnál, csak ahhoz képest töredék áron, és a zombi-apokalipszis után is működni fog. A szinkronizált funkció elméletben tetszett, gyakorlatban az idegeimre ment. Alkalmazásból személyre szabtam volna, de nem engedélyez olyan kombinációkat, amiket én kedvelek, így akkor is túlbuzgón váltogat elöl-hátul, ha nem arra vágynék. Továbbá hiányolom, hogy semmi módon nem jelzi, hogy az akku a végét járja. Gondolom, feltételezik, hogy alapból úgyis egy képernyőt bámulok, tehát látni fogom (nem fogom). Szerintem nem lenne megugorhatalan műszaki feladat, hogy a junction box jelezzen, mondjuk pár csippanással. Egyedül az első váltó tiltása figyelmeztet, hogy vége a dalnak.
Nagyon jó még, hogy a tárcsás kerekeknél a felnifék nem szab határt a gumiszélességnek. A régi felnifékesnél még egy kicsi játék van benne: most a 28-as külsők 26 szélesek a kerekeimen, még egy 30-as elférne, az nagyjából 28 szélesre terjedne ki. A Treken szintén 28-as van, de a széles felnin ez már kb. 31mm, ami nagyon jól jön ez egyre gyalázatosabb utakon. Szerintem simán elférne a vázban valami közepes gravel gumi is, más kérdés, hogy ha érdekelne is a műfaj, ilyen úri cuccot nem nyöktetnék köveken, gyökereken, sárban.
Az áttételezéssel sem vagyok teljesen elégedett, bár erről nem tehet szegény: ezen ez a kiosztás van, és kész. A kompakt hajtóművel elvagyok, de nem az én világom, a 11-32-es sorral meg bárhova fel lehet menni, csak éppen felénk nincsen bárhova, szóval a nagyis fokozatok dísznek vannak rajta, cserébe viszont a közepén van egy nagyobb, nem szeretem ugrás. Egy sor cserét még valószínűleg meglépek.
Na de ami a legfontosabb
:
Vázmerevség, csillapítás, hajtáshatékonyság, mélyprofilú felnik hatása, stabilitás kanyarokban, úgy általában az össz érzet... Passz, őszintén, nem érzem a marha nagy különbséget, szerintem koca szinten ezek kicsit fejben túlfújt dolgok - de talán inkább én vagyok ezekre érzéketlen. Lehet, hogy a karbonváz x százalékkal merevebb, de a titán vázamnál sem érzem, hogy különösebben hajladozna. Meg pl. szerintem egy huncut km/h-val sem tudok gyorsabban beesni egy kanyarba, mint a régivel. Az élvezet faktor számomra nagyjából egál.
Összefoglalva: bitang jó kis gép, de azon a szinten, ahol én karistolok, még nem nagyon érzem, hogy sok olyat nyújtana, amit a huszonéves vas nem. Ha harmatosat gurulok, biztos hogy nem a gép hibája - bár ez a régivel is így van.
Na de ON.
Az elektromos váltással elég felemásak az érzéseim. Őszintén nem értem, hobbiszinten mi nem elég jó egy normálisan beállított, rendesen karbantartott mechanikus rendszerben. A bowdenházat egy-két szezononként cserélve halálpontos, gyors a váltás - akár az elektromosnál, csak ahhoz képest töredék áron, és a zombi-apokalipszis után is működni fog. A szinkronizált funkció elméletben tetszett, gyakorlatban az idegeimre ment. Alkalmazásból személyre szabtam volna, de nem engedélyez olyan kombinációkat, amiket én kedvelek, így akkor is túlbuzgón váltogat elöl-hátul, ha nem arra vágynék. Továbbá hiányolom, hogy semmi módon nem jelzi, hogy az akku a végét járja. Gondolom, feltételezik, hogy alapból úgyis egy képernyőt bámulok, tehát látni fogom (nem fogom). Szerintem nem lenne megugorhatalan műszaki feladat, hogy a junction box jelezzen, mondjuk pár csippanással. Egyedül az első váltó tiltása figyelmeztet, hogy vége a dalnak.
Nagyon jó még, hogy a tárcsás kerekeknél a felnifék nem szab határt a gumiszélességnek. A régi felnifékesnél még egy kicsi játék van benne: most a 28-as külsők 26 szélesek a kerekeimen, még egy 30-as elférne, az nagyjából 28 szélesre terjedne ki. A Treken szintén 28-as van, de a széles felnin ez már kb. 31mm, ami nagyon jól jön ez egyre gyalázatosabb utakon. Szerintem simán elférne a vázban valami közepes gravel gumi is, más kérdés, hogy ha érdekelne is a műfaj, ilyen úri cuccot nem nyöktetnék köveken, gyökereken, sárban.
Az áttételezéssel sem vagyok teljesen elégedett, bár erről nem tehet szegény: ezen ez a kiosztás van, és kész. A kompakt hajtóművel elvagyok, de nem az én világom, a 11-32-es sorral meg bárhova fel lehet menni, csak éppen felénk nincsen bárhova, szóval a nagyis fokozatok dísznek vannak rajta, cserébe viszont a közepén van egy nagyobb, nem szeretem ugrás. Egy sor cserét még valószínűleg meglépek.
Na de ami a legfontosabb
Vázmerevség, csillapítás, hajtáshatékonyság, mélyprofilú felnik hatása, stabilitás kanyarokban, úgy általában az össz érzet... Passz, őszintén, nem érzem a marha nagy különbséget, szerintem koca szinten ezek kicsit fejben túlfújt dolgok - de talán inkább én vagyok ezekre érzéketlen. Lehet, hogy a karbonváz x százalékkal merevebb, de a titán vázamnál sem érzem, hogy különösebben hajladozna. Meg pl. szerintem egy huncut km/h-val sem tudok gyorsabban beesni egy kanyarba, mint a régivel. Az élvezet faktor számomra nagyjából egál.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8258
Ha már így belejöttem, van egy ennél is - minden szempontból - súlyosabb dolog, ami a nagy Ámerikából elindulva lassan végig seper az egész világon és a hétköznapi férfiembereket érinti, ez pedig a TRT (Testosterone Replacement Therapy), azaz tesztoszteronpótló terápia, amit jellemzően 60 feletti beteg férfiak számára találtak ki, de valamiféle lakossági kokszolássá kezd fajulni és komoly tömegeket vonz be. Jelenleg már 40 feletti férfiaknak is ajánlják terápiás célzattal...
hogy minden hülye férfinak érezhesse magát (még az is, aki valójában sosem volt igazán az). 1x kifejteném, de úgyse érdekel senkit, így csak itt hagyom ezt. Sorry! 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Rá sem keresekasebestyen írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:39Az a folyamat, amelyben a projektet a világ elé tárták, próbálták az egészet minden szempontból főként eladhatóvá, esetleg elfogadhatóvá, stb. tenni, nah az volt az igazán gusztustalan. Mikor a menedzserek magyarázták ennek a sport értékét, közben látszott az idióta képükön, ahogy pörögnek a dollárjelek.Vinkler írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:29Jah, olvastam én is. Elképesztő és rettenetes is egyben.asebestyen írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:26Sport (?), ha nem is kerékpár...
Kitekintés:
Az „Enhanced Games” (A doppingolimpia) eredményei ...![]()
- asebestyen
- V.I.P.

Az a folyamat, amelyben a projektet a világ elé tárták, próbálták az egészet minden szempontból főként eladhatóvá, esetleg elfogadhatóvá, stb. tenni, nah az volt az igazán gusztustalan. Mikor a menedzserek magyarázták ennek a sport értékét, közben látszott az idióta képükön, ahogy pörögnek a dollárjelek.Vinkler írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:29Jah, olvastam én is. Elképesztő és rettenetes is egyben.asebestyen írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:26Sport (?), ha nem is kerékpár...
Kitekintés:
Az „Enhanced Games” (A doppingolimpia) eredményei ...
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10132
Jah, olvastam én is. Elképesztő és rettenetes is egyben.asebestyen írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:26Sport (?), ha nem is kerékpár...
Kitekintés:
Az „Enhanced Games” (A doppingolimpia) eredményei (Az egyik főtámogató Donald Trump Jr. )
2026 májusában Las Vegasban megrendezték az első olyan alternatív sporteseményt (Enhanced Games), ahol nyíltan engedélyezett volt a teljesítményfokozók használata. A statisztikák szerint a résztvevők 91%-a tesztoszteront, 79%-a növekedési hormont használt.
Díjazás: 250 ezer dollár a győzelemért, 1 millió dollár a világcsúcsért.
Az eredmények meglepően átlagosak lettek: Mindössze egyetlen egy világrekord dőlt meg a doppingoló sportolók által. Három versenyszámban (egy úszó- és két futószámban) olyan sportoló nyert, aki teljesen tisztán, doppingszerek nélkül állt rajthoz. A szakértők szerint a projekt szakmailag és nézettségben is óriási bukásnak bizonyult.
A következtetések leszűrését mindenki saját fantáziájára bízom.![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- asebestyen
- V.I.P.

Sport (?), ha nem is kerékpár...
Kitekintés:
Az „Enhanced Games” (A doppingolimpia) eredményei (Az egyik főtámogató Donald Trump Jr. )
2026 májusában Las Vegasban megrendezték az első olyan alternatív sporteseményt (Enhanced Games), ahol nyíltan engedélyezett volt a teljesítményfokozók használata. A statisztikák szerint a résztvevők 91%-a tesztoszteront, 79%-a növekedési hormont használt.
Az eredmények meglepően átlagosak lettek: Mindössze egyetlen egy világrekord dőlt meg a doppingoló sportolók által. Három versenyszámban (egy úszó- és két futószámban) olyan sportoló nyert, aki teljesen tisztán, doppingszerek nélkül állt rajthoz. A szakértők szerint a projekt szakmailag és nézettségben is óriási bukásnak bizonyult.
A következtetések leszűrését mindenki saját fantáziájára bízom.
Kitekintés:
A következtetések leszűrését mindenki saját fantáziájára bízom.
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

- Értékelés: 265
Érdekes próbálkozás volt ez az olasz gyártótól...
- pärt
- Őslakos

Vinkler, boldog születésnapot kivánok!
Találtam egy kitűnő ötletet a két szenvedélyed egyensúlyban tartására
Találtam egy kitűnő ötletet a két szenvedélyed egyensúlyban tartására
- pärt
- Őslakos

Jé, olyan ismerős volt ez a pad. Én kicsit odébb támasztottam le a karóhoz, hogy vadregényesebb legyen a látvány.
Mi tavaly voltunk erre a fiammal. Nekem is nagyon tettszett, nagyon jó hangulatú volt Pestről kigurulni, aztán mindenféle kis szentendrei rejtekutakon feltekerni.
Dömörkaputól Pilisszentlászló felé feltekertünk - ugyan nem országútival, de teljesen rendben volt.
Dömörkaputól Pilisszentlászló felé feltekertünk - ugyan nem országútival, de teljesen rendben volt.