Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 799

Re: Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Tavasszal egy 50-es szülinapi partin volt szerencsém részt venni Balatonszőlősön a Casa Christa-ban.
Viszonylag sokat járok étterembe, de ez kiugróan és meglepően finom és igényes menüsor volt.
Tetszett, ízlett, minőségi volt: valóban gourmet.

Az összeállított borsor is kedvemre való volt, ami nagy szó.
(A hozzáértő boros társaságom szerint is a Figula Sóskút és a Pannonhalmi Pinot Noir volt kiemelkedő.)
Mondjuk hajnali kilépőnek a Bumbu nem igazán kellett volna ... :-)

Ajánlom mindenkinek, aki egy szép és visszafogott / csendes helyen jót akar enni.
IMG_1380.jpeg
IMG_1382.jpeg
IMG_1400.jpeg
IMG_1401.jpeg
IMG_1403.jpeg
IMG_1404.jpeg
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Snipi írta:
2026.06.09., kedd 08:35
Még lehet kapni Ausztriában sört a Mekiben?
Szerintem már nem... Amikor ott melóztam (tizenéve) még lehetett :-)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Vasti írta:
2026.06.08., hétf. 17:25
Meki és Meki között is van különbség bőven: sok múlik a dolgozó, mint mindenhol. Hiába "Systemgastronomie" az ember bármit el tud cseszni ;-) Ha nem sütik meg rendesen a húst - krumplit, mert sietnek, vagy túlsütik, mert nem figyelnek, vagy túl sokáig tárolják, mert tojnak rá. Ha túl sokáig állnak a cuccok az előkészítő pultban, odafonnyad a saláta, szétfolyik a sajt, az sem jó.
Én Graz-ban dolgoztam Mekiben, egy szokatlanul jó ;-) értékelésűben, mert az étteremvezetőnk nem hagyta, hogy bármit eladjunk, ha valami már nem volt megfelelő, akkor az ki kellett dobni. De mivel minden graz-i étterem egy tulajé volt, néha be kellett ugrani más éttermekbe ha valaki pl. lebetegedett, hú, voltak durva dolgok a miénkhez képest szinte mindenhol! Volt egy, ahol még azt sem ettem volna meg, amit én akkor ott frissen saját magamnak megcsinálok :-(
Itt a kisvárosunkban elég gyalázatos a Meki, nem is nagyon voltam még ott: viszont ha úton hazafelé otthonról ;-) este, és megéhezünk, Fürstenfeld-be szívesen beugrunk, úgy 90%-ban jó. De ott is volt már összehányt kaja, mert éppen olyanok volta konyhában...
Még lehet kapni Ausztriában sört a Mekiben?

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
2026.06.08., hétf. 16:03
Ha mar meki, akkor pl en szlovakiaban elek es itt nagyobb kultusza van a mekinek. Ahanyszor ettem magyarorszagon mekit sosem izlett vagy nem annyira mint szlovakian (Pozsony).
Meki és Meki között is van különbség bőven: sok múlik a dolgozó, mint mindenhol. Hiába "Systemgastronomie" az ember bármit el tud cseszni ;-) Ha nem sütik meg rendesen a húst - krumplit, mert sietnek, vagy túlsütik, mert nem figyelnek, vagy túl sokáig tárolják, mert tojnak rá. Ha túl sokáig állnak a cuccok az előkészítő pultban, odafonnyad a saláta, szétfolyik a sajt, az sem jó.
Én Graz-ban dolgoztam Mekiben, egy szokatlanul jó ;-) értékelésűben, mert az étteremvezetőnk nem hagyta, hogy bármit eladjunk, ha valami már nem volt megfelelő, akkor az ki kellett dobni. De mivel minden graz-i étterem egy tulajé volt, néha be kellett ugrani más éttermekbe ha valaki pl. lebetegedett, hú, voltak durva dolgok a miénkhez képest szinte mindenhol! Volt egy, ahol még azt sem ettem volna meg, amit én akkor ott frissen saját magamnak megcsinálok :-(
Itt a kisvárosunkban elég gyalázatos a Meki, nem is nagyon voltam még ott: viszont ha úton hazafelé otthonról ;-) este, és megéhezünk, Fürstenfeld-be szívesen beugrunk, úgy 90%-ban jó. De ott is volt már összehányt kaja, mert éppen olyanok volta konyhában...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 958

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ha mar meki, akkor pl en szlovakiaban elek es itt nagyobb kultusza van a mekinek. Ahanyszor ettem magyarorszagon mekit sosem izlett vagy nem annyira mint szlovakian (Pozsony).
A hasabburgonyajuk sokkal jobb mint barhol mashol ettermekben, igaz 5-bol egyszer a mekibe sem olyan pedig ugyanarra a helyre jarunk. En kb egy honapban egyszer max kettoszor eszek mekiben es mindig a sima hamburgert eszem utana meg a megerdemelt hasabburgonyam. :)
Szeretek ettermekbe jarni de keves olyan kaja van amit ott erdemes enni de pl en nem csak azert jarok etterembe mert enni akarok, hanem olyan helyeket valasztok amik szemre is szepek. pl jarunk egy helyre sorozni es csak azert megyunk oda mert jol nez ki pedig mashol jobb sorok vannak a kicsi varosunkba.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4162

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vasti írta:
2026.06.07., vas. 21:25

....Szóval mindenki, MINDENKI jár mindkét helyre, még ha le is tagadja ;-)
2012 márciusban egy Miskolctapolcán töltött hosszú hétvégén voltam utoljára Mekiben. Akkor is azért, mert előtte pár nappal bedobtak a postaládába olyan 1et fizet 2őt kap kuponokat.
Már akkor is rég voltam, de ezután végérvényesen megofgadram, hogy nem megyek ilyen helyekre többet, mert ennyiért bárhol találok jobbat, akkor miért fizessek érte?
És ezt tartom is.

Ahogy kólát (Fantát, stb.) is kb. 20 éve ittam utoljára, ezekkel is szakítottam örökre.
Úgy gondolom az élet túl rövid, hogy hogy sz@rt együnk, vagy igyunk, főleg, ha keményen megdolgozunk az áráért, és foleg akkor, ha van tobb alternatíva is.
És én ezt tartom, nem érdekel,.ki mit gondol róla. A gyerekeimet is így nevelem, lassan 10 évesek, és nem járnak semmilyen gyorsétterem, talán ha 3x ittak életükben összesen kólát, amikor a jószívű nagyi megjínálta őket :D
Ha majd nagykorúak lesznek, úgy szúrják el az életüket, ahogy akarják, de remélem tartani fogják azt, amit addig megtanulnak ezekről (is).

Lehet UFO vagyok, de vállalom. Örülnék, ha több ilyen lenne a világon, talán jobb lenne az általános színvonal. De látom a közeli kollégáim esetében is, hogy az emberek szeretik a könnyebbnek látszó utat választani, és sokszor lusták egy icipicit is tenni a dolgokért. A nélkül pedig nem megy ugye...
Csak a Marantz! :-D

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1351

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Ínnye be sok- sok tapsztalat, és mind igaz a maga helyén. Nekem ízlett korábban a mislenes újragondolás is - bár magam miatt nem adtam volna érte még a töredék árát sem-, sztrítfúd, fásztfúd, mindegyik ízletes és tápláló lehet, de talán érdemes megválasztani miből és hol. Mindenki ismeri a mama, a felség főztjének stb. szeretteinek az ízélményét, teljesen más az energetikája -szeretettel elkészített étek -, mint ha egy "idegen" helyen elkészített táplálékot veszünk magunkhoz. Ha megfelelő az alapanyag, az elkészítő (tudata), szinte mindegy mit és hol :smile53:

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2026.06.07., vas. 20:08
Hisz csak annyit írtam, hogy aki Mekibe, vagy hasonló helyre IS jár, az nálam nem fér össze az éttermi igényességgel.
Jajjj teeee :-)

Az ember a Mekibe IS jár, ha siet, éhes, és útba esik! Szinte mindenki.

Aki nem, mert "hülye aki oda jár moslékot enni" annak elmondom hogy miután kiköltöztünk lehúztam majdnem 2,5 évet egy Meki konyhán, ezért sokkal nyugodtabban megyek be egy Mekibe, minthogy rendeljek valamit. Otthon a melóm miatt jártam sok étteremben hátul, csak kiszállítós helyeken is: ezekkel a tapasztalatokkal azt mondom, hogy látatlanban inkább a Meki ;-)
De az is vicces, amikor beülsz egy "kézműves" (mert nem robotok készítik, gondolom, manapság annyi minden kézműves, a robot meg kevés ;-) és kapsz egy még olyan burgert sem, mint a Mekiben...

Na szóval ezek a hét közbeni, rohanós, gyorsan együnk valamit étkezések: ezek erre valók, és ha megtalálod az elfogadható minőséget a környezetedben, akkor az mád jó.

Aztán vannak a hétvégés, családi ünneplős, kirándulós, nyaralós stb. éttermezések, amikkel az ember 50 felett azért már szerzett némi tapasztalatot, jár mindenféle étteremben. De ezek a helyek meg pont nem azért vannak, hogy beugorj, ha van 20 perced ;-)

Szóval mindenki, MINDENKI jár mindkét helyre, még ha le is tagadja ;-) A menza meg menza, a jó is csak azt jelenti, hogy már ehető, nem kell utána félni, stb. ;-) Szóval ne kábíts azzal, hogy te nem adod egy bizonyos szint alá, mert olyan nincs! ;-)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2026.06.07., vas. 18:55
Alex_Aston írta:
2026.06.07., vas. 09:08
Mire rossz példa?
Még engem vádolsz szelektív olvsással :D ....

....Itt konkrétan lealáztál mindenkit, aki bemegy egy Mekibe vagy hasonlóba, és megeszi azt a "moslékot"....
És ezzel pont alátámasztod... ;) :smile53:

Hisz csak annyit írtam, hogy aki Mekibe, vagy hasonló helyre IS jár, az nálam nem fér össze az éttermi igényességgel.
Meg azt sem írtam, hogy.minden jó az Infoparkban, sőt azzal kezdtem, hogy az A épület kantin az valami förtelmes. :rolleyes:

Tatabányán az Ó Lángos nevű helyet tudom ajánlani, nekem egy Tatán lakó kollégám ajánlotta, amikor kérdeztem, mit érdemes ott gyorsan jót enni, nem horror áron. Egyszer próbáltam nemrég, és tényleg jó lángost adnak, van mindenféle feltéttel, ha úgy kívánja az ember. Nincs agyon áztatta olajjal, puha a tészta, nem lesz utána nehéz a gyomrod. Szóval jó lángos.
Mást ott nem ismerek.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Aszpirin írta:
2026.06.07., vas. 18:55
Szóval ha ismersz olyan kifőzdét, ahová érdemes betérni Tatabányán,
talán még vállalható távolság: Zsámbék, Gabriele étterem és pizzéria
Én ismerem a konyháját is, nyugodt szívvel ajánlom ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6501

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
Mire rossz példa?
Még engem vádolsz szelektív olvsással :D
Leírtam pontosan: a mandandód alátámasztására.
Itt konkrétan lealáztál mindenkit, aki bemegy egy Mekibe vagy hasonlóba, és megeszi azt a "moslékot". Ezután már jónéhányan be sem merjük vallani, hogy néha bemegyünk egy Mekbe kajálni. Nem, nem a gasztronómiai élvezetek miatt, hanem mert az éhséget is csillapítani kell. És szerinted miért nincs ezeknek létjogosultságuk? Mert mindenhol van sokkal jobb alternatíva, tartalmasabb és jobb étel, ugyancsak gyorsétkeztetés kategóriában. És erre mit hoztál fel? Hogy a Infoparkban, ahol épp dolgozol, pár perces távolságban 5 is van.

Erre mondtam, hogy az Infopark erre rossz példa. Mert egy kisvásorsnyi, Magyarországi mércével nagyon jól kereső irodai alkalmazott tömörül ott össze, és ez természetesen odavonzza a minőségibb munkahelyi gyorsétkeztetési láncokat (az aláhúzás fontos, mert egy átlag munkahelyi menza napi menüje eléggé "moslék") . És mert ezek csak déli időszakban 11-14 között vannak nyitva, de általában napi menü - ahol van egyáltalán - már jóval korábban elfogy, és 13:30 után már leginkább a rántotthús-sültkrumpli kombó jellemző.

Speciel én is az Infoparkban dolgozom. Egy Meki szerinted moslék, rendelt étel nem lehet jó, főleg pizza nem, de bezzeg otthonról hozni az előző nap elkészített tökfőzeléket/fasírtot az királyság, a munkahelyeden pedig 3 perces körzetben csak déli időszakban nyitvalévő öt étterem napi menüje is húdefasza. Jól foglaltam össze?

Ez elég sajátságos és végletes szemlélet, de véleménynek elfogadható. Én is ismerek embereket, akik gyalázzák pl. a Mekit, aztán lemennek a menzára és rendelnek rántott húst vagy rántott sajtot krumplipüré/korkett/sültkru,pli/rizibizi körettel, plusz egy gyümölcslevesnek nevezett tejes-cukros folydékkal, és nem álltam le velük vitatkozni, hogy mitől kevésbé moslék az, mint egy mekis menü (a Mekiben is van rántott csirekflat meg cézár saláta, stb, radásul ezek valahogyy jobbak is, mint pl. az Ericsson-mezán kapható, 3mm vastag bundában 2 mm vastag hús jellegű rántott csirke / rántott sajt /rántott karaj.
Am i a menüket illeti: kipróbáltam mindegyiket, és tudatosan, pont a minőség iránti tgényemből nem választom azokat.

Mondhatnám azt is, hogy számomra azok bizony drága "moslékok" (főleg az általad is sz.rnak tartott A-menzán, de az Ericssonnál is, legkevésbé a D-ben), de ennyire mégsem, mert ez nagyon szubjektív, abba pedig egyáltalán nem is mernék megnyilvánulni, hogy milyen igényes az, aki ezekből kajál, mert Te is említettél más szempontot is... És említek én is. Én - ha lehet - a rendelkezésre álló időmben - szeretek kompromisszu-mentesen étkezni, tehát - ha lehet - a legjobbat választom, ami az Infoparkban a Melódin Étterem, azaz a mi épületünkben lévő nagy étterem. Szerintem MESSZE a legjobb, és úgy látom szerinted is, természetesen ehhez mért árakkal. És a magas árak ellenére, ott van a legnagyobb tömeg. Gyere át 12-kor egyszer, péntek kivételével garantáltan legalább negyedórát állsz sorban, majd még 5-10 percet eltöltesz az ételkiválasztással és a pénztári sornál. Ha kevesebb, mint 1 óra a rendelkezésre álló idő (ez nálunk sűrűn előfordul), akkor a legjobb minőséget kínáló étteremben agy nagyon korán, 11-kor mész, vagy nem ebéd lesz az, hanem gyors étellapátolás. Ilyenkor szoktam én átmenni a D-be, ami talán a második legjobb, de ugye elég kicsike. Érdekes módon ott vagy nagyon rövid a sor a menühöz, vagy egyáltalán nincs sor, és a menüt az Ericssonban sem kapkodják el (de kelendő), ami viszont óriási étterem rengeteg kihasználatlan hellyel... Oda azért szoktunk menni, mert a csapat negy része az alacsonyabb árszínvonal és a zsúfoltság hiánya miatt jobban kedveli. Én nem, de ha együtt megyünk a csapatommal, akkor én is oda megyek. Sikerült is a últ héten beletrafálnom egy "séf ajánlatába", ami bőrüs sült kacsamell volt nagy eperdarabokat tartalmazó zselatinos-szerű édes-savanyú mártással és korkettel. A tányéron egyedül a krokett volt ehető, a kacsamell rágós volt, a bőr raja vastag és puha /rami sztem undorító, ropogósra kellene sütni/, az epre mártás fanyar íze egyáltalán nem ment a cseppet sem omlós bőrös kacsával, a tányéron egyetlen ehető komponens volt: a krokett. Azt sikerült jól elkészíteni. Pedig ez "séf ajánlata" volt, csókoltatom a séfet.
Ehhez képest az a moslék, amit egy Mekiben kapsz, legalább konzisztens minősgű, tudod, mire számíthatsz, nem ér ilyen drága meglepetés.

És akkor most ajánlj, kérlek, Tatabányán ggyors étkezési lehetőséget. Hálás leszek. Csak ne a Nagyi Kifőzdéjét a Vértes Centerben, mert za tényleg moslék ráadásul kb mindig hideg, még ha kérem hogy melegítsenek is rá, illetve ne a Tesco melletti kínait, mert az is brutál gagyi szerintem. Félreértés ne essék, ismerek én is nagyon jó éttermet Tatabányán (igaz, csak egyet), de az nem a gyors étjkeztetés kategória, hanem a nyugodt vendéglőzés. Amire hétköznap nincs időm. Szóval ha ismersz olyan kifőzdét, ahová érdemes betérni Tatabányán, áruld el kérlek, cserében megígérem, hogy már csütörtökön el is megyek oda (hétfő-kedd-szerdán ügyféllátogatás miatt az irodában leszek Budapesten)
leborulok.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2026.06.07., vas. 15:06
Ja, az már-már közepes város. :D
Ott azért, főleg osztrák viszonyban, gondolom vam rendesen fizetőképes kereslet.
Bocs, félreérthető voltam ;-) Ahonnan származom, és ahol melóztam, magyar város (Zalaegerszeg ;-) , az otthoni rég volt főnököm étterme megy jól. Jé, most gondoltam bele, hogy lassan 15 éve költöztünk el, és az étterem már akkor is működött pár éve - hogy repül az idő :-)

Itt Ausztriában meg még mindig meglepődök, mennyien tudnak lenni egy-egy étteremben :-) A legviccesebb, hogy a Stadtcafe a főtéren meg hasonló helyek hogy megtelnek délelőttönként még ebben a nem egészen 10.000-es kisvárosban is jól szituált nyugdíjasokkal, milyen cukin elüldögélnek ott: megreggeliznek, kávéznak, beszélgetnek. Ilyet otthon nem láttam...
Alex_Aston írta:
2026.06.07., vas. 15:06
Dreher Söröző és Étterem
Megnézem, mit írnak róla: a "klasszik" helyek a kedvenceim :-)
Mondjuk az ebédmenü nem mindig árulja el az igazat a helyről, mert általában van valami rutinos menzás szakács, aki megcsinálja a menüt, aztán átadja a helyét zárásig egy másik szakácsnak, aki meg lehet, hogy teljesen más szint ;-)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vasti írta:
2026.06.07., vas. 14:29
[quote=Alex_Aston post_id=3017760
Kisváros = 54.000-es megyeszékhely ;-)....
Ja, az már-már közepes város. :D
Ott azért, főleg osztrák viszonyban, gondolom vam rendesen fizetőképes kereslet.

Kormend:

Dreher Söröző és Étterem

A jó értelemben vett régivágású étterem.
Csak menüt ettem többször is ebéd időben, de az normális adag (söt, a.leves hatalmas tányérban érkezett) volt mindig teljesen korrekt a minőség, és fillérekbe került (tavaly 2000Ft körül volt)
A kiszolgálás pedig szinten a régi vágású, azaz figyelmes, és nem tolakodó fajta.

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2026.06.07., vas. 11:29
És a mondandód végén leírtad, hogy azért a volt főnöködnek sikerült kisvárosban is jót alkotni. :D
Kisváros = 54.000-es megyeszékhely ;-)

És a volt főnökömet a korrekt számítógépes biznisze miatt mindenki ismerte a városban - környéken: szerintem az éttermébe az emberek nagy része azért pártolt át egyik napról a másikra bármelyik másikból, mert gondolták ő egy korrekt fickó, tuti a kajában is az ;-) Ezzel szerintem nem kicsit odavágott a többi menüztető helynek, mert egy ekkora városban napi több száz embert veszítettek úgy összességében, ami még leosztva mondjuk 10-15 ilyen kis étteremre is azt jelenti, hogy a déli menüs vendégeik nem jelentéktelen része eltűnt...

A körmendi jó hely érdekel! Arra vezet az utunk, de még sohasem voltam Körmenden étteremben - lehet, hogy legközelebb megállunk ;-) Csak a Székely Tanyát ne mondd!!! ;-)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vasti írta:
2026.06.07., vas. 09:28
....Mert egy átlagos városban, főleg kisebben összesen nincs annyi étterem, amennyi csak déli menüs hely van a melóhelyed környékén a leírtak alapján :-)....

[/quote]

És a mondandód végén leírtad, hogy azért a volt főnöködnek sikerült kisvárosban is jót alkotni. :D
Meg a sok választék nem azt jelenti, hogy mind jo, hanem inkabb azty hogy a sz@r is tud működni, mert úgy is mennek oda a sok emberből annyian, akik lusták/igénytelenek, stb.

Idehaza is, sok kisvárosban, faluban találni jó helyeket, olcsón. Csak ami hirtelen eszembe jut pár települes: Kőszeg, Csengersima, Gyomaendrőd, Körmend, Tapolca, ahol megfordultam az utóbbi időkben többször is. Vagy már nagyobb település Békéscsaba, ott is van egy favoritom.

Ha kell valakinek ajánlás ezeken a helyeken, szóljatok :napsut:

Vasti
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
Mire rossz példa?
...az életre ;-)

Mert egy átlagos városban, főleg kisebben összesen nincs annyi étterem, amennyi csak déli menüs hely van a melóhelyed környékén a leírtak alapján :-)

És a minőség is itt bukik meg sok kisvárosi, éppen csak vegetáló étteremnél: amikor számíthatsz napi mit tudom én, 1000 eladott ebédre, akkor tudsz alapanyagot rendelni, frisset, és fel tudsz venni személyzetet, stb. De amikor reméled, hogy talán ha szép idő lesz akkor beesik 20 ember, jobbára kisvárosi csórók, akkor azért nehezebb ám az élet... Ilyenkor sajnos előkerül a ki tudja mióta a hűtőben punnyadó ki tudja mi, mert ha mindent kidobna a tulaj, amit amúgy már ki kellene dobni, akkor lehúzhatná a rolót, mert az már nagyon nem férne bele. Ja, és sok közülük szakácsból stb. is csak olyat talál, aki valamiért nem talált magának jobb helyet, több pénzért.

A volt főnököm (IT-s banda voltunk ;-) régi álma volt egy menüzős étterem, meg is valósította sok éve. Nagyon bejött neki, kisvárosi viszonylatban komoly stabil vendégszáma van: na ő tudja is hozni a szuper minőséget mindenkinek elég adagokkal, mert úgy lehet.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2026.06.06., szomb. 18:22

Az infopark nagyon rossz példa a mondandód bizonyítására. .....
.....(Te egyébként melyikbe jársz?)
Mire rossz példa? Több helyen is van ebéd menü 2500-ért. Van ahol sz@r, van ahol egész normális. Előbbi az A épület, utóbbi a D, ezért én oda szoktam menni, ha nem otthonról viszek ebédet, mert általában ezt preferálom, de heti 1-2 alkalom van, hogy kimegyek a Double Delight-ba.

Amúgy, ha menün kívül akar enni az ember, valoban 3500-000 körül van egy egytál étel, ami nem kevés, ha minden nap ezt eszik, így ezt sosem választom.

Ami a ti épüleretekben van, azt is kipróbáltuk, ugye lemérik az ételt. Na, az olyan, mint egy jobb szállodában, minőség és választék terén is. Árban meg ugye amennyit szed az ember... :D nekem sikerült 4509 körüli árat összehozni, de abban volt 2 köret, és 3 féle hús, meg kis zöldség is. De kollega egy normális adagot megúszott 3000 alatt.

Ha meg úton vagyok, előre megnézem a környéket, ahova megyek, az értékelések alapjan döntök. Kizárom az olyan 1* negatív beírásokat, mint a "zárás előtt 10 perccel nem szolgáltak ki", vagy a "zárva volt amikor mentünk", és hasonlókat, és így keresem a legjobb ár/érték arányt. Ez 10-ből 9 esetben kb. be szokott válni, így ha többször is megyek valahová, akkor már ugyanoda megyek. Emiatt sok helyen van már favorit, ha kell, tudok ajánlani :rolleyes:

severance
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: severance »

-CB- írta:
2026.06.06., szomb. 19:00
Rászoktunk erre a "pánk" ebèdelésre, nagyon költséghatékony.
Külföldön "a lét a tét" alapon nálunk is játszik ez a megoldás. Itthon meg a "safe menü": Metro-s (ARO) rántott sajt és rántott csirkemell ("a változatosság gyönyörködtet" alapon mindenki kap ezt is, azt is), köretnek hasábburgonya (Aviko). Nem szükséges ragaszkodni a márkához, mert átlag büfében úgyis garantáltan ezt kapod :D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1420

Hozzászólás Szerző: -CB- »

BLX írta:
2026.06.06., szomb. 18:45
Es az megvan, hogy Budapesten egyre tobb helyen van fix service fee, ami kotelezoen rajta van a szamlan. Nem mondjak es nincsen kiirva sem sok helyen. Amimor fizetsz, a service feevel megterhelt totalra kernek/adhatsz tovabbi tip-et. Ja es ebbol nem igazan latnak semmit az alkalmazottak. Es a hely lehet akar self service is. Lassan becsi arak vannak Budapesten, de a minoseg meg elmarad. Sajnos. Termeszetesen tisztelet a kivetelnek.
Űber korrekt.
Nálunk sok étterem kiesett a pixisből az utóbbi időben a túlárazása miatt.
Külföldön sok helyen tudsz venni meleg pultból készételt a közértben. Rászoktunk erre a "pánk" ebèdelésre, nagyon költséghatékony. Csak a tengerparton vigyázni kell a sirályokkal, Madeirán meg a pintyekkel 😆
Itthon egyelőre a CBA prima, meg tán a Tesco ahol tudsz így enni. Csak tengerpart nincs.
Csatolmányok
20260114_134344.jpg

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1099

Hozzászólás Szerző: BLX »

Es az megvan, hogy Budapesten egyre tobb helyen van fix service fee, ami kotelezoen rajta van a szamlan. Nem mondjak es nincsen kiirva sem sok helyen. Amimor fizetsz, a service feevel megterhelt totalra kernek/adhatsz tovabbi tip-et. Ja es ebbol nem igazan latnak semmit az alkalmazottak. Es a hely lehet akar self service is. Lassan becsi arak vannak Budapesten, de a minoseg meg elmarad. Sajnos. Termeszetesen tisztelet a kivetelnek.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2026.06.06., szomb. 17:48
Írod, hogy örül az ember, ha nem szendvicset kell ennie, vagy ha nem, akkor csak a legelső helyre kell beülnie. Miért is? Mindenki meg tudja oldani, ha akarja.
Nálunk az Infoparkban, 3 perc sétán belül van vagy 5 étkezési lehetőség. Ami a mi házunkban van, az minősíthetetlen. De a szomszéd UGYANANNYI pénzért érezhetően jobbat ad. Mégis, amikor mondom a többieknek, akkor az a válasz, hogy ááá, ez egyszerűbb... persze, aki egyszer kipróbálja, utána megérti. De ugye ezért tenni kell, és én azt látok az élet minden területén, hogy sokan, vahy talan a többség az egyszerűbb irányt választja, aztán csodálkozik, hogy az egyetlen lehetőség, amit próbált, nem tökéletes. A dolgokért tenni kell.
Az infopark nagyon rossz példa a mondandód bizonyítására.
- több tízezer ember dolgozik ott, viszonylag kis területre összezsúfolva
és
- az ott dolgozók átlagkeresete az országos átlag többszöröse
Naná, hogy tolonganak a munkahelyi étkeztető láncok/kifőzdék, és tényleg az van, hogy ha egyik nem tetszik, átmész a másikba vagy harmadikba, és még úgy is félóra alatt megvan a hétköznapi étkezés, viszonylag színvonalas kajával.

Azt se felejtsd el, hogy amiről beszélsz, kifejezetten munkahelyi étkeztető éttermek, azaz pl. a mi épületünkben rendes kaja csak 11-14 között van, de ha 13.30-kor mész oda, akkor a legtöbbször csak a rántotthús-sültkrumpli jellegű kaja van már, ami semmivel sem jobb, mint egy Mekis menü, cserében drágább.

Amelyik jó is, ott nem ebédeslsz egy Big Mac menü árából (de amúgy kb semmi összehasonlítási alap nincs, valóban sokkal jobb még így is ár/érték arányban, mint egy Meki). Nálunk nagyon jó a kaja (szerintem kiemelkedően jó, ahhoz képest, hogy munkahelyi étterem), mondjuk a megnyitása óta eltelt pár évben a háromszorosára emelkedtek az árai, és ebben még csak egy csepp túlzás sincs. És 12-kor akkora sor van, hogy a vendéglőből kiklóg a beléptetőkapukig. Vannak kollégák, akik pl. pont emiatt járnak át a szomszédos Ericsson éttermébe, ami szerintem.... meh, de ahogy Ralfy mondta, amikor megkérdezték tőle, hogy mi a véleménye a Chivas Regalról: "almalével elmegy" :) (Te egyébként melyikbe jársz?)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1420

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Több helyről kijöttem már ahol bár emberek voltak a pultban, nem lehetett csak tablettel vagy online felületről rendelni. Sajnos szemüveg nélkül ez bukó, meg eleve, ha tudom mit szeretnék, tegyék már elém, nem tetriszezni jöttem....

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 987

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Aszpirin írta:
2026.06.06., szomb. 17:16
-CB- írta:
2026.06.06., szomb. 16:45
Ennek a "gépesített továbbgondolása", mikor pl. Egy burgerezőben kártyával fizetsz rendeléskor a PULTNÁL, aztán az applikációban jelöld meg, hány százalék borravalót adsz. Előre, mikor azt sem tudod, mit fogsz kapni....ráadásul, ha nincs rajtam szemüveg, a legsmucigabb attitűdömet sem tudom mindíg hiba nélkül hozni🤑
Jaja, ráadásul mindezt egy méretes tableten tolják eléd, jó nagyban három borravaló lehetőséggel, és egy icipici "no tip" lehetőséggel, teljesen publikusan, hogy mindenki lássa, hogy mennyit adsz vagy nem adsz.
Amennyiben nem jó a kaja legyen az bárhol is és előre kell fizetni lehúzás az egész…. sad.gif
Miért nem hagyják meg a választás lehetőségét? Volt olyan is, hogy Sopronban a Terciában voltunk enni és több van neki a Soproni kifogástalan volt viszont ami az út mellet volt ugyanaz a lánc vissza kellet küldeni 5 adagból hármat sajnos mert egyszerűen ehetetlen volt….a másik kettő azért fogyott el mert éhes volt a gazdája sajna….reklamálás után szó nélkül visszakaptuk az árát….ja és alig voltak és majdnem egy órát vártunk a kajára….
Ma már elolvasom a kommenteket mielőtt elmegyünk valami új helyre… sad.gif
"Az igazi barát szemből támad."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vasti írta:
2026.06.06., szomb. 13:14

OK, te ezek szerint olyan szerencsés vagy....
Nem kerül többe, sem pénzben, sem időben.
Mindenhol van normális kifözde, vagy jó hamburger, nem drágább mint bármelyik Meki, vagy hasonló, számomra moslék gyorséttkezde.
Ha pedig otthonról viszek ételt, az a legolcsóbb, és legjobb. Van olyan is, hogy ott főzök az irodában frissen tésztát, ha úgy jön ki.

Útközben, ha enni kell, mindenhol van menü, ami gyorsan megvan, es jó helyen a minőségre sem lehet panasz,, árban meg annyiba kerül kb., mint egy Bigmac menü, csak annal sokkal táplálóbb, és szerintem jobb. Ki kell tapasztalni, melyek a jo helyek, és oda kell menni.

Írod, hogy örül az ember, ha nem szendvicset kell ennie, vagy ha nem, akkor csak a legelső helyre kell beülnie. Miért is? Mindenki meg tudja oldani, ha akarja.
Nálunk az Infoparkban, 3 perc sétán belül van vagy 5 étkezési lehetőség. Ami a mi házunkban van, az minősíthetetlen. De a szomszéd UGYANANNYI pénzért érezhetően jobbat ad. Mégis, amikor mondom a többieknek, akkor az a válasz, hogy ááá, ez egyszerűbb... persze, aki egyszer kipróbálja, utána megérti. De ugye ezért tenni kell, és én azt látok az élet minden területén, hogy sokan, vahy talan a többség az egyszerűbb irányt választja, aztán csodálkozik, hogy az egyetlen lehetőség, amit próbált, nem tökéletes. A dolgokért tenni kell.

@Aszpirin. Itt írok neked is. :rolleyes:
A házhoz rendelt pizzára gondoltam, vagy egyéb ételre. A jó pizza ismerve ugye az, hogy csak frissen az igazi. 15-20,perc múlva a minőségi ugye mar csak cipőtalp. Márpedig a futár által hozott sokszor 20-30 percet utazik....
De egy sima sült krumpli is megszikkad 30 perc alatt.
Nálunk is van 5 percre rendes fatüzelésű kemencés pizza. Onnan en is szoktam úgy hozni, hogy elmegyek érte, és előttem kerül a.dobozva. Bár már 5 perc múlva határeset, de még ehető. :D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

-CB- írta:
2026.06.06., szomb. 16:45
Ennek a "gépesített továbbgondolása", mikor pl. Egy burgerezőben kártyával fizetsz rendeléskor a PULTNÁL, aztán az applikációban jelöld meg, hány százalék borravalót adsz. Előre, mikor azt sem tudod, mit fogsz kapni....ráadásul, ha nincs rajtam szemüveg, a legsmucigabb attitűdömet sem tudom mindíg hiba nélkül hozni🤑
Jaja, ráadásul mindezt egy méretes tableten tolják eléd, jó nagyban három borravaló lehetőséggel, és egy icipici "no tip" lehetőséggel, teljesen publikusan, hogy mindenki lássa, hogy mennyit adsz vagy nem adsz.

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”