Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6523
Re: Autós topik autósoknak
Kellemes hétvégi autózást, és figyeljetek nagyon az utakra, ezernyi veszély leselkedik!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10089
Így van! A Megane RS-em szerintem az egyik legjobb autóm volt ever. A szerelem az 1-es Clio 1.8 16V-vel indult...Alex_Aston írta: ↑2026.05.29., pén. 13:05Az az érdekes, hogy Renaultok esetében a Sport modellek általában kifejezetten jók, míg a polgári verziók szerintem egy határ sz@rok.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4194
Az az érdekes, hogy Renaultok esetében a Sport modellek általában kifejezetten jók, míg a polgári verziók szerintem egy határ sz@rok.
Csak a Marantz! :-D
- Vinkler
- Adminisztrátor

Meglepően nem!
2.0 szívó benzin baromi jó karakterisztikával, közel 200 Le.
A Type R Civic-eim pl csipegették az olajat, ez még azt sem. Ok, nem is forog azért annyit, de van benne akarat.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Azt elhiszem! Bármikor visszaülnék. F1 limited edition.
.
Nekem volt egy haverom (sajnos már nem él) annak régen volt egy R-5 V6 Turbo-ja. No ahhoz fegyverviselési engedély kellett. Egyszer ültem benne, nem vezettem, nincs - és nem is lehet - jogsim. Soha többet. Félelmetes volt. Pedig akkor még fiatal voltam.
(Nem abban halt meg ... )
Köszi a választ. Igen,a Hungaroring lenne a pálya felépítéséből a legszerthetőbb választás,de ahogy olvastam,olyan sok a megkötés,hogy szinte el is ment a kedvem tőle. Játszóssal fel sem lehet menni rá (becsövezett,kikönnyített,rendszám nélküli),csak forgalmival rendelkezővel,...azt meg nem akarja az ember kinyírni az amúgy ritka pályanapok egyikén. Ezért gondolkodtam a Kakucsi,..vagy az Örkényi ringben,mert bár nincs nagy sebességre lehetőség,de szinte olyan kocsival mész fel rá,amivel akarsz. Erre a kettőre meg valamilyen könnyű,200 ló körüli hátsó kerekes autó lenne megfelelő.Vinkler írta: ↑2026.05.27., szer. 16:23Mendtem már mindennel mindhárom páylán. Nyilván a Hungaro ring a legjobb alternatíva, de az nyírja legjobban az autót is. A Kakucs nekem olynan semmilyen, az Euroring is rövid. Igazából a Kakucs pályarajztól függetlenül elég szűkös, lassú. Fordulékony kis autóval élvezetes, nem kell erősnek sem lennie. Az Euroring sem sokkal jobb ebből a szempontból. A Hungaroring teljesen más. Oda lehet erő vagy bármi, sőt egy gyengébb autóval nem is annyira élvezetes.Block írta: ↑2026.05.27., szer. 15:31Üdv Urak!
Azokat kérdezném,akiknek van tapsztalatuk pályázással kapcsolatban. Ki milyen autóval próbálta...utcaival,vagy "játszóssal"?
Tudom,hogy mindegyik pálya más,....mind szabályok,mind karakterisztika,mindpedig árak szempontjából,de a távolságok miatt csak 3 pálya jöhet szóba,a Hungaroring,az Euroring és a Kakucsring. Eddig csak nézöként voltam versenyeken,de pályán még sosem vezettem.
Pályára egyértelműen játszós autó a jobb választás.
Az biztos, hogy egy jobb pályanapon kuka a 4 fék, a 4 gumi, egy fékfolyadék és egy motorolaj csere, meg ami szétcsesződik. Utcai autó fékrendszere ráadásul nem is nagyon bírja a Hungaro ringet, a többin lassabban fárad, de ott sem bír 4-5 körnél többet, aztán hűtőkör...
- Vinkler
- Adminisztrátor

Mendtem már mindennel mindhárom páylán. Nyilván a Hungaroring a legjobb alternatíva, de az nyírja legjobban az autót is. A Kakucs nekem olynan semmilyen, az Euroring is rövid. Igazából a Kakucs pályarajztól függetlenül elég szűkös, lassú. Fordulékony kis autóval élvezetes, nem kell erősnek sem lennie. Az Euroring sem sokkal jobb ebből a szempontból. A Hungaroring teljesen más. Oda lehet erő vagy bármi, sőt egy gyengébb autóval nem is annyira élvezetes.Block írta: ↑2026.05.27., szer. 15:31Üdv Urak!
Azokat kérdezném,akiknek van tapsztalatuk pályázással kapcsolatban. Ki milyen autóval próbálta...utcaival,vagy "játszóssal"?
Tudom,hogy mindegyik pálya más,....mind szabályok,mind karakterisztika,mindpedig árak szempontjából,de a távolságok miatt csak 3 pálya jöhet szóba,a Hungaroring,az Euroring és a Kakucsring. Eddig csak nézöként voltam versenyeken,de pályán még sosem vezettem.
Pályára egyértelműen játszós autó a jobb választás.
Az biztos, hogy egy jobb pályanapon kuka a 4 fék, a 4 gumi, egy fékfolyadék és egy motorolaj csere, meg ami szétcsesződik. Utcai autó fékrendszere ráadásul nem is nagyon bírja a Hungaro ringet, a többin lassabban fárad, de ott sem bír 4-5 körnél többet, aztán hűtőkör...
Üdv Urak!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szerintem bárkire ráférne egy vezetéstechnikai oktatás/továbbképzés. Nagyon sokat tud adni, és ugye jó pap is holtig tanul...
- Aszpirin
- V.I.P.

Sajnos még nem, ma délelőtt 10re kaptam időpontot szerlésre Budaörsön, és utána épp hazajöttem (kb 40 km), azóta melózok itthon...
Kinéztem magamnak egy sajátautós haladó tanfolyamot Zsámbékon - segíteni fog még jobban megismerni a vadló határait
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Szerdai
.
.
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 554
- Kapcsolat:
Jut eszembe. Érdemes megnézni a Németh Veterán Autómúzeumot. Tavaly ősszel voltunk, a tulaj vezetett végig. Szerinte, kb. egy órányi a tárlatvezetés. Majdnem kettő lett.
https://nemeth-veteran-auto-muzeum.webnode.hu/
https://www.youtube.com/watch?v=Kk_FREcsYFw
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3425
Nálam most ez a vasárnapi. 
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 751
- Kapcsolat:
Hű ez jól néz ki. Végre egy pofás Bímer
Van restomod cég, akik belepajszeroltak egy 8 hengerest
Ha középre rakták a benzin mutatót, akkor honnan lehet tudni, hogy melyik oldalon van a betöltő?
Érdekesen néznek ki a szívó csatornák az eredeti L6-oson
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi
.
.
- Aszpirin
- V.I.P.

neee... legyen inkább fél 3
- Aszpirin
- V.I.P.

Köszi szépen, ez egy fontos észrevétel és tanács.peterson írta: ↑2026.05.21., csüt. 20:53Még egy tanács. Lehet, hogy csak "urban legend", de talán Vinkler is meg tudja erősíteni: azt hallottam, nem szabad fagypont alatt tartani ezeket a gumikat mert tönkre mennek, megváltoznak a paramétereik. Vagyis nem jó, ha télen szabadban van tárolva az autó és ezekkel van szerelve, de ugyan ez igaz, ha fűtetlen helyen vannak tárolva, ahol tartósan le tud csökkenni a hőmérsékletük. Nem tudom a gumihotel szolgáltatásokat nyújtók milyen körülmények között tárolnak... Talán érdemes erre is figyelemmel lenni a jövőben, csak a békesség kedvéért.
Jó autózást az új gumikkal!![]()
Az autó télen-nyáron garázsban van tárolva, de a (tégla-falazatú) garázs nem fűtött (cserében a házhoz van hozzáépítve, ezért a legnagyobb hidegben sincs fagypont alatt a belső hőmérséklet benne. És télen mindig téli gumik vannak az autóimon. De tény, hogy ha kinn mondjuk -15 fok van, akkor a garázsban sincs több 2-4 foknál. Olyant, hogy a garázsban fagypont alá ment volna a hőmérséklet, még -20 fokos kinti hőmérsékletnél sem tapasztaltam.
Amúgy meg a "gumihotel"-nél rá kell kérdeznem. MINDIG tároltattam a gumijaimat (télit és nyárit is), de soha nem ez volt a fő szempont: mindig inkább kényelmi és praktikussági szempont volt, meg tényleg "nem pénz" (legalábbis az én mércémmel) a tároltatásuk.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Még egy tanács. Lehet, hogy csak "urban legend", de talán Vinkler is meg tudja erősíteni: azt hallottam, nem szabad fagypont alatt tartani ezeket a gumikat mert tönkre mennek, megváltoznak a paramétereik. Vagyis nem jó, ha télen szabadban van tárolva az autó és ezekkel van szerelve, de ugyan ez igaz, ha fűtetlen helyen vannak tárolva, ahol tartósan le tud csökkenni a hőmérsékletük. Nem tudom a gumihotel szolgáltatásokat nyújtók milyen körülmények között tárolnak... Talán érdemes erre is figyelemmel lenni a jövőben, csak a békesség kedvéért.
Jó autózást az új gumikkal!
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 554
- Kapcsolat:
"Talán ez is az idősödés jele
"
Ja, a fél 6 jele
Ja, a fél 6 jele
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szívesen!Aszpirin írta: ↑2026.05.21., csüt. 18:15Köszi a megerősítést! Korábban, amikor beszéltünk róla (tavaly nyár végén, csak akkor már nem vettem meg...), akkor is a Michelin PilotSport 4 S volt itt többetek ajánlása is, és mivel a téli Hankook-ajánlásod végül nagyon bejött (most egy egész szezon volt, még hóban is járt... kivéve azt a másfél-két hónapot, aminek az elejét azért töltötte garázsban, mert lusta voltam a garázsajtó elől eltakarítani az udvarra a szél által felfújt helyenként félméteres havat, aztán meg azért, mert tökig lemerült az akksi és az indításgátló lezárta a motorháztetőt), szóval ha már megkérdem, akkor nyilván érdemes figyelembe venni a válaszokat, és ha már tapasztalatom is van, hogy jól járok, ha a válaszaidat figyelembe veszem... nah, nem hízelegni akarok, de úgy döntöttem, ezt a tanácsodat / tanácsotokat is megfogadom. És tuti, hogy nem bizonyul majd rossz döntésnek.
A tavaly (a januári vásárlástól az idei évfordulóig) 6ezer kilométert jártam a Mustanggal. Ami nem sok, de ahhoz képest, amennyinek én éreztem még csodálkoztam is... és ahogy megtanultam valamennyire uralni, a folyamat során egyre nőtt a szerelem. Most már teljesen irreális, a Volvo-t utoljára múlt pénteken használtam... kimegyek beleülni, és valahogy mindig elkezd viszketni a seggem, hogy a Mustangba üljek bele... Most kedden volt 8év/120.000 km-es nagyszervizen a Petrányinál (ezeket évente meg fogom csinálni, valahogy nálam ez egy bekattanás, hogy legyen "tiszta" a szerviztörténeke, ami egyébként a Ford honlapján alvázszám alapján bárki által lekérhető. Ez most egy nagyobb, alaposabb, videóval dokumentált átvizsgálást is tartalmazott, külön kértem, hogy extra figyelmet szemteljenek a fékeknek és a futóműnek, és szóljanak, ha lenne valami, de semmit nem találtak, végül csak ilyen "apróságok" voltak, hogy olajcsere, mindenféle szűrők cseréje, gyújtógyertyák cseréje, fékfolyadék-csere, ablaktörlő lapátok cseréje, klímatisztítás... sebváltó-olajcsere tavaly volt meg az én kérésemre, és ezek után azért kellemes érzés, hogy egy 8 éves Mustangnak amúgy sehol sem véres még semmije. Már h hinni lehet nekik, amit fölöttébb remélek, mert eddig még nem adtak okot a kételkedésre. Ja, a 8 év amúgy stimmel, mert bár 20176-es az autó modelléve, 2018 május 3.-án lett forgalomba helyezve a Petráényi által.. - és végig makulátlan a szerviz-előélete...
Szóval növekvő szerelemben vagyok... egy autóval![]()
Talán ez is az idősödés jele
![]()
- Aszpirin
- V.I.P.

Köszi a megerősítést! Korábban, amikor beszéltünk róla (tavaly nyár végén, csak akkor már nem vettem meg...), akkor is a Michelin PilotSport 4 S volt itt többetek ajánlása is, és mivel a téli Hankook-ajánlásod végül nagyon bejött (most egy egész szezon volt, még hóban is járt... kivéve azt a másfél-két hónapot, aminek az elejét azért töltötte garázsban, mert lusta voltam a garázsajtó elől eltakarítani az udvarra a szél által felfújt helyenként félméteres havat, aztán meg azért, mert tökig lemerült az akksi és az indításgátló lezárta a motorháztetőt), szóval ha már megkérdem, akkor nyilván érdemes figyelembe venni a válaszokat, és ha már tapasztalatom is van, hogy jól járok, ha a válaszaidat figyelembe veszem... nah, nem hízelegni akarok, de úgy döntöttem, ezt a tanácsodat / tanácsotokat is megfogadom. És tuti, hogy nem bizonyul majd rossz döntésnek.
A tavaly (a januári vásárlástól az idei évfordulóig) 6ezer kilométert jártam a Mustanggal. Ami nem sok, de ahhoz képest, amennyinek én éreztem még csodálkoztam is... és ahogy megtanultam valamennyire uralni, a folyamat során egyre nőtt a szerelem. Most már teljesen irreális, a Volvo-t utoljára múlt pénteken használtam... kimegyek beleülni, és valahogy mindig elkezd viszketni a seggem, hogy a Mustangba üljek bele... Most kedden volt 8év/120.000 km-es nagyszervizen a Petrányinál (ezeket évente meg fogom csinálni, valahogy nálam ez egy bekattanás, hogy legyen "tiszta" a szerviztörténeke, ami egyébként a Ford honlapján alvázszám alapján bárki által lekérhető. Ez most egy nagyobb, alaposabb, videóval dokumentált átvizsgálást is tartalmazott, külön kértem, hogy extra figyelmet szemteljenek a fékeknek és a futóműnek, és szóljanak, ha lenne valami, de semmit nem találtak, végül csak ilyen "apróságok" voltak, hogy olajcsere, mindenféle szűrők cseréje, gyújtógyertyák cseréje, fékfolyadék-csere, ablaktörlő lapátok cseréje, klímatisztítás... sebváltó-olajcsere tavaly volt meg az én kérésemre, és ezek után azért kellemes érzés, hogy egy 8 éves Mustangnak amúgy sehol sem véres még semmije. Már h hinni lehet nekik, amit fölöttébb remélek, mert eddig még nem adtak okot a kételkedésre. Ja, a 8 év amúgy stimmel, mert bár 20176-es az autó modelléve, 2018 május 3.-án lett forgalomba helyezve a Petráényi által.. - és végig makulátlan a szerviz-előélete...
Szóval növekvő szerelemben vagyok... egy autóval