Írtam egy szép hosszú hozzászólást a tegnapi pilisi tekerésemről (ha már Ákos lebuktatott a Straván
Nagyjából ez volt:
- Bocs, hogy nem szóltam előre,
- Helyismerettel bíróktól kérhetek egy kis segítséget? Jól gondolom, hogy jobb lett volna a Szentendre - Piliszentlászlói közút felfelé - Hegytető - jobbra Pap-rét - erdészeti út lefelé - Szentendre kört (volt még egy Visegrád feletti pisztrángos étteremig oda-vissza Pap-rétről, meg egy Urak asztala felé kitérő is, de ez most ebből a szempontból közömbös) ellenkező irányból abszolválni? Felfelé a közúton elég nagy a forgalom (lefelé a kocsikkal együtt haladva ez talán kevésbé lenne zavaró), az erdészeti út lefelé viszont elég hepehupás outival. A Pap-rét - Visegrád viszont egy álom a felújított úton!
- Dömörkapu felett (jobbra) Piliszentlászlóra, illetve (balra) talán Dobogókő irányába? vezető út járható országútival? Idő híján sajnos ezeket ki kellett hagynom, Szentendrére visszaérve csak Dömörkapu fölé mentem egy kicsivel. Dömörkapu alatt a Lajos-forrás felé vajon érdemes egy kitérőt tenni?
- A Dömörkapunál lévő Rengeteg kocsmáról még mindig nem tudom eldönteni, hogy jófej, laza romkocsma-, vagy lepukkant narkós tanya feeling-e (de az itt elfogyasztott sült grillkolbászt követően jó hogy volt a budakalászi Auchanban WC
- A Szentendre-Bp. kerékpárút Szentendre Duna parttal, Pünkösfürdővel és a Római-parttal levezetésképpen szerintem nagyon jó hangulatú (megnéztem Manófalva romjait,
- Nagyon tetszett a rengeteg bringás; fiatalok-idősek, fiúk-lányok, outisok-gravelesek-montisok, bárcsak nálunk a Mecsekben lenne ilyen pörgés. Pap-réten néhánnyal váltottam pár szót, kedvesek, segítőkészek. Úgy láttam, a többség egyébként edzett amatőr, de hétvégi trekkingesek (ez semmiképpen sem értékítélet részemről!) is vannak azért páran. Volt egy MBH-s versenyző is bajnoki mezben, de nem Dina Marci, szerintem valami korosztályos bajnok srác lehetett. Mondjuk én bírnám, ha olykor otthon is eltekerne mellettem pár TV-ből is ismert arc.
- Ha jól tudom, Szentendre-Visegrád között nincs végig kerékpárút a Duna parton, nem nagyon zavaró erre a forgalom a közúton? Így látatlanban nekem a Szentendre - Piliszentlászló - Lepence - Visegrád - Pap-rét - Szentendre kör szimpatikusabbank tűnik (bár szintben gondolom nem mindegy...
- Egy szó, mint száz, kicsit irigyellek Benneteket ezért a hegyért, jó volt kipróbálni! (A Szentendre - Dömörkapu - Dobogókő - Piliszentkereszt- Pomáz kört pedig azt hiszem, nyugodtan hívhatom - ha már hifis fórumon vagyunk - bringabogárnak.)