Az a folyamat, amelyben a projektet a világ elé tárták, próbálták az egészet minden szempontból főként eladhatóvá, esetleg elfogadhatóvá, stb. tenni, nah az volt az igazán gusztustalan. Mikor a menedzserek magyarázták ennek a sport értékét, közben látszott az idióta képükön, ahogy pörögnek a dollárjelek.Vinkler írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:29Jah, olvastam én is. Elképesztő és rettenetes is egyben.asebestyen írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:26Sport (?), ha nem is kerékpár...
Kitekintés:
Az „Enhanced Games” (A doppingolimpia) eredményei ...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8266
Re: Kerékpározás
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10134
Jah, olvastam én is. Elképesztő és rettenetes is egyben.asebestyen írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:26Sport (?), ha nem is kerékpár...
Kitekintés:
Az „Enhanced Games” (A doppingolimpia) eredményei (Az egyik főtámogató Donald Trump Jr. )
2026 májusában Las Vegasban megrendezték az első olyan alternatív sporteseményt (Enhanced Games), ahol nyíltan engedélyezett volt a teljesítményfokozók használata. A statisztikák szerint a résztvevők 91%-a tesztoszteront, 79%-a növekedési hormont használt.
Díjazás: 250 ezer dollár a győzelemért, 1 millió dollár a világcsúcsért.
Az eredmények meglepően átlagosak lettek: Mindössze egyetlen egy világrekord dőlt meg a doppingoló sportolók által. Három versenyszámban (egy úszó- és két futószámban) olyan sportoló nyert, aki teljesen tisztán, doppingszerek nélkül állt rajthoz. A szakértők szerint a projekt szakmailag és nézettségben is óriási bukásnak bizonyult.
A következtetések leszűrését mindenki saját fantáziájára bízom.![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- asebestyen
- V.I.P.

Sport (?), ha nem is kerékpár...
Kitekintés:
Az „Enhanced Games” (A doppingolimpia) eredményei (Az egyik főtámogató Donald Trump Jr. )
2026 májusában Las Vegasban megrendezték az első olyan alternatív sporteseményt (Enhanced Games), ahol nyíltan engedélyezett volt a teljesítményfokozók használata. A statisztikák szerint a résztvevők 91%-a tesztoszteront, 79%-a növekedési hormont használt.
Az eredmények meglepően átlagosak lettek: Mindössze egyetlen egy világrekord dőlt meg a doppingoló sportolók által. Három versenyszámban (egy úszó- és két futószámban) olyan sportoló nyert, aki teljesen tisztán, doppingszerek nélkül állt rajthoz. A szakértők szerint a projekt szakmailag és nézettségben is óriási bukásnak bizonyult.
A következtetések leszűrését mindenki saját fantáziájára bízom.
Kitekintés:
A következtetések leszűrését mindenki saját fantáziájára bízom.
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

- Értékelés: 265
Érdekes próbálkozás volt ez az olasz gyártótól...
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5572
Vinkler, boldog születésnapot kivánok!
Találtam egy kitűnő ötletet a két szenvedélyed egyensúlyban tartására
Találtam egy kitűnő ötletet a két szenvedélyed egyensúlyban tartására
- pärt
- Őslakos

Jé, olyan ismerős volt ez a pad. Én kicsit odébb támasztottam le a karóhoz, hogy vadregényesebb legyen a látvány.
Mi tavaly voltunk erre a fiammal. Nekem is nagyon tettszett, nagyon jó hangulatú volt Pestről kigurulni, aztán mindenféle kis szentendrei rejtekutakon feltekerni.
Dömörkaputól Pilisszentlászló felé feltekertünk - ugyan nem országútival, de teljesen rendben volt.
Dömörkaputól Pilisszentlászló felé feltekertünk - ugyan nem országútival, de teljesen rendben volt.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1494
Sziasztok,
Írtam egy szép hosszú hozzászólást a tegnapi pilisi tekerésemről (ha már Ákos lebuktatott a Straván
), ami sajnos elküldéskor eltűnt az éterben, és nincs lelkierőm teljesen újraírni. 
Nagyjából ez volt:
- Bocs, hogy nem szóltam előre,
de még reggel sem tudtam, hogy el tudok-e (és ha igen, mikor-meddig) szabadulni feleségem gödöllői konferenciájáról - mindenesetre a bringát beraktam a kocsiba a kora reggeli pécsi induláskor.
- Helyismerettel bíróktól kérhetek egy kis segítséget? Jól gondolom, hogy jobb lett volna a Szentendre - Piliszentlászlói közút felfelé - Hegytető - jobbra Pap-rét - erdészeti út lefelé - Szentendre kört (volt még egy Visegrád feletti pisztrángos étteremig oda-vissza Pap-rétről, meg egy Urak asztala felé kitérő is, de ez most ebből a szempontból közömbös) ellenkező irányból abszolválni? Felfelé a közúton elég nagy a forgalom (lefelé a kocsikkal együtt haladva ez talán kevésbé lenne zavaró), az erdészeti út lefelé viszont elég hepehupás outival. A Pap-rét - Visegrád viszont egy álom a felújított úton!
- Dömörkapu felett (jobbra) Piliszentlászlóra, illetve (balra) talán Dobogókő irányába? vezető út járható országútival? Idő híján sajnos ezeket ki kellett hagynom, Szentendrére visszaérve csak Dömörkapu fölé mentem egy kicsivel. Dömörkapu alatt a Lajos-forrás felé vajon érdemes egy kitérőt tenni?
- A Dömörkapunál lévő Rengeteg kocsmáról még mindig nem tudom eldönteni, hogy jófej, laza romkocsma-, vagy lepukkant narkós tanya feeling-e (de az itt elfogyasztott sült grillkolbászt követően jó hogy volt a budakalászi Auchanban WC
). Egyébként az áruház parkolója szerintem kitünő - és reményeim szerint parkolás szempontjából biztonságos - kiindulási pont egy pilisi körhöz a messziről érkezetteknek (Gödöllő felől érkezve pedig különösen).
- A Szentendre-Bp. kerékpárút Szentendre Duna parttal, Pünkösfürdővel és a Római-parttal levezetésképpen szerintem nagyon jó hangulatú (megnéztem Manófalva romjait,
illetve az árvíz óta legendássá vált Ebihal büfét is a Lupa szigetnél ("nem kell ide szakember, szakembernek itt vagyok én"
).
- Nagyon tetszett a rengeteg bringás; fiatalok-idősek, fiúk-lányok, outisok-gravelesek-montisok, bárcsak nálunk a Mecsekben lenne ilyen pörgés. Pap-réten néhánnyal váltottam pár szót, kedvesek, segítőkészek. Úgy láttam, a többség egyébként edzett amatőr, de hétvégi trekkingesek (ez semmiképpen sem értékítélet részemről!) is vannak azért páran. Volt egy MBH-s versenyző is bajnoki mezben, de nem Dina Marci, szerintem valami korosztályos bajnok srác lehetett. Mondjuk én bírnám, ha olykor otthon is eltekerne mellettem pár TV-ből is ismert arc.
- Ha jól tudom, Szentendre-Visegrád között nincs végig kerékpárút a Duna parton, nem nagyon zavaró erre a forgalom a közúton? Így látatlanban nekem a Szentendre - Piliszentlászló - Lepence - Visegrád - Pap-rét - Szentendre kör szimpatikusabbank tűnik (bár szintben gondolom nem mindegy...
).
- Egy szó, mint száz, kicsit irigyellek Benneteket ezért a hegyért, jó volt kipróbálni! (A Szentendre - Dömörkapu - Dobogókő - Piliszentkereszt- Pomáz kört pedig azt hiszem, nyugodtan hívhatom - ha már hifis fórumon vagyunk - bringabogárnak.)
Írtam egy szép hosszú hozzászólást a tegnapi pilisi tekerésemről (ha már Ákos lebuktatott a Straván
Nagyjából ez volt:
- Bocs, hogy nem szóltam előre,
- Helyismerettel bíróktól kérhetek egy kis segítséget? Jól gondolom, hogy jobb lett volna a Szentendre - Piliszentlászlói közút felfelé - Hegytető - jobbra Pap-rét - erdészeti út lefelé - Szentendre kört (volt még egy Visegrád feletti pisztrángos étteremig oda-vissza Pap-rétről, meg egy Urak asztala felé kitérő is, de ez most ebből a szempontból közömbös) ellenkező irányból abszolválni? Felfelé a közúton elég nagy a forgalom (lefelé a kocsikkal együtt haladva ez talán kevésbé lenne zavaró), az erdészeti út lefelé viszont elég hepehupás outival. A Pap-rét - Visegrád viszont egy álom a felújított úton!
- Dömörkapu felett (jobbra) Piliszentlászlóra, illetve (balra) talán Dobogókő irányába? vezető út járható országútival? Idő híján sajnos ezeket ki kellett hagynom, Szentendrére visszaérve csak Dömörkapu fölé mentem egy kicsivel. Dömörkapu alatt a Lajos-forrás felé vajon érdemes egy kitérőt tenni?
- A Dömörkapunál lévő Rengeteg kocsmáról még mindig nem tudom eldönteni, hogy jófej, laza romkocsma-, vagy lepukkant narkós tanya feeling-e (de az itt elfogyasztott sült grillkolbászt követően jó hogy volt a budakalászi Auchanban WC
- A Szentendre-Bp. kerékpárút Szentendre Duna parttal, Pünkösfürdővel és a Római-parttal levezetésképpen szerintem nagyon jó hangulatú (megnéztem Manófalva romjait,
- Nagyon tetszett a rengeteg bringás; fiatalok-idősek, fiúk-lányok, outisok-gravelesek-montisok, bárcsak nálunk a Mecsekben lenne ilyen pörgés. Pap-réten néhánnyal váltottam pár szót, kedvesek, segítőkészek. Úgy láttam, a többség egyébként edzett amatőr, de hétvégi trekkingesek (ez semmiképpen sem értékítélet részemről!) is vannak azért páran. Volt egy MBH-s versenyző is bajnoki mezben, de nem Dina Marci, szerintem valami korosztályos bajnok srác lehetett. Mondjuk én bírnám, ha olykor otthon is eltekerne mellettem pár TV-ből is ismert arc.
- Ha jól tudom, Szentendre-Visegrád között nincs végig kerékpárút a Duna parton, nem nagyon zavaró erre a forgalom a közúton? Így látatlanban nekem a Szentendre - Piliszentlászló - Lepence - Visegrád - Pap-rét - Szentendre kör szimpatikusabbank tűnik (bár szintben gondolom nem mindegy...
- Egy szó, mint száz, kicsit irigyellek Benneteket ezért a hegyért, jó volt kipróbálni! (A Szentendre - Dömörkapu - Dobogókő - Piliszentkereszt- Pomáz kört pedig azt hiszem, nyugodtan hívhatom - ha már hifis fórumon vagyunk - bringabogárnak.)
- pärt
- Őslakos

Én szeretnék menni, de nem tudom, összejön-e. Mostantól egy fél évig nem nagyon fogok tudni pár óránál több időre elszakadni otthonról.
- asebestyen
- V.I.P.

Egyébként nem kell ragaszkodjunk a helyszínhez, ha van olyan helyszín akár ugyanarra az időpontra, ami több ember számára ideális vagy jobb, legyen az. Én lettem "megbízva" a szervezéssel, ezt a környéket ismerem, ezért terveztem ide, de ettől el lehet térni bátran, csak akkor azt másnak kell megszervezni vagy levezetni a túrát, de ennyi.
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 894
Nekem is messze van Majk, de azért köszönöm szépen a szíves invitálást.
Más: Thinkrider TPU volt az első kerekemben. Annak rendje 's módja szerint "tankönyvi" módon a szelep és a TPU tömlő találkozásánál egyszercsak magától kezdte nem kicsit engedni a levegőt. Így utólag több ilyen tapasztalatot olvastam róla, nálam is hozta a papírformát, kerülendő. Sztem kb. 200 km-t mentem vele, de már előtte más használta, így az élettartamáról nem tudok nyilatkozni. Egy pár alig használt Conti GP5000-hez adták, úh nagy kár nem keletkezett. : )
Más: Thinkrider TPU volt az első kerekemben. Annak rendje 's módja szerint "tankönyvi" módon a szelep és a TPU tömlő találkozásánál egyszercsak magától kezdte nem kicsit engedni a levegőt. Így utólag több ilyen tapasztalatot olvastam róla, nálam is hozta a papírformát, kerülendő. Sztem kb. 200 km-t mentem vele, de már előtte más használta, így az élettartamáról nem tudok nyilatkozni. Egy pár alig használt Conti GP5000-hez adták, úh nagy kár nem keletkezett. : )
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szerintem ezzel a tempóval önmagában nincs semmi gáz. Ez alapján simán jöhetnél, a bolyozással sincs semmi, páran megyünk csak. A távolsággal sajnos nincs mit tenni.Rotox írta: ↑2026.05.27., szer. 08:58Ó, nekem számos kiváló kifogásom van:asebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 09:00...
No, többiek: pärt, Revi, marconi, st81, geza123, Rotox, gianni321, trane, kasumi, Snipi, akárki más?![]()
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1494
Ó, nekem számos kiváló kifogásom van:asebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 09:00...
No, többiek: pärt, Revi, marconi, st81, geza123, Rotox, gianni321, trane, kasumi, Snipi, akárki más?![]()
- Rotox anno triatlonos volt. Az én időmben még tilos volt bolyozni, nem is tanultam meg rendesen mezőnyben menni és senkit nem szeretnék "feltenni" (ráadásul szeretek bámészkodni is menet közben, ha érdekeset látok: madarak a réten, stb.
- Apropó bámészkodás: ilyenkor az amúgy sem túl acélos nyugger (58+) tempómból is drasztikusan belassulok,
- Last but not least; annyira nekem ez nincs is közel.
Jó tekerést Nektek!
Jövök, most derült ki, hogy át tudtam szervezni, a már meglévő, bicós programot.asebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 09:00Majk - Velencei-tó - Majk ~84km & 800m szint outi kerékpáros túra - 2026. 06.13. szombat
yura
asebestyen
Vinkler
AAttila
geza123
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Nekem juni 13 azon kevés napok egyike amikor még dolgozom, azt meg kell becsülni.
LP/CD/Stream/Tuner - erősítő - hangfalak.
óóó, a kilométermilliomostrane írta: ↑2026.05.26., kedd 10:03köszi hogy eszedbe jutottam, Ákosasebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 09:00...No, többiek: pärt, Revi, marconi, st81, geza123, Rotox, gianni321, trane, kasumi, Snipi, akárki más?![]()
. az idén össz. 150km-t sikerült idáig tekernem mindenféle okok miatt - gyakorlatilag a múlt héten kezdtem el a bringázást. így ezt az eseményt most kihagyom - esetleg a szezon végén (persze ha lesz HFBZK rendezvény) tudok majd érdemben beszállni...
![]()
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
revi az romon van... vagyis, ha nem lenne ilyen messze,elmennék. Akkor megyek,majd szenvedek utána 3 napigasebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 09:00Majk - Velencei-tó - Majk ~84km & 800m szint outi kerékpáros túra - 2026. 06.13. szombat
yura
asebestyen
Vinkler
AAttila
1- messze van nekem (azért rákacsintottam, hova esik, bujkált a kisördög)
2- verik a fejem melóval, amit hétvégén csinálgatok. ha ki is jutok (hogy az asszony ne forduljon be a 4 FAL között
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2026.05.26., kedd 16:46-kor.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
most, tempótól függetlenül, sok lenne még az nekem - de kösziasebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 10:56Ez ilyen beszélgetős - kirándulós lesz, nem lesz "menés", szerintem simán hozod ezt, gond nélkül. De természetesen, ahogy érzed, mi örülünk ha jössz.![]()
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- asebestyen
- V.I.P.

Ez ilyen beszélgetős - kirándulós lesz, nem lesz "menés", szerintem simán hozod ezt, gond nélkül. De természetesen, ahogy érzed, mi örülünk ha jössz.trane írta: ↑2026.05.26., kedd 10:03köszi hogy eszedbe jutottam, Ákosasebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 09:00...No, többiek: pärt, Revi, marconi, st81, geza123, Rotox, gianni321, trane, kasumi, Snipi, akárki más?![]()
. az idén össz. 150km-t sikerült idáig tekernem mindenféle okok miatt - gyakorlatilag a múlt héten kezdtem el a bringázást. így ezt az eseményt most kihagyom - esetleg a szezon végén (persze ha lesz HFBZK rendezvény) tudok majd érdemben beszállni...
![]()
köszi hogy eszedbe jutottam, Ákosasebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 09:00...No, többiek: pärt, Revi, marconi, st81, geza123, Rotox, gianni321, trane, kasumi, Snipi, akárki más?![]()
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Én? Csak nézem a TV-ben a versenyt mert szeretem.asebestyen írta: ↑2026.05.26., kedd 09:00Majk - Velencei-tó - Majk ~84km & 800m szint outi kerékpáros túra - 2026. 06.13. szombat
yura
asebestyen
Vinkler
AAttila
Amúgy alig látok, és mozgáskorlátozott is vagyok, így eléggé kontraindikáló lenne kerékpárra ülnöm. Még ha tudnék is ...
- Vinkler
- Adminisztrátor

Na de tényleg! A többiek?
- asebestyen
- V.I.P.

Majk - Velencei-tó - Majk ~84km & 800m szint outi kerékpáros túra - 2026. 06.13. szombat
yura
asebestyen
Vinkler
AAttila
No, többiek: pärt, Revi, marconi, st81, geza123, Rotox, gianni321, trane, kasumi, Snipi, akárki más?
yura
asebestyen
Vinkler
AAttila
No, többiek: pärt, Revi, marconi, st81, geza123, Rotox, gianni321, trane, kasumi, Snipi, akárki más?
- asebestyen
- V.I.P.

Majk - Velencei-tó - Majk ~84km & 800m szint outi kerékpáros túra - 2026. 06.13. szombat
yura
asebestyen
Vinkler
AAttila
Én már készülök.
.
yura
asebestyen
Vinkler
AAttila
Én már készülök.
.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kell a fehérje bevitel, ma én is megkóstoltam párat, dehát éljen a nyári bringázás az erdőben!asebestyen írta: ↑2026.05.23., szomb. 08:31Péntek du a fenének sincs kedve kint menni a forgalomban az elmeháborodottak között. Terepen lehet a legjobbakat biciklizni. Egy komolyabb madárház éves rovarfogyasztásának megfelelő mennyiséget sikerült persze elfogyasztani.![]()
.
20260522_193829.jpg
Ezeknek a bringásoknak már semmi sem jóasebestyen írta: ↑2026.05.23., szomb. 08:31Péntek du a fenének sincs kedve kint menni a forgalomban az elmeháborodottak között. Terepen lehet a legjobbakat biciklizni. Egy komolyabb madárház éves rovarfogyasztásának megfelelő mennyiséget sikerült persze elfogyasztani.![]()
.
20260522_193829.jpg
Azért gondolom jól esett ott tekerni.