GTomi írta: ↑2026.05.19., kedd 21:49
(Szekeres Istvántól) vettem a lejátszóm, azzal a felkiáltással, hogy csak néha hallgatok majd lemezt, ha eszembe jut (ahogy írtam lejjebb pár hete) erre persze most meg elkapott a "hév", hogy többet hozzak ki belőle... Nem elsődleges a vinyl, de ha szól akkor már szóljon vmivel jobban
Bejártam ezt az utat az elmúlt években és a saját tekergéseim alapján azt mondom,
ebbe a lejátszóba ne tegyél pénzt.
Kezdjél lemezezni, ahogy tervezted, és figyeld meg magadon, meddig tart ki a lendület. Ha
valóban elkap az "LP-érzés" és
tartósnak is tűnik (!) akkor beszélj újra Istvánnal, és cserélj vele valamit feljebb, ezt pedig így ahogy van, számíttasd be. Nyilván levon majd valamit, de még mindig kevesebbet buksz, mintha ezt tuningolnád.
Ha a vinyl marad inkább nosztalgia készülék, arra ez is teljesen korrekt lesz, ha viszont úgy döntesz, hogy komolyan beleállsz az LP hobbizásba, akkor ez a kis belépő NAD/Rega még a tuningokkal együtt se lesz nagy durranás, ha pedig megmarad nosztalgiának, akkor arra ez is remek eszköz. Talán egy jobb hangszedőt megérdemel majd, de ott se essél túlzásokba.
Kieg: A fentieket egy komolyan tuningolt Edwards Audio TT1SE tulajaként írom, tehát tényleg bejártam ezt az utat