Biztosan "van benne anyag" ....
Én egy sárgát látok rendszeresen a Budafoki úton....
Biztosan "van benne anyag" ....

Így van! A Megane RS-em szerintem az egyik legjobb autóm volt ever. A szerelem az 1-es Clio 1.8 16V-vel indult...Alex_Aston írta: ↑2026.05.29., pén. 13:05Az az érdekes, hogy Renaultok esetében a Sport modellek általában kifejezetten jók, míg a polgári verziók szerintem egy határ sz@rok.

Az az érdekes, hogy Renaultok esetében a Sport modellek általában kifejezetten jók, míg a polgári verziók szerintem egy határ sz@rok.

Meglepően nem!

Azt elhiszem! Bármikor visszaülnék. F1 limited edition.
Nekem volt egy haverom (sajnos már nem él) annak régen volt egy R-5 V6 Turbo-ja. No ahhoz fegyverviselési engedély kellett. Egyszer ültem benne, nem vezettem, nincs - és nem is lehet - jogsim. Soha többet. Félelmetes volt. Pedig akkor még fiatal voltam.
Köszi a választ. Igen,a Hungaroring lenne a pálya felépítéséből a legszerthetőbb választás,de ahogy olvastam,olyan sok a megkötés,hogy szinte el is ment a kedvem tőle. Játszóssal fel sem lehet menni rá (becsövezett,kikönnyített,rendszám nélküli),csak forgalmival rendelkezővel,...azt meg nem akarja az ember kinyírni az amúgy ritka pályanapok egyikén. Ezért gondolkodtam a Kakucsi,..vagy az Örkényi ringben,mert bár nincs nagy sebességre lehetőség,de szinte olyan kocsival mész fel rá,amivel akarsz. Erre a kettőre meg valamilyen könnyű,200 ló körüli hátsó kerekes autó lenne megfelelő.Vinkler írta: ↑2026.05.27., szer. 16:23Mendtem már mindennel mindhárom páylán. Nyilván a Hungaro ring a legjobb alternatíva, de az nyírja legjobban az autót is. A Kakucs nekem olynan semmilyen, az Euroring is rövid. Igazából a Kakucs pályarajztól függetlenül elég szűkös, lassú. Fordulékony kis autóval élvezetes, nem kell erősnek sem lennie. Az Euroring sem sokkal jobb ebből a szempontból. A Hungaroring teljesen más. Oda lehet erő vagy bármi, sőt egy gyengébb autóval nem is annyira élvezetes.Block írta: ↑2026.05.27., szer. 15:31Üdv Urak!
Azokat kérdezném,akiknek van tapsztalatuk pályázással kapcsolatban. Ki milyen autóval próbálta...utcaival,vagy "játszóssal"?
Tudom,hogy mindegyik pálya más,....mind szabályok,mind karakterisztika,mindpedig árak szempontjából,de a távolságok miatt csak 3 pálya jöhet szóba,a Hungaroring,az Euroring és a Kakucsring. Eddig csak nézöként voltam versenyeken,de pályán még sosem vezettem.
Pályára egyértelműen játszós autó a jobb választás.
Az biztos, hogy egy jobb pályanapon kuka a 4 fék, a 4 gumi, egy fékfolyadék és egy motorolaj csere, meg ami szétcsesződik. Utcai autó fékrendszere ráadásul nem is nagyon bírja a Hungaro ringet, a többin lassabban fárad, de ott sem bír 4-5 körnél többet, aztán hűtőkör...

Mendtem már mindennel mindhárom páylán. Nyilván a Hungaroring a legjobb alternatíva, de az nyírja legjobban az autót is. A Kakucs nekem olynan semmilyen, az Euroring is rövid. Igazából a Kakucs pályarajztól függetlenül elég szűkös, lassú. Fordulékony kis autóval élvezetes, nem kell erősnek sem lennie. Az Euroring sem sokkal jobb ebből a szempontból. A Hungaroring teljesen más. Oda lehet erő vagy bármi, sőt egy gyengébb autóval nem is annyira élvezetes.Block írta: ↑2026.05.27., szer. 15:31Üdv Urak!
Azokat kérdezném,akiknek van tapsztalatuk pályázással kapcsolatban. Ki milyen autóval próbálta...utcaival,vagy "játszóssal"?
Tudom,hogy mindegyik pálya más,....mind szabályok,mind karakterisztika,mindpedig árak szempontjából,de a távolságok miatt csak 3 pálya jöhet szóba,a Hungaroring,az Euroring és a Kakucsring. Eddig csak nézöként voltam versenyeken,de pályán még sosem vezettem.

Szerintem bárkire ráférne egy vezetéstechnikai oktatás/továbbképzés. Nagyon sokat tud adni, és ugye jó pap is holtig tanul...

Sajnos még nem, ma délelőtt 10re kaptam időpontot szerlésre Budaörsön, és utána épp hazajöttem (kb 40 km), azóta melózok itthon...

Jut eszembe. Érdemes megnézni a Németh Veterán Autómúzeumot. Tavaly ősszel voltunk, a tulaj vezetett végig. Szerinte, kb. egy órányi a tárlatvezetés. Majdnem kettő lett.

Hű ez jól néz ki. Végre egy pofás Bímer

neee... legyen inkább fél 3

Köszi szépen, ez egy fontos észrevétel és tanács.peterson írta: ↑2026.05.21., csüt. 20:53Még egy tanács. Lehet, hogy csak "urban legend", de talán Vinkler is meg tudja erősíteni: azt hallottam, nem szabad fagypont alatt tartani ezeket a gumikat mert tönkre mennek, megváltoznak a paramétereik. Vagyis nem jó, ha télen szabadban van tárolva az autó és ezekkel van szerelve, de ugyan ez igaz, ha fűtetlen helyen vannak tárolva, ahol tartósan le tud csökkenni a hőmérsékletük. Nem tudom a gumihotel szolgáltatásokat nyújtók milyen körülmények között tárolnak... Talán érdemes erre is figyelemmel lenni a jövőben, csak a békesség kedvéért.
Jó autózást az új gumikkal!![]()

Még egy tanács. Lehet, hogy csak "urban legend", de talán Vinkler is meg tudja erősíteni: azt hallottam, nem szabad fagypont alatt tartani ezeket a gumikat mert tönkre mennek, megváltoznak a paramétereik. Vagyis nem jó, ha télen szabadban van tárolva az autó és ezekkel van szerelve, de ugyan ez igaz, ha fűtetlen helyen vannak tárolva, ahol tartósan le tud csökkenni a hőmérsékletük. Nem tudom a gumihotel szolgáltatásokat nyújtók milyen körülmények között tárolnak... Talán érdemes erre is figyelemmel lenni a jövőben, csak a békesség kedvéért.