Nekem sajnos csak a régi gépek jönnek szóba, de nekem alapjában véve szerencsém volt eddig mert semmi nem ment még tönkre. Apróbb bajok voltak de azokat Beséék eddig orvosolni tudták. Pedig nálam tényleg minimum napi 1-2 óra használatban van a lejátszó. Nekem nagyon fontos a megfelelő funkcionalitás is de tudom, hogy ez rajtam kívül senkit nem érdekel. Ami viszont még szempont lehet, hogy a mai lejátszók/futóművek és DAC-ok jó eséllyel nem fogják tudni kezelni a pre-emphasissal rögzített CD-ket. Van amelyik igen de lesz amelyik nem. Aztán esetleg lesz csodálkozás 1-2 lemeznél hogy mi ez a "fémes digitális hang". Persze igaz, hogy a lemezek 99%-ánál nincs ilyen gond, és a 80-as években is inkább csak a japán komolyzene CD-knél volt jellemző a preemphasis (nekem jó sok ilyen Denon lemezem van...) viszont én még a 2024-es kiadású Schiff András nagy "Complete decca recordings" dobozban is találtam 2 darab olyan lemezt ami pre-emphasisos volt... (80-as évek eleji felvétel, valószínűleg a DECCA-nál már olyanok dolgoznak akiknek erről fogalmuk sincs.)
De ez tényleg csak hardcore gyűjtőket érinthet, aki csak alkalmanként hallgat CD-t és párszáz lemeznél nem nagyobb a gyűjteménye annak a számára szerintem nincs jelentősége.