Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6531
Re: Autós topik autósoknak
Még mindig nyárigumi vásárlás előtt, és a FB-os Mustang csoportban elég rendesen sikerült elbizonytalanítaniuk a korábbi kiszemeltemmel, a Michelin PS4-gyel kapcsolatban. Nagyon megosztó a Mustang topikban, van aki szerint istenkirály, van aki épp alternatívát keres, mert a PS4 csúszkálós, és többen "csúszkálósnak" titulálták. Kb 50-50% az arány a "csúszkálós" és "istenkirály" vélemények között.
Ami maradt számomra, az kb a Continental Sportcontact 7 (erről csak jó véleményt olvastam, bár abból 2-3 volt, tehát statisztikailag nem szignifikáns). És ott van a Hankook Ventus S1 Evo3 K127, erről semmi véleményt nem láttam, egyvalaki vett éppen, de még nincs róla véleménye. A Hankook Winter Icept Evo3, amit Vinkler ajánlott, nekem nagyon bevált, szóval félretettem a márkával kapcsolatos előítéletemet (aminek nincs semmiféle alapja részemről, csak szeretem a "nagy neveket" :) )
Van esetleg Valakinek (Vinkler?) véleménye a Hankook Ventus S1 Evo3-ról? Michelin PS4 és Conti SC7 kb egyárban vannak, PS5-öt nem találok a hátsó méretben, Hankkok-ok jelentősen olcsóbbak (ezért is ódzkódom kicsit tőlük). Contikkal eddig csak téliben volt )rossz) tapasztalatom, de nem ilyen méretben. Michelinnel nekem még semmiféle rossz tapasztalatom nem volt, de szintén nem ilyen méretbe. Ilyen méretben semmilyen tapasztalatom nincs a most is fenn lévő 2023-as "made in the Netherlands" Vredestein-eken kívül, amikkel olyan rossz a tapasztalatom, hogy szabály szerint félek velük közlekedni (amúgy egyáltalán nem kopottak, még ellennék velük egy-két szezont, ha jók lennének).
A méretek: 255/40R19 elől és 275/40R19 hátul. Erősített oldalfal igen, RFT-t viszont nem szeretnék.
Ami maradt számomra, az kb a Continental Sportcontact 7 (erről csak jó véleményt olvastam, bár abból 2-3 volt, tehát statisztikailag nem szignifikáns). És ott van a Hankook Ventus S1 Evo3 K127, erről semmi véleményt nem láttam, egyvalaki vett éppen, de még nincs róla véleménye. A Hankook Winter Icept Evo3, amit Vinkler ajánlott, nekem nagyon bevált, szóval félretettem a márkával kapcsolatos előítéletemet (aminek nincs semmiféle alapja részemről, csak szeretem a "nagy neveket" :) )
Van esetleg Valakinek (Vinkler?) véleménye a Hankook Ventus S1 Evo3-ról? Michelin PS4 és Conti SC7 kb egyárban vannak, PS5-öt nem találok a hátsó méretben, Hankkok-ok jelentősen olcsóbbak (ezért is ódzkódom kicsit tőlük). Contikkal eddig csak téliben volt )rossz) tapasztalatom, de nem ilyen méretben. Michelinnel nekem még semmiféle rossz tapasztalatom nem volt, de szintén nem ilyen méretbe. Ilyen méretben semmilyen tapasztalatom nincs a most is fenn lévő 2023-as "made in the Netherlands" Vredestein-eken kívül, amikkel olyan rossz a tapasztalatom, hogy szabály szerint félek velük közlekedni (amúgy egyáltalán nem kopottak, még ellennék velük egy-két szezont, ha jók lennének).
A méretek: 255/40R19 elől és 275/40R19 hátul. Erősített oldalfal igen, RFT-t viszont nem szeretnék.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10133
Akkor pótlólag a vasárnapi!
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor

Basszus! Elfelejtettem.

- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 752
- Kapcsolat:
Na, nincs vasárnapi? Nekem csak egy Robur-om van 
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2915
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Meg kell hagyni.... ami szép, az szép....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Elsögen Tranyó 1972
Apósnak volt egy későbbi. Nagycsaládot, vállalkozást kiszolgált. Kitaposták a belét, rideg marhatartás és a végén úgy is elvitték.
Apósnak volt egy későbbi. Nagycsaládot, vállalkozást kiszolgált. Kitaposták a belét, rideg marhatartás és a végén úgy is elvitték.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3427
Üdv Kunmadarasról! 
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Mintha időutazó lett volna az, aki ezt megrajzolta 37 évvel ezelőtt.
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi
.
.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi!
.
.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Szombat esti magyar szocio fotó
Ilyenünk is volt
Ilyenünk is volt
- Csatolmányok
-
- 001.jpg (103.74 KiB) Megtekintve 859 alkalommal
Köszi! Majd kíváncsi leszek, hogy a téli időszakban mennyivel emelkedik... ha emelkedik. Mivel a fűtés nem hőszivattyús, télen többet haszálja majd a motort....ZolaBA írta: ↑2026.04.12., vas. 19:225.3l a gyári állítás. Az agglomerációs ingázásra ez kb. igaz is, még talán kevesebb is elég.
Az Ausztriai út autópálya, és hegyi utak 5.9-re jött ki. Ez a számolt érték. Annyit illik hozzátennem, hogy én "ésszel" hajtottam, egyenes és lejtős pályán 130-as tempomat, emelkedős szakaszon csak 120-as tempomat.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1760
5.3l a gyári állítás. Az agglomerációs ingázásra ez kb. igaz is, még talán kevesebb is elég.
Az Ausztriai út autópálya, és hegyi utak 5.9-re jött ki. Ez a számolt érték. Annyit illik hozzátennem, hogy én "ésszel" hajtottam, egyenes és lejtős pályán 130-as tempomat, emelkedős szakaszon csak 120-as tempomat.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Engem például a valós, hétköznapi fogyasztása érdekelne..... mennyire sikerül megközelíteni a "gyári" értékeket...?
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1760
Rég írtam a fórumra. Picit pótlok... és bemutatom nektek "Piroskát"
Chery Tiggo 4 Premium, Full Hibrid.
Két hónapja vettük át és kb. most jutottam oda, hogy rendesen teszteljem, a héten megjártuk Ausztriát.
Kifejezetten érdekes ez a hibrid hajtáslánc... Próbálom kiismerni és megérteni
A neve CHS (Chery Hibrid System), 1DHT hibrid váltóval. Amit ez takar:
- van benne egy 95Le, attkinson ciklusú sima szívó benzin motor
- egy (két) elektromos motor, 204 Le -vel
- 1,83KWh hibrid aksi
- max 163 Le-t ad le, ami 8,9 sec gyorsulás 100-ra
Teljesen autómatán kezeli a hajtást, alap logika szerint kis sebességen csak elektromos, aztán beindítja mellé a motort is... a motor pedig vagy a generátoron át hajt, vagy az egyetlen egy direkt áttételen keresztül amit úgy kell elképzelni, mint egy hosszú negyedik sebességet. (Valószínű ebből adódik, hogy ~150km/h körül le is szabályoz.) Ehhez jön az együtt hajtás és visszatöltés minden verziója.
A viselkedése szerintem parádés... Oké, persze, ez nem egy drága vagy izom autó, tehát értem ezt a helyén kezelve
Kifejezetten imádta a szerpentineket. Öregecske manuál váltós autókhoz szokott emberként ez valami csoda. Nem az, hogy kettesben bőg hármasban dadog, lefelé meg ég a fékbetét... Hanem megy fel mint az álom, meg megy le mint az álom, azaz mint a villamos, ugyanis csak a visszatöltéssel fékezve is tökéletesen elvan :)
Ami nem annyira erőssége az az autópálya. Látni meg olvasni teszteket, hogy bőgeti a motort. Na igen, ez tényleg így tud lenni. De egyrészt ezt meg is lehet szokni, másrészt ha valaki érti mi történik akkor részben tudja kezelni is.
Ha esetleg valakit érdekel, szívesen mesélek még :)
Chery Tiggo 4 Premium, Full Hibrid.
Két hónapja vettük át és kb. most jutottam oda, hogy rendesen teszteljem, a héten megjártuk Ausztriát.
Kifejezetten érdekes ez a hibrid hajtáslánc... Próbálom kiismerni és megérteni
A neve CHS (Chery Hibrid System), 1DHT hibrid váltóval. Amit ez takar:
- van benne egy 95Le, attkinson ciklusú sima szívó benzin motor
- egy (két) elektromos motor, 204 Le -vel
- 1,83KWh hibrid aksi
- max 163 Le-t ad le, ami 8,9 sec gyorsulás 100-ra
Teljesen autómatán kezeli a hajtást, alap logika szerint kis sebességen csak elektromos, aztán beindítja mellé a motort is... a motor pedig vagy a generátoron át hajt, vagy az egyetlen egy direkt áttételen keresztül amit úgy kell elképzelni, mint egy hosszú negyedik sebességet. (Valószínű ebből adódik, hogy ~150km/h körül le is szabályoz.) Ehhez jön az együtt hajtás és visszatöltés minden verziója.
A viselkedése szerintem parádés... Oké, persze, ez nem egy drága vagy izom autó, tehát értem ezt a helyén kezelve
Kifejezetten imádta a szerpentineket. Öregecske manuál váltós autókhoz szokott emberként ez valami csoda. Nem az, hogy kettesben bőg hármasban dadog, lefelé meg ég a fékbetét... Hanem megy fel mint az álom, meg megy le mint az álom, azaz mint a villamos, ugyanis csak a visszatöltéssel fékezve is tökéletesen elvan :)
Ami nem annyira erőssége az az autópálya. Látni meg olvasni teszteket, hogy bőgeti a motort. Na igen, ez tényleg így tud lenni. De egyrészt ezt meg is lehet szokni, másrészt ha valaki érti mi történik akkor részben tudja kezelni is.
Ha esetleg valakit érdekel, szívesen mesélek még :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi
.
.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi
.
.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6531
Egy kicsit le a földre: a batár, amit most hajtok az USA-ban. Chrysler Pacifica.
6-an jól elvagyunk benne, csomagokkal együtt.
Teljesértékű "pilótaülése" van mindenkinek.
Ez az autó kéne...
(amúgy 35 fok van, és éjjel sem megy 25 fok alá)
.
6-an jól elvagyunk benne, csomagokkal együtt.
Teljesértékű "pilótaülése" van mindenkinek.
Ez az autó kéne...
(amúgy 35 fok van, és éjjel sem megy 25 fok alá)
.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
A Ferrarira fogadtam volna a -700kg miatt.
Lineárisan és mekkorát tud tolni a villany dög
A Nordschleife-n kanyarban is jó a 3 motoros torque vectoring miatt
youtu.be/KGW8bQtcpJg
Lineárisan és mekkorát tud tolni a villany dög
A Nordschleife-n kanyarban is jó a 3 motoros torque vectoring miatt
youtu.be/KGW8bQtcpJg
Már várjuk a holnapot, a fiam már nagyon be van sózva.
Majd lövök pár képet, de addig is itt egy tavalyi.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3427
Köszi a jókívánságokat!
Már várjuk a holnapot, a fiam már nagyon be van sózva.
Majd lövök pár képet, de addig is itt egy tavalyi.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Holnapra jó időt a KiskunDragra!
Ha csinálsz képet, ne tartogasd magadnak
(régi kép, nem AI vagy PS)
Ha csinálsz képet, ne tartogasd magadnak
(régi kép, nem AI vagy PS)
- Vinkler
- Adminisztrátor

Az összes 911-be beleférek, de csak a 993-tól kényelmesen. A Boxster és a Cayman felejtős.AAttila írta: ↑2026.03.22., vas. 08:37Nekem az eredeti jobban bejön a tükőrképtől.![]()
Pont néhány napja láttam egy öregebb porkét. Nagyon szép állapotú (Ch rendszámmal) volt. Az az igazi zöld. Gyönyörű volt. De. Az jutott eszembe,hogy Vinkler,Te ezekbe a régi, még nem "felfújt" kasztnikba beférsz egyáltalán? Mármint tudod "kényelmesen", Magadra állítva vezetni?
Pont néhány napja láttam egy öregebb porkét. Nagyon szép állapotú (Ch rendszámmal) volt. Az az igazi zöld. Gyönyörű volt. De. Az jutott eszembe,hogy Vinkler,Te ezekbe a régi, még nem "felfújt" kasztnikba beférsz egyáltalán? Mármint tudod "kényelmesen", Magadra állítva vezetni?
Nekem az eredeti jobban bejön a tükőrképtől.