"Talán lehet még kapni"
Remélem nem. Nagyon sokat szenvedtünk, amíg nem sikerült igazán megoldani a kérdést. Persze, ha jó akkor jó, de erre nem volt sok esély.

Az Edwards Audio-nak volt egy Rega Upgrade kit-je, ami magában foglal egy új alumínium belső tányért tengellyel, egy akril lemeztányért, egy új szíjat (blue) és egy új ellensúlyt a karra. Szerintem nagyon okos uprade, anno nagyon baráti ára volt. Talán lehet még kapni. Keresd meg Szekeres Istvánt!GTomi írta: ↑2026.05.18., hétf. 10:36Elkezdtem keresgélni fém subplatter-t a neten, NAD C C552-höz, (ami gyakorlatilag Rega p1/p3) ai, google segítségével, de egyelőre egy angol és egy argentin oldalt, illetve itt a fórumon volt volt az adás-vételben, de látom már lezárt hirdetés, illetve januárban lépett be az illető.
Minden tippet szívesen fogadok :)

Árulnak itt egy Clearaudio Compass futóművet, ami kicsit nagyobb kiadás lenne most egyben, de benne van minden alapból, amit egy Rega futóművön elkövethetsz tuning gyanánt. A lemezjátszód hangkarját átrakod rá, és kész vagy.GTomi írta: ↑2026.05.18., hétf. 10:36Elkezdtem keresgélni fém subplatter-t a neten, NAD C C552-höz, (ami gyakorlatilag Rega p1/p3) ai, google segítségével, de egyelőre egy angol és egy argentin oldalt, illetve itt a fórumon volt volt az adás-vételben, de látom már lezárt hirdetés, illetve januárban lépett be az illető.
Minden tippet szívesen fogadok :)
Az argentin oldal valószínűleg a Tango Spinner, ahol a minőséggel a hírek szerint nem lenne problémád. Minden másra meg ott a MasterCard.

"Tudtad, hogy a Singer varrógéphez Singernek semmi köze ?Rock60 írta: ↑2026.05.15., pén. 21:31Jogos, ezt a történetet nem ismertem.Hifimad írta: ↑2026.05.15., pén. 09:27Bocsánat, 3 módosítás:
1. Az Ariston nevet csak az első lemezjátszók elkészültekor használta Hamish, korábban Thermac volt a cége neve.
2. 40 db lemezjátszó legyártására szerződtek Ivor apjával, Jan-nel, de csak 6 db készült el 1971.(!!!) augusztusára és a lemezjátszó (már Ariston RD11 néven) bemutatására 1971. szeptemberében került sor a Harrogate Hi-Fi Trade Festival-on.
3. A levél szerint a Linn céget 1973-ban alapították, Ivor lett az ügyvezető igazgató és az LP12-t a Hi-Fi News and Record Review 1973. májusi számában hirdették meg, mint sajátjukat.
Ez így szerintem már kimeríti a lopás fogalmát.![]()
Akkor ez a magyarázata, hogy az Ariston-ba jók a Linn alkatrészek...
( Tudtad, hogy a Singer varrógéphez Singernek semmi köze ?)
Ettől függetlenül érdekes, hogy ez az egykor High-End terméket tervező márka mára milyen übergagyi szintre sűllyedt.
( Ha ez az Ariston ugyan az az Ariston...)
Ami késik, nem múlik, most már ismerem...dixie-chicken írta: ↑2026.05.16., szomb. 13:53
Braun PS500…ildomos lenne ismerni..hibrid hajtás a la thorens 124,csak ott fordított a sorrend mint a 124snel..és egész jó hangja van pl Denon DL103sal![]()

Megnézem mi a helyzet vele.

Nosza!

Nos a PS 500 lemezjátszójuk egészen jó és híres volt, hibrid dörzs és szíjhajtással, hasonlóan a Thorens TD 124-hez négy sebességgel, kb 3kg-os tányérral.

Braun PS500…ildomos lenne ismerni..hibrid hajtás a la thorens 124,csak ott fordított a sorrend mint a 124snel..és egész jó hangja van pl Denon DL103sal

Na a BRAUN-ról nem is beszélve...Rock60 írta: ↑2026.05.15., pén. 21:31Jogos, ezt a történetet nem ismertem.Hifimad írta: ↑2026.05.15., pén. 09:27Bocsánat, 3 módosítás:
1. Az Ariston nevet csak az első lemezjátszók elkészültekor használta Hamish, korábban Thermac volt a cége neve.
2. 40 db lemezjátszó legyártására szerződtek Ivor apjával, Jan-nel, de csak 6 db készült el 1971.(!!!) augusztusára és a lemezjátszó (már Ariston RD11 néven) bemutatására 1971. szeptemberében került sor a Harrogate Hi-Fi Trade Festival-on.
3. A levél szerint a Linn céget 1973-ban alapították, Ivor lett az ügyvezető igazgató és az LP12-t a Hi-Fi News and Record Review 1973. májusi számában hirdették meg, mint sajátjukat.
Ez így szerintem már kimeríti a lopás fogalmát.![]()
Akkor ez a magyarázata, hogy az Ariston-ba jók a Linn alkatrészek...
( Tudtad, hogy a Singer varrógéphez Singernek semmi köze ?)
Ettől függetlenül érdekes, hogy ez az egykor High-End terméket tervező márka mára milyen übergagyi szintre sűllyedt.
( Ha ez az Ariston ugyan az az Ariston...)
Jogos, ezt a történetet nem ismertem.Hifimad írta: ↑2026.05.15., pén. 09:27Bocsánat, 3 módosítás:
Ez így szerintem már kimeríti a lopás fogalmát.

Nem, én nem erre értettem a lopást, hanem arra, hogy a Linn egy az egyben lemásolta Hamish Robertson Ariston RD11-es lemezjátszóját, aminek egyes alkatrészeit Ivor (a Linn későbbi vezetője) apja cégénél gyártották megegyezés szerint és ők is szerelték össze a lemezjátszót (kb. 40 db-ot az első lépcsőben) és nagyjából 1 évvel később kihozták a "saját" lemezjátszójukat Linn Sondek LP12 (1-gyel több, tehát jobb) néven, ami teljesen megegyezett az Aristonnal, még a sárga címkéket is felhasználták, csak levágták a tetejüket és aljukat, ami bizonyította volna, hogy azok valójában Aristonok.
Ja, ez az a lopás ?
nem tudom, biztos, csak erre gyorsan rákerestem- Valamikor volt ezer éve egy TD150 MK2-m és utána volt nálam LP12. Elég hasonlatosak voltak hangra is, de én inkább Townshend párti voltam, aztán ez a merevvázas attitűd meg is maradt.
Én azt olvastam valaha (ha jól emlékszem), hogy a Thorens (talán) 124 vagy 125 gépelyt vették alapnak, és azt ragozták tovább.
Acoustic Research XA (1961).
Hogy érted, hogy az LP12 lopás volt ?Hifimad írta: ↑2026.05.13., szer. 08:40
Nem igazán értem az ismerőseid, én sem a Pink-et, sem az Oracle-t nem cserélném le Linn-re. Ha már mindenképp csere, akkor egy dupla gombos, alacsony sorozatszámú Ariston RD11-re elcserélném, ha lenne valamelyik (mondjuk ha PT Anniversary lenne, akkor azt szinte semmire sem). Elképesztő, hogy a Linn hová jutott el az agresszív hozzáállásával, ahhoz képest, hogy az első termékük (LP12) egyszerűen lopás volt.
Az MRM Source szerintem jóval magasabb szintet képviselt, mint az akkor mindentverőnek kikiáltott LP12 és Xerxes, drágább is volt náluk. Függesztett vázas, de nem jött zavarba a nehéz karoktól sem, sokan (én is) Zeta karral használták, de a legkomolyabb kiépítést a saját Odyssey hangkarral való párosítás jelentette.
havernak adtam. előtte 1,5misiért vitték volna (ami még minidg kevés érte), de nem adtam oda. De így kicsit olyan,mintha megmaradt volna