Ott van még a Lurné J1 is...Hifimad írta: ↑2026.05.11., hétf. 09:05
Igen, a Roksan-t valóban nagyon jó futóműnek találták az angol sajtóban, voltak akik szerint jobb is lett (pl.: Malcolm Stewart), mint az LP12, de voltak akiknél a Linn maradt az etalon (mint az említett Hi-Fi Review magazinból Chris Frankland). A Xerxes '85-ben jött ki, addig semmi sem tudta megszorítani a Linn-t a sajtó szerint, pedig a Gyrodec - ha jól tudom - '81-ben jelent meg és ott volt ugye a Rock is, meg az Oracle Delphi Kanadából, ami szinte egy időben jelent meg a Gyrodec-kel, vagy az MRM Source futómű, ami sokkal komolyabb volt, mint a Sondek a maga 7,5 kg-os tányérjával és 5 rugójával, a Pink Triangle az akril tányérral és balsafa szubsasszival...
... Touraj-nak kellett volna asztalossal konzultálnia a Xerxes megjelenése előtt, mert ha Neked egyből feltűnt, hogy rossz a konstrukció, akkor nyilván egy angol asztalos is erre a következtetésre jutott volna, ha látja.![]()
Az MRM - en kívül mindegyiket hallottam...
Egy ismerősömnek Oraculumja, a másiknak Pinkje volt, mind a kettő Linn-re cserélte.
Ettől függetlenü egy Oraculumot el tudnék képzelni itthon, nagy kedvencem volt...
Sajtó. Ismerve a szaksajtók nemzeti elfogultságát, kíváncsi lennék, hogy anno más országokban hogy ítélték meg a Linnt.
Abból kiindulva, amit erősítővásárlással kapcsolatos böngészésem során láttam, bármi lehetett.
Pl. a német Stereoplay-ben az Accuphase E 205 - öt előrébbsorolták a Naim-nél/nál...
Ugyan nem német a cucc, de legalább nem angol és halálosan bele voltak szeretve minden akkufázisba.
" Spitzenklasse Reference "
Touraj-t szerintem különösebben nem izgatta , hogy 10 év múlva elkornyad -e a kardeszka, nem az örökkévalóságnak tervezte a lemezjátszót, hanem hangra hangolta.