Az "ugyanaz az a jel" kifejezésben szerintem az időzítés és a tonus is benne van. Ha ez fenn áll, akkor nem csoda, hogy ilyenkor simul bele legjobban a láda hangja a sztereó hangba. Persze a sztereo hang az 2 hang, ami nem lehet teljesen azonos, attól sztereó.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio
-
Hovarju#7
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 11
Re: Heed Audio
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1680
A REL ládákban (sztereóra) én úgy tudom nincsen AD/DA áramkör, hanem passzív feszültségosztó és tisztán analóg ABC keresztváltó. Semmilyen DSP nincs bennük. (Rel T/5i). Ha tévednék, akkor elnézést kérek.alto írta: ↑Tegnap, 10:06Egy aktív mélyláda a nagyjelű bemenetről nagyjából így néz ki: feszültségosztó - ADC - DSP - DAC - analóg erősítő. A digitális rész helyett az egyszerűbb mélyládákban egy analóg szabályozható aluláteresztő szűrő és fázisszabályozás van. Egy ilyen komplex rendszer esetén "ugyanazon időzítésről beszélni" beszélni balgaság.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Egy aktív mélyláda a nagyjelű bemenetről nagyjából így néz ki: feszültségosztó - ADC - DSP - DAC - analóg erősítő. A digitális rész helyett az egyszerűbb mélyládákban egy analóg szabályozható aluláteresztő szűrő és fázisszabályozás van. Egy ilyen komplex rendszer esetén "ugyanazon időzítésről beszélni" beszélni balgaság.
Az "ugyanaz az a jel és tónus" igaz lehet, az időzítéssel viszont vitatkoznék.Indy írta: ↑Tegnap, 09:33"A REL mélynyomók Speakon csatlakozása (High-Level Input) közvetlenül az erősítő hangszóró-kimeneteire csatlakozik, így a mélyláda pontosan ugyanazt a jelet, tónust és időzítést kapja, mint a fő hangfalak."
Gondolom erre nagyon ráfeküdtek és régóta csiszolgatják, mint a Toyota a hibrid rendszereit.![]()
Egy aktív mélyláda a nagyjelű bemenetről nagyjából így néz ki: feszültségosztó - ADC - DSP - DAC - analóg erősítő. A digitális rész helyett az egyszerűbb mélyládákban egy analóg szabályozható aluláteresztő szűrő és fázisszabályozás van. Egy ilyen komplex rendszer esetén "ugyanazon időzítésről beszélni" beszélni balgaság.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Indy
- V.I.P.

"A REL mélynyomók Speakon csatlakozása (High-Level Input) közvetlenül az erősítő hangszóró-kimeneteire csatlakozik, így a mélyláda pontosan ugyanazt a jelet, tónust és időzítést kapja, mint a fő hangfalak."
Gondolom erre nagyon ráfeküdtek és régóta csiszolgatják, mint a Toyota a hibrid rendszereit.
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1099
Tudja valaki mi a műszaki magyarázat erre? Mármint, hogy a nagyjelű sub bekötés "jobban" szólhat, mintha pre outról hajtanánk a subot?
Az emberek egy része?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Nyilván fel is kell erre hívni a figyelmet. Jött már vissza hozzám emiatt leégett erősítő, nem is egy. Mert az emberek egy része nem olvassa el a használtai útmutatót, mint ahogy itt a fórumszabályzatot sem, aztán megy a picsogás, hogy miért tűnt el a hirdetésem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Indy
- V.I.P.

Így van, ahogy írod. A REL egyébként már megváltoztatta a bekötési metódust, erre. Én is így jártam el:alto írta: ↑2026.07.06., hétf. 08:31
Viszont mielőtt még sokan bőszen elkezdenek kisérletezni a nagyjelű bekötéssel, nem árt tudni, hogy nem minden erősítő alkalmas erre. Az aktív mélyládák nagyjelű bemenetének negatív pontja szinte kivétel nélkül földpotenciálon van. A szimmetrikus áramköri felépítésű erősítők, a kimenő trafót alkalmazó erősítők és a D-osztályúak többségénél a negativ hangfal kimenet nem földelt. Ha ezt a kimenetet rákötjük az aktiv szub földelt bemenetére, akkor söntöljük az erősítő kimenetét. Ennek a következményeként jobbik esetben az erősítő védelme leold, rosszabb esetben füst, amperszag, és sírásrívás az eredmény.![]()
igen, erre a REL és a Velodyne (a Triangle-nek nem volt már, mire hozzám került, így nemtom) föl is hívja a figyelmet a használati útmutatóikban
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Viszont mielőtt még sokan bőszen elkezdenek kisérletezni a nagyjelű bekötéssel, nem árt tudni, hogy nem minden erősítő alkalmas erre. Az aktív mélyládák nagyjelű bemenetének negatív pontja szinte kivétel nélkül földpotenciálon van. A szimmetrikus áramköri felépítésű erősítők, a kimenő trafót alkalmazó erősítők és a D-osztályúak többségénél a negativ hangfal kimenet nem földelt. Ha ezt a kimenetet rákötjük az aktiv szub földelt bemenetére, akkor söntöljük az erősítő kimenetét. Ennek a következményeként jobbik esetben az erősítő védelme leold, rosszabb esetben füst, amperszag, és sírásrívás az eredmény.
Elhiszem ezt nektek, nekem sosem volt REL szubom.Indy írta: ↑2026.07.06., hétf. 07:44Hétvégén én is kipróbáltam az előfok kimenetről is a szubot és egyet kell hogy értsek trane és rx8 kollégával: a fölényesen jobb a megfelelő szó rá. Egész egyszerűen élőbb, vastagabb, lüktetőbb a zene Speakon csatlakozással, mint előfokról. Hogy ez a meglehetősen markáns különbség a REL saját tulajdonsága e, vagy sem, azt nem tudom, mert nekem ez az első szubom.![]()
Viszont mielőtt még sokan bőszen elkezdenek kisérletezni a nagyjelű bekötéssel, nem árt tudni, hogy nem minden erősítő alkalmas erre. Az aktív mélyládák nagyjelű bemenetének negatív pontja szinte kivétel nélkül földpotenciálon van. A szimmetrikus áramköri felépítésű erősítők, a kimenő trafót alkalmazó erősítők és a D-osztályúak többségénél a negativ hangfal kimenet nem földelt. Ha ezt a kimenetet rákötjük az aktiv szub földelt bemenetére, akkor söntöljük az erősítő kimenetét. Ennek a következményeként jobbik esetben az erősítő védelme leold, rosszabb esetben füst, amperszag, és sírásrívás az eredmény.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Indy
- V.I.P.

Hétvégén én is kipróbáltam az előfok kimenetről is a szubot és egyet kell hogy értsek trane és rx8 kollégával: a fölényesen jobb a megfelelő szó rá. Egész egyszerűen élőbb, vastagabb, lüktetőbb a zene Speakon csatlakozással, mint előfokról. Hogy ez a meglehetősen markáns különbség a REL saját tulajdonsága e, vagy sem, azt nem tudom, mert nekem ez az első szubom. 
- rx8
- V.I.P.

- Értékelés: 156
- Kapcsolat:
Nálam hasonló a helyzet sztereóban, az összes szub amit kipróbáltam fölényesen jobban szólt a nagyszintű bemenetről. Jobban integrálódtak a rendszerbe, mert az előtte lévő komponensek saját hangja is benne volt a hangképben.
Forrás: SMSL PL 200, Philips AK 601,Dual 1229,Townshend Elite Rock II+Excalibur, Empire 4000D/III,Goldbug Medusa ala Malfox, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2
azért, mert véleményük szerint jobban szólnak a hangsugárzóik akként bekötve (amit a magam részéről, legalábbis 2 szub /Triangle, Velodyne/ esetében, meg tudok erősíteni)
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
404 a link :(huszti-zsolt írta: ↑2026.06.21., vas. 15:35Egy régi/új termék új tesztje a német LP magazinban!
A teljes teszt egyelőre csak előfizetőknek olvasható, de hamarosan készítünk egy összefoglalót magyarul.
https://hifitest.shop/3130-lp-4-2026-epaper.html
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Én nem is értem, hogy a REL miért javasolja a nagyjelű bekötést a kisjelű helyett. Minden más gyártó az utóbbit preferálja, és a mérnöki logika is emellett szól, kivéve persze ha nem áll rendelkezésre sub vagy pre-out kimenet.huszti-zsolt írta: ↑2026.07.04., szomb. 09:54Elnézést a megkésett válaszért, de nincs gyakorlatom a dologban.
Aminek utána tudtam nézni, annak alapján igen. Nincs probléma vele. De a Si2-n van előfok kimenet is, az szerintem sokkal egészségesebb erre a célra.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 3040
Elnézést a megkésett válaszért, de nincs gyakorlatom a dologban.
Aminek utána tudtam nézni, annak alapján igen. Nincs probléma vele. De a Si2-n van előfok kimenet is, az szerintem sokkal egészségesebb erre a célra.
- Indy
- V.I.P.

Sziasztok,
Obelisk Si2-höz egy REL szubot Speakon csatlakozóval (magas jel) gond nélkül be lehet kötni?
Vörös: jobb csatorna +
Sárga: bal csatorna +
Fekete: bal vagy jobb -
Obelisk Si2-höz egy REL szubot Speakon csatlakozóval (magas jel) gond nélkül be lehet kötni?
Vörös: jobb csatorna +
Sárga: bal csatorna +
Fekete: bal vagy jobb -
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Egy régi/új termék új tesztje a német LP magazinban!
A teljes teszt egyelőre csak előfizetőknek olvasható, de hamarosan készítünk egy összefoglalót magyarul.
Addig egy kis ízelítő:
"Hogy is mondjam? A Heed-nak szinte mindenben igaza van, amit állítanak. Az Elixir egy mérhetetlenül erős, ugyanakkor természetes hangzású erősítő, nagyon különleges aurával.
Szeretem őt." (Holger Barske)
Addig egy kis ízelítő:
"Hogy is mondjam? A Heed-nak szinte mindenben igaza van, amit állítanak. Az Elixir egy mérhetetlenül erős, ugyanakkor természetes hangzású erősítő, nagyon különleges aurával.
Szeretem őt." (Holger Barske)
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Ha valaki a bécsi VIC felé jár a következő két napban és kíváncsi egy teljes Heed rendszerre, ráadásul a Helikon szettel összeállítva, akkor a Nirvana/Chronos szobában, az X5 terem U10 standján megtalál még bennünket!
És ne feledkezzünk el a Djabe standjáról sem, ahol a kis Dorn Acoustics Herald teljesít szolgálatot, érdemes Égerházi Attila vagy Koscso Ferenc véleményét meghallgatni erről a "csöppségről"!
És ne feledkezzünk el a Djabe standjáról sem, ahol a kis Dorn Acoustics Herald teljesít szolgálatot, érdemes Égerházi Attila vagy Koscso Ferenc véleményét meghallgatni erről a "csöppségről"!
Az erős forint miatt sok más gyártó termékéhez hasonlóan csökkentek a Heed termékek forintos árai is. Bár a gyártás itthoni, így Zsolt gyártási költségei alapvetően nem csökkentek, de az itthoni árakat is igazítani kellett az export árakhoz.
A forint erős volatilitása miatt nehéz megjósolni, hogy hol lesz egy stabilabb árfolyam szint, ezért egyelőre akciós árral oldottuk meg az árcsökkentést, aztán majd meglátjuk. Az új árak a honlapunkon elérhetők.
A forint erős volatilitása miatt nehéz megjósolni, hogy hol lesz egy stabilabb árfolyam szint, ezért egyelőre akciós árral oldottuk meg az árcsökkentést, aztán majd meglátjuk. Az új árak a honlapunkon elérhetők.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4162
Vittem már párszor a klubba egy kis erjedt gyümölcs kóstolót, hogy ne üres kézzel menjek, és ne a sztenderd valamilyen borral állítsak már be, az amúgy sem én lennék
Miután a béta tesztek után visszavittem Zsolthoz a második Anominot, akkor ugy jött ki, hogy a lakásán tudtunk találkozni, es beszélgetni, hogy mit hallottam. Ami persze az ott töltött idő kb. 5%-ban volt, utána persze minden más. Ezt nem kell senkinek bemutatni, aki egyszer is találkozott mar vele
Na szóval akkor mondtam neki, hogy ha érdekli, milyen a Thesis teljesen "idegen" komponensekkel, akkor szívesen látom, és persze meg tudom kínálni gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készült vendégváróval...
A héten sikerült összehozni, összefutottunk Zsolttal. Gondoltam majd esetleg sok mindenre kíváncsi lesz, hogy miként van a Musicbookal integrálva a Heed, stb.
Ehhez képest kb. csak megkérdezte, hogy hogyhogy nem akarom lecserélni ennyi idő után sem (lassan 3 éve nyugdíjazta ez a végfok a PM-11S2 Malacot). Mondom eszem ágában sincs, hisz én zenét hallgatok, nem kütyúzök. Max a Helikon, amire tovább lépnék, de félek (sőt biztos), hogy mire az szóba kerülne, addigra.már rég elfogy az a 30db. Na, ekkor mondta, hogy egyébként nem biztos, hogy az lenne a nekem való, vagy legalább is ne arra számítsak, hogy az egyenes ági tovabb lépés lenne. És mesélt egy kicsit róla, hogy milyen filozófia mentén, és miért olyan, amilyen.
Meg az Obelisk, Elixir, Lagrange családokról. Szokásos módon, mintha csak a gyerekei lennének (akik hol jók, és hol rosszak). Talán nem kell ezt sem senkinek bemutatni.
A piac átalakulásáról, és annak a nehezen követhetöségéről is sokat szó esett, ami egy ilyen Heed szintű, magyon nem mainstream cégnek mennyire nehezen követhető ugye.
Gyorsan elrepült az a közel 2 óra, ami alatt szinte végig egy saját kezűleg összeraptt koncert válogatás playlist ment a Depeche Mode-tól, ami egyébkent úgy tudom, nagyon nem a Zsolt szíve csücske, de mégsem menekült el vérző füllel
Egy két általam javasolt számot a találkozó végén meghallgattunk, ami szerintem a klubban is bőven megállás a helyét, mert jó zenék, jo felvételek, és talán nem a megszokott 'teszt" dalok.
Nem láttam, hogy Zsolt tikkel volna valamelyik szemével, így remélem nemcsak szerintem van jó helyen az ő egyik kedvenc gyereke.
Amúgy érdekes volt azt is hallani, ami persze teljesen érthető sajnos, hogy a Thesis egyik "baja" az, hogy a kinézete ebben az ár kategóriában nem elég "drága". Azok a fránya előítéletek ugye...
Pedig micsoda hang lakozik benne. Én tényleg csak zenet hallgattam régen is, az utóbbi időben volt egy kis mocorgás a költözés miatt, de most megint nyugalom van. Nem látok ésszerű okot arra, hogy tovább lépjek. Minek?
Persze, ha rám szakadna az OTP, vagy beházasodnék egy NER családba
, akkor egy Helikon vegfok páros, Marantz Link-10 forrásssal, B&W 80x, vagy valamilyen Utopia dobozokkal, nyilván opció lehetne. De nem biztos, hogy úgy hallgatnám a zenét, ahogy utóbbi években aThesissel: nyugalomban, a legnagyobb élvezettel, és csak a kedvenceimet, vagy valami remek, számomra újdonságot, de azt sem azért, mert "jól szól", hanem a zene élvezete miatt.
Köszönöm, hogy jöttél Zsolt! Remélem olyan jó emléked marad a Brill féle 2009-es, tölgyfahordóban érlelt Szekszárdi törkölyről, mint nekem a talalkozóról.
Miután a béta tesztek után visszavittem Zsolthoz a második Anominot, akkor ugy jött ki, hogy a lakásán tudtunk találkozni, es beszélgetni, hogy mit hallottam. Ami persze az ott töltött idő kb. 5%-ban volt, utána persze minden más. Ezt nem kell senkinek bemutatni, aki egyszer is találkozott mar vele
Na szóval akkor mondtam neki, hogy ha érdekli, milyen a Thesis teljesen "idegen" komponensekkel, akkor szívesen látom, és persze meg tudom kínálni gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készült vendégváróval...
A héten sikerült összehozni, összefutottunk Zsolttal. Gondoltam majd esetleg sok mindenre kíváncsi lesz, hogy miként van a Musicbookal integrálva a Heed, stb.
Ehhez képest kb. csak megkérdezte, hogy hogyhogy nem akarom lecserélni ennyi idő után sem (lassan 3 éve nyugdíjazta ez a végfok a PM-11S2 Malacot). Mondom eszem ágában sincs, hisz én zenét hallgatok, nem kütyúzök. Max a Helikon, amire tovább lépnék, de félek (sőt biztos), hogy mire az szóba kerülne, addigra.már rég elfogy az a 30db. Na, ekkor mondta, hogy egyébként nem biztos, hogy az lenne a nekem való, vagy legalább is ne arra számítsak, hogy az egyenes ági tovabb lépés lenne. És mesélt egy kicsit róla, hogy milyen filozófia mentén, és miért olyan, amilyen.
Meg az Obelisk, Elixir, Lagrange családokról. Szokásos módon, mintha csak a gyerekei lennének (akik hol jók, és hol rosszak). Talán nem kell ezt sem senkinek bemutatni.
A piac átalakulásáról, és annak a nehezen követhetöségéről is sokat szó esett, ami egy ilyen Heed szintű, magyon nem mainstream cégnek mennyire nehezen követhető ugye.
Gyorsan elrepült az a közel 2 óra, ami alatt szinte végig egy saját kezűleg összeraptt koncert válogatás playlist ment a Depeche Mode-tól, ami egyébkent úgy tudom, nagyon nem a Zsolt szíve csücske, de mégsem menekült el vérző füllel
Egy két általam javasolt számot a találkozó végén meghallgattunk, ami szerintem a klubban is bőven megállás a helyét, mert jó zenék, jo felvételek, és talán nem a megszokott 'teszt" dalok.
Nem láttam, hogy Zsolt tikkel volna valamelyik szemével, így remélem nemcsak szerintem van jó helyen az ő egyik kedvenc gyereke.
Amúgy érdekes volt azt is hallani, ami persze teljesen érthető sajnos, hogy a Thesis egyik "baja" az, hogy a kinézete ebben az ár kategóriában nem elég "drága". Azok a fránya előítéletek ugye...
Pedig micsoda hang lakozik benne. Én tényleg csak zenet hallgattam régen is, az utóbbi időben volt egy kis mocorgás a költözés miatt, de most megint nyugalom van. Nem látok ésszerű okot arra, hogy tovább lépjek. Minek?
Persze, ha rám szakadna az OTP, vagy beházasodnék egy NER családba
Köszönöm, hogy jöttél Zsolt! Remélem olyan jó emléked marad a Brill féle 2009-es, tölgyfahordóban érlelt Szekszárdi törkölyről, mint nekem a talalkozóról.
Csak a Marantz! :-D
Szólj majd, amikor engeded, szerintem néhányan majd aláállnánk, puhára essen......huszti-zsolt írta: ↑2026.05.05., kedd 07:42Egyelőre rendelhető, szállítható. De nyilvánvalóan itt is jönni fog frissítés. (A Thesis családot ha lehet, még nehezebben fogom elengedni mint a klasszikus Obelisket, mert számomra minden benne van, amit csak a Heed felől gondolok.)DeProtector írta: ↑2026.05.02., szomb. 12:37Ha már a termékvonal boncolgatása megy.
A Thesis vonallal mi lesz? Az változatlanul megmarad, vagy változik bármilyen irányba?
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Egyelőre rendelhető, szállítható. De nyilvánvalóan itt is jönni fog frissítés. (A Thesis családot ha lehet, még nehezebben fogom elengedni mint a klasszikus Obelisket, mert számomra minden benne van, amit csak a Heed felől gondolok.)DeProtector írta: ↑2026.05.02., szomb. 12:37Ha már a termékvonal boncolgatása megy.
A Thesis vonallal mi lesz? Az változatlanul megmarad, vagy változik bármilyen irányba?
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 278
Ha már a termékvonal boncolgatása megy.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Van egy elméletem arra, a mi részben magyarázza az "új termékek folyamatos piacra dobását".
Az alkatrészárak növekedése miatt a gyártó vagy a meglévő termék árát emeli vagy új termékkel jön elő. Új termék esetében viszont relatíve jobban kommunikálható a magasabb ár a fogyasztó irányában.
Másképp fogalmazva: Van egy olyan - szerintem nem reális - közkeletű elképzelés, miszerint ha az új termék drágább mint a korábbi volt, akkor jobbnak is kell lennie. Ezért jönnek - a különböző marketing szempontok alapján konstruált - újítások.
Nekem alapvetően a Heed esetén pont az a szimpatikus, hogy nem erre épül a gyártó filozófiája.
Az alkatrészárak növekedése miatt a gyártó vagy a meglévő termék árát emeli vagy új termékkel jön elő. Új termék esetében viszont relatíve jobban kommunikálható a magasabb ár a fogyasztó irányában.
Másképp fogalmazva: Van egy olyan - szerintem nem reális - közkeletű elképzelés, miszerint ha az új termék drágább mint a korábbi volt, akkor jobbnak is kell lennie. Ezért jönnek - a különböző marketing szempontok alapján konstruált - újítások.
Nekem alapvetően a Heed esetén pont az a szimpatikus, hogy nem erre épül a gyártó filozófiája.