Gondolkodtam ezen márkán is, de mert a maximum 120 - 150 db-os a "lemezgyűjteményem", amiből kb. 30-40 darabot fogok max. hallgatni, bővíteni túlzott mértékben nem áll szándékomban, bőven kielégíti a mosás iránti igényemet.SoundMania írta: ↑2026.05.05., kedd 23:08Okkinokki 10000+ lemez után még hibátlanul működik! A külsején már látszik az igaz. De még 15-20 ezret szerintem ki fog bírni....
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lp lemezmosó topik
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 746
Re: Lp lemezmosó topik
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1328
Okkinokki 10000+ lemez után még hibátlanul működik! A külsején már látszik az igaz. De még 15-20 ezret szerintem ki fog bírni....
- GTomi
- V.I.P.

Nem írtam/hívtam aztán, Pro-ject VC-E2-t vettem, vasárnap késő este megrendeltem, ma meg már mostam is lemezt vele :) (ja, meg éppen akciós.)
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- GTomi
- V.I.P.

Nem aktuális már.
- GTomi
- V.I.P.

Kérdésem az lenne, hogy Nagy Tibor foglalkozik még lemezmosó készülékek "gyártásával"?
-
Krak123
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Szia! Tőlem tudsz bérelni mosót. Mohán vagyok helyileg .
- dondusfi
- Fórumlakó

- Értékelés: 306
Szia!
Fészbúk csopiból:
Fészbúk csopiból:
Média: Panasonic TX-55EX600E, Onkyo AVX-380, Dune HD Solo Lite, APPLE TV HD gen4, Pioneer BDP-51FD
Stereo: Hegel H80, WiiM Ultra, Rega Plannar 2, Pro-Ject Phono box S3 B, Monitor Audio GS20
Egyéb: B&W P5, Logitech Harmony 300, One, Synology DS212j
Stereo: Hegel H80, WiiM Ultra, Rega Plannar 2, Pro-Ject Phono box S3 B, Monitor Audio GS20
Egyéb: B&W P5, Logitech Harmony 300, One, Synology DS212j
- robi-k
- Fórumlakó

- Értékelés: 174
Sziasztok,
Székesfehérvár ill. környékén vállal valaki lemezmosást?
Esetleg kölcsön kérnék egy mosóberendezést a lemezeim letisztításához (nem ingyen).
Köszi a válasz(ok)ért
Székesfehérvár ill. környékén vállal valaki lemezmosást?
Esetleg kölcsön kérnék egy mosóberendezést a lemezeim letisztításához (nem ingyen).
Köszi a válasz(ok)ért
- SoundMania
- Törzsgárda

arzachel írta: ↑2025.11.02., vas. 07:25Egy időben az osztrák lemezkereskedőknél divatba jött hogy WD40-el lefújkodják a rossz állapotban lévő
lemezeiket hogy az eladó tér félhomályában szépen csillogjanak.Ez a higított petróleumos trutyi ami a barázdák
közé kerül egy katasztrófa.De há a profit a mindenük a labancoknak.
Ez igaz? Hogy csinálták? Azért erősen be kellett fújni, vagy elkenni rajtuk. Meg büdös is. Nagyon sokáig. Meg nem olcsó. Meg sokat kell vele dolgozni. Meg a cimkére vigyázni kell....
Az ázsiaiak tőlük vették már át, amiket yutubon mutogatnak, vagy párhuzamosan alakult ez ki?
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Egy időben az osztrák lemezkereskedőknél divatba jött hogy WD40-el lefújkodják a rossz állapotban lévő
lemezeiket hogy az eladó tér félhomályában szépen csillogjanak.Ez a higított petróleumos trutyi ami a barázdák
közé kerül egy katasztrófa.De há a profit a mindenük a labancoknak.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- SoundMania
- Törzsgárda

Gondolkodjunk róla.... Mik lehetnek az előnyei? Az árán nagyon sok lemezt le lehet mosatni és még belefér 1-2 jóféle hagyományos tűtisztító is. Szerintem a tiszta lemez az elsődleges. Utána a tűtisztítás nagyon hátra szorul.Juvell írta: ↑2025.11.01., szomb. 14:17Szóval bocs hogy megint ezzel jövök… valakinek van erről tapasztalata, ki használ ilyet?
- Juvell

- Kapcsolat:
Szóval bocs hogy megint ezzel jövök… valakinek van erről tapasztalata, ki használ ilyet?
SME 30/12A - Benz LP S - soulution 750 - Ayre series 8 - Paradigm 9h / LP12 select - Shelter 7000 - VAC Sigma 170i iQ - Harbeth HL C7ES-3
"Több olyan használt lemezt vettem, ami mindenféle vegyszeres kezeléssel tönkre lett téve"
Gondolom: pl. Lencocleannel. Amit réges-rég leírtuk a HiFi eszköztárból.
Gondolom: pl. Lencocleannel. Amit réges-rég leírtuk a HiFi eszköztárból.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Mindenki olyan megoldást használ, ami neki a legkényelmesebb. Azért nézzél meg egy lemezt egy jobb nagyítóval a porszemcsék miatt.tamagaba írta: ↑2025.10.10., pén. 21:00Nem értem mi ez a nagy puceva, mint a mosómaci megy a lakásban mit tud még elmosni - aha a hanglemezeket
Kíváncsi vagyok, mikor lesz elmosva a CD, mert zsíros lett és nem megy át rajta a lézer, megtörődik a fény, nem lesz bithelyes a kiolvasás
Meglátásom szerint hozzá nem nyúlni semmivel a lemezhez
Ahogy berakjuk a tasakba és elfordítva 90 fokkal a nagy erszénybe, mi lesz poros, amit annyira mosni kell
Az ujjlenyomat - inkább menjen át rajta a hangszedő, 2x letolja maga előtt és a felesleg senkit sem zavar - persze minek fogdossa össze, nem ő volt
Legfőbb projekt a sztatikus feltöltődés levezetése - nem mindenféle humbug anyaggal, hanem egy fém plét ami IE pontra van kötve. Neutral earth, common low noise ground - nem mint életvédelmi földelés (NEFH)
Nálam ez a konyhai állítható jénai tál tartó harmonika keret, zöldsárga vezó - fűtés radiátor hálózatra kötve
Amikor befejezte a sercegést olajmentes sűrített levegővel lefujkodom és kész (nem kell 8 bar, hogy kifújja a lemezt a kezemből)
Több olyan használt lemezt vettem, ami mindenféle vegyszeres kezeléssel tönkre lett téve
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 754
- Kapcsolat:
Nem értem mi ez a nagy puceva, mint a mosómaci megy a lakásban mit tud még elmosni - aha a hanglemezeket
Kíváncsi vagyok, mikor lesz elmosva a CD, mert zsíros lett és nem megy át rajta a lézer, megtörődik a fény, nem lesz bithelyes a kiolvasás
Ahogy berakjuk a tasakba és elfordítva 90 fokkal a nagy erszénybe, mi lesz poros, amit annyira mosni kell
Az ujjlenyomat - inkább menjen át rajta a hangszedő, 2x letolja maga előtt és a felesleg senkit sem zavar - persze minek fogdossa össze, nem ő volt
Legfőbb projekt a sztatikus feltöltődés levezetése - nem mindenféle humbug anyaggal, hanem egy fém plét ami IE pontra van kötve. Neutral earth, common low noise ground - nem mint életvédelmi földelés (NEFH)
Nálam ez a konyhai állítható jénai tál tartó harmonika keret, zöldsárga vezó - fűtés radiátor hálózatra kötve
Amikor befejezte a sercegést olajmentes sűrített levegővel lefujkodom és kész (nem kell 8 bar, hogy kifújja a lemezt a kezemből)
Több olyan használt lemezt vettem, ami mindenféle vegyszeres kezeléssel tönkre lett téve
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Juvell

- Kapcsolat:
Nekem is ez az egyik dilemma, illetve milyen hatással van a tűszár felfüggesztésére egy ilyen magas frekvenciás rezgés. Ezért kérdezem itten hogy mi a szitu… akinek van, mi a tapasztalata?
SME 30/12A - Benz LP S - soulution 750 - Ayre series 8 - Paradigm 9h / LP12 select - Shelter 7000 - VAC Sigma 170i iQ - Harbeth HL C7ES-3
Mint laikus elgondolkodom ezen az ultrahangos tűtisztításon. A gyémánt általában ragasztva van a cantileverhez.
Nem lazítja fel?
Csak kérdem.
Nem lazítja fel?
Csak kérdem.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Juvell

- Kapcsolat:
ok, milyen hangszedőhöz haszálod? Közben ha jól látom, ezt már nem árulja az Audio Technina...
- Juvell

- Kapcsolat:
Szia persze: https://youtu.be/-tjRsDi8rVk?si=4sbQjjP7D2cvge7-greenbio írta: ↑2025.10.10., pén. 11:29szia!Juvell írta: ↑2025.10.10., pén. 09:18Szia, én kancsingattam felé hogy beszerzek egyet de a youtubon találtam egy srácot aki 25x engedte át a lemezét rajta és drasztikusan romlott a hang minősége. A lorycraftot, degrittert és a hummingurut hasonlította össze úgy hogy vásárolt 5 pédányt egy lemezből és így tesztelt. Elég tanulságos volt az eredmény.gnagy írta: ↑2024.09.23., hétf. 16:34Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Humminguru lemezmosóval? Esetleg a régi vs új verzióval?
Lenne pár kérdésem.
Kiváltható egy vákumos mosás a készülékkel / van olyan hatékony, mint egy vákumos?
Érdemes lehet 3× árat fizetni az újabb verzióért?
Milyen folyadékkal használod?
A válaszokat előre is köszönöm.
Gábor
tudnál adni egy Youtube linket? köszi
szia!Juvell írta: ↑2025.10.10., pén. 09:18Szia, én kancsingattam felé hogy beszerzek egyet de a youtubon találtam egy srácot aki 25x engedte át a lemezét rajta és drasztikusan romlott a hang minősége. A lorycraftot, degrittert és a hummingurut hasonlította össze úgy hogy vásárolt 5 pédányt egy lemezből és így tesztelt. Elég tanulságos volt az eredmény.gnagy írta: ↑2024.09.23., hétf. 16:34Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Humminguru lemezmosóval? Esetleg a régi vs új verzióval?
Lenne pár kérdésem.
Kiváltható egy vákumos mosás a készülékkel / van olyan hatékony, mint egy vákumos?
Gábor
tudnál adni egy Youtube linket? köszi
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
audio technica at637.Nekem bevált.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- Juvell

- Kapcsolat:
Szia, én kancsingattam felé hogy beszerzek egyet de a youtubon találtam egy srácot aki 25x engedte át a lemezét rajta és drasztikusan romlott a hang minősége. A lorycraftot, degrittert és a hummingurut hasonlította össze úgy hogy vásárolt 5 pédányt egy lemezből és így tesztelt. Elég tanulságos volt az eredmény.gnagy írta: ↑2024.09.23., hétf. 16:34Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
Gábor
- Juvell

- Kapcsolat:
Sziasztok!
Szorosan kapcsolódó téma a tű tisztítása. Újjabban sokszor jön velem szembe ez az új "ultrahangos" hangszedőtű tisztító kütyü. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata (pozitív/negatív toljátok)? Illetve ki mivel és hogyan tisztítja a tűt?
Szorosan kapcsolódó téma a tű tisztítása. Újjabban sokszor jön velem szembe ez az új "ultrahangos" hangszedőtű tisztító kütyü. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata (pozitív/negatív toljátok)? Illetve ki mivel és hogyan tisztítja a tűt?
- gnagy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 78
Szia,
nekem van egy. Több mint egy éve használom, semmi bajom nem volt még vele. Egy kicsit lentebb megtalálod a leírást is, hogyan használom.
Egyetlen hátrányát láttam, külön kellett hozzá egy szabályozható táp, mert a gyári túl gyorsan tekerte a lemezeket. Én több száz lemezt lemostam vele gond nélkül, semmilyen hibajelenség nem volt. Még fotót is találsz lentebb a leszedett retekről.
Viszont. Maga az ultrahangos mosás macerás kicsit. Ha csak pár lemezk kell lemosnod én nem ajánlom. Kell a tartályba 4-4,5 liter folyadék ami elég drága. Én 80% desztillált víz 20% izopropil-alkohol, 2% Ilford Ilfotol keveréket használok. Nyilván a desztvíz nem nagy tétel (mondjuk 10 liter számra már az), de az izopropil már drágácska (főleg ekkora tételben), az Ilford meg még drágább. Ezt keverni kell, a mosás végén szűrni, majd tárolni. 1-2 lemez mosásához szerintem nincs értelme foglalkozni vele, a vákuumos ahhoz értelmesebb. Egyébként én a kettőt együtt használtam, mert cseppmentesre akartam szárítani a lemezeket. Egy adag folyadékkal 20-40 lemezt tudsz mosni utána már csak a piszkot kenegeted vele, szóval cserélni kell.
Én az egész gyűjteményt lemostam vele és már hónapok óta csak a szekrényben pihen. Gondolkoztam is, hogy el kellene adni, de sajnos nincs időm foglalkozni vele. Ha érdekel, kipróbálhatod.
Üdv: g
nekem van egy. Több mint egy éve használom, semmi bajom nem volt még vele. Egy kicsit lentebb megtalálod a leírást is, hogyan használom.
Egyetlen hátrányát láttam, külön kellett hozzá egy szabályozható táp, mert a gyári túl gyorsan tekerte a lemezeket. Én több száz lemezt lemostam vele gond nélkül, semmilyen hibajelenség nem volt. Még fotót is találsz lentebb a leszedett retekről.
Viszont. Maga az ultrahangos mosás macerás kicsit. Ha csak pár lemezk kell lemosnod én nem ajánlom. Kell a tartályba 4-4,5 liter folyadék ami elég drága. Én 80% desztillált víz 20% izopropil-alkohol, 2% Ilford Ilfotol keveréket használok. Nyilván a desztvíz nem nagy tétel (mondjuk 10 liter számra már az), de az izopropil már drágácska (főleg ekkora tételben), az Ilford meg még drágább. Ezt keverni kell, a mosás végén szűrni, majd tárolni. 1-2 lemez mosásához szerintem nincs értelme foglalkozni vele, a vákuumos ahhoz értelmesebb. Egyébként én a kettőt együtt használtam, mert cseppmentesre akartam szárítani a lemezeket. Egy adag folyadékkal 20-40 lemezt tudsz mosni utána már csak a piszkot kenegeted vele, szóval cserélni kell.
Én az egész gyűjteményt lemostam vele és már hónapok óta csak a szekrényben pihen. Gondolkoztam is, hogy el kellene adni, de sajnos nincs időm foglalkozni vele. Ha érdekel, kipróbálhatod.
Üdv: g
Clearaudio Emotion I Audio Note CD 2.1x I Rogue Audio Magnum I JBL 4312 I ZU Event