Hagymalekvárral még sosem próbáltam. Itt az ideje egy kis fejlesztésnek
Persze tudom,hogy az Tiéd házi vagyis Te készíted. Így előbb ezt kell megranulnom.
Hagymalekvárral még sosem próbáltam. Itt az ideje egy kis fejlesztésnek

Meg alap a sajt, meg a hagyma, méginkább a hagymalekvár.
kopaszbarack írta: ↑2026.03.23., hétf. 22:06https://igazioliva.hu/Block írta: ↑2026.03.15., vas. 15:01Futólag volt szó itt a jobb minőségű extraszűz oliva olajról.....Vasti írta: ↑2025.09.22., hétf. 22:58
Egy jó olívaolaj naggyon komoly :-)
Én nem tudtam, hogy amiről eddig azt hittem, hogy olívaolaj, az nem igazán az... ;-)
De egy rokonnak a lánya vett egy kis házat arrafelé (Toscana) , és szoktak hozni ezt-azt, a múltkor pl. egy üveg valamit, ami nem hasonlított a bolti olívaolajokra, de kiderült, hogy az ;-) ISTENI! Ezt tényleg tunkolná az ember valami jófajta kenyérrel, amíg el nem fogy, vagy csak úgy meginná ;-)
Ebben járatosak tudnának nekem ajánlani valamilyen prémium minőségű márkát,...és hogy itthon (Pest megyében) hol lehet beszerezni? Köszi.....
Ha nem mész el ide "hülyén" fogsz meghalni olivából...persze nem komolyan!
Itt ha érdeklödsz előre, akár kostolás is lehetséges, de az biztos, hogy ha elmész, más lesz a véleményed utána az oliváról!
A honlapon is érdemes elidőzni, mert az "olajválasztóban" leírja az alapokat, mit is szeretnél Te igazán!

https://igazioliva.hu/Block írta: ↑2026.03.15., vas. 15:01Futólag volt szó itt a jobb minőségű extraszűz oliva olajról.....Vasti írta: ↑2025.09.22., hétf. 22:58Egy jó olívaolaj naggyon komoly :-)
Én nem tudtam, hogy amiről eddig azt hittem, hogy olívaolaj, az nem igazán az... ;-)
De egy rokonnak a lánya vett egy kis házat arrafelé (Toscana) , és szoktak hozni ezt-azt, a múltkor pl. egy üveg valamit, ami nem hasonlított a bolti olívaolajokra, de kiderült, hogy az ;-) ISTENI! Ezt tényleg tunkolná az ember valami jófajta kenyérrel, amíg el nem fogy, vagy csak úgy meginná ;-)
Ebben járatosak tudnának nekem ajánlani valamilyen prémium minőségű márkát,...és hogy itthon (Pest megyében) hol lehet beszerezni? Köszi.....
Futólag volt szó itt a jobb minőségű extraszűz oliva olajról.....Vasti írta: ↑2025.09.22., hétf. 22:58Egy jó olívaolaj naggyon komoly :-)

Igyekszem így szervezni a dolgokat, de persze nem mindig sikerül ;-)

Ne hagy főzni! Szeretsz, tudsz, tehát főzz te. Win-win, és még a családi békének is jót tesz :)

Itthon a lakásban tuti nem állnék neki, szerintem egy hétig sem szellőztetnénk ki ;-)
Sok nő így van ezzel... Nem érdekli, fárasztja, utál főzni. Bezzeg régen ;-)
Szerencsére az enyém sem - igaz, az utóbbi kb. 10 évben teljesen leépítettem a dolgot, van egy erősítő, egy rádió és egy hálózatos lejátszó, ennyi. De régen volt, hogy még szerintem is túl sok kacat volt otthon, de úgy csinált, mintha nem zavarná, sőt ;-)
Úgy könnyű, ha otthon hajlandó valaki megfőzni a pacalt. :))Vasti írta: ↑2026.01.03., szomb. 23:08Jól néz ki!
Számomra anyu pacalpörköltje a tuti, pedig ettem már 5-6 étteremben (aztán rájöttem, hogy ha jót akarok enni, akkor megkérem anyut, hogy főzzön ;-)
Az igazi friss pacalból, otthon előfőzve, jól befűszerezve (anyunak van egy "nyári konyhája", ott lehet ilyen büdös vackokat főzni ;-) Aztán az alap az fontos, mert a pacalnak amúgy csak pacalíze van... ;-) Jófajta szalonna, sok vöröshagyma, és apróra szelt sárgarépa - fehérrépa - zeller! Szétfő teljesen, aztán olyan íze és szaftja lesz, hogy kéééész ;-) A feleségem még csak az após pacalos próbálkozását kóstolta, mielőtt belecsöppent a jóba ;-) , azt nem bírta. Anyuét meg tömi befelé ;-)

Jól néz ki!

Tökéletes pizzát lehet készíteni vele.

Nekem ez eléggé félreérthető fogalmazás. Azt kérdezi, hogy "nem lesz semmi szaga?" Ez nekem azt jelenti, hogy a benne sült pizzának lesz-e szaga?Vinkler írta: ↑2026.01.01., csüt. 22:27Az égéstér nyitott. A pizza 400+ fokon sül. Teljesen normális. Mellékízre vonatkozó kérdést én nem látok.![]()