Méretes adag
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10131
Re: Sütés-főzés
Mostanában nem nagyon fotóztam, de a tegnapi ribeye megvan.
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Persze tudom,hogy az Tiéd házi vagyis Te készíted. Így előbb ezt kell megranulnom.
Hagymalekvárral még sosem próbáltam. Itt az ideje egy kis fejlesztésnek
Persze tudom,hogy az Tiéd házi vagyis Te készíted. Így előbb ezt kell megranulnom.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Meg alap a sajt, meg a hagyma, méginkább a hagymalekvár.
kopaszbarack írta: ↑2026.03.23., hétf. 22:06https://igazioliva.hu/Block írta: ↑2026.03.15., vas. 15:01Futólag volt szó itt a jobb minőségű extraszűz oliva olajról.....Vasti írta: ↑2025.09.22., hétf. 22:58
Egy jó olívaolaj naggyon komoly :-)
Én nem tudtam, hogy amiről eddig azt hittem, hogy olívaolaj, az nem igazán az... ;-)
De egy rokonnak a lánya vett egy kis házat arrafelé (Toscana) , és szoktak hozni ezt-azt, a múltkor pl. egy üveg valamit, ami nem hasonlított a bolti olívaolajokra, de kiderült, hogy az ;-) ISTENI! Ezt tényleg tunkolná az ember valami jófajta kenyérrel, amíg el nem fogy, vagy csak úgy meginná ;-)
Ebben járatosak tudnának nekem ajánlani valamilyen prémium minőségű márkát,...és hogy itthon (Pest megyében) hol lehet beszerezni? Köszi.....
Ha nem mész el ide "hülyén" fogsz meghalni olivából...persze nem komolyan!
Itt ha érdeklödsz előre, akár kostolás is lehetséges, de az biztos, hogy ha elmész, más lesz a véleményed utána az oliváról!
A honlapon is érdemes elidőzni, mert az "olajválasztóban" leírja az alapokat, mit is szeretnél Te igazán!
Pár napra rá,ahogy "felhomályosítottál",vettem két félliterest. Az egyik a La Maja limitált DOP az nagyon bejött,...olyat megint fogok venni,mert már majdnem elfogyott. A másik , az Artajo 10 Bio az előbbi után már túl semleges volt nekem. Az nem fogy annyira,...majd lehet hogy veszek egyintenzívet és összekeverem,hogy az is elfogyjon.. :)
- Vinkler
- Adminisztrátor

Haladunk
- kopaszbarack
- Nincs visszaút

- Értékelés: 89
https://igazioliva.hu/Block írta: ↑2026.03.15., vas. 15:01Futólag volt szó itt a jobb minőségű extraszűz oliva olajról.....Vasti írta: ↑2025.09.22., hétf. 22:58Egy jó olívaolaj naggyon komoly :-)
Én nem tudtam, hogy amiről eddig azt hittem, hogy olívaolaj, az nem igazán az... ;-)
De egy rokonnak a lánya vett egy kis házat arrafelé (Toscana) , és szoktak hozni ezt-azt, a múltkor pl. egy üveg valamit, ami nem hasonlított a bolti olívaolajokra, de kiderült, hogy az ;-) ISTENI! Ezt tényleg tunkolná az ember valami jófajta kenyérrel, amíg el nem fogy, vagy csak úgy meginná ;-)
Ebben járatosak tudnának nekem ajánlani valamilyen prémium minőségű márkát,...és hogy itthon (Pest megyében) hol lehet beszerezni? Köszi.....
Ha nem mész el ide "hülyén" fogsz meghalni olivából
Itt ha érdeklödsz előre, akár kostolás is lehetséges, de az biztos, hogy ha elmész, más lesz a véleményed utána az oliváról!
A honlapon is érdemes elidőzni, mert az "olajválasztóban" leírja az alapokat, mit is szeretnél Te igazán!
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
Futólag volt szó itt a jobb minőségű extraszűz oliva olajról.....Vasti írta: ↑2025.09.22., hétf. 22:58Egy jó olívaolaj naggyon komoly :-)
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3452
Figyelem!
Friss, rendkivüli hír a Bánhidai kolbászfesztiválról, amely a tatabányai Puskin Művelődési Hàz udvarán került megrendezésre.
A benevezett csapatok a nagyméretű sátorban voltak elhelyezve, az "alkotások" elkészítésére déli 12 óráig volt lehetőségük. A kolbászköltemények sorszámot kaptak, és név nèlkül, titkosítva kerültek a bíráló bizottság elé.
Az eredményhírdetést nem vàrtam meg, mert egy tál füstölt tarjával bőven felturbózott káposzta lekötötte minden figyelmemet.
TJ.
Friss, rendkivüli hír a Bánhidai kolbászfesztiválról, amely a tatabányai Puskin Művelődési Hàz udvarán került megrendezésre.
A benevezett csapatok a nagyméretű sátorban voltak elhelyezve, az "alkotások" elkészítésére déli 12 óráig volt lehetőségük. A kolbászköltemények sorszámot kaptak, és név nèlkül, titkosítva kerültek a bíráló bizottság elé.
Az eredményhírdetést nem vàrtam meg, mert egy tál füstölt tarjával bőven felturbózott káposzta lekötötte minden figyelmemet.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3452
Életképek a vértesszőlősi böllérversenyről, amely szerintem már most a 2026-os év legnagyobb falusi eseménye lehet.
A sportpályán hatalmas sátor színpaddal és padokkal, körben pedig a 8 induló csapat a kitelepített tűzhelyekkel és kondérokkal alaposan körberakva.
Induló csapatok:
Rédei Disznóvágók
Baji Böllérek
Pig Egylet
Szőlősi Kolbászok
Dadi Böllérek
Udvard csapata
Tatai Vadludak
Tárkányi Böllérek
A szinpadon folyamatos műsor a meghívott művészekkel, együttesekkel, hogy a hangulat végig jó legyen (forralt bor minden mennyiségben kapható).
TJ.
A sportpályán hatalmas sátor színpaddal és padokkal, körben pedig a 8 induló csapat a kitelepített tűzhelyekkel és kondérokkal alaposan körberakva.
Induló csapatok:
Rédei Disznóvágók
Baji Böllérek
Pig Egylet
Szőlősi Kolbászok
Dadi Böllérek
Udvard csapata
Tatai Vadludak
Tárkányi Böllérek
A szinpadon folyamatos műsor a meghívott művészekkel, együttesekkel, hogy a hangulat végig jó legyen (forralt bor minden mennyiségben kapható).
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1489
Kerékpárosok most csukják be a szemüket;
sült császár és lapocka, meg - holnapra is előre tekintve
- egy kis lapocka pörkölt.
De mentségemre szóljon, hogy amíg sült-főtt, le is dolgoztam.
De mentségemre szóljon, hogy amíg sült-főtt, le is dolgoztam.
Ezt most készítettem. Az AMST Csapat minden tagjának küldök 1 szeletet (legyen mit ledolgozni
)
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 554
- Kapcsolat:
Vasárnapi óvatos > máj baconbe tekerve + saláta
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2915
Egy kis maradék frankurti leves, hozzá rakott krumpli.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
De ha hétvégén itthon vannak a gyerekek (és nem melózok) , vagy vendégek jönnek, akkor a konyha az enyém.
ui: szerettem a Kispál és a Borz zenekart, szóval nagyon örülök, hogy itt a fórumon válthatok pár szót Lovasi Andrással ;-) ;-) ;-)
- Vasti
- Törzsvendég

- Értékelés: 371
Igyekszem így szervezni a dolgokat, de persze nem mindig sikerül ;-)
De ha hétvégén itthon vannak a gyerekek (és nem melózok) , vagy vendégek jönnek, akkor a konyha az enyém.
ui: szerettem a Kispál és a Borz zenekart, szóval nagyon örülök, hogy itt a fórumon válthatok pár szót Lovasi Andrással ;-) ;-) ;-)
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6531
Ne hagy főzni! Szeretsz, tudsz, tehát főzz te. Win-win, és még a családi békének is jót tesz :)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Én nagyon szeretek, és állítólag tudok is főzni ;-) , de vannak olyan ételek, amit hiába próbálok úgy csinálni, mint anyu, vagy pl. a nagymamám - feleségem nagymamája, egyszerűen elvileg ugyanazokból az alapanyagokból, ugyanúgy elkészítve közel sem lesz olyan jó. Tipikusan a "parasztosabb" ételek nem mennek: krumplis pörkölt (szerintem ez a pincepörkölt zalai megfelelője ;-) , rakott krumpli, meg ilyenek. Tök idegesítő: mit nem lehet egy rakott krumplin rendesen megcsinálni?! És mégis, anyué egészen más, a család szerint is :-)
A feleségem sem rajong érte, de azért vegyes eredménnyel főzöget ;-) Néha teljesen meglepődök, néha meg összeveszek vele ;-)
- Vasti
- Törzsvendég

Itthon a lakásban tuti nem állnék neki, szerintem egy hétig sem szellőztetnénk ki ;-)
Én nagyon szeretek, és állítólag tudok is főzni ;-) , de vannak olyan ételek, amit hiába próbálok úgy csinálni, mint anyu, vagy pl. a nagymamám - feleségem nagymamája, egyszerűen elvileg ugyanazokból az alapanyagokból, ugyanúgy elkészítve közel sem lesz olyan jó. Tipikusan a "parasztosabb" ételek nem mennek: krumplis pörkölt (szerintem ez a pincepörkölt zalai megfelelője ;-) , rakott krumpli, meg ilyenek. Tök idegesítő: mit nem lehet egy rakott krumplin rendesen megcsinálni?! És mégis, anyué egészen más, a család szerint is :-)
Sok nő így van ezzel... Nem érdekli, fárasztja, utál főzni. Bezzeg régen ;-)
A feleségem sem rajong érte, de azért vegyes eredménnyel főzöget ;-) Néha teljesen meglepődök, néha meg összeveszek vele ;-)
Szerencsére az enyém sem - igaz, az utóbbi kb. 10 évben teljesen leépítettem a dolgot, van egy erősítő, egy rádió és egy hálózatos lejátszó, ennyi. De régen volt, hogy még szerintem is túl sok kacat volt otthon, de úgy csinált, mintha nem zavarná, sőt ;-)
Úgy könnyű, ha otthon hajlandó valaki megfőzni a pacalt. :))Vasti írta: ↑2026.01.03., szomb. 23:08Jól néz ki!
Számomra anyu pacalpörköltje a tuti, pedig ettem már 5-6 étteremben (aztán rájöttem, hogy ha jót akarok enni, akkor megkérem anyut, hogy főzzön ;-)
Az igazi friss pacalból, otthon előfőzve, jól befűszerezve (anyunak van egy "nyári konyhája", ott lehet ilyen büdös vackokat főzni ;-) Aztán az alap az fontos, mert a pacalnak amúgy csak pacalíze van... ;-) Jófajta szalonna, sok vöröshagyma, és apróra szelt sárgarépa - fehérrépa - zeller! Szétfő teljesen, aztán olyan íze és szaftja lesz, hogy kéééész ;-) A feleségem még csak az após pacalos próbálkozását kóstolta, mielőtt belecsöppent a jóba ;-) , azt nem bírta. Anyuét meg tömi befelé ;-)
Nekem ehhez étterembe kell menni, …. mindennek ára van… otthon nagyjából főzzek magamnak, amit akarok, a nejem főleg rizst főz, meg virslit, néha csirkemájat,
viszont nem szól egy szót sem a hifi cuccaimért.
Számomra anyu pacalpörköltje a tuti, pedig ettem már 5-6 étteremben (aztán rájöttem, hogy ha jót akarok enni, akkor megkérem anyut, hogy főzzön ;-)
Az igazi friss pacalból, otthon előfőzve, jól befűszerezve (anyunak van egy "nyári konyhája", ott lehet ilyen büdös vackokat főzni ;-) Aztán az alap az fontos, mert a pacalnak amúgy csak pacalíze van... ;-) Jófajta szalonna, sok vöröshagyma, és apróra szelt sárgarépa - fehérrépa - zeller! Szétfő teljesen, aztán olyan íze és szaftja lesz, hogy kéééész ;-) A feleségem még csak az após pacalos próbálkozását kóstolta, mielőtt belecsöppent a jóba ;-) , azt nem bírta. Anyuét meg tömi befelé ;-)
- Vasti
- Törzsvendég

Jól néz ki!
Pacalpörkölt. Sógor vendéglőben, Káposztásmegyeren:
- Vinkler
- Adminisztrátor

A legtöbb pizzéria elbújhat mögötte, olyan jó a végeredmény., ha rendesen keleszti az ember a tésztát.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4200
Tökéletes pizzát lehet készíteni vele.
A legtöbb pizzéria elbújhat mögötte, olyan jó a végeredmény., ha rendesen keleszti az ember a tésztát.
Csak a Marantz! :-D