Connect miért ne lenne pc-n?
Win 10 + Tidal app simán átnyomom a zenéket soundbarra, tv-re, streamerre...stb.

Windows rendszerű PC-n futó Tidal lejátszás valóban nem távvezérelhető, viszont onnan lehet vezérelni más eszközöket, tehát van, de csak egyik irányban működik a Connect funkció.
Lényegtelen is, hogy hogy hívják, a lényeg az, amit leírtál: minden eszközön - telefon, tablet, vindózos pc - ugyanazokat a beállításokat, listákat, kedvenceket, egyebeket látod, természetesen ha ugyanaz a user. A connect meg valóban nem megy a pc-n, de ugyanazt látni ott is. Csak itt hangszóróval hallgatom.

Akkor nem tudom, ezt hogy hívják, de ha belépek a laptopon win11 alatt a Tidal alkalmazásba, pontosan ugyazt a kezelőfelületet látom, ugyanazokkal a zenékkel és grafikákkal (nyilván más méretben, és fekvő elrendezésben) mint az almás telefonomon. A hangeszközöknél (nálam egy kis hangszóró ikon jobbra lent) felkínálja a PC saját eszközeit, és a Tidal Connect lehetőséget, ilyenkor megjelenik valamennyi lejátszó neve, ami ugyanazon a hálózaton "lóg", bármelyiket ki tudom választani.wittao írta: ↑2026.05.22., pén. 13:34Windows alatt nincs Tidal Connect.mishow írta: ↑2026.05.22., pén. 13:22Elvileg ha ugyanaz alatt a név alatt (profil, jelszó) jelentkezel be mindkét helyen, akkor a Connect ugyanahhoz a tárhelyhez rendeli minden alkalmazásodat. Nem kell semmit összefésülni. Valahol valami nincs engedélyezve, vagy valahova nem jelentkeztél be, ezt kellene ellenőrizned.
Windows alatt nincs Tidal Connect.mishow írta: ↑2026.05.22., pén. 13:22Elvileg ha ugyanaz alatt a név alatt (profil, jelszó) jelentkezel be mindkét helyen, akkor a Connect ugyanahhoz a tárhelyhez rendeli minden alkalmazásodat. Nem kell semmit összefésülni. Valahol valami nincs engedélyezve, vagy valahova nem jelentkeztél be, ezt kellene ellenőrizned.

Elvileg ha ugyanaz alatt a név alatt (profil, jelszó) jelentkezel be mindkét helyen, akkor a Connect ugyanahhoz a tárhelyhez rendeli minden alkalmazásodat. Nem kell semmit összefésülni. Valahol valami nincs engedélyezve, vagy valahova nem jelentkeztél be, ezt kellene ellenőrizned.

Nézem, hogy a Deezer max cd felbontás, míg a Tidal HiRes is sok esetben , ugyanaz az album .Alex_Aston írta: ↑2026.05.18., hétf. 15:11Itt válaszolok, mert a CD topikban ez mar túl off lenne.mishow írta: ↑2026.05.18., hétf. 11:44....a régi Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, Led Zeppelin és sorolhatnám tovább. Ezek nekem még korai, analóg szalagról "analóg" füllel digitalizált változatban vannak meg, és az összes többi cd-m is eredeti, korai sorozatú nyomás. Pár napja akartam egy kis DP nosztalgiát Tidalről, de amit találtam, attól elment a kedvem....
Neked is ajánlom, hogy a Tidal helyett a Deezert próbáld ki.
Írtam itt pár hozzászólással feljebb is, hogy ott bizony bele lehet futni rossz hangú albumokba.
Ilyet Deezer esetében még sosem tapasztaltam. És amikor volt mindkettőhöz egymás mellett hozzáférésem azért is döntöttem végül a francia szolgáltató mellett, mert tobb eladónál is nagyobb volt a kínálat, több album volt fent. Ráadásul sokszor látom, hogy adott esetben egy számból elérhető a Remastered mellett a régi felvétel is.
Szóval szerintem ne önmagában a sztreamert, mint megoldást szídjátok, hanem a szolgáltatót.
30 napos ingyen próba mindenkinek adott. Veszteni való nincs![]()

Itt válaszolok, mert a CD topikban ez mar túl off lenne.mishow írta: ↑2026.05.18., hétf. 11:44....a régi Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, Led Zeppelin és sorolhatnám tovább. Ezek nekem még korai, analóg szalagról "analóg" füllel digitalizált változatban vannak meg, és az összes többi cd-m is eredeti, korai sorozatú nyomás. Pár napja akartam egy kis DP nosztalgiát Tidalről, de amit találtam, attól elment a kedvem....

Frissítés: ma reggel kipróbáltam a Tidalt mconnect alól iPhone/Airpods felállással. Ugyanazt a hibát csinálja, a zenei listák mennek (saját és Tidal listák is), de az albumokat egyátalán nem nyitja meg, sem a kedvenceket, sem a Tidal saját listáit (újdonságok, ajánlások, stb). Tehát egyértelműen nem eszköz probléma lesz, hanem a Tidal és az mconnect közti szoftveres gond.

Köszönöm!mishow írta: ↑2026.04.09., csüt. 21:08Nálam ugyanez, mconnecttel. Tidal Connect OK. Ma beszéltem Attilával, a Heed konstruktőrével, és jeleztem a problémát. Vélhetően valahol valamilyen frissítések összeakadhattak, a fw fejlesztővel kiderítik.gyt írta: ↑2026.04.09., csüt. 20:39… két napja a Heed Abacus Streamer nem látja a kedvenc albumaimat (mert azok nincsenek "low" felbontásban). Csak "low" felbontást lehet beállítani rajta, a többi lehetőséget nem is adja fel, míg az egyéb eszközeimen (Iphone, Mac) továbbra is "max" felbontásban játszik le. Az előfizetésem rendben van.
Kérem, ha lenne valami tanácsotok, osszátok meg velem.

Nálam ugyanez, mconnecttel. Tidal Connect OK. Ma beszéltem Attilával, a Heed konstruktőrével, és jeleztem a problémát. Vélhetően valahol valamilyen frissítések összeakadhattak, a fw fejlesztővel kiderítik.gyt írta: ↑2026.04.09., csüt. 20:39… két napja a Heed Abacus Streamer nem látja a kedvenc albumaimat (mert azok nincsenek "low" felbontásban). Csak "low" felbontást lehet beállítani rajta, a többi lehetőséget nem is adja fel, míg az egyéb eszközeimen (Iphone, Mac) továbbra is "max" felbontásban játszik le. Az előfizetésem rendben van.
Kérem, ha lenne valami tanácsotok, osszátok meg velem.

Erdekes, hogy a veszteseges Spotify-t eddig vegtelenul tompanak hallottam, a Lossless pedig kisse harsanynak tunt.Alex_Aston írta: ↑2026.03.21., szomb. 11:55Hangmániások eleve nem is hallgatnak Spotify-t![]()
Vagy akkor nem is hangmániásak....

Hangmániások eleve nem is hallgatnak Spotify-t
Mac-en is nagy szukseg lenne ra, mert sajnos a MacOS audio rendszere a Win-nel is botranyosabb.wasiliy888 írta: ↑2026.03.21., szomb. 10:43Annyira, hogy Windows alatt jön egy új exclusive mód, amivel elkerüli az oprendszer hülyéskedéseit, és bitperfect marad a lejátszott zene. Gondolom, mac-nél ilyenre nincs szükség, mert az amúgy sem nyúl bele.
Új funkcióval rukkolt elő a Spotify az audiofil hallgatók számára - iPon.hu https://share.google/JKxdZ62d5s3INZl6P

Annyira, hogy Windows alatt jön egy új exclusive mód, amivel elkerüli az oprendszer hülyéskedéseit, és bitperfect marad a lejátszott zene. Gondolom, mac-nél ilyenre nincs szükség, mert az amúgy sem nyúl bele.

A disztribútor dönti el azzal, hogy mit enged, ezen belül meg a kiadó, hogy mit tölt fel. A jelenlegi korlát általában 192 kHz/24 bit, kivéve MQA-val, mert ott 384 kHz/32 bit. Az én saját kiadóm kiadványai a CD Baby nevű disztribútoron keresztül mennek, ott csak 44,1k/16 bitet lehetett max feltölteni .flac file formában anno, amikor feltöltöttem őket.kargidje írta: ↑2026.01.22., csüt. 12:37Streaming szolgáltatóknál a nagyfelbontású anyagot kik, hogyan hozzák létre, feltöltő/kiadó/zenekar + Tidal megállapodás milyen legyen...stb?
Streaming szolgáltatóknál a nagyfelbontású anyagot kik, hogyan hozzák létre, feltöltő/kiadó/zenekar + Tidal megállapodás milyen legyen...stb?kaef2 írta: ↑2026.01.22., csüt. 12:27A zenekar maga vagy a tagjai közül bárki a disztibútoron keresztül fel tudja tölteni a file-okat a streaming szolgáltatókegy jó részéhez, ha nem is feltétlenül az összeshez, akkor is, ha már nincs és nem is volt kiadó.kargidje írta: ↑2026.01.22., csüt. 12:21Nem kell.kaef2 írta: ↑2026.01.20., kedd 22:20
Ugye nem baj, ha nem lesz időm elmagyarázni, hogyan működik a zenei ipar? Elnézést kérek érte.
Ezek bonyolult dolgok. Ahogy írtam, egyszerű átlagember de zenész sem tud közvetlenül feltölteni mondjuk a Tidalra. Csak disztribútoron vagy un aggregátoron keresztül.
Ha érdekel a téma, az alapdolgokat a kiadással kapcsolatban ezen a linken elég jól leírja a TuneCore:
https://www.tunecore.com/hu/guides/szerzoi-jogok-101
Valószínű bonyolult, mert nem hiszem az alig ismert úgymond réteg, underground, session zenekarokat, főleg amelyek 20-30 éve megszűntek, kiadójuk nem is volt vagy az is megszűnt anno, a Tidal keresi meg és szerzi meg az albumaikat.