Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Mindkettőben be vagyok jelentkezve. Ja most nézem az Android appban hozzáadott albumokat hozzáadta a Win 10/Tidal app-ban is, de az előadókat már nem. gondolkodik.gif

Connect miért ne lenne pc-n?
Win 10 + Tidal app simán átnyomom a zenéket soundbarra, tv-re, streamerre...stb.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wittao írta:
2026.05.22., pén. 13:34
Windows alatt nincs Tidal Connect.
Windows rendszerű PC-n futó Tidal lejátszás valóban nem távvezérelhető, viszont onnan lehet vezérelni más eszközöket, tehát van, de csak egyik irányban működik a Connect funkció.

Tidal Connect.jpg
Tidal Connect.jpg (23.13 KiB) Megtekintve 1478 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2026.05.22., pén. 18:47-kor.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1305

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
2026.05.22., pén. 14:10
Akkor nem tudom, ezt hogy hívják,
Ps: Bocs, ha nem ugyanarról beszélünk, de ha jól értem, a kérdező pont ezt szeretné elérni valahogy :smile53:
Lényegtelen is, hogy hogy hívják, a lényeg az, amit leírtál: minden eszközön - telefon, tablet, vindózos pc - ugyanazokat a beállításokat, listákat, kedvenceket, egyebeket látod, természetesen ha ugyanaz a user. A connect meg valóban nem megy a pc-n, de ugyanazt látni ott is. Csak itt hangszóróval hallgatom.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: mishow »

wittao írta:
2026.05.22., pén. 13:34
mishow írta:
2026.05.22., pén. 13:22
kargidje írta:
2026.05.22., pén. 12:55
A Tidal Windows és Android applikációt hogyan lehet összefésülni?
Mert olyan, mintha két külön profilom lenne, amit az egyikben hozzáadok a saját gyűjteményhez, a másikban nincs ott
Elvileg ha ugyanaz alatt a név alatt (profil, jelszó) jelentkezel be mindkét helyen, akkor a Connect ugyanahhoz a tárhelyhez rendeli minden alkalmazásodat. Nem kell semmit összefésülni. Valahol valami nincs engedélyezve, vagy valahova nem jelentkeztél be, ezt kellene ellenőrizned.
Akkor nem tudom, ezt hogy hívják, de ha belépek a laptopon win11 alatt a Tidal alkalmazásba, pontosan ugyazt a kezelőfelületet látom, ugyanazokkal a zenékkel és grafikákkal (nyilván más méretben, és fekvő elrendezésben) mint az almás telefonomon. A hangeszközöknél (nálam egy kis hangszóró ikon jobbra lent) felkínálja a PC saját eszközeit, és a Tidal Connect lehetőséget, ilyenkor megjelenik valamennyi lejátszó neve, ami ugyanazon a hálózaton "lóg", bármelyiket ki tudom választani.
Ha a telefonomon is kijelölöm ugyanazt a lejátszót, innentől bármelyik eszközről tudom a Tidalt egyszerre vezérelni, és a másik eszköz is követi az utasításokat. Ehhez nekem semmit nem kell csinálni, csak mindkét gépen bejelentkezni ugyanazzal a jelszóval, ugyanabba a fiókba, ugyanazon a wifi hálózaton.

Ps: Bocs, ha nem ugyanarról beszélünk, de ha jól értem, a kérdező pont ezt szeretné elérni valahogy :smile53:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2236

Hozzászólás Szerző: wittao »

mishow írta:
2026.05.22., pén. 13:22
kargidje írta:
Mert olyan, mintha két külön profilom lenne, amit az egyikben hozzáadok a saját gyűjteményhez, a másikban nincs ott
Elvileg ha ugyanaz alatt a név alatt (profil, jelszó) jelentkezel be mindkét helyen, akkor a Connect ugyanahhoz a tárhelyhez rendeli minden alkalmazásodat. Nem kell semmit összefésülni. Valahol valami nincs engedélyezve, vagy valahova nem jelentkeztél be, ezt kellene ellenőrizned.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Mert olyan, mintha két külön profilom lenne, amit az egyikben hozzáadok a saját gyűjteményhez, a másikban nincs ott. :smile51:

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 314

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

A lényeg nem az utolsó bekezdésben van, hanem ebben az írásban:

viewtopic.php?p=3014818#p3014818
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Tidal nagy felbontasu anyagai is ugyanabbol a forrasbol erednek, mijt a kisebb felbontasuak: a jogtulajdonosoktol, akik feltoltik a feluletre.

Sajnos a streaming szolgaltatok egyik legnagyobb problemaja, hogy nem nyujt megoldast egy-egy album tobbszoros kiadasara. Ami mondjuk egy CD-gyujtemeny eseteben alap. Egy japan nyomas, egy K2 vagy mas egyeb siman ott sorakozhat a polcon. Streamszolgaltatoknal? Legtobb esetben csak 1x . Es valoszinu a jora valo torekves jegyeben, de sajnos ujra masterelt vackokkal tomik tele az eredeti verziok helyett.

Ha ezt meg tudnak oldani, az a streaming szolgaltato sok audiofilt magaval rantana. Na es itt a bokkeno: sok jogi herce-hurcat kovetoen lenne plusz 100.000 elofizetojuk? Mikor 1mrd elofizeto folott jarnak osszessegeben. Sajnos nem vagyunk az igenyeinkkel egyutt tenyezok.

Ami egyebkent erdekes tema lehet, az a CD-gyujtemeny megfelelo grabbeleset koveto NAS-adattarolok es onnan kijatszas egy megfelelo keszulekkel. Az utobbi idokben ami szervereket szallitunk mindenhol 2x2, 2x4, 2x8TB beepitett, reclock-olt hattertarakat rendelnek + NAS-rol behuzott CD-gyujtemenyeket, megvasarolt nagyfelbontasu felveteleket tesznek ra. Sok esetben parade is, ahogy szolnak! Streamnel biztosan, szamomra CD-nel is jobban (azonos dac-ot hasznalva).

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Alex_Aston írta:
2026.05.18., hétf. 15:11
mishow írta:
2026.05.18., hétf. 11:44
....a régi Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, Led Zeppelin és sorolhatnám tovább. Ezek nekem még korai, analóg szalagról "analóg" füllel digitalizált változatban vannak meg, és az összes többi cd-m is eredeti, korai sorozatú nyomás. Pár napja akartam egy kis DP nosztalgiát Tidalről, de amit találtam, attól elment a kedvem....
Itt válaszolok, mert a CD topikban ez mar túl off lenne.

Neked is ajánlom, hogy a Tidal helyett a Deezert próbáld ki.
Írtam itt pár hozzászólással feljebb is, hogy ott bizony bele lehet futni rossz hangú albumokba.

Ilyet Deezer esetében még sosem tapasztaltam. És amikor volt mindkettőhöz egymás mellett hozzáférésem azért is döntöttem végül a francia szolgáltató mellett, mert tobb eladónál is nagyobb volt a kínálat, több album volt fent. Ráadásul sokszor látom, hogy adott esetben egy számból elérhető a Remastered mellett a régi felvétel is.

Szóval szerintem ne önmagában a sztreamert, mint megoldást szídjátok, hanem a szolgáltatót.

30 napos ingyen próba mindenkinek adott. Veszteni való nincs :rolleyes:
Nézem, hogy a Deezer max cd felbontás, míg a Tidal HiRes is sok esetben , ugyanaz az album .

Persze azt jó lenne tudni, hogy pl. a Tidal HiRes felbontása milyen forrásból "fakad"...

Nekem Tidal-al nem volt problémám, ami "fülbetűnő" lett volna, de van itthon olyan lp és cd is, ami nagyon x@rul szó, így totál elképzelhető, hogy mondjuk ha az az anyag kerül fel, akkor van gáz. Gondolom én lehet/van összefüggés, de majd aki ért hozzá kijavít.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4185

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

mishow írta:
2026.05.18., hétf. 11:44
....a régi Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, Led Zeppelin és sorolhatnám tovább. Ezek nekem még korai, analóg szalagról "analóg" füllel digitalizált változatban vannak meg, és az összes többi cd-m is eredeti, korai sorozatú nyomás. Pár napja akartam egy kis DP nosztalgiát Tidalről, de amit találtam, attól elment a kedvem....
Itt válaszolok, mert a CD topikban ez mar túl off lenne.

Neked is ajánlom, hogy a Tidal helyett a Deezert próbáld ki.
Írtam itt pár hozzászólással feljebb is, hogy ott bizony bele lehet futni rossz hangú albumokba.

Ilyet Deezer esetében még sosem tapasztaltam. És amikor volt mindkettőhöz egymás mellett hozzáférésem azért is döntöttem végül a francia szolgáltató mellett, mert tobb eladónál is nagyobb volt a kínálat, több album volt fent. Ráadásul sokszor látom, hogy adott esetben egy számból elérhető a Remastered mellett a régi felvétel is.

Szóval szerintem ne önmagában a sztreamert, mint megoldást szídjátok, hanem a szolgáltatót.

30 napos ingyen próba mindenkinek adott. Veszteni való nincs :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 391

Hozzászólás Szerző: pjm »

Épp a múlt hónapban hasonlítgattam, volt ahol és ami itt szólt jobban, volt ami ott. Szerintem legalább annyit számíthat a környezet és a szoftver, mint a szolgáltató. Aztán lehet, hogy nincs igazam.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ma Supravoxnál voltam a JBL-eket megfülelni, és közben egy érdekes dologra lettünk figyelmesek.
Amikor a Tidal került bekapcsolásra, akkor a DM - Black Celebration albumról a Question of lust valami borzasztóan szólt. Fárasztó, csilingelő, élesen digitális, szinte rosszabb MP3 hangú volt.
Megvolt lemezen is, gyorsan feltettük, és valami megnyugtató hangzás lett hirtelen. Oké, hogy Technics SP10 a lejátszó, de akkor is. Ami DAC ott van Supravoxnál, az akkora, mint egy Marantz PM-11 erősítő. És előtte CD RIP-et hallgatva minden oké volt.
Persze utána a Zucchero - Everybody's Got To Learn Sometime szám rendben volt, de ez nekem deja vu volt, mint közel 4 éve, amikor letettem a voksot a Deezer mellett, mert azon még sosem futottam ilyenbe, Tidal esetében pedig többször is, hogy egyes albumok, amikből nincs is más verzió (ez a DM album a hivatalos verzió volt), borzalmas minőségben van fent.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2026.04.10., pén. 09:25
gyt írta:
2026.04.09., csüt. 21:14
mishow írta:
2026.04.09., csüt. 21:08
Nálam ugyanez, mconnecttel
Köszönöm!
Frissítés … nem eszköz probléma lesz, hanem a Tidal és az mconnect közti szoftveres gond
Megoldódott, újra megy! :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

gyt írta:
2026.04.09., csüt. 21:14
mishow írta:
gyt írta:
2026.04.09., csüt. 20:39
… két napja a Heed Abacus Streamer nem látja a kedvenc albumaimat ...
Nálam ugyanez, mconnecttel. Tidal Connect OK.
Köszönöm!
Frissítés: ma reggel kipróbáltam a Tidalt mconnect alól iPhone/Airpods felállással. Ugyanazt a hibát csinálja, a zenei listák mennek (saját és Tidal listák is), de az albumokat egyátalán nem nyitja meg, sem a kedvenceket, sem a Tidal saját listáit (újdonságok, ajánlások, stb). Tehát egyértelműen nem eszköz probléma lesz, hanem a Tidal és az mconnect közti szoftveres gond.

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

mishow írta:
gyt írta:
… két napja a Heed Abacus Streamer nem látja a kedvenc albumaimat (mert azok nincsenek "low" felbontásban). Csak "low" felbontást lehet beállítani rajta, a többi lehetőséget nem is adja fel, míg az egyéb eszközeimen (Iphone, Mac) továbbra is "max" felbontásban játszik le. Az előfizetésem rendben van.
Kérem, ha lenne valami tanácsotok, osszátok meg velem.
Nálam ugyanez, mconnecttel. Tidal Connect OK. Ma beszéltem Attilával, a Heed konstruktőrével, és jeleztem a problémát. Vélhetően valahol valamilyen frissítések összeakadhattak, a fw fejlesztővel kiderítik.
Köszönöm!
Heed, Soulines, Power-R

mishow
V.I.P.
V.I.P.

gyt írta:
… két napja a Heed Abacus Streamer nem látja a kedvenc albumaimat (mert azok nincsenek "low" felbontásban). Csak "low" felbontást lehet beállítani rajta, a többi lehetőséget nem is adja fel, míg az egyéb eszközeimen (Iphone, Mac) továbbra is "max" felbontásban játszik le. Az előfizetésem rendben van.
Nálam ugyanez, mconnecttel. Tidal Connect OK. Ma beszéltem Attilával, a Heed konstruktőrével, és jeleztem a problémát. Vélhetően valahol valamilyen frissítések összeakadhattak, a fw fejlesztővel kiderítik.

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

Sziasztok.

Tidalt hallgatok sok éve, de ilyet még nem tapasztaltam: két napja a Heed Abacus Streamer nem látja a kedvenc albumaimat (mert azok nincsenek "low" felbontásban). Csak "low" felbontást lehet beállítani rajta, a többi lehetőséget nem is adja fel, míg az egyéb eszközeimen (Iphone, Mac) továbbra is "max" felbontásban játszik le. Az előfizetésem rendben van.

Köszönöm, minden jót. gyt
Heed, Soulines, Power-R

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2026.03.21., szomb. 11:55
hodyka írta:
2026.03.19., csüt. 13:34
A Spotify végre komolyabban veszi a hangmániásokat....
Hangmániások eleve nem is hallgatnak Spotify-t :D
Vagy akkor nem is hangmániásak....
Erdekes, hogy a veszteseges Spotify-t eddig vegtelenul tompanak hallottam, a Lossless pedig kisse harsanynak tunt.
Majd rahallgatok erre az exclusive mode-ra is, lehet mar nem olyan rossz ez.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

hodyka írta:
A Spotify végre komolyabban veszi a hangmániásokat....
Hangmániások eleve nem is hallgatnak Spotify-t :D
Vagy akkor nem is hangmániásak....

wittao
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:
2026.03.21., szomb. 10:43
hodyka írta:
A Spotify végre komolyabban veszi a hangmániásokat :rolleyes:

Kilehet választani a kimeneti ezközt bravo.gif
Annyira, hogy Windows alatt jön egy új exclusive mód, amivel elkerüli az oprendszer hülyéskedéseit, és bitperfect marad a lejátszott zene. Gondolom, mac-nél ilyenre nincs szükség, mert az amúgy sem nyúl bele.

Új funkcióval rukkolt elő a Spotify az audiofil hallgatók számára - iPon.hu https://share.google/JKxdZ62d5s3INZl6P
Mac-en is nagy szukseg lenne ra, mert sajnos a MacOS audio rendszere a Win-nel is botranyosabb.
Audirvana es ROON tudja ezt kezelni.
Tidal kulon appkent igen, most mar a Spotify is.
Az kulon gyalazat, hogy Apple Music nem, a Win-es Apple Music meg tragya a 3 eves megjelenese ota. A ceg egyik szegyenfoltja szamomra.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 314

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

hodyka írta:

Annyira, hogy Windows alatt jön egy új exclusive mód, amivel elkerüli az oprendszer hülyéskedéseit, és bitperfect marad a lejátszott zene. Gondolom, mac-nél ilyenre nincs szükség, mert az amúgy sem nyúl bele.

Új funkcióval rukkolt elő a Spotify az audiofil hallgatók számára - iPon.hu https://share.google/JKxdZ62d5s3INZl6P
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 460

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Csatolmányok
Spoty.jpg
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4401

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

kargidje írta:
2026.01.22., csüt. 12:37
kaef2 írta:
2026.01.22., csüt. 12:27
kargidje írta:
2026.01.22., csüt. 12:21

Nem kell.
Valószínű bonyolult, mert nem hiszem az alig ismert úgymond réteg, underground, session zenekarokat, főleg amelyek 20-30 éve megszűntek, kiadójuk nem is volt vagy az is megszűnt anno, a Tidal keresi meg és szerzi meg az albumaikat.
A zenekar maga vagy a tagjai közül bárki a disztibútoron keresztül fel tudja tölteni a file-okat a streaming szolgáltatókegy jó részéhez, ha nem is feltétlenül az összeshez, akkor is, ha már nincs és nem is volt kiadó.
Streaming szolgáltatóknál a nagyfelbontású anyagot kik, hogyan hozzák létre, feltöltő/kiadó/zenekar + Tidal megállapodás milyen legyen...stb?
A disztribútor dönti el azzal, hogy mit enged, ezen belül meg a kiadó, hogy mit tölt fel. A jelenlegi korlát általában 192 kHz/24 bit, kivéve MQA-val, mert ott 384 kHz/32 bit. Az én saját kiadóm kiadványai a CD Baby nevű disztribútoron keresztül mennek, ott csak 44,1k/16 bitet lehetett max feltölteni .flac file formában anno, amikor feltöltöttem őket.

A streaming szolgáltató általában nem nyúl a közvetlenül hozzá vagy a disztribútoron keresztül feltöltött anyaghoz. Ez alól kivételt képezett a Tidal, aki amikor elkezdte leépíteni az MQA-t nem kérte be a kiadóktól a nem MQA-zott nagy felbontású anyagokat még egyszer, hanem egyszerűen megoldotta a felhőben a lebutítást a maga erejéből. Így előfordultak olyan furcsaságok, hogy olyan mintavételezéssel is megjelentek ott albumok, amiben soha senki nem töltötte fel őket. Ha rosszmájú akarnék lenne, akkor azt gondolnám, hogy némi, a kiadó által nem jóváhagyott mintavétel konverziónak köszönhetően, de soha nem fogjuk megtudni mit is csináltak végül is valószínűleg.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

kaef2 írta:
2026.01.22., csüt. 12:27
kargidje írta:
2026.01.22., csüt. 12:21
kaef2 írta:
2026.01.20., kedd 22:20

Ugye nem baj, ha nem lesz időm elmagyarázni, hogyan működik a zenei ipar? Elnézést kérek érte.

Ezek bonyolult dolgok. Ahogy írtam, egyszerű átlagember de zenész sem tud közvetlenül feltölteni mondjuk a Tidalra. Csak disztribútoron vagy un aggregátoron keresztül.

Ha érdekel a téma, az alapdolgokat a kiadással kapcsolatban ezen a linken elég jól leírja a TuneCore:
https://www.tunecore.com/hu/guides/szerzoi-jogok-101
Nem kell.
Valószínű bonyolult, mert nem hiszem az alig ismert úgymond réteg, underground, session zenekarokat, főleg amelyek 20-30 éve megszűntek, kiadójuk nem is volt vagy az is megszűnt anno, a Tidal keresi meg és szerzi meg az albumaikat.
A zenekar maga vagy a tagjai közül bárki a disztibútoron keresztül fel tudja tölteni a file-okat a streaming szolgáltatókegy jó részéhez, ha nem is feltétlenül az összeshez, akkor is, ha már nincs és nem is volt kiadó.
Streaming szolgáltatóknál a nagyfelbontású anyagot kik, hogyan hozzák létre, feltöltő/kiadó/zenekar + Tidal megállapodás milyen legyen...stb?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”