Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 640

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: andarson »

tunerman írta:
2026.04.05., vas. 19:31
Miket összehordanak az analóg lemezekről. :smile29:
Ez, ilyen mesterséges-intelligenciás tartalomnak tűnik, statisztikai adatokon túlmenően zéró értékkel... gondolkodik.gif
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3420

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Miket összehordanak az analóg lemezekről. :smile29:

https://www.economx.hu/eletmod/2026/04/ ... ing-vinyl/
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1549

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Majik írta:
2026.04.03., pén. 14:47
Èn egy NA Spacedeck lemezjátszót vettem Ace Space karral a hifibrokertől. Elég régi holmi, a lemeztányér vékonyabb mint a mai Spacdeck-é, és csak 1 gumigyűrű van rajta.
Jól megdolgoztál a felújítással. :smile53:
Tehetnél fel pár képet a gépezetről... :photograph:

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: Majik »

Èn egy NA Spacedeck lemezjátszót vettem Ace Space karral a hifibrokertől. Elég régi holmi, a lemeztányér vékonyabb mint a mai Spacdeck-é, és csak 1 gumigyűrű van rajta. Most is van audiomarkton több NA lemezjátszó.
Az enyémet 2020-ban kellett rendberakni, mert eltért a fordulatszám, gyors volt.
Felvettem a kapcsolatot az NA céggel, rendkívül segítőkészek és gyorsan válaszolnak. Motorcserét javasoltak, olyan megoldásba is belementek, hogy elküldik a cuccot, én pedig összeszerelem. Mivel a tányércsapágyban ismeretlen kilométer volt, azt is kértem tőlük.
Azt mondták, hogy tudnak küldeni csapágyperselyt és tengelyt is, de kérjek új lemeztányért, mert a tengely-lemeztányér összeszereléshez sablon kellene, anélkül nem lesz egytengelyű a tengely-tányér egység.
Kicsit elkedvetlenített a dolog, mert az 5 kilós tányér ára és szállítása biztos nem lesz olcsó.
Kértem egy árajánlatot, 600 €-t küldtek.
Megrendeltem.
Kb egy hónap múlva jött a csomag, benne:
Bronz csapágyhüvely, csapágyházzal, rögzítőcsavarokkal, új motor, motorház és talp, szíjtárcsa, szíj, lemeztányér összeszerelve a tengellyel, lemezalátét, porvédő fedőlap a tányérra, 100ml NA csapágyolaj, pipetta az olajcseréhez, 3 imbuszkulcs, vízmérték, szivacs ékek a tányér rögzítéséhez hangszedőbeállításkor.
Szerintem elég korrekt.
További tuningként kapott egy Pointe Spin Doctor motortápot. Az NA Premotec 230V szinkronmotort használ, a kisebb modelleknél legalábbis.
Shure V15III hangszedővel és Jico SAS tűvel használom, a hangszedő további fejlesztésként kapott egy ébenfa házat (Szabó Lajos), Whest Two.2 phono.
Nagyon jól muzsikál Ortofon MC20S hangszedővel is.
Messzemenően ajánlom a Nottingham Analogue lemezjátszókat. Az Envoque modellek a német disztribútor által fejlesztett tányércsapágyazást tartalmazzák, sajnos nem hallottam még Envoque modellt.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 406

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

revox írta:
2026.04.02., csüt. 19:00
merida írta:
2026.03.28., szomb. 12:27
Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Ajánlásokat kérek ez ügyben.
Fájdalomküszöb: 1millió Ft. Ez használt esetében futómű+kar, esetleg hangszedőt is tartalmazó kombót jelent.
Új lejátszó esetében a helyzet hasonló.
Előélet e téren: Rega P3, Roksan Xerxes, Roksan Xerxes 10 plus volt, de igen régen.
Köszönettel várok ajánlatokat.
Az emlegetett VPI jó, de sokan nem ismerik a Nottingham Analog-ot. Egy Spacedeck es Ace-Space kar lehet kijön a büdzséből. Nagyon komoly rendszerekbe teszik ezeket. Távolkeleti importőrök (valamiért jobban keresik a zenében a zenét, mint hatásvadászatot, szédítést és nem érdekli őket, Európában minek van felverve az ára) 100 millát megugró rendszerek esetén is használják.
A Nottingham Analog valóban jó lehet,sok kategóriája van.

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: antizigün »

https://magicvinyldigital.net/2025/11/0 ... pt.com#Ed1

ezért sem érdemes eladni a kb 1996 előtt kiadott CD-ket. vinyleket meg pláne nem.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4771
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

merida írta:
Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Fájdalomküszöb: 1millió Ft. Ez használt esetében futómű+kar, esetleg hangszedőt is tartalmazó kombót jelent.
Előélet e téren: Rega P3, Roksan Xerxes, Roksan Xerxes 10 plus volt, de igen régen.
Az emlegetett VPI jó, de sokan nem ismerik a Nottingham Analog-ot. Egy Spacedeck es Ace-Space kar lehet kijön a büdzséből. Nagyon komoly rendszerekbe teszik ezeket. Távolkeleti importőrök (valamiért jobban keresik a zenében a zenét, mint hatásvadászatot, szédítést és nem érdekli őket, Európában minek van felverve az ára) 100 millát megugró rendszerek esetén is használják.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6666

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

placi66 írta:
2026.04.01., szer. 15:07
Üdvözlöm!
Én hirdetek ...
Intézzétek már ezt privátban, ha lehet.Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

vidor2009 írta:
2026.04.01., szer. 13:05

Régebben nagyon divatos volt akril tányérral upgrade-elni,(pl-ul a Regákat),de ez más kategória!
A Scout fém tànyérja 5 kg-os,a Prim-é 10 kg.!
Nekem volt a régebbi akril tànyéros,az sem volt rossz,de az újabb fém tányéros sokkal jobb!
:napsut:
Elhiszem Neked...

A Towshend Rock 7 - nél elismerték, hogy a korábbi anyagkombinációt felváltó acrilt nem a kiemelkedő hangminősége, hanem a sokkal - sokkal kisebb munkaigénye és az ebből következő versenyképesebb ára miatt választották.
Mondjuk, nem fémtányérra esett a választás... gondolkodik.gif :D

Milyen mat van a Scout-on ?

placi66
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: placi66 »

Üdvözlöm!
Én hirdetek ...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2026.04.02., csüt. 06:54-kor.
Ok: nyilvános ajánlattétel

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2026.03.31., kedd 19:37
vidor2009 írta:
2026.03.31., kedd 15:18

Az én ajánlásom: VPI! VPI! VPI!
Használtan 600000Ft. környékén:VPI Scout 1.1,vagy 2.0 mindenképpen fém tányéros!
A Scout tényleg jónak tűnik, Süti is dícsérte.
De miért a fém tányéros ? Nekem visszalépésnek tűnik... gondolkodik.gif
Nem jobb az acril ?
Régebben nagyon divatos volt akril tányérral upgrade-elni,(pl-ul a Regákat),de ez más kategória!
A Scout fém tànyérja 5 kg-os,a Prim-é 10 kg.!
Nekem volt a régebbi akril tànyéros,az sem volt rossz,de az újabb fém tányéros sokkal jobb!
:napsut:

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2026.03.31., kedd 19:37
vidor2009 írta:

Használtan 600000Ft. környékén:VPI Scout 1.1,vagy 2.0 mindenképpen fém tányéros!
Nem jobb az acril ?
Azért az olyan "angolos" dícséret volt! :)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

vidor2009 írta:

Nem jobb az acril ?

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

vidor2009 írta:
vidor2009 írta:
2026.03.29., vas. 21:38
merida írta:
Ajánlanék,de komolytalan embernek minek?! :smile51:
Mea culpa!!! leborulok.gif
Egy kicsit elhamarkodtam!
Használtan 600000Ft. környékén:VPI Scout 1.1,vagy 2.0 mindenképpen fém tányéros!Már ez is jobb mint a sokkal drágább Michel SE,Linn LP12,Roksan20+,stb.
1400000Ft.környékén:VPI Prime
Ez utóbbinál 40 év alatt egy jobbat hallottam többszörös árért!
Üdv. Gyuri :napsut:
És Prime-t vennél helyette te is most? Amúgy ha meggondolom, nemrég volt pár Roksan eladó az apróban és mindet el is vitték.... Sondek meg VPI meg még meg vannak.... :)
Csak pont így jött ki?! :)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

vidor2009 írta:
merida írta:
Ezt hogy érted ?

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

vidor2009 írta:
merida írta:
Mea culpa!!! leborulok.gif
Egy kicsit elhamarkodtam!
Használtan 600000Ft. környékén:VPI Scout 1.1,vagy 2.0 mindenképpen fém tányéros!Már ez is jobb mint a sokkal drágább Michel SE,Linn LP12,Roksan20+,stb.
1400000Ft.környékén:VPI Prime
Ez utóbbinál 40 év alatt egy jobbat hallottam többszörös árért!
Üdv. Gyuri :napsut:

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 822

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 822

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

merida írta:

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2026.03.29., vas. 19:50
SoundMania írta:
2026.03.29., vas. 16:07

Nem mindig elég ha az ember csak olvas róla. Van aki szerint egy fullra tuningolt P3 van olyan mint egy gyári P8. És egy komyan tuningolt P3-at egy Systemdek állva hagy. És a TT2 több mint egy "nagyon kellemes hangú". Az a Linn esetleg...
Messziről jött ember, azt mond, amit akar... :D
Van aki szerint a P10 sokkal jobb, mint a 8, fullra tunningolás nélkül is.
De mondom, nem volt egyik sem.
Heybrook-om viszont volt, mindig szerettem, de hidd el , a Linn nem kicsivel jobb.
Neked elhiszem! :) Én ilyen témában úgysem vagyok racionális, hiszen nekem még most is a lemezjátszó a jobb mint a digitális kütyük. A sztrímerektől meg herótom van..... De a telefonnemzedéknek ezek manapság már nem furcsák. Csak legtöbbjük mást meg nem is ismer....

Bécó
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 516

Hozzászólás Szerző: Bécó »

Rock60 írta:
2026.03.29., vas. 19:50
SoundMania írta:

Nem mindig elég ha az ember csak olvas róla. Van aki szerint egy fullra tuningolt P3 van olyan mint egy gyári P8. És egy komyan tuningolt P3-at egy Systemdek állva hagy. És a TT2 több mint egy "nagyon kellemes hangú". Az a Linn esetleg...
Heybrook-om viszont volt, mindig szerettem, de hidd el , a Linn nem kicsivel jobb.
A Planar 10 sokkal jobb mint a Planar 8. Én a gyári verziót ismerem. Volt és van egy pár!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2026.03.29., vas. 17:39
Nem idézek senkit, a Heybrook TT2-ről szeretnék megosztani néhány gondolatot.
Az egyik barátomnak van egy TT2-je már több éve a másodrendszerében. Az utóbbi hetekben különösen sokat foglalkozik vele, valahogy kedve szottyant játszogatni, kísérletezgetni vele.
Nagyon sokat beszélgetünk folyamatosan a tapasztalatairól, ezért is bátorkodok szóba hozni.
Elmondása szerint kategóriájában egy igen jó lemezjátszó, ennek a hangja hajaz a leginkább a Linn Sondek hangjára, ezért a barátom szokta is "szegény ember Sondek-jének" nevezni.
5-6 féle MC hangszedővel, ill. Linn Akito, és Ittok karokkal, valamint különböző lemezalátétekkel teszteli/tesztelte.
Arra jutott, hogy tényleg egy jó lemezjátszó, de sajnos vannak hiányosságai, ami miatt semmiképpen sem tekinthető mindenevőnek. Ritmikailag nem a legjobb, kissé színez, nem elég határozott, stabil a hangképe. Hiányzik belőle a feszesség, némi energikusság, ami miatt a keményebb stílusokat(Blues, Rock) látványosan kerekíti, puhítja. Mindemellett nagyon magával ragadó karakter, "szépen" szól, ami miatt a klasszikus zenét, Jazz-t, nagyon szerethetően közvetíti, de az egyértelműen puha karaktere miatt, ezeken a stílusukon is felmerül némi hiányérzet.
Ahogy említettem, a barátomnak TT2 a másodrenszerében teljesít szolgálatot, a "nagyrendszerében" más, komolyabb lemezjátszót hallgat, néha ugyanezekkel a karokkal, és hangszedőkkel, így eléggé pontosan meg tudja ítélni a TT2 karakterét.
Mindezek ellenére a kategóriája egyik legjobbjának tartja, sokaknál hosszú távon is jó megoldást jelenthet.
Mivel én is hallottam már 1-2 jó lemezjátszó(TT2-t is) bizton állíthatom, hogy ha 1Millió a keret lemezjátszóra, akkor a TT2 nem igazán lehet alternatíva, legyen az akármilyen kiépítésben is.
igényének megfelelő
Nagyjából én is így látom.
Két évig hallgattam anno boldogan a Heybrook-om, Syrinx karral, VdH DDT, majd egy Clearaudio hangszedővel.
Mivel a TT2 egy régi iskola terméke, nem várható el tőle a mai kor igényének megfelelő színezetlenebb, feszesebb hangkarakter.
Az említett hiányosságok egy része - puha hangkarakter - leginkább a filcnek köszönhető, ami valószínűleg egy modernebb mat , pl Achromat feldobásával nagyrészt kompenzálható.
A ritmikája ettől persze nem lesz jobb, nem lépi át a saját árnyékát, az általad is említett Linn más kategória és azon sem filc van már...
Szóval igen, nem egymillás kategória, kb a felét éri manapság.

A teljes képhez talán az is hozzátartozik, hogy bármilyen lemezjátszót vásárolni ma már nem a legracionálisabb döntés. Aki lemezjátszót vesz, talán egy kis technikai történelmet szeretne birtokolni, amire jó ránézni, kezelni, és talán nem mindenki várja el tőle a mindent űberelő hangminőséget.
Innen nézve a Heybrook az egyik legjobb választás az áráért.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Ha már az angol szíjhajtásos modellekről van szó, a Manticore Mantra hol helyezkedik el véleményetek szerint ebben a mezőnyben, Én ilyet használok pár éve, de sokat élek együtt vele, sokat változtattam (tápegység, hangszedő csere, phono cserék), hogy nincs összehasonlítási alapom. Annyi biztos, hogy megjelenésében, kiépítettségében elég egyszerű, mondhatni primitív.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3424

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Nem idézek senkit, a Heybrook TT2-ről szeretnék megosztani néhány gondolatot.
Az egyik barátomnak van egy TT2-je már több éve a másodrendszerében. Az utóbbi hetekben különösen sokat foglalkozik vele, valahogy kedve szottyant játszogatni, kísérletezgetni vele.
Nagyon sokat beszélgetünk folyamatosan a tapasztalatairól, ezért is bátorkodok szóba hozni.
Elmondása szerint kategóriájában egy igen jó lemezjátszó, ennek a hangja hajaz a leginkább a Linn Sondek hangjára, ezért a barátom szokta is "szegény ember Sondek-jének" nevezni.
5-6 féle MC hangszedővel, ill. Linn Akito, és Ittok karokkal, valamint különböző lemezalátétekkel teszteli/tesztelte.
Arra jutott, hogy tényleg egy jó lemezjátszó, de sajnos vannak hiányosságai, ami miatt semmiképpen sem tekinthető mindenevőnek. Ritmikailag nem a legjobb, kissé színez, nem elég határozott, stabil a hangképe. Hiányzik belőle a feszesség, némi energikusság, ami miatt a keményebb stílusokat(Blues, Rock) látványosan kerekíti, puhítja. Mindemellett nagyon magával ragadó karakter, "szépen" szól, ami miatt a klasszikus zenét, Jazz-t, nagyon szerethetően közvetíti, de az egyértelműen puha karaktere miatt, ezeken a stílusukon is felmerül némi hiányérzet.
Ahogy említettem, a barátomnak TT2 a másodrenszerében teljesít szolgálatot, a "nagyrendszerében" más, komolyabb lemezjátszót hallgat, néha ugyanezekkel a karokkal, és hangszedőkkel, így eléggé pontosan meg tudja ítélni a TT2 karakterét.
Mindezek ellenére a kategóriája egyik legjobbjának tartja, sokaknál hosszú távon is jó megoldást jelenthet.
Mivel én is hallottam már 1-2 jó lemezjátszó(TT2-t is) bizton állíthatom, hogy ha 1Millió a keret lemezjátszóra, akkor a TT2 nem igazán lehet alternatíva, legyen az akármilyen kiépítésben is.
Továbbra is azt tudom mondani, amit az előző kommentemben is írtam, hogy ha ennyiért hozzá lehet jutni olyan lemezjátszókhoz, mint amit Bécó felajálott, akkor én nem próbálkoznék ilyen bár jó pedigréjű, de kis túlzással már matuzsálemi korú lemezjátszókkal.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”