A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Néhány kép a NA lemezjátszó felújításáról:
1. A mai rendszer
2. A felújításkori rendszer
3. Egy kísérlet dupla lemeztányérral :)
4. A felújítás utáni lemezjátszó
5. Az új motoregység
6. Felújítva, beállítva a helyén
7. A tányércsapágy szerelése. Jól látszik a banándugót fogadó csatihely a csapágy földeléséhez.
8. A Nottinghamből érkezett csomag tartalma.
IMG_0084.jpegIMG_0083.jpegIMG_0082.jpegIMG_0081.jpegIMG_0080.jpegIMG_0079.jpegIMG_0075.jpegIMG_0074.jpeg
Milyen PE földelés hálózatod van? Hova mennek azok a vezók krokó csipesszel?
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Rendszertakarítás volt. Minden kiszedve az állványból, állvány szétszedve, stb.
A kellékek is takarításról árulkodnak. Közben nem lehetett zenét hallgatni, ezért megnéztem az Apollo 13-at.
Néhány kép a NA lemezjátszó felújításáról:
1. A mai rendszer
2. A felújításkori rendszer
3. Egy kísérlet dupla lemeztányérral :)
4. A felújítás utáni lemezjátszó
5. Az új motoregység
6. Felújítva, beállítva a helyén
7. A tányércsapágy szerelése. Jól látszik a banándugót fogadó csatihely a csapágy földeléséhez.
8. A Nottinghamből érkezett csomag tartalma.
Èn egy NA Spacedeck lemezjátszót vettem Ace Space karral a hifibrokertől. Elég régi holmi, a lemeztányér vékonyabb mint a mai Spacdeck-é, és csak 1 gumigyűrű van rajta.
Jól megdolgoztál a felújítással.
Tehetnél fel pár képet a gépezetről...
Èn egy NA Spacedeck lemezjátszót vettem Ace Space karral a hifibrokertől. Elég régi holmi, a lemeztányér vékonyabb mint a mai Spacdeck-é, és csak 1 gumigyűrű van rajta. Most is van audiomarkton több NA lemezjátszó.
Az enyémet 2020-ban kellett rendberakni, mert eltért a fordulatszám, gyors volt.
Felvettem a kapcsolatot az NA céggel, rendkívül segítőkészek és gyorsan válaszolnak. Motorcserét javasoltak, olyan megoldásba is belementek, hogy elküldik a cuccot, én pedig összeszerelem. Mivel a tányércsapágyban ismeretlen kilométer volt, azt is kértem tőlük.
Azt mondták, hogy tudnak küldeni csapágyperselyt és tengelyt is, de kérjek új lemeztányért, mert a tengely-lemeztányér összeszereléshez sablon kellene, anélkül nem lesz egytengelyű a tengely-tányér egység.
Kicsit elkedvetlenített a dolog, mert az 5 kilós tányér ára és szállítása biztos nem lesz olcsó.
Kértem egy árajánlatot, 600 €-t küldtek.
Megrendeltem.
Kb egy hónap múlva jött a csomag, benne:
Bronz csapágyhüvely, csapágyházzal, rögzítőcsavarokkal, új motor, motorház és talp, szíjtárcsa, szíj, lemeztányér összeszerelve a tengellyel, lemezalátét, porvédő fedőlap a tányérra, 100ml NA csapágyolaj, pipetta az olajcseréhez, 3 imbuszkulcs, vízmérték, szivacs ékek a tányér rögzítéséhez hangszedőbeállításkor.
Szerintem elég korrekt.
További tuningként kapott egy Pointe Spin Doctor motortápot. Az NA Premotec 230V szinkronmotort használ, a kisebb modelleknél legalábbis.
Shure V15III hangszedővel és Jico SAS tűvel használom, a hangszedő további fejlesztésként kapott egy ébenfa házat (Szabó Lajos), Whest Two.2 phono.
Nagyon jól muzsikál Ortofon MC20S hangszedővel is.
Messzemenően ajánlom a Nottingham Analogue lemezjátszókat. Az Envoque modellek a német disztribútor által fejlesztett tányércsapágyazást tartalmazzák, sajnos nem hallottam még Envoque modellt.
Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Ajánlásokat kérek ez ügyben.
Fájdalomküszöb: 1millió Ft. Ez használt esetében futómű+kar, esetleg hangszedőt is tartalmazó kombót jelent.
Új lejátszó esetében a helyzet hasonló.
Előélet e téren: Rega P3, Roksan Xerxes, Roksan Xerxes 10 plus volt, de igen régen.
Köszönettel várok ajánlatokat.
Az emlegetett VPI jó, de sokan nem ismerik a Nottingham Analog-ot. Egy Spacedeck es Ace-Space kar lehet kijön a büdzséből. Nagyon komoly rendszerekbe teszik ezeket. Távolkeleti importőrök (valamiért jobban keresik a zenében a zenét, mint hatásvadászatot, szédítést és nem érdekli őket, Európában minek van felverve az ára) 100 millát megugró rendszerek esetén is használják.
A Nottingham Analog valóban jó lehet,sok kategóriája van.
Lemezjátszót vennék, de zavarban vagyok a kínálatot és a teszteket olvasva, világszerte.
Fájdalomküszöb: 1millió Ft. Ez használt esetében futómű+kar, esetleg hangszedőt is tartalmazó kombót jelent.
Előélet e téren: Rega P3, Roksan Xerxes, Roksan Xerxes 10 plus volt, de igen régen.
Az emlegetett VPI jó, de sokan nem ismerik a Nottingham Analog-ot. Egy Spacedeck es Ace-Space kar lehet kijön a büdzséből. Nagyon komoly rendszerekbe teszik ezeket. Távolkeleti importőrök (valamiért jobban keresik a zenében a zenét, mint hatásvadászatot, szédítést és nem érdekli őket, Európában minek van felverve az ára) 100 millát megugró rendszerek esetén is használják.
Régebben nagyon divatos volt akril tányérral upgrade-elni,(pl-ul a Regákat),de ez más kategória!
A Scout fém tànyérja 5 kg-os,a Prim-é 10 kg.!
Nekem volt a régebbi akril tànyéros,az sem volt rossz,de az újabb fém tányéros sokkal jobb!
Elhiszem Neked...
A Towshend Rock 7 - nél elismerték, hogy a korábbi anyagkombinációt felváltó acrilt nem a kiemelkedő hangminősége, hanem a sokkal - sokkal kisebb munkaigénye és az ebből következő versenyképesebb ára miatt választották.
Mondjuk, nem fémtányérra esett a választás...
Az én ajánlásom: VPI! VPI! VPI!
Használtan 600000Ft. környékén:VPI Scout 1.1,vagy 2.0 mindenképpen fém tányéros!
A Scout tényleg jónak tűnik, Süti is dícsérte.
De miért a fém tányéros ? Nekem visszalépésnek tűnik...
Nem jobb az acril ?
Régebben nagyon divatos volt akril tányérral upgrade-elni,(pl-ul a Regákat),de ez más kategória!
A Scout fém tànyérja 5 kg-os,a Prim-é 10 kg.!
Nekem volt a régebbi akril tànyéros,az sem volt rossz,de az újabb fém tányéros sokkal jobb!
Ajánlanék,de komolytalan embernek minek?!
Mea culpa!!!
Egy kicsit elhamarkodtam!
Használtan 600000Ft. környékén:VPI Scout 1.1,vagy 2.0 mindenképpen fém tányéros!Már ez is jobb mint a sokkal drágább Michel SE,Linn LP12,Roksan20+,stb.
1400000Ft.környékén:VPI Prime
Ez utóbbinál 40 év alatt egy jobbat hallottam többszörös árért!
Üdv. Gyuri
És Prime-t vennél helyette te is most? Amúgy ha meggondolom, nemrég volt pár Roksan eladó az apróban és mindet el is vitték.... Sondek meg VPI meg még meg vannak.... :)
Csak pont így jött ki?! :)
Ajánlanék,de komolytalan embernek minek?!
Mea culpa!!!
Egy kicsit elhamarkodtam!
Használtan 600000Ft. környékén:VPI Scout 1.1,vagy 2.0 mindenképpen fém tányéros!Már ez is jobb mint a sokkal drágább Michel SE,Linn LP12,Roksan20+,stb.
1400000Ft.környékén:VPI Prime
Ez utóbbinál 40 év alatt egy jobbat hallottam többszörös árért!
Üdv. Gyuri