Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi rendszereim (evolúciós láncok)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Re: Hifi rendszereim (evolúciós láncok)

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:
2026.03.26., csüt. 20:34
andarson írta:
2026.03.26., csüt. 18:39
tollact írta:
2026.03.25., szer. 19:13
Érdekes, hogy a legtöbben az "egyszerűsítés", (más szóval olcsósítás) felé haladnak az új stream és egyéb digitális lejátszási módszerekkel, te pedig rámentél a fizikai hordozókra. Ilyet szívesen olvasok, mint öreg boomer, akinek lemez és CD-je is ezres nagyságrendben van...
Őszinte leszek, elsősorban nem is a minőség miatt indultam el a fizikai hordozók felé, hanem az anyagi kapcsolódás és gyűjtési szenvedély okán. Alapvetően elégedett voltam a stream minőségével, de mióta van CD-m azóta sajnos ez, így ebben a formában, már nem állja meg a helyét. Alapvetően egy normális gyártású vinyl is jobban szól a streamemnél, ezt vártam is, de itt gyakran vannak új lemezeknél nyomás hibák, vagy silány hangminőségű gyártások a több tízezres ellenérték mellett is. Viszont a CD-k - bár drágulnak - de ár-értékük, praktikumuk a vinylhez képest azt gondolom jobb és hangban sem sokkal marad el tőle, viszont a streamemnél még ez is jobb hangminőségben. Szóval a CD forrásom megléte óta forgolódok, hogy mit csináljak a streamemmel, mert tők jó hogy bármilyen zenei anyag elérhető rajtuk, de jó lenne, ha ez is megugraná a CD minőséget hangban :D...

Ér nevetni - sőt, utólag én is csak nevetek rajta-, a hifizésem elején teljesen értéktelen volt a CD nekem. Egy megszűnt rádióállomás raktárába beengedtek egyszer, ahol tonna számra álltak a CD-k, időben úgy a 90-es évek végéig, 2000-es évek elejéig, és elhozhattam szabadon belőlük. Szerintem olyan 60-70 progresszív rock CD-t válogattam ki pár óra alatt amit el is hoztam, de aztán csak útban volt a lakásban és miután nekem sem került semmibe, egy jelképes 5.000Ft-ért hírdettem meg itt a fórumon, kezdő fórumosként. Emlékszem, a fórumchaten a lemaradt emberek sorra ki voltak akadva, hogy ki az aki ilyen "gyűjteményt" ennyiért eladott :D ma meg már kincsként gondolnék azokra a CDk-re :D
Én ezen egyáltalán nem nevetek, inkább elgondolkodtat.
Magam is abba táborba tartozom, ahová Tollact kolléga is, Lp-t és CD-t hallgatok. Felteszem legtöbbünknél az ilyesmi attól függ, mikor csöppent ebbe a hobbiba, aktuálisan mik voltak akkor a legelterjedtebb formátumok.
Hifis pályafutásom kezdete a 80' évek végére datálódik, ekkor az Lp még jelen volt(mellette a kompakt kazetta is), illetve már berobbant a CD, ami addigra már egyre elterjedtebb volt, majd át is vette a stafétát az Lp-től, mint fő formátum. Ebből kifolyólag kézenfekvő volt, hogy ezen formátumokra alapultak akkor a rendszereink.
Aztán mikorra megjelentek a fájl alapú, majd stream lejátszás, addigra már jelentős lemezgyűjteményt halmoztam fel, így nem igazán keltette fel egyik sem az érdeklődésem.
Az utóbbi években egyszer-kétszer azért meginogtam, elgondolkodtam egy streamer hadrendbe állítássán, de aztán több oka is volt, hogy miért maradt ez el. Az egyik, és nyomós indok az, amit itt Te is felhoztál, a minőségi aggály.
Személy szerint én tartok tőle, hogy amennyit hajlandó volnék egy streamerre áldozni, abból nem tudnám az Lp, és CD forrásom hangminőségét elérni, talán megközelíteni sem. Próbálgatni, tesztelgetni nem fogok, ennyire nem éri el az ingerküszöbömet a kérdés.
Viszont ha ma(vagy akár az elmúlt 4-5 évben) kapcsolódnék be a hifibe/zenehallgatásba, akkor már egyértelműen a stream felé fordulnék.
Tudom, hogy van, és ismerek is olyan fórumtársat, aki velem egy generációba tartozik(50+), és szívfájdalom nélkül elengedte az évtizedek alatt összegyűjtött lemezgyűjteményét, majd átnyergelt a modern formátumra, de én nem ilyen vagyok, és ahogy látom a többség sem ilyen. Nem tudnám magam rászánni egy ilyen lépésre, mégsem érzem, hogy érdemben hátrányt szenvednék.
Mindenesetre érdekes, hogy az elmúlt kb. 1 évben több hobbitárstól is hallottam ilyen véleményeket, "panaszokat", hogy a streamer valamiért nem akarja elérni az Lp, CD forrásuk hangminőségét, pedig látszólag kellőképpen kiszolgálták.
A hitvitákat kéretik mellőzni, már csak azért is, mert ebben a topikban már az én kommentem sem éppen helyén való.
Köszönöm!
Ha milliókat költene az ember streemerre vagy hasonlóra, sem lesz olyan jó mint egy szuperjó cd játszó vagy lemezjátszó hasonló áron de akár jóval olcsóbban is. Persze nem vaktában kiválasztva ezeket.
Sajnos manapság kevés helyen tudnak mutatni formátumvadászoknak jó cd vagyLP hangot, ami eltérítené őket a streemerektől. Bár nekem ahhoz sem lenne kedvem, hogy frissíteni kell, majd mégis elavul stb hasonlók.... Kütyüzésbe fullad sokszor a dolog.... Cd-be meg csak berakom a lemezt, vagy lemezjátszóra felrakok egyet és kész.... Tavaly egy magát IT szakembernek mondó illetőnél jártunk és nagyon meguntam nála, hogy mennyi rengeteg ideig tartott megkeresni és elindítani amit szerettünk volna hallani... Ráadásul rosszul is szólt, de nagyon. Ilyet nem csodálom ha el akar adni a gazdája. :)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3427

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

andarson írta:
2026.03.26., csüt. 18:39
tollact írta:
Érdekes, hogy a legtöbben az "egyszerűsítés", (más szóval olcsósítás) felé haladnak az új stream és egyéb digitális lejátszási módszerekkel, te pedig rámentél a fizikai hordozókra. Ilyet szívesen olvasok, mint öreg boomer, akinek lemez és CD-je is ezres nagyságrendben van...
Őszinte leszek, elsősorban nem is a minőség miatt indultam el a fizikai hordozók felé, hanem az anyagi kapcsolódás és gyűjtési szenvedély okán. Alapvetően elégedett voltam a stream minőségével, de mióta van CD-m azóta sajnos ez, így ebben a formában, már nem állja meg a helyét. Alapvetően egy normális gyártású vinyl is jobban szól a streamemnél, ezt vártam is, de itt gyakran vannak új lemezeknél nyomás hibák, vagy silány hangminőségű gyártások a több tízezres ellenérték mellett is. Viszont a CD-k - bár drágulnak - de ár-értékük, praktikumuk a vinylhez képest azt gondolom jobb és hangban sem sokkal marad el tőle, viszont a streamemnél még ez is jobb hangminőségben. Szóval a CD forrásom megléte óta forgolódok, hogy mit csináljak a streamemmel, mert tők jó hogy bármilyen zenei anyag elérhető rajtuk, de jó lenne, ha ez is megugraná a CD minőséget hangban :D...

Ér nevetni - sőt, utólag én is csak nevetek rajta-, a hifizésem elején teljesen értéktelen volt a CD nekem. Egy megszűnt rádióállomás raktárába beengedtek egyszer, ahol tonna számra álltak a CD-k, időben úgy a 90-es évek végéig, 2000-es évek elejéig, és elhozhattam szabadon belőlük. Szerintem olyan 60-70 progresszív rock CD-t válogattam ki pár óra alatt amit el is hoztam, de aztán csak útban volt a lakásban és miután nekem sem került semmibe, egy jelképes 5.000Ft-ért hírdettem meg itt a fórumon, kezdő fórumosként. Emlékszem, a fórumchaten a lemaradt emberek sorra ki voltak akadva, hogy ki az aki ilyen "gyűjteményt" ennyiért eladott :D ma meg már kincsként gondolnék azokra a CDk-re :D
Én ezen egyáltalán nem nevetek, inkább elgondolkodtat.
Magam is abba táborba tartozom, ahová Tollact kolléga is, Lp-t és CD-t hallgatok. Felteszem legtöbbünknél az ilyesmi attól függ, mikor csöppent ebbe a hobbiba, aktuálisan mik voltak akkor a legelterjedtebb formátumok.
Hifis pályafutásom kezdete a 80' évek végére datálódik, ekkor az Lp még jelen volt(mellette a kompakt kazetta is), illetve már berobbant a CD, ami addigra már egyre elterjedtebb volt, majd át is vette a stafétát az Lp-től, mint fő formátum. Ebből kifolyólag kézenfekvő volt, hogy ezen formátumokra alapultak akkor a rendszereink.
Aztán mikorra megjelentek a fájl alapú, majd stream lejátszás, addigra már jelentős lemezgyűjteményt halmoztam fel, így nem igazán keltette fel egyik sem az érdeklődésem.
Az utóbbi években egyszer-kétszer azért meginogtam, elgondolkodtam egy streamer hadrendbe állítássán, de aztán több oka is volt, hogy miért maradt ez el. Az egyik, és nyomós indok az, amit itt Te is felhoztál, a minőségi aggály.
Személy szerint én tartok tőle, hogy amennyit hajlandó volnék egy streamerre áldozni, abból nem tudnám az Lp, és CD forrásom hangminőségét elérni, talán megközelíteni sem. Próbálgatni, tesztelgetni nem fogok, ennyire nem éri el az ingerküszöbömet a kérdés.
Viszont ha ma(vagy akár az elmúlt 4-5 évben) kapcsolódnék be a hifibe/zenehallgatásba, akkor már egyértelműen a stream felé fordulnék.
Tudom, hogy van, és ismerek is olyan fórumtársat, aki velem egy generációba tartozik(50+), és szívfájdalom nélkül elengedte az évtizedek alatt összegyűjtött lemezgyűjteményét, majd átnyergelt a modern formátumra, de én nem ilyen vagyok, és ahogy látom a többség sem ilyen. Nem tudnám magam rászánni egy ilyen lépésre, mégsem érzem, hogy érdemben hátrányt szenvednék.
Mindenesetre érdekes, hogy az elmúlt kb. 1 évben több hobbitárstól is hallottam ilyen véleményeket, "panaszokat", hogy a streamer valamiért nem akarja elérni az Lp, CD forrásuk hangminőségét, pedig látszólag kellőképpen kiszolgálták.
A hitvitákat kéretik mellőzni, már csak azért is, mert ebben a topikban már az én kommentem sem éppen helyén való.
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 640

Hozzászólás Szerző: andarson »

tollact írta:

Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Hozzászólás Szerző: tollact »

andarson írta:
2026.01.20., kedd 22:19
Idén nyáron lesz 15 éve, hogy tagja vagyok a fórumnak, ami azt jelenti, hogy 15 éve döntöttem úgy, hogy szeretnék jobb minőségben zenét hallgatni otthoni körülmények között.
Megosztanám Veletek az evolúciós láncom - már ahogy fel tudom idézni emlékeimben - 28 éves koromtól, mai napig, nagyvonalakban:
1. Laptop + USB DAC (valami pici Hegel ha jól emlékszem) + Rotel 935bx erősítő + B&W 602 S3.
2. Laptop + USB DAC + Rotel 935bx erősítő + Tangent RS6 hangsugárzó (vintage angol hangsugárzó a '80-as évek elejéről)
3. Linn Sneaky DS - Rotel 935bx - Tangent RS6
4. Linn Sneaky DS - Heed PAS80 - Tangent RS6
5. Linn Sneaky DS - Heed PAS80 - JBL 4311
6. Linn Majik DS - Heed PAS80 - JBL 4311
7. Linn Majik DS - NADS200 - JBL 4311
8. költözés panelból családi házba - akusztika teljesen más lett
9. Linn Majik DS - NADS200 - JBL 4411
10. Linn Majik DS - NADS200 - JBL 4333
11. Linn Majik DS - Forté Audio model 4 - JBL 4333
12. Linn Majik DS - Forte Audio model 40 - Forte Audio model 4 - JBL 4333
13. Linn Majik DS / STD 305M lemezjátszó - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333
14. Linn Majik DS / Garrad 401 lemezjátszó - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333
15. Linn Majik DS / Dual 1219 lemezjátszó - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333
16. Linn Majik DS / Dual 1219 lemezjátszó - Musical Fidelity M6x vinyl - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333
17. Linn Majik DS / Dual 1219 lemezjátszó / Philips CD 204 játszó - Musical Fidelity M6x vinyl - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333

Ez az eddigi evolúciós láncom, ami nem biztos, hogy pontos, tudom, hogy erősítő fronton voltak még próbálkozásaim, ami fel sem került a listára, a kábelezéseket meg még ennyire sem tudom, de az elmúlt 15 évem kb. ilyen volt.
Érdekesség számomra a források alakulása . Én aki a file alapú zenehallgatással együtt nőttem fel, mp3 aztán FLAC különböző fileshare alapú helyekről vadászva, majd stream, mára előnyben részesítem a fizikai hordozókat. Elsőre a fekete korong varázsa lépett be az analóg világ bonyolultságával kb. 2-3 éve - ill. itt volt egy megtorpanásom is -, majd 1 hete lett egy CD játszóm is, úgy hogy egy darab CD-m nem volt. Azt gondolom teljesen más egy lemezt a maga fizikai valójában elindítva hallgatni, mint egy végtelen stream folyamot. De ez csak egy vélemény :napsut:
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4784
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

József1960 írta:
2026.01.22., csüt. 17:10
jelenleg Monitor Audio Silver RS8 van közel 20 éve. 48 év termése....
T
Te se kapkodsz :) nekem is 20 éves a hangfalam. igaz,van több, de az egyik 20 éve rendületlenül ott ágaskodik a szobában. Az erősítőjét (már,amit a gyértó direkt ehhez készített) rá egy évre vettem meg, mert ügy tűnt, hiába a 102dB, nem a csövesek barátja. Sok évnek kellett eltelni, hogy találjak egy csövest, ami elbír vele tisztességesen, de ahhoz meg találtam egy másik hangfalat,így megint a régi,saját erősítője hajtja :D asszony szerint "halmozó" vagyok... ha veszek valamit,nem adom el a régit általában... szerintem csak ragaszkodó :kapdelm:

ui: tök érdekes sztorik vannak itt, bár, még keveset olvastam el :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 156

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Valamikor a '70-es évek végén jött az első lemezjátszó, Sanyo TP1010 UM, (6400 forintért) majd Lenco L75, NAD 5120, Linn Axis Bécsből. Hangszedők a Belgrád rakpart 22-ből: Ortofon FF15, VMS30, MC20 Super/T20. Jött a CD...Az első, valami közepes árfekvésű Denon volt, a Linn/ MC20 után. Belebetegedtem... Pioneer PD91 (HFM tesztkészüléke volt) Micromega Duo BS DAC, majd közel 20 évig Musical Fidelity E624. Jelenleg is MF van M6scd. Erősítők: eleinte diy. Quad 405, Hiraga 20W-os A-osztályú, NAD, SRPP csöves, HFM1 fono. Musical Fidelity A1, A100, E20/E30, majd Prima Luna Prologue Two, ezt váltotta a MF M2Si, jelenleg M6Si szól. Hangfalakból az első értékelhető a HS280 volt, amit a Heybrook HB1 váltott 9800 forintért! Triangle Scalene volt az első álló dobozom, gyönyörű mélyekkel, majd Triangle Norma, B&W DM 603, B&W DM 604 S2, jelenleg Monitor Audio Silver RS8 van közel 20 éve. 48 év termése....
T

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4784
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

andarson írta:
Idén nyáron lesz 15 éve, hogy tagja vagyok a fórumnak, ami azt jelenti, hogy 15 éve döntöttem úgy, hogy szeretnék jobb minőségben zenét hallgatni otthoni körülmények között.
Megosztanám Veletek az evolúciós láncom - már ahogy fel tudom idézni emlékeimben - 28 éves koromtól, mai napig, nagyvonalakban:
1. Laptop + USB DAC (valami pici Hegel ha jól emlékszem) + Rotel 935bx erősítő + B&W 602 S3.
2. Laptop + USB DAC + Rotel 935bx erősítő + Tangent RS6 hangsugárzó (vintage angol hangsugárzó a '80-as évek elejéről)
13. Linn Majik DS / STD 305M lemezjátszó - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333
14. Linn Majik DS / Garrad 401 lemezjátszó - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333
15. Linn Majik DS / Dual 1219 lemezjátszó - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333
16. Linn Majik DS / Dual 1219 lemezjátszó - Musical Fidelity M6x vinyl - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333
17. Linn Majik DS / Dual 1219 lemezjátszó / Philips CD 204 játszó - Musical Fidelity M6x vinyl - Forté Audio model 40 - Forté Audio model 4 - JBL 4333

Ez az eddigi evolúciós láncom, ami nem biztos, hogy pontos, tudom, hogy erősítő fronton voltak még próbálkozásaim, ami fel sem került a listára, a kábelezéseket meg még ennyire sem tudom, de az elmúlt 15 évem kb. ilyen volt.
Érdekesség számomra a források alakulása . Én aki a file alapú zenehallgatással együtt nőttem fel, mp3 aztán FLAC különböző fileshare alapú helyekről vadászva, majd stream, mára előnyben részesítem a fizikai hordozókat. Elsőre a fekete korong varázsa lépett be az analóg világ bonyolultságával kb. 2-3 éve - ill. itt volt egy megtorpanásom is -, majd 1 hete lett egy CD játszóm is, úgy hogy egy darab CD-m nem volt. Azt gondolom teljesen más egy lemezt a maga fizikai valójában elindítva hallgatni, mint egy végtelen stream folyamot. De ez csak egy vélemény :napsut:
azzttak*rva :D ez nem gyenge sorozat :D (nem bántásként,csak felkacagtam ;peace; )

az elmúlt 15 évben csak vettem pár új dolgot és semmit nem adtam el. vagyis,helyhiány miatt az egyik bazi nagy lemezjátszót havernak, bő félár alatt (így félig meg is maradt :D ), meg a TMP Audionak adtam vissza a 001-es sorszámú ANT erősítőt. Annak a bemutatóterem vitrinjében van a helye (ez tette fel Őket a térképre).

de jólvanaz, játszani kell, de ez komoly sorozat ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

andarson
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2026.01.21., szer. 08:05
Ez baromi hosszú lista. Másként fogalmazva erős kínlódás hozzám képest.
Igen, a költözést leszámítva és az induló setupot 1 egységként tekintve ez bizony 15 különböző, 1-1 részelem változtatása a 15 év alatt, ha úgy tetszik évente 1 elem cserélődött átlagban a kiinduló setuptól:
2 hálózati lejátszó,
3 lemezjátszó,
1 CD játszó,
3 végfok,
1 előfok,
1 fonó fokozat,
és 4 hangsugárzó csere.

Én szerencsére nem éreztem ezt nagy kínlódásnak, de azt mindenképp annak élem meg, hogy lassan-lassan nem látom értelmét a további fejlesztésnek ár-érték arányt tekintve, viszont ezek már lehet a "Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül" topicba való gondolatok lennének... :smile29:
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3427

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

istvan01 írta:
2026.01.21., szer. 08:05
andarson írta:
Nálam hifiző 40évem alatt harmad ennyi készülék változás sem történt, ehhez a diákéveim próbálgatásai benne sincsenek. 16éves gimis lehettem amikor első szalagos magnóval indítottam Tesla B43A, vagy inkább BRG MK23 kazettással? Na már ezt sem tudom pontosan melyik előbb.
Ugye ebben az is benne lehetett, hogy 40 évvel ez előtt még nem volt akkora merítési lehetőség, mint 15 éve? A 80' évek elején csak maroknyi készülék állt rendelkezésére az akkori hifistának, amiből választani tudott.
15 éve viszont már nagyjából ugyanazok a lehetőségek voltak adottak, mint ma, amikor a lehetőségek szinte korlátlanok.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3722

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

andarson írta:
Nálam hifiző 40évem alatt harmad ennyi készülék változás sem történt, ehhez a diákéveim próbálgatásai benne sincsenek. 16éves gimis lehettem amikor első szalagos magnóval indítottam Tesla B43A, vagy inkább BRG MK23 kazettással? Na már ezt sem tudom pontosan melyik előbb.

andarson
V.I.P.
V.I.P.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: manman12 »

azért ez sem rossz pakkkkkkkk ;peace;
Jó van ott pár tárgy de így tetszik :smile29:
Csatolmányok
IMG_20220302_165410.jpg
IMG_20220302_165410.jpg (2.72 MiB) Megtekintve 4847 alkalommal
IMG_20220302_165400.jpg
IMG_20220302_165400.jpg (2.63 MiB) Megtekintve 4847 alkalommal
IMG_20220302_165353.jpg
IMG_20220302_165353.jpg (2.54 MiB) Megtekintve 4847 alkalommal
IMG_20220302_165310.jpg
IMG_20220302_165310.jpg (2.11 MiB) Megtekintve 4847 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4194

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Heh, megtaláltam a Marantz PM68 előtti erősítőmet :)
Ez volt az:

https://www.hifiengine.com/manual_libra ... -v4a.shtml

Ami nem volt olyan rossz emlékeim szerint (nyári diák munka pénzen vettem, asszem '97-ben), de emlékszem, hogy jelentős különbség volt a PM68 ezután ''99-ben.

Technics előtt pedig pedig szintén 1-2 évig volt egy JVC, a kettő közül valamelyik:
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... a-x1.shtml
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... a-x3.shtml

CD67MKII előtt pedig ez a kettő CD-m volt:
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... d373.shtml
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... d723.shtml

A Mission 783-asok előtt meg ez volt:
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... /703.shtml

Ez előtt meg két régi Videoton kétutas, 20-as mélyekkel, inkább 70-es, mint 80-as évekből, házi mélyládával, amit simán leszólt a 703-as, amikor kipróbáltam
Csak a Marantz! :-D

borzy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: borzy »

Hifi rendszereim Evolúciós Láncok.
Csatolmányok
PRIMARE  + SONY + CD 2.jpg
PRIMARE + SONY + CD 2.jpg (7.47 MiB) Megtekintve 6310 alkalommal
1984 - 2020..JPG
1984 - 2020..JPG (3.16 MiB) Megtekintve 6310 alkalommal
Audio Research VSi75
Primare CD35 + Prisma modul
Sonus Faber Sonetto V
Vertere Pulse HB & X Reference Madzagok
Amikor Valamit Tökéletesnek Érzünk, Csak Arra Vágyunk,Hogy Még Jobbá Tehessük"
Touraj Moghaddam - Roksan Audio / Vertere Acoustics

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1294
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

gyt írta:
2019.08.16., pén. 14:05
A Hifi Magazin szerint a legdrágább láncszem a szoba, ahol a zenét hallgatjuk. Az mégis kvázi fixnek tekinthető, nem gondolom, hogy valaki csak a zenehallagtás miatt cserélne lakást, házat
Igazad van, bár én épp ott tartok jelenleg, hogy a hifi miatt veszek házat. (A korábbi már sajnos nem elérhető.)

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1355

Hozzászólás Szerző: kupecke »

gyt írta:
2019.08.16., pén. 14:05

A fentiek miatt amúgy a hifi kénytelen idomulni a szobához, gazdához, így az evolúció leginkább a készülékek esetében érdekes (és sokat elárul a gazdáról is, ez is érdekes lehet).
:smile32:
Kis elrettentésként, persze, ne mással példálózzunk, saját mókuskerék, jót hifiztem :D

Hangsugárzók: Tannoy mx3, Revox Plenum B mkII, Rega Kyte, Royd A14, Rega Jura, Bay Audio Chaconne, Electo Voice Crystal, Visaton Fontana, Altec 891A, The Fisher SP75A
Erősítők: Denon Pma 520, Advanced Acoustic Map 105, HK 670, Rega Brio, Rega Mira, Marantz 2250B, The Fisher 160, Luxman L-410, Quad 33- 303, Sansui au 719
Források: Marantz cd5001, Marantz cd67SE, Philips cd 930 meg még néhány további Philips, Rega Planet, Denon cd 1420, B&O CDX, Arcam Alpha 7SE gyalu már nincs, rút kiskacsa, alap CEC-k és Lenco L75 volt, ill. Oppo, Cyberhome, ilyenek, amit ajánlottak :hahaha:
Kábelek: szinte minden Excalibur, Néhai, Hivox, AQ Slate, Chord Romour, Polk Cobra, Beldenek, Vándámok, Klotzok, Regák, alap Siltech-ek, Kimberek ezek jutottak hirtelen eszembe

(Tizenx évig kb 20 nm körüli szoba (panel), negyedik éve közel 30nm, de már tégla)
Jelenleg: Denon DCD-1500, HK 680, JBL L40, alap, olcsó kábelekkel (Ipad, Dune alkalomadtán rákötve)

Az egész nincs most pl egy olyan ic árába, amiről egyesek "feljebblépnének" :smile54:
És mégis imádom! 36_3_1.gif

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

Robici írta:
2019.08.16., pén. 13:31
Azt még megértem, hogy a lemezeiről senki nem írt, hiszen ez mégiscsak hifi fórum, de fura, hogy a szobáról sem, aminek az egész rendszerben a hangfal mellett a legnagyobb hozzájárulása van a kapott hangra.
A Hifi Magazin szerint a legdrágább láncszem a szoba, ahol a zenét hallgatjuk. Az mégis kvázi fixnek tekinthető, nem gondolom, hogy valaki csak a zenehallagtás miatt cserélne lakást, házat (Bár én simán megtenném, ha adódna lehetőség. Ezzel együtt bármely idegen lakásban azt nézem, hogy lehetne ott legjobban elhelyezni a hifit. Így pl.nem kellene a húgom gyönyörű háza, egyszerűen nincs benne olyan szoba, ami megfelelne nekem ilyen szempontból.).

A fentiek miatt amúgy a hifi kénytelen idomulni a szobához, gazdához, így az evolúció leginkább a készülékek esetében érdekes (és sokat elárul a gazdáról is, ez is érdekes lehet).

Akusztikáról, zenéről más topikok szólnak.

Minden jót. gyt
Heed, Soulines, Power-R

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1294
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Azt még megértem, hogy a lemezeiről senki nem írt, hiszen ez mégiscsak hifi fórum, de fura, hogy a szobáról sem, aminek az egész rendszerben a hangfal mellett a legnagyobb hozzájárulása van a kapott hangra.
Én egészen a közelmúltig, hifis tévelygéseim már lassn 20 éve alatt fixen egy 3x4 méteres szobában hallgattam zenét nagy családi házban. Bár adottak voltak a bútorok, teljesen szabad kezem volt abban, hogy rendezem el, így mindent alárendelhettem az elmélyült zenehallgatásnak a hifi pedig a szoba központját jelentette. A családi ház adottságai miatt pedig a hangerővel is igen szabadon bánhattam, ami nagyon fontos. A komponensek jöttek-mentek, de én ezt a szobát és ennek a lehetőségeit tekintetttem a hifi rendszerem messze legértékesebb elemének. A második legértékesebb pedig a lemezgyűjtemény. Minden más csak ezek után következik számomra.

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Az én hi-fi "evolúcióm" kb 14 év alatt, vastagon aláhúzva a jelenlegi rendszer elemei:

HANGFALAK:
Mordaumt Short Avant 906i álló
Focal Chorus 826 álló
Triangle Genése Quartet álló
Sonus Faber Cremona M álló
Gryphon Audio Designs Mojo monitor

ERŐSÍTŐK:
Denon PMA-700AE integrált
Harman Kardon HK 970 Stereo Legend limited edition integrált
Cambridge Audio Azur 840a integrált
UNICO Secondo integrált
Audionet Sam V2 integrált
Linn Majik DSI ("all in one" készülék)
Lyngdorf SDA-2175 végfok
Conrad Johnson MF2250A végfok
Gryphon Audio Designs Atilla integrált

FORRÁSOK:
HW: notebook + HIVOX Lupus S dac SW: Foobar
HW: Logitech Squeezebox hálózati zenelejátszó SW: Squeezecenter vagy épp ahogy hívták 
HW: Logitech Transporter hálózati zenelejátszó SW: Squeezecenter vagy épp ahogy hívták
HW: Linn Majik DSI ("all in one" készülék) SW: Linn saját szoftvere
HW: Bladelius Embla előfok/Dac/hálózati zenelejátszó SW: Bladelius saját szoftvere, TIDAL
HW: Bladelius Mimer előfok/Dac/hálózati zenelejátszó SW: Bladelius saját szoftvere, TIDAL
HW: PS Audio DSD Directstream Dac Bridge II Dac/ SW: Roon, TIDAL

KÁBELEK:
HF: Van Den Hul cs122, Kimber 4TC, Coincident CST-1, Crystal Cable Speak Special Ag (silver/gold), HiDiamond Diamond 8, Stealth Reverie premium
IC: Hivox szén IC, ValhallA (típusra nem emlékszem), Néhai (típusra nem emlékszem), Music Timbre, Siltech SQ-110 classic mkII SATT, Vovox IC Direct Textura Fortis
Tápkábel: Shunyata (piros címkés, pontos típusra nem emlékszem, középbelépő kategória), Siltech SPX-380 és SPX-800, Harmonic Technology Magic Reference, Vibex V3, Stealth M5000, Acoustic Zen Absolute, Stealth Dream V10 power, Stealth Dream V10 preamp, JPS Labs Aluminata

Elosztó: IsoTek EVO3 Sirius, HiDiamond HDX1, Vibex Generalife, Vibex Granada

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Az én hi-fi "evolúcióm" kb 14 év alatt, vastagon aláhúzva a jelenlegi rendszer elemei:

HANGFALAK:

Mordaumt Short Avant 906i álló

Focal Chorus 826 álló

Triangle Genése Quartet álló

Sonus Faber Cremona M álló

Gryphon Audio Designs Mojo monitor

ERŐSÍTŐK:

Denon PMA-700AE integrált

Harman Kardon HK 970 Stereo Legend limited edition integrált

Cambridge Audio Azur 840a integrált

UNICO Secondo integrált

Audionet Sam V2 integrált

Linn Majik DSI ("all in one" készülék)

Lyngdorf SDA-2175 végfok

Conrad Johnson MF2250A végfok

FORRÁSOK:

HW: notebook + HIVOX Lupus S dac SW: Foobar

HW: Logitech Squeezebox hálózati zenelejátszó SW: Squeezecenter vagy épp ahogy hívták 

HW: Logitech Transporter hálózati zenelejátszó SW: Squeezecenter vagy épp ahogy hívták

HW: Linn Majik DSI ("all in one" készülék) SW: Linn saját szoftvere

HW: Bladelius Embla előfok/Dac/hálózati zenelejátszó SW: Bladelius saját szoftvere, TIDAL

HW: Bladelius Mimer előfok/Dac/hálózati zenelejátszó SW: Bladelius saját szoftvere, TIDAL

HW: PS Audio DSD Directstream Dac Bridge II Dac/ SW: Roon, TIDAL

KÁBELEK:

HF: Van Den Hul cs122, Kimber 4TC, Coincident CST-1, Crystal Cable Speak Special Ag (silver/gold), HiDiamond Diamond 8

IC: Hivox szén IC, ValhallA (típusra nem emlékszem), Néhai (típusra nem emlékszem), Music Timbre, Siltech SQ-110 classic mkII SATT, Vovox IC Direct Textura Fortis

Tápkábel: Shunyata (piros címkés, pontos típusra nem emlékszem, középbelépő kategória), Siltech SPX-380 és SPX-800, Harmonic Technology Magic Reference, Vibex V3, Stealth M5000, Acoustic Zen Absolute

Elosztó: IsoTek EVO3 Sirius, HiDiamond HDX1, Vibex Generalife, Vibex Granada

Josselin Beaumont
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: Josselin Beaumont »

Nekem egy rendszer 8-10 évig megvolt, nem vagyok nagy cserélgető.

RFT Compact 1100

Fisher MT-720 + Marantz CD 53 + Denon PMA 350 + Heybrook HB 1

JVC QL-Y3F + Musical Fidelity A3.2 CD + MF A3.2 Integrált, MF A3.2 végfok (bi-amp) + Castle Howard

Primaluna Prologue 8+3+2*7, AVID DIVA II SP, SME V, ZYX Ultimate 100, Uesugi U-Bros-5 Type L, EAR 834P, Triangle Quartet, Siltech 550i, Siltech 550L, Isotek MiniSub, 6 * Isotek Elite

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

Végre összeszedtem magam, összeírtam, íme:

Gyerek, kamasz koromban valami ismeretlen eredetű monó csöves elő és végfok, valami barkácsolt hangfallal, Tesla kristály hangszedős lemezjátszóval (a hetvenes évek elejétől a nyolcvanas évek közepéig).

Lemezjátszók:

Taya DP-510; Pioneer PL-640; 20 év szünet, Pro-Ject Experience II., Rega P7; jelenleg Soulines Kubrick DCX

Hangszedők: Ortofon VMS-10; Ortofon MC10 Super + T10. A szünet után Ortofon Rondo Red, jelenleg Benz Micro Ace L.

Erősítők:

Unitra WHS-110; Pioneer SA 610; Denon PMA-520; Cyrus III + PSX-R, MF A100R; MF 3.2; Exposure 3010; Heed Obelisk Pre + PX + PS (majd PM) + Questar. Jelenleg Heed Thesis Alfa, Pi, Omega + Questar.

CD játszók:

Marantz CD40; Sony 338 ESD; Arcam Alfa 8SE; Primare D20; Exposure 3010; Golden Note, jelenleg Heed Obelisk DT.

Hangfalak:

Orion HS 280; Videoton Sonus c100; Heybrook HB1; Rogers LS4/a, Triangle Zephyr II., Dynaudio A52; Dynaudio Contour 1.4; Heed Enigma 5; jelenleg Heed Grand Enigma.

Kábelek:

A készülékekhez adott vezetékek után volt vdH korszak, Nordost korszak, jelenleg Radnai Rudolf féle Power R.

Látszik, eléggé vegyes összeállítások, talán ellentmondóak is. De a lényeg: mindegyikkel nagyokat tudtam zenélni, jó érzés volt most visszaemlékezni rájuk (ha nem is kívánom vissza őket, de erről kizárólag a Heed tehet...).

Minden jót.   gyt
Heed, Soulines, Power-R

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3012

Hozzászólás Szerző: earforce »

Higy állunk az evolúciókkal?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 203

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Az én evolúcióm:  

1985 körül vettünk egy Videoton RM 5632 S sztereo táskarádiót és az ágyon a hátunkon fekve a fejünket a kazettás részhez tartva ismertük meg és élveztük a sztereó hangzást gyermekként, asszem itt fertőződtem meg.

CD:

Denon DCD 1450AR(*)  /  Arcam Alpha 7SE(*) / Denon DCD 1460

DAC:

Carat-UD1 / Carat HD1V / Asus Xonar Essence STU / Lupus C mkII / Lupus C mk3(*) / Heed Dactilus 2(*) 

Erősítő:

Pioneer A107 / Arcam Alpha 9(*) / Sony TA-F555ES(*) / NAD 302 / Jungson JA-66A / Rega Brio I(*) / Dunaudio Evergreen A30(*) / Quad 77(*) / NivsT2(*) / Magnum IA 170 / Heed Luna I(*) / Heed PRE(*) / Heed Obelisk(*) / Heed PAS(*) 

Hangsugárzó:

Mission 700 / KEF Q35 / Tannoy M2(*) / Chario syntar 200 / Swnas 3.2BF(*) / CAV DP 880A / Jungson LS 3/5(*) / Swans 2.1SE / CAV FI-EX(*) / Swans TS6(*) / QUAD 11L2(*) / Dynaudio A42(*)

Állványok, kábelek, alátétek, tápszűrők.

*kellemes emlékek maradtak meg róluk

"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

GOB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: GOB »

Nekem személy szerint az első rendszerem egy rtf mini hifi volt, amit apukámtól kaptam meg a nappaliból a saját szobámba egy tesla orsós magnóval.
Sok idő után lett egy yamaha rendszerem egy rx-396 receiverből, kx-393 deckel és cdx-393 cd lejátszóval Jamo studio170 típusú hangfalakkal. Nagyon nagyon sokáig, 12 évig voltak meg. Eladtam őket és jött egy sokkal de sokkal komolyabb Yamaha rendszer, ami most is megvan, lassan 2 ève. Majd egy évig hajtottam a jamo hangfalakat velük, amikor tavaly jöttek a skorpiók. A régi összekötő kábeleim és a hangfal kábelek is monitor audiok voltak. Most Neotech összekötők vannak és lassan de biztosan cserélve lesz a hangfal kábel is.
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”