Rock60 írta: ↑2026.03.19., csüt. 17:46
A Gémeskút elülső végére fel van szerelve az Imbolygó ?
próbálom ezt értelmezni... A rotary shellre gondolsz? Mert az a gémeskúton nem cserélhető, azon csak az van. De azóta visszatettem a Viv Lab karra is a rotary shellt. Ami a józan paraszti és tegyük hozzá,hogy a kökemény mérnöki elképzelésekkel is szembemegy. Én se értettem soha, miért képes működni,mert így a pickUp nincs mereven rögzítve a karhoz és azt gondolnánk,eltáncol ezer felé,de nem lehet jó. Helyette az türténik,hogy a merev shellel ha használom pl a Viv Lab kart, minidig marad egy kevés torzítás a hangban,ami akár jöhet a szöghibából is (negatív "túlnyúlás" és egyenes kar, nincs követési szög). De a normál karokhoz képest is van a hangjában valami nyugalom, mellé ugyanúgy pontos, a kiolvasása finomabb. A merev shellel szerelt normál karhoz képest,még hámoz ki infót a barázdából. Szegény Huszti Gabi itt szokott infarktust kapni és teljesen megértem az aggályait, de ezek mégis működnek. A tempó,ritmus jobb és közben az egész finomabb, teljesebb. Olyan,mint a réz-kontra ezüstkábel. Valahol olvastam,hogy a tűágyazás miatt a kar felől is kevesebb rezonanciát vesznek át ezek a shellek, de ezek inkább találgatások, meg az a "mondani kell valamit,miért jó" kategória számomra. műszakilag nem vagyok meggyőzve, de hallgatni meg jó ezekkel a muzsikát. És mielőtt félremenne (az ízlésficamom miatt), pont a komolyzenei lemezeken hoz sokat, vagy egyéb hangszeres zenéken. Persze, ha veretni kel, ott se baj,ha az attack jobb. Érdekes történet, nem fog nagy rajongótábort vonzani, főleg,hogy már alig beszerezhető dolgok ezek. A piac kiírtotta.
ez a szerelhető,SME csatalkozásű RS Shell. Valaikor e miatt néztem ki magamnak a Viv Labot,ami egyenes kar, pivot (olajcsilalpítású a forgáspontja, nincs közvetlen érintkezés elforduláskor,csak olajrétegen mozdul el és van SME csatalkozása). Ezek, lényegében egyenként is kimerítik, mitől lehet egy kar xar, aztán mégis működik
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu